Gość: marcin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 23:36 Mam pytanie czy jesli sie pracuje we włoszech trzeba płacic podatek w polsce ?? Czy miedzy naszymi krajami jest umowa podatkowa ?/ Chce zaczac legalnie we włoszech stad te pytania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Dorota Re: Podatki we włoszech ????/ IP: 151.92.176.* 18.08.06, 10:30 Jest umowa dwustronna, ktora powoduje unikanie podwojnego opodatkowania. Placi sie tylko we wloszech, co nie jest moim zdaniem tak dobrze bo nic nie mozna praktycznie odliczyc oprocz wydatkow medycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: Podatki we włoszech ??? IP: *.ccam.unito.it 24.10.06, 11:12 Robie doktorat we Wloszech, i jednoczesnie zaczelam pracowac dla centrum badawczego. Tu powinni podpisac ze mna umowe na 3 miesiace. Twierdza, ze najpierw musze zalatwic carta di soggiorno i zameldowanie tu, zeby mogli za mnie placic mniejszy podatek. Jednoczesnie wiadomo, ze suma, jaka zarobie bedzie za niska zeby zostac opodatkowana. Troche mi sie to wydaje dziwne. Czy naprawde nie moga ze mna podpisac umowy od razu? Doczytalam, ze dopiero z umowa wystepuje sie o karte pobytu, a jesli umowa ma byc tylko na 3 miesiace, to nawet to chyba nie jest konieczne. Czy ktos moze sie orientuje, jak to dziala? Odpowiedz Link Zgłoś