Dodaj do ulubionych

Najtańszy proszek

27.03.16, 11:52
Dziewczyny, gdzie i w jakiej cenie można dostać duże opakowania jakiegoś najtańszego, najzwyklejszego proszku do prania kolorów? Jakieś sklepy typu Netto? Czy w necie?
Obserwuj wątek
    • rosapulchra-0 Re: Najtańszy proszek 27.03.16, 12:42
      A dlaczego najtańszy?
      • nigolla Re: Najtańszy proszek 27.03.16, 13:04
        Bo taki jest potrzebny smile
        • karme-lowa Re: Najtańszy proszek 27.03.16, 13:07
          Sprawdź w Lidlu lub Biedronce.
        • rosapulchra-0 Re: Najtańszy proszek 27.03.16, 13:41
          Na allegro poszukaj.
      • karme-lowa Re: Najtańszy proszek 27.03.16, 13:07
        Rosa, a co cię to obchodzi? Chyba nie takie było pytanie?
        • rosapulchra-0 Re: Najtańszy proszek 27.03.16, 13:39
          karme-lowa napisała:

> Rosa, a co cię to obchodzi? Chyba nie takie było pytanie?

Po co jesteś taka agresywna?
          Pytanie nie było do ciebie.
        • mamaemmy Re: Najtańszy proszek 27.03.16, 13:47
          Rosa normalnie zapytała,czemu najtanszy .
          • karme-lowa Re: Najtańszy proszek 27.03.16, 13:55
            W innym wątku Rosa zadała takie samo pytanie jak ja czyli " chyba nie takie było pytanie". Więc niech odpowiada na temat skoro sama kogoś poucza.
            • morgen_stern Re: Najtańszy proszek 27.03.16, 15:01
              Właśnie tak jest, rosa biega po wątkach własną piersią broniąc forumki przed zbyt dociekliwymi pytaniami, a potem sama zapytana o to samo jest bardzo zdziwiona.
              • rosapulchra-0 Re: Najtańszy proszek 27.03.16, 15:17
                Świątecznej s.aczki dostałyście na punkcie rosy czy co? Znajdźcie sobie, proszę, inny obiekt uwielbiania tongue_out
                Same takie święte jesteście oczywiście i wy nigdy, nikogo i w żadnej sytuacji..
                Boszsz.. co za hipokryzja i czepianie się dla samego czepiania.
                Dobra, bo widzę, że dążycie do awantury, a ja jej nie chcę, więc powtarzam: Wesołych Świąt! smile
                EOT.
                • karme-lowa Re: Najtańszy proszek 27.03.16, 16:44
                  No z tą hipokryzją pojechałaśtongue_out.
                  Właśnie ci udowodniłam jaka potrafisz być fałszywa.
      • wielceszanownypan Re: Najtańszy proszek 27.03.16, 13:53
        rosapulchra-0 napisała:
        > A dlaczego najtańszy?

Bo autorka ma kaprys prać w najtańszym proszku. Dlatego pyta o najtańszy.
        Masz jeszcze jakieś pytania?
        • rosapulchra-0 Re: Najtańszy proszek 27.03.16, 14:37
          Do ciebie żadnych.
    • ricemice Re: Najtańszy proszek 27.03.16, 15:29
      Najtańsze to za moich studenckich czasów były Rex, Dosia i E.
      Zobacz sobie gazetki online Biedronki, Netto, ALdi i Dino.
      W biedronce jest teraz Vizir 5kg za 30 zł. To chyba wystarczająco tanio?
      • thea19 Re: Najtańszy proszek 28.03.16, 09:52
        30zl za 5kg vizira to wcale nie jest tanio. tanio by bylo ponizej 25zl (jak na vizir)
    • pierwsze-wolne Re: Najtańszy proszek 27.03.16, 21:04
      W Lewiatanie i w Auchan widziałam proszek - nazwy, zabij, nie pamiętam - w każdym możliwym opakowaniu ok. 2,5 za kg. Przyznam bez bicia, wzięłam do ciuchów roboczych - nie polecam, świetnie zatyka rury wink ale pytałaś o cenę...
    • arkanna Re: Najtańszy proszek 27.03.16, 21:32
      a ja mam pytanie na poważnie. W jakim proszku pierzecie ? tanim/drogim i czy widzicie różnicę?
      Ostatnio krucho u mnie z kasa i kupuję np E 6 kg. Kosztuje mało i chyba róznicy w praniu nie zauważam. Ciuchy u mnie raczej nie są z tych bardzo brudnych , zwyczajnie takie jednodniowe. Jedynie z białymi skarpetakmi gorzej,
      • lisciasty_pl Re: Najtańszy proszek 27.03.16, 23:11
        arkanna napisała:
        > a ja mam pytanie na poważnie. W jakim proszku pierzecie ? tanim/drogim i czy wi
        > dzicie różnicę?

Żel do prania z linii "professional", to chyba jakiś koncentrat jest.
        Jedna duża butla wystarcza na bardzo długo, jak są lekko brudne ciuchy
        to wystarczy dosłownie naparstek tego czegoś, jak jest brudniej to można
        dolać więcej. 5 osób opieram, nie zapisuję kiedy to było kupowane, ale mam wrażenie
        że taka butla to na pół roku wystarcza.
        • shih-mo Re: Najtańszy proszek 28.03.16, 09:37
          Od dawna nie piorę w proszkach. Kupuje płyny do prania, taki jaki jest akurat w promocji.
      • thea19 Re: Najtańszy proszek 28.03.16, 09:56
        kapsulki ariel (persila nie znosze), plyny perwoll do intensywnych kolorow, czerni, tkanin funkcyjnych - bezposrednio do bebna i spokoj. maz mi gdzies w piwnicy wygrzebal worek vizira i nie bardzo mam go jak uzywac bo nie mam miarki a i pralki nie chce mi sie pilnowac i myc (proszek sie nie wyplukiwal dokladnie z szuflady)
      • magdalenka79k Re: Najtańszy proszek 28.03.16, 10:06
        Ja mam alergie/nadwrazliwość na te niebieskie kuleczki w proszkach, potrafię zacząć straszliwie kaszleć kiedy koło mnie w zamkniętym pomieszczeniu usiądzie osoba, która ma świeżo wyprana rzecz w takim proszku, dlatego od lat stosuje proszek Omo z Lidla nie ma tych niebieskich kuleczek, świetnie pierze ( a rzeczy mojego młodszego dziecka są naprawdę brudne) i jest tani, wydaje mi się, że normalnie chyba kosztuje trzydzieści kilka zł za 6,8 kg ale często są promocje i kosztuje wtedy chyba 27 czy 28 zł.
      • rafalzalu Re: Najtańszy proszek 28.03.16, 10:10
        Używamy orzechów piorących, jakieś 20-30pln za kg, starcza na prawie rok prania dla rodziny 2+1
        • rosapulchra-0 Re: Najtańszy proszek 28.03.16, 11:13
          A gdzie te orzechy kupujesz? I jak się sprawdzają? Możesz coś więcej na ten temat napisać?
          • rafalzalu Re: Najtańszy proszek 28.03.16, 12:21
            Ja kupuję w lokalnym eko-sreko wink sklepie ale są też na Amazon.
            Dopiero się wszystko właściwie poza najgorszymi plamami z trawy lub niektórych farb. Ciuchy dziecka po przedszkolu (menu dnia mogę z nich odgadnąć...,), nasze jednodniowe nie ma żadnego problemu przy praniu w 30-40 stopniach. Dużo zależy od wody, jak się ma bardzo twarda to orzechy raczej nie zdadzą egzaminu.
            Dużo lepiej zachowują się kolory i nadruki bo są delikatniejsze od detergentu.
            dziecisawazne.pl/orzechy-piorace/
      • ophelia78 Re: Najtańszy proszek 28.03.16, 10:43
        W płynie Vizir. Jak gorzej z kasa, to Formil z Lidla - tez jest ok, tylko z bialym sobie noe radzi. Ale jednak u nas głównie jednoniowe ubrania, raczej nieswieże niz brudne wiec jest ok.
        Dla Mlodego kupowalam jakis dzieciecy hypoalergiczny, typu biały jelen ale z alergii wazyna wyrastac wiex jego ciuchy piore z naszymi, tylko bieliznę osobo (jeszcze smile)
    • aagnes Re: Najtańszy proszek 28.03.16, 10:40
      Moim zdaniem nie ma czegos takiego jak najtanszy proszek w ogole. zwykla dosia moze w jednym miejscu kosztowac 2 zl a w innym 6, tak jak ze wszystkim.
      niedawno w realu kupilam butle niemieckiego persila, chyba z 7 litrow za uwaga: 24 zl. (przecena ze 129 zl) - no i moge spokojnie uznac, ze kupilam jeden z tanszych plynow do prania jaki aktualnie byl na rynku w warszawie, chociaz zazwyczaj akurat te plyny tanie nie są.
      sa jakies strony z aktualnymi promocjami w marketach i tym sie kieruj.
    • saszanasza Re: Najtańszy proszek 28.03.16, 11:49
      W rossmanie jest taki: www.rossmann.pl/Produkt/domol-proszek-do-prania-Ultra-Sensitive-16-pran-1080-g,336919,4803,6245
    • monia70.1970 [...] 01.11.16, 15:39
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka