Dodaj do ulubionych

A co na plażę?

05.06.16, 19:06
W kwestii sukienek i legginsów mamy już względną jasność wink

A co nosicie na plaży?
Ostatnio byłam prawie 20 lat temu na urlopie plażowymsmile Fajnie było, ale widzę, że od tego czasu moda się nieco zmieniła big_grin W tym roku dziecku obiecałam typową plażę (plaża z doskoku w minionych latach jej nie usatysfakcjonowała) i nie wiem, co na siebie włożyć, co kupić. Wybór wydaje się spory...

Co Wy lubicie?
Kostium dwu- czy jedno częściowy? (jak dwu, to góra w rozmiarze bielizny?)
Widzę, że są dostępne spódniczki, sukienki kąpielowe, zestawy z taką jakby koszulką - tankini czy jakoś tak?
I co na dojście do plaży - widzę jakieś ażurowe lub szyfonowe narzutki... Pareo to już chyba dawno passe?
Jak się w tym wszystkim odnaleźć? Help! smile

Co wybieracie i dlaczego?
A na głowę?
Obserwuj wątek
    • aankaa Re: A co na plażę? 05.06.16, 19:12
      no ale jak na plaży pokażesz pajączki czy cellulit ? wink
    • tol8 Re: A co na plażę? 05.06.16, 19:39
      Stroje mam różne, do plaży blisko to idziemy w strojach, kapielówkach itp. A właściwie dojeżdżamy czasem pod wejście samo, bo parawanów mamy trochę
    • sayyida Re: A co na plażę? 05.06.16, 19:48
      Wybieram to, w czym mi wygodnie smile Tankini i długa spódnica, w tym zestawie mogę nawet na obiad wejść do niezobowiązującego lokalu. I ręczniki z mikrofibry: jeden do wycierania się, jeden do leżenia. I jarmarczny kapelusz na głowę, to w końcu wakacje.
      • butch_cassidy Re: A co na plażę? 05.06.16, 20:08
        Skąd się bierze jarmarczne kapelusze? Z jarmarku?
        • sayyida Re: A co na plażę? 05.06.16, 20:10
          Z miliona stoisk na deptaku prowadzącym do plaży smile
    • ksionzka Re: A co na plażę? 05.06.16, 19:53
      Co noszę?
      PARAWAN żeby mi nikt niczego nie wypominał na forum.
      • taki-sobie-nick górą zajrzymy :-) 05.06.16, 20:07
        ksionzka napisał(a):

> Co noszę?
        > PARAWAN żeby mi nikt niczego nie wypominał na forum.

a wbijasz go o piątej rano?

Jednoczęściowiec zdecydowanie.
        • bergamotka77 Re: górą zajrzymy :-) 05.06.16, 20:16
          Moda aż tak się nie zmieniła - kostiumy bikini wiele firm oddzielnie sprzedaje góry i siły można dopasować jak się chce lub mieć np. Jedna górę i dwie pary majtek. Jednoczęściowe te znowu są modne ale seksowne kroje nie pływackie z dużym dekoltem i wycięte. Na to zakładasz plażowa sukienkę - w tym roku modne z hiszpańskim dekoltem czyli bez ramiączek i na gumkę, ja mam ulubione dwie biala i w motywy hawajskie. Lub sportowo dżinsowe szorty i koszulka typu tank top plus bejbolowka. Ja wolę kapelusz słomiany. Nie zapomnij o klapkach najlepiej japonkach ja jestem fank tych marki Havaianas smile Aha do tego okulary, koszyk lub etniczna torba plażowa.
        • ksionzka Re: górą zajrzymy :-) 05.06.16, 20:30
          nie wstaję tak wcześnie.
          • ksionzka Re: górą zajrzymy :-) 05.06.16, 20:33
            Mam zabezpieczenia w parawanie. Taki elektryczny parawan VIP z tele mango.
            Ktoś podchodzi za blisko - kopie.
            tongue_out
            • taki-sobie-nick Re: górą zajrzymy :-) 05.06.16, 20:52
              ksionzka napisał(a):

> Mam zabezpieczenia w parawanie. Taki elektryczny parawan VIP z tele mango.
              > Ktoś podchodzi za blisko - kopie.
              > tongue_out

smile))))
          • taki-sobie-nick Re: górą zajrzymy :-) 05.06.16, 20:59
            ksionzka napisał(a):

> nie wstaję tak wcześnie.

nie o to chodzi, to obyczaj taki

wstajemy o piątej, lecimy na plażę, rozbijamy parawan ZAJMUJĄC MIEJSCE, wracamy i z powrotem walimy się na wyro

chodzi o to, żeby ZAJĄĆ NA PLAŻY najlepsze miejsce

dla mnie jako osoby, która żeby czuć się dobrze potrzebuje bardzo dużo prywatności najlepiej nadawałby się parawan wysoki na dwa metry ;-P Kopać nie musi tongue_out
    • sfornarina Re: A co na plażę? 05.06.16, 20:00
      Bikini. Jak chcesz byc super trendy, to ostatnio modne sa mix & match - gora w innym kolorze niz dol smile
      Ja na bikini (dojscie do plazy) zakladam luzna sukienke albo szorty + tshirt. Na glowe bawelniana czapka/ kapelusz.
      • butch_cassidy Re: A co na plażę? 05.06.16, 20:06
        Na takie klasyczne bikini (trójkąty na sznurkach) to ja już się nie piszę - właśnie 20 lat temu miałam takie piękne, żółciutkie i wystarczy big_grin
        Ale z tym łączeniem różnej góry i dołu to fajny pomysł. Lubię ten rodzaj mody - na inne buty niż torbę, zastawę nie od kompletu, itp smile
        • sfornarina Re: A co na plażę? 05.06.16, 20:12
          Nieno, trojkatow to ja tez nie nosze- nie na moj biustsmile
          Podejrzalam to laczenie dwoch kolorow na wakacjach w grudniu I okazalo sie, ze wszystkie sklepy u nas takie kolorowe miksy obecnie sprzedaja smile
        • lauren6 Re: A co na plażę? 05.06.16, 22:45
          Idź do dobrego sklepu z bielizną i kup sobie porządne bikini, a nie jakieś pozszywane szmatki z sieciówki. Do tego pareo czy jakaś wycieta bluzka - w zależności co potrzebujesz przykryć.
    • shell.erka Re: A co na plażę? 05.06.16, 20:26
      Bikini i na to albo pareo, albo przezroczysta tunika we wzór zebry, albo chusta na biodrach.
      • nuta15 Re: A co na plażę? 05.06.16, 20:44
        Bikini z różnymi górami , tunika albo krótkie luźne szorty i koszulki na ramiączkach , mały słomkowy ażurowy kapelusz, japonki i wielka torba plażowa na ręczniki, kosmetyki, dodatkowe stroje ( nie lubię siedzieć w mokrym kostiumie) i książki , bardzo lubię czytać na plażysmile Dużo czasu spędzam w wodzie i dla ochrony włosów przed słońcem mam na głowę coś co jest połączeniem opaski i chusteczki, bardzo praktyczne usrtojstwosmile
        • shell.erka Re: A co na plażę? 05.06.16, 20:47
          O! A ja kapelutki i czapki z daszkiem lubię smile
      • bergamotka77 Re: A co na plażę? 05.06.16, 21:12
        Pareo niemodne juz i tunika w zebre. ..Serio?
    • anika772 Re: A co na plażę? 05.06.16, 20:38
      Kostium dwuczęściowy, zawsze na plaży. Jednoczęściowych używam na basenie do ostrego pływania.Nie znoszę tankini. Mam wiele różnych chust (pareo), które umiem wiązać na rozmaite sposoby, jeśli to jest passe, to trudno. Ażurową narzutkę także mam. Na głowę kapelusz słomkowy z szerokim rondem, albo chustka.
    • mamaemmy Re: A co na plażę? 05.06.16, 20:56
      Bikini ,mam fajnę z Victorii Secret w etniczne wzorki (za 100zł z allegro ,wiec podróba na bank ) i z hm ,taki fajny mietowy .Do tego mam swietne pareo z carry,mozna w tym na miasto iść,rewelacja.
      Do urlopu jakies 3 kilo musze zrzucić,na razie diete od dietetyka powiesiłam na lodówce smile
    • heca7 Re: A co na plażę? 05.06.16, 21:05
      Nie noszę pareo. Tylko jakieś wdzianka plażowe. Jedno a'la koszula do porodu tylko z haftem pod szyją wink inne siatkowe. Na głowie materiałowy kapelusz z Decathlonu. W takim się wygodniej siedzi na leżaku i daje cień na twarz. Na nogach japonki. Na ramieniu torba plażowa - rok temu kupiłam w sklepie Gatta .
      Kostiumy dwuczęściowe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka