Dodaj do ulubionych

Oryginalność gaci Calvin Klein

09.06.16, 20:23
Mój konkubin kupił sobie gacie Calvina Kleina. W Auchanie. Za zawrotną sumę 25 zł. Jakość ok, na ile mogę ocenić.
Jak myślicie, czy kupił oryginalne oryginały za taką kasę, czy że Auchan leci w xuja i handluje podróbami?
Znaczenia dla noszenia gatek to specjalnie nie ma, tak tylko ciekawa jestem.
Obserwuj wątek
    • amoreska Re: Oryginalność gaci Calvin Klein 09.06.16, 20:26
      sprawdź, czy to nie Calvin Kilen wink
      • triismegistos Re: Oryginalność gaci Calvin Klein 09.06.16, 20:29
        Nieno, logo wygląda normalnie. Gdyby to był mały sklepik Wietnamczyka, albo bazarek to bym od razu założyła, że podróby. Ale jakos mi się nie chce wierzyć, że Auchan handluje podróbami. W tą cenę też nie w sumie.
    • madi138 Re: Oryginalność gaci Calvin Klein 09.06.16, 20:35
      Zapytaj kubekwkropki- ona zna się na markowych ciuchach big_grin
    • kkalipso Re: Oryginalność gaci Calvin Klein 09.06.16, 20:56
      Okaże się w praniu.
      Mój ma większość CK i od lat są jak nowe.
    • fin-dus Re: Oryginalność gaci Calvin Klein 09.06.16, 22:12
      Podróby CK są równie oryginalne co oryginały. Toż jedno i drugie jest szyte w Chinach, Bangladeszu czy gdzies w tych rejonach. Może i w tej samej szwalni, tyle że za dnia szyją te do sklepów, które będą kosztować jakieś 100 zł za parę, a w nocy te, które pójdą w drugi obieg za dużo mniej. (firma w której pracowałam chciała wynieść produkcję w te rejony, ale jak przyszło co do czego, to właśnie w ten sposób miało się to odbywać. I nawet się z tym nie kryli! A że firma nie chciała "sprzedać" know how Chińczykom, to jednak pozostała wierna produkcji w Polsce).
      A co do gaci, to dla jaj (dosłownie,heh) kupiłam mojemu niemężowi, z pełną świadomością, podróbę na allegro, jakieś 8 lat temu. Niemąż jest mężem, dorobiliśmy się dwojga dzieci, a gacie po tylu latach i wielu, wielu praniach, nadal mają się świetnie. Ale to może dawna produkcja big_grin

Kiedyś w bodajże w "No logo" czytałam, że wielkie firmy oparte na marce, przychylnym okiem patrzą na owe podróbki, bo w ten sposób właśnie budują swój prestiż.
    • snakelilith Re: Oryginalność gaci Calvin Klein 09.06.16, 22:30
      Takie zwykłe gacie od Kleina w ekonomicznych trzy-sztukowych paczkach w trzech podstawowych kolorach (biały, czarny, granatowy) z białą gumką na górze kosztują w markowym niemieckim sklepie online aktualnie około 40 euro. Znaczy sztuka za mniej więcej 13 euro. Biorąc pod uwagę, że firma w tzw. mniej zamożnych krajach może sprzedawać jakieś 30% taniej i do tego sklep kupujący większą ilość może dostać jeszcze rabat na jakieś końcówki starszej serii, więc możliwa jest cena o 50% niższa, czyli jakieś 6 euro za sztukę. A to jest mniej więcej 25 zł.
      • raczek47 Re: Oryginalność gaci Calvin Klein 09.06.16, 22:40
        Odnośnie oryginalności -x lat temu miałam bluzkę od Benettona.Wyrzuciłam ją po ...15 latach noszenia(sezonowo co prawda,bluzka letnia)bo nie chciała się zniszczyć.Z nudów po prostu.
        Teraz niestety na Benettona mnie nie stać.Nie wiem,czy dziś ta jakość jest taka jak 20 lat temu.Ale była imponująca.
        • ania_2000 Re: Oryginalność gaci Calvin Klein 09.06.16, 22:53
          Moj Tshirt Gap ma 20 lat i mimo ze chodze w nim tylko po domu, to nie ma ani jednego klaczka - nic. Ten rodzaj bawelny co mieli to jest nie do zdarcia.
          teraz w tymze Gapie takiego juz nigdy chyba nie dostane. Teraz nowe wygladaja gorzej niz ten sprzed 20 lat.
          • ania_2000 Re: Oryginalność gaci Calvin Klein 09.06.16, 22:56
            aha - CK gatki tutaj kosztuja w przedziale 12-20$ w zaleznosci od kroju.
            czyli od 48 -80 zlotych za sztuke.

to za 25 byl dobry dealsmile
        • fin-dus Re: Oryginalność gaci Calvin Klein 09.06.16, 22:56
          Ja ostatnio kupiłam sobie świetne dwie pary spodni z Benettona. Jakość rewelacyjna. Nie wchodziłam tam od 10 lat chyba, gdyż ceny były z kosmosu (debiutujący w latach 90. w Polsce Benetton miał ceny całkiem przystępne, później zaś ceny wystrzeliły bardzo do góry). I te spodnie były poniżej 100 zł za parę... Za podobne w innych sieciówkach na pewno musiałabym zapłacić co najmniej 50 zł więcej.
        • snakelilith Re: Oryginalność gaci Calvin Klein 09.06.16, 23:02
          Zapominij Benetton. To nie ta sama marka, co 15-20 lat temu. Kupowałam u nich chętnie swetry, szale i rękawiczki z wełny. Niektóre rzeczy z tego czasu ciągle mam w szafie i wyglądają super. W zeszłym roku kupiłam u nich nowe rękawiczki, dziury na palcach miały zanim skończyła się zima. Oni nie używają już chyba nowej wełny, a takiej z recyclingu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka