Dodaj do ulubionych

Chamskim "Czarnym protestem" tylko zaszkodzicie

13.10.16, 10:40
Widzę, że szykują się kolejne czarne protesty. Poprzedni już został skrytykowany za żenujący poziom, formę, chamskie teksty. Czy nie uważacie że tekstami "Jarek wyjdź z naszych szparek" czy " Rząd taki gibki, wchodzi nam w c...i " kobiety same sobie szkodzą ? Nie wydaje wam się ,że gdyby protest był na poziomie, stanowczy ale kulturalny, bez chamskich tekstów, bez poprzebieranych , pomalowanych karykaturalnie "czarnych wdów" wymachujących wieszakami, to paradoksalnie miałby większą siłę rażenia, bo pokazałby ,że protestują inteligentne babki na poziomie, które wiedzą co mówią i nie dadzą sobie w kaszę dmuchać ? Bo póki co to w Wiadomościach pokazują czarny protest jako spęd bandy poprzebieranych , karykaturalnych idiotek wymachujących wieszakami, prześcigających się w coraz bardziej chamskich hasłach. Ludzie oglądając taki przekaz tylko utwierdzają się w przekonaniu, że jesteście niepoważne a rząd postępuje słusznie i mądrze nie dając się zastraszyć takiej bandzie .
Nie chcę zaostrzenia ustawy, sama byłam na pierwszym proteście , ale ogrom chamskich kobiet mnie poraził i na następne nie pójdę. Nie chcę być kojarzona z tekstami o szparach i ci...h. Bardzo popieram protest ale nie w tej formie drogie Panie !!!
Obserwuj wątek
    • araceli Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko zaszkodzic 13.10.16, 10:42
      A świstak siedzi i zawija w te sreberka....
    • triss_merigold6 [...] 13.10.16, 10:44
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • gogologog Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko za 13.10.16, 15:54
        Ponad 100 postępowań karnych w sprawie reprywatyzacji w Warszawie - tyle tego sie uzbierało - ogłosił wczoraj Prokurator Krajowy Bogdan Święczkowski.

To jest po prostu niepojęte. Sto postępowań dotyczących stu kamienic w Warszawie, sto nieruchomości. W Warszawie działa...

W Warszawie od lat działa zorganizowana przestępczość, która przejmowała nieruchomości. To są straty dla budżetu miasta rzędu miliardów złotych. Ale to przede wszystkim są dramaty tysięcy rodzin, które zostały wyrzucone z tych kamienic.

I o to idzie gra, marsze protesty, wyprowadzanie ludzi na ulice.
        To nie o demokracje i aborcje chodzi.
        Znowu pojawilo sie realne zagrozenie dla ukladu ....
        • woman_in_love no ba układowcu, to nie wyciągaj tematu aborcji, 13.10.16, 16:04
          zaknebluj Jarka a członków pro-life pochowaj 2m pod płotem, to będziesz mógł walczyć z układem.
          • gogologog Re: no ba układowcu, to nie wyciągaj tematu aborc 13.10.16, 16:11
            marsze w obronie trybunalu - buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuhahahahahhahah aahahahahahah aahhahahaa hhahahahahahah ahahahahhaha ahahhahahah ahhahaha
    • iwles Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko zaszkodzic 13.10.16, 10:45

Kulturalne na poziomie protesty były na samym początku np. w sprawie TK.
      I co ?
      I gucio.
    • kawka74 Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko zaszkodzic 13.10.16, 10:45
      Z chamem trzeba po chamsku, prosta sprawa.
      BTW lament nad tym, jak nas pokażą w 'Wiadomościach'', jest doprawdy paradny.
      • triss_merigold6 Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko za 13.10.16, 10:46
        Amen.
      • 1elka26 Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko za 13.10.16, 10:48
        I dlatego PIS wygra nastepne wybory. Jeszcze więcej chamstwa i bezmyślności. Widze że casus Palikota niczego nie nauczył?
        • araceli Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko za 13.10.16, 10:50
          1elka26 napisał(a):
          > I dlatego PIS wygra nastepne wybory. Jeszcze więcej chamstwa i bezmyślności.

To lubicie prawda?
        • maadzik3 Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko za 13.10.16, 10:50
          za to "komuniści i złodzieje" bardzo dużo
        • edelstein Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko za 13.10.16, 10:57
          Marzenia dobra rzecz.
        • sumire Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko za 13.10.16, 11:01
          Chamstwa i bezmyślności madame Paczuskiej i pana Kownackiego i tak żadne protesty nie przebiją. W czym problem zatem?...
          • joanna_poz Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko za 13.10.16, 11:22
            zapomniałaś o Pani Pawłowicz - chodzącej kwintesenscji kultury, dobrego wychowania i nienagannych manier...
            • jan.kran Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko za 13.10.16, 11:44
              joanna_poz napisała:

> zapomniałaś o Pani Pawłowicz - chodzącej kwintesenscji kultury, dobrego wychowa
              > nia i nienagannych manier...

-----------> Czemu na ematce nie ma lajków?

A do autorki wątku: wprawdzie propaganda pisowska Goebelsowskiej nie dorasta do pięt ale ci prostacy idą w tym kierunku.
              Gdyby na proteście pojawiły się dziewczęta w tiurniurach i koafiuarch i mówiły heksametrem a hasła na banerach byłyby napisane gotykiem i niosły wysublimowane treści to gadzinowa telewizja pokazałaby gromadę rozwrzeszczanych bab. Ja Cię proszę , nie widzisz z kim mamy do czynienia? Jaki przeciwnik taki protest , ja i tak uwazam że polskie kobiety sa zbyt grzeczne i dobrze wychowane.Ale moim zadaniem do czasu.
              • joanna_poz Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko za 13.10.16, 12:08
                i sprzed chwili - kolejna kulturalna pani rzecznik PIS "puknijcie się wszyscy w głowę"
                natemat.pl/192187,puknijcie-sie-wszyscy-w-glowe-tak-rzeczniczka-pis-reaguje-na-pytanie-o-plany-kaczynskiego-ws-aborcji
          • edelstein Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko za 13.10.16, 17:52
            Nowe haslo:nie przeklinaj,wladza nie lubi konkurencji.
        • cosmetic.wipes Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko za 13.10.16, 11:38
          1elka26 napisał(a):

> I dlatego PIS wygra nastepne wybory.

big_grin big_grin big_grin
          Elka, masz fantastyczne poczucie humoru big_grin
    • szarsz Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko zaszkodzic 13.10.16, 10:46
      Po wyborach było to samo smile Najpierw propisowcy walili wprost, a po miesiącu uaktywnili się raczej w roli "nie głosowałam na PiS, ale...".
      • joa66 Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko za 13.10.16, 11:20
        Teraz jest następny etap: "po co o tym piszecie przeciez to nie przejdzie" wink
    • spanish_fly Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko zaszkodzic 13.10.16, 10:47
      Uważam się za inteligentną kobietę na poziomie i nie widzę nic szokującego czy wulgarnego w tych hasłach. Czuję, że czeka nas wojna o to by kobiety były traktowana jak ludzie. Jestem wściekła i nie zamierzam przebierać w słowach. Naprawdę słowo "cipka" jest Twoim zdaniem wulgarne? Tak się mówi do dzieci.
    • lauren6 Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko zaszkodzic 13.10.16, 10:48
      To co było na pierwszym Czarnym Proteście to był Wersal. Po słowach kaczki kobiety są już konkretnie wk... i widzę na fb dyskusję, że należy skończyć z kurtuazją. Nie zdziwię się jak na kolejnych protestach polecą race, czy spalą się jakieś opony pod domem na Żoliborzu.
      • wuika Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko za 13.10.16, 12:01
        Chętnie bym dołączyła suspicious Ale za daleko i nie ten stan.
    • princesswhitewolf Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko zaszkodzic 13.10.16, 10:48
      > Ludzie oglądając taki przekaz tylko utwierdzają się w przekonaniu, że jesteście niepoważne a rząd postępuje słusznie i mądrze nie dając się zastraszyć takiej bandzie

No chyba rzad sie powaznie wystraszyl wystapien z przed tygodnia co potwierdzaja wszyscy.

Ponadto kto rozsadny sadzi cala grupe po paru szyldach?? Czy cale forum sadzi sie po paru trolach? No wezze.... mysl

Wystapienia szacuje sie po ilosci ludzi uczestniczacych w nich, a nie po paru napisach. W kazdej grupie masz radykalow, troli, umiarkowanych itd.
    • maadzik3 Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko zaszkodzic 13.10.16, 10:49
      nie, nie wydaje mi się.
      Mam dość: bądź grzeczna, uśmiechnij się, poczekaj w kącie, przecież cudowny rząd chce dobrze (akurat!), nie odpowiadaj na chamstwo, nie używaj obelg nawet gdy ciebie nimi obrzucą, bądź miłą słodką idiotką.
      Jeżeli ktoś odnosi się do ciebie agresywnie i po chamsku bycie słodką i miłą jest ostatnią rzeczą którą powinnaś rozważać.
      Rząd i parlament już pokazali że mają zdrowie i życie kobiet oraz ich wolność w dupie, że mogą zmieniać zdanie co dobę i głosować nocą, że kobiety nie są dla nich żadnymi partnerkami i wartością a po prawdzie pewnie nie ludźmi. Że "się bawią" na "marginalnych protestach" te wstrętne "morderczynie" które "nic nie rozumieją" a w czasie gwałtu "nie zachodzą w ciążę bo jest stres" (jak zaszły gwałtu nie było), że jeden poseł "kazałby swojej zgwałconej żonie rodzić" że "niech rodzą zdeformowane dzieci żeby je ochrzcić" itd. itp.
      Ile czasu zamierzasz patrzeć jak na ciebie plują i udawać że deszcz pada?
      Grzeczne kobiety już były (za długo)
      W 1993 r. byłam wśród tego miliona siedmiuset tysięcy których podpisy wrzucono do niszczarek zawierając nad głowami społeczeństwa "kompromis". Dziś chcę być skuteczna. Grzeczność zachowam dla ludzi kulturalnych
      • iwoniaw Amen n/t 13.10.16, 12:42

• pitahaya1 Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko za 13.10.16, 13:50
        To nie rząd a prezes. A rząd gdacze, jak i Kaczyński każe.
        • rozaly Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko za 13.10.16, 14:15
          Można by z tego wysnuć wniosek, że na ta cała gromada posłów posługuje się tylko jednym mózgiem
          • paszczakowna1 Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko za 13.10.16, 16:33
            >Można by z tego wysnuć wniosek, że na ta cała gromada posłów posługuje się tylko jednym mózgiem

Wniosek 100% słuszny. A że mózg już nie najmłodszy (67 lat), to jest jak jest.
    • mdro Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko zaszkodzic 13.10.16, 10:49
      W pierwszej kolejności - nie oglądaj "Wiadomości" może? Bo ja jakoś widziałam mnóstwo "inteligentnych babek na poziomie, które wiedzą co mówią i nie dadzą sobie w kaszę dmuchać". I jakbyś faktycznie na jakimś proteście była, to też byś widziała. (I tak, rozumiem przekaz, kobieta ma być delikatna i się odpowiednio wyrażać, bo inaczej traci całą kobiecość).
      • rybik0-0 Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko za 13.10.16, 11:14
        Źle zrozumiałaś przekaz. Kobieta nie ma być uległa i delikatna. Ma być wk..wiona i stanowcza bo jest taka potrzeba ale bez chamstwa i żenady. Wiadomości oglądam bo chce wiedzieć co wróg knuje i wiem że przekaz jest zmanipulowany i nie pokażą tych pań na poziomie, z rzeczowymi , kulturalnymi wypowiedziami tylko pokażą tą bandę żenujących, chamskich histeryczek. Więc może nie dawajmy im satysfakcji i nie dostarczajmy materiału do zmontowania propagandowej informacji w Wiadomościach na podstawie żenujących wypowiedzi niektórych uczestniczek i chamskich haseł. Naprawdę jak nie znoszę PiSu i jak zdaję sobie sprawę że Wiadomości to czysta manipulacja, to czułam się zażenowana oglądając informację o proteście i patrząc na poziom niektórych uczestniczek. Bo niestety ale PiSowcy sobie tego nie wymyślili tylko zmontowali materiał na podstawie takich "kwiatków"
        • edelstein Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko za 13.10.16, 11:19
          Buhahahahaha ale kogo interesuje co pisowski elektorat obejrzy?Oni i tak nie potrafia myslec samodzielnie
        • araceli Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko za 13.10.16, 11:20
          rybik0-0 napisał(a):
          > Źle zrozumiałaś przekaz. Kobieta nie ma być uległa i delikatna. Ma być wk..wion
          > a i stanowcza bo jest taka potrzeba ale bez chamstwa i żenady. Wiadomości ogląd
          > am bo chce wiedzieć co wróg knuje i wiem że przekaz jest zmanipulowany i nie po
          > każą tych pań na poziomie, z rzeczowymi , kulturalnymi wypowiedziami tylko poka
          > żą tą bandę żenujących, chamskich histeryczek.

Cokolwiek co nie jst włażeniem w tyłek Jarkowi zostanie w Wiadomościach pokazane jako złe, zmanipulowane, wywrotowe i co tam sobie jeszcze chcesz. Uczenie kobiet, że mają się zachowywać w konkretny sposób, żeby łaskawie ktoś je usłyszał jest dla mnie osobiście dnem totalnym feminizmu.
        • cosmetic.wipes Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko za 13.10.16, 11:41
          > to czułam się zażenowana oglądając informację o proteście
          > i patrząc na poziom niektórych uczestniczek.

Pooglądaj i posłuchaj Krychy Pawłowicz, zaraz ci się właściwa skala ustawi.
        • iwles Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko za 13.10.16, 11:50

Skoro widziałaś, że wiadomości manipulują, to doskonale też rozumiesz, że cokolwiek nie zrobią przeciwnicy Pisu, zawsze zostanie to zmanipulowane big_grin
          • spanish_fly Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko za 13.10.16, 11:55
            No właśnie. Przecież jako relację z Czarnego Protestu poszedł zdaje się materiał szkalujący Marka Kossakowskiego. To się Wiadomościom wydało najważniejsze.
          • jan.kran Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko za 13.10.16, 11:58
            Ja do moich dzieci mówiłam zawsze językiem dorosłych a do żuli tak ja mówię na codzień.Na proteście w Oslo podobnie jak Norwegowie którzy protestowali przekazywaliśmy nasz protest bez ekscesów i chamstwa i nie mówiliśmy w języku strony przeciwnej.I oglądając protesty w kraju uważam że ich poziom i jezyk był kilka lat świetlnych powyżej tego co prezentujeSuweren za swoją świtą.
        • wuika Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko za 13.10.16, 12:01
          Wku...ona i stanowcza i tak usłyszy, że ma się uciszyć, bo złość piękności szkodzi. Facet jest asertywny, babka agresywna. Standardy suspicious
        • saszanasza Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko za 13.10.16, 12:27
          rybik0-0 napisał(a):

> Źle zrozumiałaś przekaz. Kobieta nie ma być uległa i delikatna. Ma być wk..wion
          > a i stanowcza bo jest taka potrzeba ale bez chamstwa i żenady. Wiadomości ogląd
          > am bo chce wiedzieć co wróg knuje i wiem że przekaz jest zmanipulowany i nie po
          > każą tych pań na poziomie, z rzeczowymi , kulturalnymi wypowiedziami tylko poka
          > żą tą bandę żenujących, chamskich histeryczek. Więc może nie dawajmy im satysfa
          > kcji i nie dostarczajmy materiału do zmontowania propagandowej informacji w Wia
          > domościach na podstawie żenujących wypowiedzi niektórych uczestniczek i chamski
          > ch haseł. Naprawdę jak nie znoszę PiSu i jak zdaję sobie sprawę że Wiadomości t
          > o czysta manipulacja, to czułam się zażenowana oglądając informację o proteście
          > i patrząc na poziom niektórych uczestniczek. Bo niestety ale PiSowcy sobie te
          > go nie wymyślili tylko zmontowali materiał na podstawie takich "kwiatków"

Nie rozumiesz, że nawet gdyby wszystkie uczestniczki były na poziomie, TVPis i tak "zmanipuluje" przekaz, coś wyciągnie, do czegoś się przypie..., a jak nie będzie miał do czego to zwyczajnie pokaże nieprawdę.
          Nie zdziwilabym się, gdyby rząd podstawił jakieś kobiety, żeby zrobiły burdę, albo zwyczajnie zrobiły z siebie idiotki, wystarczy, że wśrod tlumu znajdą się narodowcy....
    • ichi51e Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko zaszkodzic 13.10.16, 10:50
      Boze idz sobie na Kobiete trolu
    • fragile_f Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko zaszkodzic 13.10.16, 10:54
      Popierasz protest ale najwazniejsze jest to, jak zostaniemy pokazane w wiadomościach. I na bank nie jestes trollem.

big_grin
    • edelstein Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko zaszkodzic 13.10.16, 10:54
      Zrob swoj protest ą i ę.Stoliczek wystaw na rynku i z odgietym paluszkiem pij herbartke.Przekaz powinien byc uzalezniony od odbiorcy,jak chcesz sie zwracac do tluszczy z truchlem lisa na transparentach, do rzadzacych rzucajacych w sejmie K...i i mowiacych do oponentow s...j oraz cytuj, twierdzacych,ze polki "wyprowadzono na ulice" jak psy jakies.
      Kobiety na calym swiecie poswiecily swoj czas i sily,by pomoc polkom i w zamian dostaly pretensje od wacpanny,ze forma sie nie podoba.
      • joanna_poz Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko za 13.10.16, 11:01
        wymieniajac te przjawy "kultury i grzeczności" nie wspomniałas jeszcze o pośle PIS pokazującym w parlamencie środkowy palec.. za co został w formie kary upomniany..
        • edelstein Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko za 13.10.16, 11:05
          Slowo "cipka"jest neutralna,slowo "szparka "swego czasu promowala Rodowicztongue_out
          • izjaa Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko za 13.10.16, 14:02
            Rodowicz używała tego w znaczeniu przymiotnikowym, nie jako rzeczownika wink
            • edelstein Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko za 13.10.16, 18:02
              Kaczorek-pisiorek😂
    • mamma_2012 Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko zaszkodzic 13.10.16, 10:55
      Ja proponuję, żeby zamiast jakichkolwiek napisów kobiety trzymały zdjęcia tych zdeformowanych dzieci i zdjęcia dzieci, które czekają w szpitalach i ośrodkach przez całe swoje krótkie życie na kogoś kto zdecyduje się je zaadoptować i umierają niedoczekawszy się. Taki milczący protest.
      • edelstein Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko za 13.10.16, 11:02
        Przeciez oni sa przyzwyczajeni do takich fotek,wywieszaja po plotach w calej Polsce.Jesli dojdzie do ponownego protestu i antyaborcjonisci znow wyjda z takimi plakatami nalezy znalezc w tlumie dziecko,isc do policjanta i zglosic demoralizacje nieletnich.Zgloszenie przyjac musza.
      • satoja Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko za 13.10.16, 11:43
        Wykupić tablice reklamowe wokoło Jarka domu i pracy i tam serwować tylko zakrwawione pokiereszowane zdeformowane urodzone_by_umarły płody.
    • gama2003 Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko zaszkodzic 13.10.16, 10:59
      Nie kijem to pod włos. Nie idźcie panie, bo źle wypadniecie w telewizji....

Nie wiem, co pokażą w Wiadomościach. Ważne co pokażą na całym świecie,ci, którzy mogą pokazać prawdę. Proponuję by kobiety zabrały na protest swoich facetow. Popierających temat. Niech nas będzie więcej.
    • mid.week Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko zaszkodzic 13.10.16, 11:05
      Znajdź sobie zatem swoją formę i prostestuj w niej.
    • olena.s Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko zaszkodzic 13.10.16, 11:15
      Że zacytuję szefową Dziennika: walcie się.
    • amarili Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko zaszkodzic 13.10.16, 11:15
      na tym forum nie znajdziesz zrozumienia. tu jest tyle chamstwa, że takie słowa, o których piszesz, stały się dla niektórych normą. niestety. ja się z Tobą zgadzam, nienawidzę chamstwa, i choć protest także popieram, to nie pod takimi hasłami.

natomiast co do przekazu medialnego, nie ma się co łudzić obiektywizmem.
      • ra-sowa Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko za 13.10.16, 14:43
        a w jakiej formie protestować byś chciała?
        • maslova Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko za 13.10.16, 17:39
          Pewnie w takiej:
          https://bi.gazeta.pl/im/d4/c2/13/z20719060Q,Para-prezydencka-w-USA.jpg

https://m.niezalezna.pl/uploads/zdjecie2016/147445402013745686385.jpg
    • an.16 Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko zaszkodzic 13.10.16, 11:17
      Teksty są jak najbardziej na miejscu i odpowiednie do sytuacji Tak trzymać dziewczynysmile
      • azja001 Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko za 13.10.16, 11:25
        Mocne słowa wzmacniają siłę przekazu i tak ma być. Tak trzymać kobitki. Niech sobie bezbarwna prazydentowa Dudowa uprawia Wersal na swoich salonach, Polki muszą zawalczyć o swoje.
        • edelstein Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko za 13.10.16, 18:05
          Yyy te wygibasy w USA Dudowej to byl ten Wersal?raczej zakamuflowany gest kozakiewiczatongue_out
    • kotradykcja Tyle mam do powiedzenia 13.10.16, 11:20
      https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/14522955_1835547980064829_5116232426320236026_n.jpg?oh=85f73cfbddb8017a508949cc22237d53&oe=586769D9
      • 1elka26 Re: Tyle mam do powiedzenia 13.10.16, 11:36
        Kulturalni(e) i inteligentni(e) uczestnicy? Uczestniczki? lewackich manifestacji:

https://www.img.f4a.eu/images/340672KOD17.png
        • spanish_fly Re: Tyle mam do powiedzenia 13.10.16, 11:53
          Ci panowie po prostu oddają kobietom prawo wyboru. Chcesz rodzić? Żaden z nich nawet Twojej decyzji nie skomentuje. To co innego niż mówić kobietom, co mają robić i podejmować decyzje za nie.

Oczywiście nie mam nadziei, że ta subtelna różnica do Ciebie dotrze.
        • beataj1 Re: Tyle mam do powiedzenia 13.10.16, 12:35
          Wiesz dlaczego oni tam są:
          Bo mają żony, córki, siostry. Mają kobiety w swoim otoczeniu, które kochają i które kochają ich. Maję też prawdopodobnie empatię.

Ważne: Jaro nie ma nic z tego. NIC. Skro brakuje mu tego wszystkiego to by się choć zamknął i zastanowił sam na sobą a nie mścił się na kobietach.
        • fragile_f Re: Tyle mam do powiedzenia 13.10.16, 17:49
          https://x3.cdn03.imgwykop.pl/c3201142/comment_vhc55D6hnC3KZlmnacD8kMHMzEccpjCy.jpg

Ja tam widzę również dziewczynę, ktora zostala lekko wycieta na tym memie. Prawdopodobnie jest to para.

Pan z pierwszego zdjęcia to Seweryn Blumsztajn. Poczytaj sobie o nim dziecko trochę, to może zrozumiesz dlaczego niósł ten transparent. Hint: jest opozycjonistą, walczył z komunizmem, był wielokrotnie aresztowany i tak dalej i tak dalej.
    • mamusia1999 Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko zaszkodzic 13.10.16, 11:35
      Propaganda z każdym przekazem sobie poradzi. dziel i rządź. tym sposobem przez 40 lat PRL szczuł robotników na inteligencję i na odwrót.
      szkoda, że Jarosław zwieje albo demonstrację prześpi.
    • monstroteratum.furiosum Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko zaszkodzic 13.10.16, 11:38
      Zapomnialas dodac, ze czarny to taki ponury kolor - nastepny protest zrobic na rozowo, ewentualnie bialo jako te lelije niewinne. Nie zapomnijmy o makijazu, delikatny ma byc, bron Boze wyzywajacy. Od razu lepiej w TV wypadnie, a i komentarzy "tym to gwalt nie grozi" bedzie mniej.
      • moadek Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko za 13.10.16, 11:50
        a ja sie zgadzam z autorką i teksty , że trzeba mówic w jezyku strony przeciwnej , budzą mój śmiech, zastanawiam się jak w takim razie mówicie do niemowlaka, czy co gorsza pana żula chcacego koniecznie odprowadzić Wasz koszyk, na tym m. in, polega klasa człowieka, że zawsze trzyma poziom, nie zaleznie od okolicznosci, czy bycie wulgarnym wzmacnia przekaz, napewno, rozumiem że jak ktos rzuci Wam wiązankę to odrazu robicie co chce?
        • araceli Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko za 13.10.16, 11:58
          Kolejny oburzony świeży nick suspicious
          • moadek Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko za 13.10.16, 12:24
            ja rozumiem że to forum gazetowe, poglady wiadomo jakie , ale tak w kółku wzajemnej adoracji to chyba nudno byłoby niesmile
            • ra-sowa Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko za 13.10.16, 14:48
              po raz drugi w takim razie - opisz może proponowaną przez ciebie formę protestu.
              Może macie jakiś inny, świeży, lepszy i przede wszystkim mniej wulgarny pomysł.
              A może podpowiesz chociaż z kogo by tu brać wzor, aby skutecznie było.
              Martwicie się "wiadomościami" - a odzywka pani naczelnej - walcie się - nie oburza?
      • fornitta69 Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko za 13.10.16, 11:55
        Dobrze myślisz ale poszlabym dalej:
        - Otyłe panie zostancie w domu! Nie zepsujecie estetyki protestu i nikt was do świni nie porówna.
        - Chude to samo- z waszym BMI i tak wam ciąża nie grozi. Wytracmy im argument,ze protestują te których to nie dotyczy!
        - Stare to samo.
        - Nie zabierajmy na protest swoich facetow- udawajmy,ze protestują same dziewice. Do tego plakaty z Matka Boska i haslami "niechciana ciąża może spotkać kazda kobiete".
        - Nie machajcie wieszakami! Machajcie lapkami- w wdziękiem i kobieco! Możecie tez przesyłać calusy, jak pierwsza dama.
        - A w ogóle to dajmy sobie spokój z tym protestowaniem, na urodę nam zaszkodzi jeszcze
        • moadek Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko za 13.10.16, 11:58
          skoro odróżniasz tylko dwa kolory albo być wulgarną ci..ą albo idealną dziewicą, ja widze ich dużo więcej
          • monstroteratum.furiosum Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko za 13.10.16, 12:08
            W kwestii formalnej - trzy colory tongue_out Osobiscie swego czasu bywalam wulgarna dziewica, ale juz nie. Dziewica nie, bo wulgarna nadal moge byc wink
          • fornitta69 Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko za 13.10.16, 12:09
            Odróżniam wszystkie kolory tęczy i jeszcze troche tongue_out Widzialam je wszystkie na protescie- a ty bylas na proteście czy tylko widzialas go w wiadomościach? big_grin
            • moadek Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko za 13.10.16, 12:19
              wszystkie kolory teczy na czarnym marszu ????? , oj przepraszam to ja chyba protesty tzn. parady pomyliłam, nie na tym z barwami tęczy nie byłam smile
        • snakelilith Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko za 13.10.16, 12:22
          fornitta69 napisała:

> Do tego plakaty z Matka Boska i haslami "niechciana ciąża może spotkać kazda
          > kobiete".

Kocham to! smile
          • gama2003 Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko za 13.10.16, 16:17
            smile
    • nenia1 Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko zaszkodzic 13.10.16, 11:56
      A czy rolnicy sobie zaszkodzili, a górnicy? Tam to dopiero był poziom agresji i chamstwa.
      Pielęgniarki siedziały sobie cichutko w namiotach i co mają? Wielkie g...
      Hasła były w większości celne, ironiczne i często dużym poczuciem humoru, a wulgaryzmy o ile nie występują w jednym zdaniu jako podmiot, orzeczenie, przydawka i przecinek, oddają odpowiedni poziom emocji i służą ich podkreśleniu. U mnie wypowiedzi Kaczyńskiego i PIS-U nie wzbudziły niepokoju i nie zaczęły mnie frasować i trapić one mnie wkur...y na maksa.
      • beataj1 Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko za 13.10.16, 12:09
        No więc własnie. Jak się parę razy rolnicy czy górnicy przejechali po Warszawie i politykach to teraz nie ma odważnego, który chciałby im podpaść.

Ale kobiety to muszą z klasą i delikatnie bo jak nie to im się zaraz dostanie że za mało eleganckie są.
      • rybik0-0 Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko za 13.10.16, 12:17
        Masz rację będę uczyć córkę, że jak dostanie niesprawiedliwą ocenę to żeby nie mówiła że się nie zgadza z tą oceną przedstawiając argumenty dlaczego, tylko żeby puściła nauczycielce wiązanę: "Ty stara k...o nie będziesz mi tu pał wpisywać . Chyba cię popie....ło. Niedoruch..a jesteś czy co ?!?! Powiem ojcu to cię tak zje... ,że pożałujesz że się urodziłaś. " Wszak, jak mówisz wulgaryzmy oddają odpowiedni poziom emocji i służą ich podkreśleniu. A poza tym nie można uczyć dziewczyn kultury bo to równoznaczne z byciem słodką idiotką, potulną, usłużną, uległą leliją z odgiętym paluszkiem.
        • sumire Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko za 13.10.16, 12:22
          A zauważyła koleżanka, że wzrost wk*rwu wśród kobiet został spowodowany właśnie tym, że ich rzeczowe argumenty były konsekwentnie ignorowane?
          Zawsze lepiej być grzecznym. Ale jeśli ktoś konsekwentnie traktuje nas per noga, w końcu trzeba mu dobitnie powiedzieć, co się o tym myśli.
        • beataj1 Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko za 13.10.16, 12:22
          Naprawdę chcesz porównać złą ocenę do zmuszania ograniczania podstawowych praw kobiet?

Rozumiem że jakby ktoś chciał zgwałcić twoją córkę to nauczysz ją by grzecznie wyraziła sprzeciw, następnie jeszcze raz taktownie odmówiła a potem zniosła to z godnością?
        • nenia1 Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko za 13.10.16, 12:25
          Ty już lepiej za wiele córki nie ucz, bo sama mało co rozumiesz. Widzę, że na wszystko ci się zlewa w jedną całość skoro dla ciebie plakat na demonstracji typu "Jarek wyjdź z naszych szparek" równa się mówieniu przez twoją córkę do nauczycielki "Ty stara k...o nie będziesz mi tu pał wpisywać . Chyba cię popie....ło. Niedoruch..a jesteś czy co ?!?!
        • semihora Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko za 13.10.16, 12:45
          Skoro w twoim świecie ocena to dokładnie to samo, co odbieranie człowieczeństwa kobietom... Spoko. Bądź miła.
        • lauren6 Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko za 13.10.16, 14:16
          Ucz ja, że ma między nogami błogosławione łono, które służy do rodzenia małych PISiaków ku chwale ojczyzny. Prezes będzie dumny.
    • wuika Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko zaszkodzic 13.10.16, 11:59
      Jak rząd, kościół i pis będzie zachowywał klasę, to i kobiety nie będą się zniżały do ich poziomu. Proste. Gadanie o prawach człowieka do nich nie dociera, bo to jakieś abstrakcje. Może więc konkret pt: "odpierdziel się od mojej waginy" zrozumieją.
      • rybik0-0 Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko za 13.10.16, 12:24
        Ale dlaczego mamy zniżać się do ich poziomu? Wydawało mi się że chamstwo i prostactwo, to domena zwolenników PiSu ? To pisowcy wieszają zakrwawione płody na ulicach miast, zdechłe lisy na transparentach. To w PiSie są osoby pokroju pani Pawłowicz, i jest ich sporo. Elektorat PO czy nawet pozostałych partii opozycyjnych to wydawało mi się, ludzie w większości na poziomie. Mnie od PiSu odrzucał między innymi właśnie poziom chamstwa. A teraz mamy zniżyć się do ich poziomu. Do poziomu pani Pawłowicz? To z którą partią mają identyfikować się ludzie kulturalni?
        • triss_merigold6 Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko za 13.10.16, 12:25
          Och, błagam. Lepiej być skutecznym niż uprzejmym.
          • moadek Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko za 13.10.16, 12:40
            czyli po trupach do celu , o a w tym przypadku to nawet dosłownie,
            • triss_merigold6 Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko za 13.10.16, 12:42
              Czyich trupach? Bo chyba kobiet, przynajmniej w wersji propozycji zaostrzającej prawo.
            • joanna_poz Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko za 13.10.16, 12:50
              po trupach do celu to raczej strategia PIS.
              dokładniej - po trupach dzieci (byle były ochrzczone).
        • spanish_fly Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko za 13.10.16, 12:39
          Sorry, ale ja się do ich poziomu nie zniżam, wypraszam to sobie. To tylko Ty tak to widzisz.

>>> To z którą partią mają identyfikować się ludzie kulturalni?

Po pierwsze Czarny Protest to nie jest protest partyjny i byłabym wdzięczna, gdybyś przestała w ten sposób go deprecjonować. Po drugie, nie ma obowiązku identyfikowania się z jakąkolwiek partią.
        • kawka74 Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko za 13.10.16, 12:39
          Myślę, że już czas przestać się chować za 'niezniżaniem do ich poziomu', bo to już nie przejaw kultury, tylko asekuranctwa.
        • pitahaya1 Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko za 13.10.16, 14:06
          Oni w nas gnojem a my do nich w jedwabiu?
        • migona Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko za 13.10.16, 16:09
          Dzisiaj żadna z nas nic nie wywalczy kulturalną dyskusją ani merytoryczną dyskusją ani podawaniem faktów. Nie, bo oszołomska strona wali w nas prymitywnym kłamliwym przekazem, z którym nie ma co dyskutować. Tutaj jedyne co ma rację bytu to głośne "spie****jcie, bo nie ręczymy za siebie".
        • babcia.stefa Re: Chamskim "Czarnym protestem" tylko za 13.10.16, 16:16
          Bo grzecznie już próbowaliśmy i nic to nie dało.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka