Dodaj do ulubionych

Tablet- doradźcie

01.11.16, 20:06
Zamierzam kupić i kompletnie nie wiem jaki. Raczej niedrogi,używany będzie sporadycznie i w większości przez dzieci. Pomożecie?
Obserwuj wątek
    • lauren6 Re: Tablet- doradźcie 01.11.16, 20:09
      Podaj górną cenę, bo niedrogi to dla każdego znaczy co innego.
    • aankaa Re: Tablet- doradźcie 01.11.16, 20:32
      jak ma być używany sporadycznie - to po co ?
      • hedna Re: Tablet- doradźcie 01.11.16, 21:39
        Doraźnie ,córka potrzebuje 1x w tygodniu do szkoły, pewnie w domu czasem by korzystała. Albo syn w samochodzie mógłby oglądać ulubione piosenki-bajki. Nie orientuję się w stosunku jakości do ceny
        • aankaa Re: Tablet- doradźcie 01.11.16, 21:42
          córka potrzebuje 1x w tygodniu do szkoły
          ===
          to wymagania szkoły ?
          ===
          pewnie w domu czasem by korzystała. Albo syn w samochodzie mógłby oglądać ulubione piosenki-bajki
          ===
          jak już się pojawi w domu to ani się obejrzysz a kijem nie odgonisz wink
          • hedna Re: Tablet- doradźcie 01.11.16, 22:02
            nie,nie wymóg. Mają raz w tygodniu zajęcia na które można przynieść swój tablet.Część dzieci ma (podobno ok.połowa),klasowe mają 2 + wychowawczyni udostępnia swój
            • hedna Re: Tablet- doradźcie 01.11.16, 22:04
              Za szybko wysłałam. Pracują w 2-3 osoby. W domu jest komputer,ale nie przesiadują dużo.
    • plain-vanilla Re: Tablet- doradźcie 02.11.16, 12:18
      Dla dziecka dobra wielkosc tabletu to 7 cali. Kup taki, ktory ma minimum 1GB RAM, 16 GB pamieci wewnetrznej i przynajmniej 1280 x 800 rozdzielczosc ekranu. Jesli bedziesz kupowac wiekszy niz 7 cali, to wtedy wieksza rozdzielczosc. Akurat w tym przypadku roznica i komfort patrzenia w ekran bez porownania z tanszymi tabletami. Ja mam w domu tablety Asus i Nexus. Zobacz Lenovo, Samsung czy inne marki, byle mialy dobra minimalna specyfikacje. Ja jeszcze dokupilam obudowe z grubej, twardej gumy i bardzo polecam, jesli dziecko bedzie korzystac. Nasz tablet wiele razy wyladowal na podlodze i ciagle jest ok.
      • norra.a Re: Tablet- doradźcie 02.11.16, 12:43
        Właśnie takich parametrów szukałam (1GB RAM, 8-16GB pamięci, 7 cali). Kupiłam
        Lenovo TAB 2 A7-10F, płaciłam 299zł, idealny na podróż, czy na chwilę zabawy dla 5-latka.
        • hedna Re: Tablet- doradźcie 03.11.16, 10:09
          dziękuję, nie znam się w ogóle na tym
    • beliska Re: Tablet- doradźcie 03.11.16, 11:29
      Niedawno wybieraliśmy dla córki 8lat tablet i padło na Lenovo TAB 2 A8-50 .
      Po dwóch miesiącach intensywnego użytkowania przez córę i sporadycznie także przez nas,
      myślę, że wybór był bardzo dobry. Jest wszystko co powinno być, przekrój ekranu ok, a przy tym jest poręczny i jak to z androidem bywa intuicyjny w obsłudze. Jak na razie nie mogę narzekać też na jego wytrzymałość, a dziecię do najdelikatniejszych nie należywink
      Na giełdzie w krk- nowy z gwarancją bodajże 400zł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka