Dodaj do ulubionych

Facebook mi się zmienia...

03.11.16, 14:20
Zauważyłam od jakiegoś czasu że mój facebook z miejsca gdzie obserwuje sobie znajomych zmienia się w miejsce gdzie w około 80% na tablicy pojawiają się wpisy z różnych grup do których należę.
I to zapisywanie się do grup ma u mnie wręcz charakter skokowy. Praktycznie nie ma tygodnia bym się nie dopisała do jakiejś grupy.
Z intymnego światka (bo jednak mam mało znajomych) mój FB zamienia się w coś w rodzaju forum. I sama zaczynam się udzielać pod niektórymi wpisami.

Macie podobnie? Czy jednak tylko znajomi?
Obserwuj wątek
    • shell.erka Re: Facebook mi się zmienia... 03.11.16, 14:40
      Skutecznie wyleczylam się z udzielania na grupach po pewnych przygodach z nabuzowanymi hormonami mamuśkami.
      Raczej obserwuje, udzielam się raz na ruski rok.

• cauliflowerpl Re: Facebook mi się zmienia... 03.11.16, 14:43
      Grupy mam wygaszone. Zagladam kiedy chce albo kiedy sobie przypomne.
      Po konsekwentnym wygaszaniu zniknela z niego prawie calkiem polityka.
      Generalnie jest zdominowany przez koty i rowery.

Acha, wczoraj odkrylam, ze mozna zmienic kolor czatu big_grin
      • zona_mi Re: Facebook mi się zmienia... 03.11.16, 17:37
        > Grupy mam wygaszone. Zagladam kiedy chce

Ja tak samo.

> Generalnie jest zdominowany przez koty i rowery.

U mnie króliki, Wrocław i książki smile

> wczoraj odkrylam, ze mozna zmienic kolor czatu big_grin

A także zmienić ikonę emocji smile
        • jematkajakichmalo Re: Facebook mi się zmienia... 03.11.16, 23:08
          Gdzie takie cuda? wink
          • zona_mi Re: Facebook mi się zmienia... 03.11.16, 23:11
            messenger.com

Szał smile
            • jematkajakichmalo Re: Facebook mi się zmienia... 03.11.16, 23:26
              Znalazlam, wow! To nocka z glowy big_grin
              • zona_mi Re: Facebook mi się zmienia... 03.11.16, 23:36
                A ile tam jest gifów!
                wink
      • wilowka Re: Facebook mi się zmienia... 03.11.16, 23:31
        I możesz sobie przypisać ikonkę emocji do konwersacji z jakąś osobą inną niż kciuk smile na czacie
    • sanrio Re: Facebook mi się zmienia... 03.11.16, 14:44
      piszę i czytam tylko w jednej grupie, bo jednak ten fanatyzm jednokierunkowy u piszących mnie dobija, ale wyświetlają mi się głównie aktualności stron, które polajkowałam, artystów, wydarzeń - znajomych coraz mniej.
    • fifiriffi Re: Facebook mi się zmienia... 03.11.16, 14:57
      nie udzielam sie na żadnych grupach.
      Staram se nie wchodzic w dyskusje, bo jednak tam z imienia i nazwiska, a potem jak ktoś odpisuje do ciebie zaznacza Twoje imie i nazwisko i tak leci...Nienienienienie, to nie dla mnie.
      Zresztą wolę już ematkę.
      Te grupy na fb to jednak dziwne są.
      • beataj1 Re: Facebook mi się zmienia... 03.11.16, 15:01
        Nie no smile w gooownoburzach nie biorę udziału co do zasady.
        Zresztą ja mam głównie grupy DIY - tam się sobie ludzie nie rzucają do gardeł. Szydełkowanie uszlachetnia smile
        • fifiriffi Re: Facebook mi się zmienia... 03.11.16, 15:04
          najgorsze ze nigdy nie wiesz kiedy ta goownoburza sie rozpoczyna.

Ja sie wylogowałam z jednej grupy np jak po raz tysięczny czytałam, jak to chusty źle wpływają na dziecko....
          To była grupa sprzedażowa....
          Baby gorzej niż dzieciaki w pkolu big_grin masakra jakaś .
          • beataj1 Re: Facebook mi się zmienia... 03.11.16, 15:06
            Mnie regularnie zadziwiają burze na grupie obiadowej. Matko - żeby zwykły rosół wywoływał taaakie emocje...
            • cauliflowerpl Re: Facebook mi się zmienia... 03.11.16, 17:05
              W grupie "Polacy w Hiszpanii" były takie jatki na tle PO-PIS, że w regulaminie zapisano, że obowiązuje zakaz wklejania postów dotyczących polityki innej, niż hiszpańska.
            • mid.week Re: Facebook mi się zmienia... 03.11.16, 20:52
              O dokładnie!
              Jeszcze na urządzaniu wnętrz są podobne jatki wink
    • fadilla Re: Facebook mi się zmienia... 03.11.16, 15:18
      To u mnie na odwrót, załozyłam konto tylko po to by moc przystapic do pewnej grupy, obserwowac pewien fanpage, potem były kolejne i tak jakos do tej pory pokazuja mi sie tylko wpisy na tych grupach.
    • echtom Re: Facebook mi się zmienia... 03.11.16, 15:33
      Udzielam się regularnie w jednej grupie typu fanpage, więc z założenia nie jest konfliktowa, i sporadycznie w paru innych. Bardzo sobie cenię możliwość porozmawiania na tematy, na które nie pogadam ani na ematce, ani gdzie indziej - a w bonusie mogę jeszcze poćwiczyć angielski.
    • koza_w_rajtuzach Re: Facebook mi się zmienia... 03.11.16, 15:44
      A polecasz jakieś konkretne grupy?
      Ja jestem tylko w grupie związanej z książkami, więc mój fb wygląda dość staroświecko wink.
      • beataj1 Re: Facebook mi się zmienia... 03.11.16, 17:44
        ALe to chyba kwestia zainteresowań. Jestem np na grupie zajmującej się odnawianiem mebli farbami kredowymi, lubię Uwaga śmieciarka jedzie - choć jeszcze nigdy nie skorzystałam - ale patrzę i zazdroszczę. Mam parę grup związanych z Aliexpresem, czy szeroko pojętym DIY.

No i grupa: co dziś na obiad - tam są regularne naparzanki o każdą bzdurkę.
        • best_bej Re: Facebook mi się zmienia... 03.11.16, 22:37
          o śmieciarka jest fajna. czasem coś tak wrzucamsmile
    • kagrami Re: Facebook mi się zmienia... 03.11.16, 18:01
      No może tak jest ale ja sie staram nie uczestniczyc w tym, bo potem wszyscy moi znajomi widza moje wpisy. To jest forma reklamy.
    • jak_matrioszka Re: Facebook mi się zmienia... 03.11.16, 22:07
      Ja kiedy FB nie lubilam, ale musialam miec wiec mam. Teraz zycie by mi sie mocno skomplikowalo gdyby mnie odlaczyli, bo zamiast telefonu uzywam messangera podpietego pod FB i bardzo sobie chwale. I wlasnie na tam mam grupy, zebym nie musiala kazdemu z osobna SMSa wysylac, to pisze az i wszyscy wiedza i odpowiadaja.
      Wypowiadanie sie w grupach albo pisanie po scianie (wlasnej czy cudzej) nie jest w moim stylu, wiec tego nie robie. W koncu to jest opcja, a nie obowiazek, z czego przeciwnicy chyba sobie sprawy nie zdaja...
      • echtom Re: Facebook mi się zmienia... 03.11.16, 22:18
        Przeciwnikom się wydaje, że wszystko, czego nie lubią na Facebooku, jest obowiązkiem wink
    • best_bej Re: Facebook mi się zmienia... 03.11.16, 22:40
      fb się nie zmienia, fb się kończy.
      Mi też się wyświetlają same wpisy z grup. A poza tym to wyświetlają mi się posty znajomych-nerdów. Najczęściej programistów których wpisów nie rozumiem.
      Ludzkość przeniosła się na snapa i insta.
    • liisa.valo Re: Facebook mi się zmienia... 04.11.16, 01:25
      Ja używam bardziej messangera niż samego fb.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka