beba3 01.11.04, 22:22 Troszke o mnie: Ewa, 28 lat, maz Polak. W Holandii od mniej wiecej 3 lat. Dwoje dzieci: Jagoda (3 i pol roku) i Patrycja (rok i 9 miesiecy). W Holandii mieszkam w Enschede a pochodze z Gdanska. pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
saraanna Re: Poznajmy sie 01.11.04, 23:03 Ola,lat 40 ,obecnie samotna matka,w Holandii ok 6 lat,coreczka Sara Anna 3 lata i 5 miesiecy,mieszkam w Alphen aan den Rijn ,pochodze z pod Bydgoszczy (w Gdansku mieszkalam prawie 10 lat -studia w Sopocie) Odpowiedz Link
mamakubusia11 Re: Poznajmy sie 02.11.04, 07:06 Marzena,34 lata.Maz Polak, 2 dzieci-Pawelek (6)i Kuba (1),wiecej nie planuje W Holandii 6 lat. Mieszkam na koncu swiata,tzn rejon Groningen Odpowiedz Link
suzette3 Re: Poznajmy sie 22.11.04, 08:17 Kasia 40 lat.Maz Holender, 1 córka 18 lat i druga w drodze. W poniedzialek zaczynam 6 miesiac ciazy. W Holanii mieszkam dosyc krótko, bo niewiele ponad rok takze rejon Groningen. Odpowiedz Link
suzette3 Re: Poznajmy sie 22.11.04, 08:23 Ciekawa jestem, gdzie dokladnie mieszkasz, bo ja w Wagenborgen(pomiedzy Groningen, a Winschoten). Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link
mamakubusia11 Re: Poznajmy sie 22.11.04, 10:19 no to musze cie dopasc,bo ja niedaleko Winschoten,ale napisz mi na priva. pozdrawiam Odpowiedz Link
teresa962 Re: Poznajmy sie 23.02.07, 17:51 witam mam 23 lata mam 3 dzieci i jest nam bardzo cieszko chłpak stracil prace i mamy komornika niewiemy co robic Odpowiedz Link
zuzka71 Re: Poznajmy sie 02.11.04, 07:37 witam serdecznie. ciesze sie ze forum powstalo. a o mnie. wiek chrystusowy. slubny tez polak.w NL od niemal 2,5 roku. moj przeuroczy synek niebawem skonczy 2 latka, czasem jest trudny i mam watpliwosci czy chce drugie..;)mieszkamy w hadze, oboje z mezem pochodzimy z krakowa. pozdrawiam mamusie (bo tatusiow jak dotad niet. Odpowiedz Link
joanna-28 Re: Poznajmy sie 31.10.05, 21:43 hej zuzka .tez mieszkam w hadze .Mam 14 miesiecznego synka i corke 9 lat . Mieszkam tu juz 9 lat .pozdrawiam Odpowiedz Link
zuzka71 Re: Poznajmy sie 31.10.05, 22:17 czesc joasia, to jest tu nas juz wiecej z hagi, w jakiej czesci hagi mieszkasz,jezeli moge spytac? bote twoje 9 lat to misie wydaje znajome;)pozdrowka i witaj u nas;) zuzka Odpowiedz Link
bogusia1972 Re: Poznajmy sie 03.03.07, 07:39 czesc mam na imie boguska mieszkam w spijkenisse od 14 lat mam troje dzieci i tez jestem z krakowa. pozdrawiam serdecznie!!!!!!! Odpowiedz Link
nesla Re: Poznajmy sie 02.11.04, 11:50 Ja 29 lat (prawie 30 bo Wodnik jestem), maz Holender, 2 lata po slubie, od 3 lat w Holandii, pochodze troche z Krakowa a troche z Bielska-Bialej, pierwsze dziecko ma sie urodzic za tydzien (9 listopada) pozdrawiam ;-) nesla Odpowiedz Link
kruszynka28 Re: Poznajmy sie 02.11.04, 12:24 Witam wszystkie obecne i przyszle mamusie. Mam na imie Kasia, 28 lat, maz Norweg(!), W Holandii prawie 4 lata. Dzieci jeszcze nie ma ale jest jedno w drodze ;-) ktore wedlug planu powinno dolaczyc do nas 12 maja przyszlego roku. W Holandii mieszkam w Diemen kolo Amsterdamu (gdzie pracuje), a pochodze z Bydoszczy. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
nesla Re: Poznajmy sie 02.11.04, 12:29 w Diemen mieszka rowniez Marza, skontaktowalyscie sie juz ze soba? Ona urodzila niedawno synka. Teraz jest w Polsce, ale wraca za 2 tygodnie. Odpowiedz Link
kruszynka28 Re: Poznajmy sie 02.11.04, 12:54 Tak, poznalysmy sie jak jeszcze Marzena z brzusiem chodzila ;-) a teraz sunus rosnie jak sie patrzy! Odpowiedz Link
zaneta9 Re: Poznajmy sie 02.11.04, 13:21 I ja dolaczam!!! Mam na imie Zaneta(34lata)maz holender Rick. Mamy dwoje maluszkow Sandy 2,5 roczku oraz Michael dokladnie dzis 16 miesiecy. W Holandi jestem od ponad 13-stu lat. 25 listopada mamy 8-ma rocznice slubu.....ale zlecialo.! Mieszkamy w Amstelveen niedaleko Was kruszynka28, z Marzena juz mam kontakt. Gratulacje dla przyszlych Rodzicow!!! Odpowiedz Link
saviera Re: Poznajmy sie 02.11.04, 14:10 Moje imie Grazyna.Lat 39.Maz Holender.Mieszkam w okolicach Eindhoven prawie 11 lat ( 2 stycznia stuknie 11).W Polsce urodzona i zamieszkala w Zarach ( woj.lubuskie).A z tego co do tej pory wyczytalam mama z najdluzszym stazem , syn Lex - 7 lat i corka Axelle - 5 lat. Witam i pozdrawiam wszystkie mamusie , a i moze w przyszlosci tatusiow.... Odpowiedz Link
zaneta9 Re: Poznajmy sie- do Kruszynki28 03.11.04, 12:07 Czemu nie?! Poczekamy na Marzene bo jest w tej chwili w Polsce. Za tez lece w przyszly czwartek lecz juz w niedziele 14 list. wracam pa Zaneta Odpowiedz Link
martaj7 Re: Poznajmy sie 02.11.04, 16:27 Czesc, mam na imie Marta, maz tez Polak, Michal. W Holandii od 4 lat. Jedna dzidzia (i starczy jak na razie, bo wymiekam) Agata 22 miesiace. Mieszkamy 3 lata w Rotterdamie, wczesniej przez kilka miesiecy w Bredzie. Ja pochodze z Kalisza, maz z Bydgoszczy. Odpowiedz Link
rossen Re: Poznajmy sie 02.11.04, 21:40 Hej No to i tu sie przedstawie. Magda (z Sosnowca i troche z Zywca) mam prawie 29 lat. Maz holender. Od 5 lat mieszkamm w Leiderdorp. Od ponad 2 lat najszczesliwsza mama Bogusi Pozdrawiam Odpowiedz Link
nastka28 Re: Poznajmy sie 10.09.05, 14:09 No to i ja sie tu przedstawie :) Mam 27 lat na imie Sylwia , maz , corcia 2 latka , 2 dzidzia w drodze (termin na 22-26 pazdziernika 2005).Mieszkamy w Rotterdamie . Pochodze z Czestochowy , czesto bywamy w cieszynie , Bielsku i Zywcu :)))) z racji tego , ze maz lata na paralotnii . Mowimy w domu po polsku , maz mowi super po holendersku , polsku i nie tylko - pochodzi z rodziny mieszanej - tesciowa Polka , tesc Holender :) ja z holenderskim nadal pod gore :((( pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
firma0003 Re: Poznajmy sie 30.01.06, 07:24 Czesc Nastka28, ja tez mieszkam w Rotterdamie. Mam 30 lat a na imie Monika. Skontaktowac sie ze mna mozesz na adres gazetowy firma0003@gazeta.pl Odpowiedz Link
smarti951 Re: Poznajmy sie 24.11.04, 20:54 Hej, Chetnie Was poznamy ;-) Jestesmy (Sylwia, Artur & Kaja) w Rotterdamie od sierpnia 2000. Kaja chodzi juz 2. rok do szkoly i najlepiej z nas mowi po holendersku ;-) Gdzie mieszkacie w Rdamie ? Odpowiedz Link
nastka28 Re: Poznajmy sie 10.09.05, 14:13 R-dam - zuid - bardzo blisko zuidplein :0) pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
firma0003 Re: Poznajmy sie 30.01.06, 07:25 czesc smarti951. Ja pochodze z Rotterdamu poludniowego. Moj email jest gazetowy firma0003@gazeta.pl Odpowiedz Link
firma0003 Re: Poznajmy sie 30.01.06, 07:22 czesc Martaj7, ja tez mieszkam w Rotterdamie jakies 1,5 roku a pochodze z Koszalina. Mam 30 lat ale jeszcze zadnego dzidziusia. Monika Odpowiedz Link
sandraa1 Re: Poznajmy sie 03.11.04, 18:12 Czesc wszystkim Jestem Sylwia (26lat) pochodze z Lodzi i mieszkam tu 6 lat. Maz holender. Mam corke 5 lat i meszkam w Kinrooi Belgia. Przeprowadzilismy sie 3 miesiace temu z Weert. pozdrawiam Odpowiedz Link
rita78 Re: Poznajmy sie 04.11.04, 10:57 troche nie pasuję bo nie mieszkam (jeszcze!!!) w Holandii ale mam tam mamę. Emigracja na razie w planach. Ale przedstawie sie skoro uczestnicze w forum. Malgosia lat 26- Wroclaw ( od urodzenia), maz jarek - lat 30. mamy jedna corke Ewe lat 5. Bardzo chcemy drugie dziecko ale z kilku wzgledow odkladamy decyzje. Jestem pedagogiem specjalnym wiec moge takze sluzyc rada ( mam nadzieje ze fachowa) odnosnie problemow z dzieciakami. W tej chwili nie pracuje w zawodzie ale jestem zwiazana z sluzba zdrowia a w przyszlym miesiacu jak dobrze pojdzie zaczynam prace z dzieciakami w osrodku neuropsychiatrii. Odpowiedz Link
majalatkowska Re: Poznajmy sie 04.11.04, 12:54 no to i ja-Maja,24 lata, w Holandii od roku (R-dam), chlopak, jeszcze nie maz- Kolumbijczyk no i malenstwo w drodze - 14tc. Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link
minka5 Re: Poznajmy sie 07.11.04, 00:06 Czesc! To i ja dolaczam - mama 3 chlopcow (10,6,4). Super, ze cos tekiego powstalo! Dzieci niby polskie (albo pol-polskie), ale jakies inne, co widze wyraznie w czasie wakacji. Duzo tu osob z Bydgoszczy i okolic. Ja tez. Pozdr. Odpowiedz Link
michellecie Re: Poznajmy sie 07.11.04, 12:30 Witam wszystkich,ciesze sie bardzo ,ze trafilam na to forum-super pomysl beba! Mieszkam w Holandii juz od 10 lat,jestem mama 2 dzieci Jasia 9 i Michelle 6 (pieszczotliwie nazywana Mietkiem)pochodze z Wroclawia, mam 30 lat i na imie mi Magda. pozdrawiam Odpowiedz Link
rita78 Re: Poznajmy sie 07.11.04, 12:44 czesc michallcie:) JA tez z wrocławia jestem wiec tym bardziej serdecznie cie witam.:) Odpowiedz Link
made28 Re: Poznajmy sie 09.11.04, 14:01 Witajcie, Ja Made :) lat 28, maz holender, dzieci 2, od 7 lat tutaj (na polnocy NL). podlaczam sie do was, ale nie wiem ile ze mna wytrzymacie bo troche upierdliwa jestem ;) Odpowiedz Link
majalatkowska a jest ktos moze w Rotterdamie? 11.11.04, 10:14 ja juz sie przedstawilam,ale tak pytam,bo nie kazdy pisze dokladnie, gdzie przebywa. Pozdrowionka Odpowiedz Link
smarti951 Re: a jest ktos moze w Rotterdamie? 24.11.04, 20:50 Hej, My jestesmy ;-) A dokladnie w Capelle a/d Yssel (stacja metra Schenkel). To bylem ja Jarzabek ;-) czyli Artur (30), Sylwia (29) i Kaja (latek 6). Pozdrowka ! Odpowiedz Link
agnieszkaela Re: Poznajmy sie 11.11.04, 16:37 Czesc, jeszcze nie jestem mama,ale za dwa tygodnie zaczynamy proby i mam nadzieje niedlugo nia zostac. Pochodze z Zielonej Gory, mieszkam w Beneden- Leeuween, w Holadnii od 2,5 lat. Maz tez Polak, wiec ciagle nie moge sie przesawic na holnderskie podejscie do ciazy. Pozdrawiam, AGNIESZKA Odpowiedz Link
marza26 Re: Poznajmy sie 15.11.04, 20:18 Hej! Jestem juz w Holandii z moim 3,5 miesiecznym synusiem. Pozdrawiam Was wszystkie. Co do spotkania to musimy wreszcie ustalic date. Pa! Odpowiedz Link
sulasia13 Re: Poznajmy sie 20.11.04, 14:27 Wlasnie dzisiaj dolaczylam do tego forum. Fajnie, ze jest cos takiego. Jestem Asia mam prawie 29 lat( 03-02-1976), pochodze z Krasnegostawu w woj. lubelskim. Mieszkam w Holandii od marca 2000 (rok au-pair). Od ponad roku jestem "zarejestrowana partnerka" Arona (Ugandyjczyk z holenderskim paszportem). Mamy cudowna 9-miesieczna coreczke Emilie, mieszkamy w Soest (prowincja Utrecht). Tydzien temu, po dlugich staraniach w koncu dostalam pozwolenie na pobyt i prace! Pozdrawiamy wszystkich. Odpowiedz Link
beba3 Re: Poznajmy sie 21.11.04, 02:40 Asiu! Gratuluje pomyslnego obrotu spraw urzedowych i znalezienia pracy. Rozumiem, ze znasz dobrze jezyk? Kiedy zaczynasz prace? Odpowiedz Link
sulasia13 Re: Poznajmy sie 21.11.04, 09:50 beba3 napisała: > Asiu! > Gratuluje pomyslnego obrotu spraw urzedowych i znalezienia pracy. Rozumiem, ze > znasz dobrze jezyk? Kiedy zaczynasz prace? Beba, dzieki bardzo za gratulacje. Pochlebie sobie mowiac, ze jezyk znam niezle. Jedynie, pracy jeszcze nie mam- szukam. Dostalam dopiero pozwolenie. Pozdrowienia Odpowiedz Link
marza26 Re: Poznajmy sie 21.11.04, 17:50 Hej! Czy pozwolenie na prace dostalas razem z pozwoleniem na pobyt? Ja wlasnie czekam chociaz juz ok.3 miesiace za dlugo. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
sulasia13 Re: Poznajmy sie 21.11.04, 20:35 Tak, dostalam razem. Czekalam miesiac na odpowiedz, ale to bylo drugie podejscie. Pierwszy raz dostalam odpowiedz odmowna, odwolanie od tej decyzji zostalo tez odrzucone. W pazdzierniku sprobowalismy na nowo z nowymi okolicznosciami, a gdybym to wszystko wiedziala wczesniej, to mialabym pozwolenie juz w lutym. A ty co, czekasz juz pol roku? Odpowiedz Link
marza26 Re: Poznajmy sie 22.11.04, 11:14 Ja zlozylam wszystko w styczniu,w marcu dostalam decyzje odmowna od ktorej moj Paul sie odwolal. W lipcu chcieli mnie widziec,potrzebowali tez nowe zdjecie i kazali czekac 2 miesiace a ja czekam sobie nadal,pomimo cotygodniowych telefonow do IND.W sumie nie potrzebuje tego tak bardzo,bo i tak siedze z dzidzia w domku,ale nie lubie czekac. A jak Twoje malenstwo? Juz pewnie ladnie raczkuje,co? Ja dzis bylam na szczepieniu z moim synkiem. Byl bardzo dzielny,prawie wogole nie plakal. A teraz sobie smacznie spi co wlasnie wykorzystuje na pisanie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
sulasia13 Re: Poznajmy sie 22.11.04, 21:43 Rzeczywiscie, moja Niunia raczkuje po calym domu. W jakim wieku jest twoj synek? Moge wiedziec dlaczego dostalas odmowna decyzje? Odpowiedz Link
marza26 Re: Poznajmy sie 23.11.04, 13:38 Moj Tommy 26ego skonczy 4 miesiace. Co do tej decyzji to najlepiej bym Ci wytlumaczyla przez telefon,bo co najsmieszniejsze nie doczepili sie do mnie ale do Paula. Wiec jak chcesz to jest moj numer:0645748361. Odpowiedz Link
sulasia13 Re: Poznajmy sie 24.11.04, 16:11 Marza, a moze masz gadu-gadu, jak tak to ci wysle moj nr. na twoja gazetowa poczte. Odpowiedz Link
mamamai4 Re: Poznajmy sie 27.11.04, 22:47 Czesc.Jak to dobrze ze w wyszukiwarce wrzucilam haslo Holandia we wszytkich odmianach. Mieszkam w Harderwijku (niedalko Amersfoort) od prawie 2 lat. Mam ...kurcze ile to juz?..31 lat. I jestem mama 1,5 rocznej Majki. W kwietniu przyjdzie na swiat moje drugie dziecko. Maz Polak. Beba3!!!! Ja tez jestem z Gdanska. Julka Odpowiedz Link
beba3 Re: Poznajmy sie 28.11.04, 22:04 Napisz cos wiecej o sobie. Maz tez Polak i z Gdanska czy Holender? Swiat jest jednak malutki! Skad dokladnie z Gdanska? Ja z Oliwy. Odpowiedz Link
maja763 Re: Poznajmy sie 22.03.05, 10:44 czesc ja wlasnie stram sie rowniez o pozwolenie na prace i trwa to juz troche czasu :) mam nadzieje, ze odpowiedz bede mial pozytywna Odpowiedz Link
walker22 Re: Poznajmy sie 29.11.04, 10:58 Cześć, mam na imię Małgosia, mieszkam w Holandii (Schinveld, mała miejscowość na granicy holendersko niemieckiej, blisko Aachen) od 1,5 roku. Pół roku temu urodziłam córeczkę Polę. Na poród pojechałam do Polski, przerażała mnie tutejsza służba zdrowia, podejście do ciąży, zdrowia... Rodziłam w Warszawie, w Św. Zofii i bardzo sympatycznie wszystko wspominam. Mój mąż jest Polakiem, pracuje, ja zostaję z Małą w domu. Na początku naszego pobytu miałam plany nauczenia się niemieckiego przez te kilka lat. Nawet przez miesiąc chodziłam do szkoły w Aachen. Bardzo dużo się nauczyłam, ale w związku z tym, że zaszłam w ciążę musiałam przerwać naukę i na 3 miesiące pojechać do Polski. Mąż dużo w tym czasie wyjeżdżał, my mamy psa, a ja nie byłam w stanie temu wszystkiemu sama podołać. Bardzo tego żałuję, mogłam spróbować chociaż, bo aktualnie z nauką języka ciężko.. I tak doszłam do naszego piesiora, czekoladowego, ukochanego labradora, który parę dni temu skończył 3 lata. Ostatnio coraz bardziej tęsknię do Polski. Brak mi mamy, która jest moją wielką przyjaciółką, siostry, z którą od chwili urodzenia Polki łączy mnie jeszcze więcej, jej dzieciaków (4), no i przyjaciół.. Z wykształcenia jestem nauczycielem francuskiego, ale niewiele pracowałam w zawodzie (pieniążki...). Skończyłam także Stosunki Międzynarodowe na UW i jestem specjalistą od integracji europejskiej... No cóż, na razie niewiele mi to daje, może trochę więcej rozumiem wydarzeń politycznych (które stają się ostatnio przerażająco niezrozumiałe..). Mieszkając w Warszawie próbowałam wraz z siostrą prowadzić przedszkole, ale po pół roku oczekiwań na nowe dzieciaki zrezygnowałyśmy (chyba nie należę do wytrwałych..). Szkoda, lubię pracę z ludźmi, a najbardziej chyba z Tymi małymi, nieskażonymi koneksjami i cwaniactwem. Może jeszcze kiedyś coś mi się uda? Na razie pozdrawiam serdecznie i cieszę się, że Wasze forum istnieje. Brak mi było holenderskich znajomych... Małgosia Odpowiedz Link
zuzka71 Re: Poznajmy sie 29.11.04, 13:53 czesc malgosiu, super ze tu dotarlas;) pozdrowka.zuzka. Odpowiedz Link
beba3 Re: Poznajmy sie 29.11.04, 14:53 Oczywiscie witam serdecznie! Pisac dziewczynki, pisac! Chwalic sie swoimi pociechami, chwalic! I o problemach tez pisac. Odpowiedz Link
agatasara Re: Poznajmy sie 01.12.04, 16:39 Hejka, Agata, lat 29, mama Sary Anny (1,5 roku), maz Holender.Mieszkamy w Dronten (Flevoland). Jestem z Katowic. W Holandii od 6 lat. Pozdrawiam serdecznie Agata Odpowiedz Link
mamamai4 Re: Poznajmy sie 01.12.04, 19:57 czesc Agata: Flevoland to blisko mnie. Ja mieszkam w Harderwijku. Po 6 latach zapewne sie juz tu niezle zaaklimatyzowalas. Ja caly czas jakos nie mage. Moja corcia tez ma 1,5 roku. Malgosia: Ja mialam ambitne plany nauki holenderskiego i caly czas mi to nie wychodzi, poniewaz moja corcia jest tak absorbujaca. A teraz jestem ponownie w ciazy. No i coz, jak bedzie druga dziewczynka to napewno bedzie Pola (to juz mam dawno ustalone). Ewa: ja jestem z Gdanska - Zaspy. I wlasnie w ta sobote lece juz do Gdanska na swieta i Nowy Rok. Moj maz jest Polak (z Gdyni). Pozdrawiam wszystkie dziewczyny. Julka Odpowiedz Link
agatasara Re: Poznajmy sie 02.12.04, 11:11 Mamamai4 - jak dlugo jestes w Holandii? Mam nadzieje ze sie spotkamy!! Holenderskiego uczylam sie przez 2 lata, horror! Pozdrawiam serdecznie Agata Odpowiedz Link
mamamai4 Re: Poznajmy sie 02.12.04, 22:11 Agata: ale teraz to juz chyba mowisz po holendersku? Jestem w Holandii drugi rok. Przyjechalam tu w 7 miesiacu ciazy, jakos przezylam porod w tym kraju (nawet nie mam zastrzezen), no a potem mialam niemowlaczka, wiec caly ten czas nie bardzo sprzyjal nauce. Szczegolenie ze jestem tu sama (tzn. z mezem oczywiescie, ale on pracuje), natomiast nie moge tu liczyc na pomoc rodziny ktora jest w Gdansku. Zapewne wiekszosc z nas jest w podobnej sytuacji. Na razie lece do Gdanska na caly grudzien, ale jak wroce to bardzo chetnie sie spotkam. Julka Odpowiedz Link
tola79 Mam do Was ogromną prośbę 25.04.05, 11:06 Przepraszam, że się wcinam do Waszego wątku, ale poszukuję pomocy, może raczej rady. Mój mąz pracuje w Holandii, ja jestem w Polsce, ale chcielibyśmy to jakoś zorganizować, żeby być razem. Chcielibyśmy postarać się też o maleństwo... a ja nie wiem sama, co myśleć, trochę sie obawiam, nie znam języka, czy dam sobie radę... Napiszcie proszę, może Mamamai4, jak sobie radzcie? Będę bardzo wdzięczna :) Pozdrawiam wszystkich. Kto wie, może wkróctce dołączę do Was :)) Odpowiedz Link
kachnab Re: Poznajmy sie 01.12.04, 22:17 Oj! Przypadkiem tu trafilam i pewnie zabawie dluzej. Kasia, lat 34, slubny Holender (od 10 lat) - mlodszy o dwa dni, co zawsze mi wypomina. Przed przyjazdem do Holandii (cztery lata temu) mieszkalismy w Poznaniu. Teraz - na dalekiej polnocy (czyli prowincja Groningen). Dzieci dwojka - Maja prawie trzyletnia i prawie trzymiesieczna Martusia. Do kompletu mamy jamnika, ktory "mowi" tylko po polsku. Pozdrawiam serdecznie ;))) Odpowiedz Link
dorotaniewiadomska Re: Poznajmy sie 30.03.05, 14:44 Hej! Tez trafiłam tu przypadkiem i aż sie zdziwiłam, że mamy tyle wsólnego. Dwie córeczki Julka 4 lata i Ptarycja w lutym skończyła 2 latka. poza tym uwielbiam jamniki!!!! Chętnie bym pogadała bardziej bezposrednio. Np na gg. na wszelki wypadek podam ci numer 3158428. Mam nadzieję, że się odezwiesz. Pozdrawiam Dorota. dorotaniewiadomska@interia.pl Odpowiedz Link
kasia157 Re: Poznajmy sie 04.01.05, 22:27 Witam wszystkich. Kasia 29 lat, maz holender od 5 lat w Holandii (Utrecht). Mam synka Maxa (2,2 lata) i drugie dziecko w drodze(moze urodzic sie w kazdej chwili:) Odpowiedz Link
zaneta9 Re: Poznajmy sie 05.01.05, 12:29 Witajcie nowe Mamy!!! Jest nas tu coraz wiecej.... Nie udzielam sie specjalnie choc czesto zagladam, naleze chyba do ''tych czytajacych''. Kasia157 trzymam kciuki za Was, niech porod bedzie szybki a maluszek zdrowy.!!! Mamy prawie rowiesnikow moja Sandy ma 2,8 lat. Michael juz ma 1,5 roczku, ale ten czas pedzi....dopiero co sie urodzil !!! hahaha Mieszkam w Amstelveen to niedaleko Ciebie. Pozdrawiamy serdecznie. Zaneta Odpowiedz Link
mamamai4 Re: Poznajmy sie 06.01.05, 16:07 Kasia 159 witam na forum. Ja tez mieszkam niedaleko Utrechtu - w miejscowosci Harderwijk. Moja Maja ma 1,8 a drugie dziecko tez jest w drodze (kwiecien). Julka Odpowiedz Link
beba3 Re: Poznajmy sie 10.01.05, 23:15 Witam Panie 'dwa w jednym'! Spedzilam Sylwestra z kolezanka w takim stanie i troszke mi sie ckno zrobilo. No nie do samego porodu czy noszenia duzego brzuszka (moj byl ogromniasty i niewiele mniejszy jest teraz....) ale do takiego tyciego malenstwa... Trzymajcie sie dziewczyny! Czas leci Zaneta, leci... Juz musze myslec o imprezce urodzinowej mojego dwulatka a wciaz jeszcze mysle o niej jako o 'malenstwie'! Dopiero co skaczylam karmic piersia.... Juz niedlugo pojdzie do przedszkola! Odpowiedz Link
natalya20 Re: Poznajmy sie 22.01.05, 15:35 ja mam na imie natalia, mam 20 lat jetem w 15 tyg ciazy. w holandii jedtem od ok. roku. mieszkam w blaricum(mala wioska kolo hilversum i bussum) pozdrawiam wszytkie mamy Odpowiedz Link
natalya20 Re: Poznajmy sie 22.01.05, 15:40 a i jeszcze zapraszam na forum www.bebemania.com co prawda sa tam glownie dzieczyny z krajow francusko jezycznych ale robi sie bardzo miedzynarodowo, no i ma troche bradziej przejzysta forme od tego Odpowiedz Link
akna78 Re: Poznajmy sie 31.01.05, 19:45 Hej kobietki!strasznie sie ciesze ze znalazlam takie swietne forum:)) mam na imie Anka,26 lat i jestem w 17 tygodniu pierwszej ciazy-partner(nie maz:)))holender.mieszkam w Bredzie.Pozdrawiam Was bardzo mocno!!! Odpowiedz Link
tijgertje Re: Poznajmy sie 30.01.06, 14:19 Witaj imienniczko!!! Kawe pijesz? Bo do mnie rzut beretem z Bredy! Jestem troche starsza, ale mloda duchem, syna mam fajowego, (2 latka tuz, tuz...) mobilna jezdem, wiec jak chcesz sie spotkac, to krzycz! Odpowiedz Link
tijgertje Re: Poznajmy sie 30.01.06, 14:22 hmmm... cus mi sie z przewijaniem porobilo i wygladalo, ze twoj post jest ostatni, dopiero teraz zauwazylam, ze to sprzed roku:-))) No, ale ja dalej kolo Bredy mieszkam:-) Odpowiedz Link
tijgertje Re: Poznajmy sie 31.01.05, 23:00 Witam wszystkie mamusie. Mam na imie Anka, 30 lat, maz Holender, syn Kasper (za tydzien roczek!), od 5 lat w Holandii. Mieszkam na poludniu, pomiedzy Breda i Rosendaal, Pochodze z Podkarpacia. Mam pytanie do Kasi 157: Czy my sie czasem nie znamy? To juz kupe czasu- kurs w JBI w Utrechcie, gdzie pomylilam grupy, slub w Krakowie w Hawelce? Jesli brzmi znajomo, to odezwij sie, prosze! Odpowiedz Link
maksymiuk.jola Re: Poznajmy sie 07.02.05, 19:44 Czesc, Mam na imie Jola, 33 lata, pochodze z Lublina, od 2 lat w Holandii, partner Holender, mieszkam w Uithoorn, na poludnie od Amstelveen. Po intensywnym kursie holenderskiego i sukcesach na egz. panstwowych, przestalam szukac pracy, gdyz jestem w 16 tygodniu ciazy. Nudze sie troszczeczke i bardzo sie ciesze, ze znalazlam takie forum. Pozdrawiam Jola Max Odpowiedz Link
kasia157 Re: Poznajmy sie 21.02.05, 21:11 tijgertje napisała: > Witam wszystkie mamusie. > Mam na imie Anka, 30 lat, maz Holender, syn Kasper (za tydzien roczek!), od 5 l > at w Holandii. Mieszkam na poludniu, pomiedzy Breda i Rosendaal, Pochodze z Pod > karpacia. > Mam pytanie do Kasi 157: Czy my sie czasem nie znamy? To juz kupe czasu- kurs w > JBI w Utrechcie, gdzie pomylilam grupy, slub w Krakowie w Hawelce? Jesli brzmi > znajomo, to odezwij sie, prosze! Czesc Ania, Nie czesto zagladam na forum, wiec twoj post umknal mojej uwadze. Faktycznie my sie znamy, mielismy niejako wspolne poczatki w NL:) Byloby milo znow nawiazac jakis kontakt. Jesli masz ochote to napisz na moj adres gazetowy. Pozdrowienia dla calej rodziny. Kasia Odpowiedz Link
anisa78 Re: Poznajmy sie 06.02.05, 20:12 Hej!Agnieszka 27 lat pochodze z Lublina,mieszkam w Driebergen{koło Utrechtu} przeprowadzka za tydzien do Zeist{koło Utrechtu}mieszkam od 2000 roku w Holandii.Maż urodził sie w Somalii ale od dłuzszego czasu mieszka w Nl. Jestemw 10 tyg .ciazy. Jestem w trakcie kursu holenderskiego.Podoba mi sie ten jezyk. Pozdrawiam Aga{dzidzia} Odpowiedz Link
lenkaaa Re: Poznajmy sie 11.02.05, 19:26 Czesc. Na imie mam Magda. Mam 30 lat. Mieszkam w Vijhuizen (20 min. na rowerze od Haarlem). Maz brytyjczyk, pochodzi z Walii. W Holandii na stale jestem dopiero od maja 2004 i dopiero zaczynam uczyc sie holenderskiego. Nasz pierwszy dzidzius urodzi sie w polowie maja tego roku. Pozdrawiam Kruszynke28 ! Bede rodzic niedlugo po Tobie ! Moze ktos mi poradzi w czym pierze sie rzeczy noworodkow? Czy sa jakies "dzidziusiowate" proszki do prania? W Polsce - Jelp albo Lovella, a w Holandii co ??? Z gory dziekuje za odpowiedz. Odpowiedz Link
nesla Re: Poznajmy sie 11.02.05, 19:50 Persil produkuje szare mydlo w plynie, dostaniesz je w AH albo w C100, ja w tym pralam na poczatku wszystko co kupilam dla dziecka, ale szybko przeszlam na normalny proszek, zadnych negatywnych reakcji nie zauwazylam. Odpowiedz Link
mendys Re: Poznajmy sie 16.02.05, 11:50 Czesc, Ja tez Ewa, 31 lat, w Holandii od mniej wiecej 7 lat. Syn Witold (10 miesiecy). Mieszkam w Rotterdamie a pochodze z Krakowa. Pozdrowienia. Odpowiedz Link
maja763 Re: Poznajmy sie 22.03.05, 10:31 czesc nazywam sie Majka, mam 29 lat, meza holendra (z dwojka dzieci z poprzedniego malzenstwa, nasze wspolne w planach) mieszkam w okolicy Hagii. Odpowiedz Link
maja763 Re: Poznajmy sie 22.03.05, 10:40 zapomnialam dopisac, ze pochodze z okolic Opola :) Odpowiedz Link
mamazuzanki1 Re: Poznajmy sie 06.04.05, 19:30 Czesc mam 30 lat, meza Polaka i jestem mama 10 tygodniowej Zuzanki. Mieszkam w Holandii od ok 3 lat. Beba, czy moglybysmy nawiazac jakis blizszy kontakt? Tez mieszkam w Enschede a w Gdansku mieszkalam 5 lat podczas studiow! Okropnie mi brakuje polskiej bratniej duszy, zwlaszcza teraz kiedy na swiecie pojawila sie moja coreczka. Podaje moj pryw. adres mailowy - m.machunik@tiscali.nl. Pozdrawiam wszystkie mamusie! Odpowiedz Link
beba3 Re: Poznajmy sie 07.04.05, 12:03 Witam, ciesze sie, ze jest tu też ktoś z Enschede. Niestety, przez sześć następnych tygodni nie będę miała dostepu do netu. Forum zaoopiekuje się mój mąż. Podam Ci mój telefon na Twoj adres adres mailowy. Zadzwoń do mnie, to sobie pogadamy. Pozdrawiam serdecznie i czekam na telefon od Ciebie. Odpowiedz Link
beba3 Re: Poznajmy sie 22.04.05, 20:23 Mamo Zuzanki! Czekam na Twoj telefon. Dostalas moj numer? Mail doszedl? Odpowiedz Link
zuzka71 moja propozycja 12.06.05, 09:22 beba moze moglabys wrzucic link do tego watku na gore? latwiej byloby go znalezc uzytkownikom dotychczasowym a zwlaszcza nowym.poZdr.zuza Odpowiedz Link
beba3 Re: moja propozycja 12.06.05, 18:59 Dobry pomysl. Moze swiezynki beda mialy wieksza motywacje do odezwania sie, a potem juz jakos pojdzie? Prywata: Szukam mam z Enschede i okolic. Zarowno do pisania jak, w przyszlosci, do spotkania sie. Odpowiedz Link
corneliss Re: poznajmy sie, cd. 30.08.05, 21:45 witaj beba3 :) przychodze z forum mieszkam w Holandii 30-stka z Hagi, maz Polak, oboje z Podkarpacia (Rzeszow, St. Wola) w Holandii ok 1,5 roku obecnie w 7 tyg. ciazy :))) bede tu zagladac pewnie czesto bo mam mnostwo pytan, obaw, ale jestem przeszczesliwa, nie mowiac juz o moim mezu :))) Odpowiedz Link
beba3 Re: poznajmy sie, cd. 31.08.05, 23:23 No wlasnie, Twoj nick wydal mi sie znajomy... ;-) Pytaj, pytaj. Sa tu swiezutkie mamusie i takie juz z kilkolatkami. Ciezaroweczki w minejszosci bo niedawno byl 'wysyp' dzieciaczkow! :-) Tym bardziej sie cieszymy. Do porodu jeszcze dluugo... Odpowiedz Link
merlott Re: poznajmy sie, cd. 05.09.05, 11:11 o corneliss! gratuluje goraco!! :)) beba, fajnie, ze wyciagnelas ten watek, bo widze, ze choc czasem sie tu odzywam, to sie nie przedstawilam. oj nieladnie :(( no to prosze: w Holandii od 2,5 roku, "przejazdem", mieszkam w Hadze z mezem Polakiem i przeukochana coreczka Oliwka (16m-cy). W Polsce oryginalnie z Mazur, ale i w wielu innych miejscach troche mieszkalam i kawal serducha zostawilam.. Odpowiedz Link
zuzka71 Re: poznajmy sie, cd. 05.09.05, 14:38 witaj corneliss tutaj (mam jakies wrazenie ze cie tu juz gdzies witalam?;) i gratuluje jeszce raz! Odpowiedz Link
agatamaria1 Re: moja propozycja 05.09.05, 20:41 Czesc, pare slow o mnie zeby nadrobic zaleglosci. Przepraszam za brak wychowania ale uciekl mi ten watek. Agata 32 lata, syn Oliver ponad 2 lata, partner zyciowy i tata Olivera Holender. W Holandii prawie 4 lata. Mieszkamy w Hoofddorp. Hobby: wszystko po trochu, najwieksza pasja to bieganie. Gratulacje dla wszystkich mam z Ich pociech, jak i dla wszyskich przyszlych Mam. Odpowiedz Link
izuchamama Re: Poznajmy sie 06.09.05, 14:53 czesc dziewczyny!Jestem Iza mam 24l.Dwojke maluchow 3lata Luis i 6tyg.Lena.Mieszkam w Den Haag od 3lat>Wczesniej w niemczech a jeszcze wczesniej w Szczecinie.Chetnie poznam mamy z okolic.Pozdrawiam Odpowiedz Link
zuzka71 Re: Poznajmy sie 07.09.05, 15:59 czesc i witaj! a w jakiej okolicy/dzielnicy sie obracasz? Odpowiedz Link
corneliss Re: Poznajmy sie 11.09.05, 20:55 mieszkam w dz. Rusenburg-Oostbroek - niedaleko Zuideparku :) corneliss tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20724;127/st/20060425/dt/6/k/9396/preg.png Odpowiedz Link
corneliss Re: Poznajmy sie 11.09.05, 20:57 Rustenburg of course :)) takie pyt. dlaczego moj link tickerFactory jest nieaktywny?? corneliss Odpowiedz Link
zuzka71 Re: Poznajmy sie 12.09.05, 00:10 cze corneliss, wcisnij enter po linku, ktory masz wstawiony mysle w 'moje forum' Odpowiedz Link
beba3 Re: Poznajmy sie 12.09.05, 16:29 href =" http: //tickers .TickerFactory. com/ezt/d/1; 20724;127/st /20060425/dt/6/k/ 9396/preg. png"> Dzidzia w drodze </a> Wykasuj wszystkie spacje za wyjatkiem tej w tytule sygnaturki, mozesz zmienic oczywiscie tytul..;-) Odpowiedz Link
zuzka71 Re: Poznajmy sie 13.09.05, 10:59 chcialam sprawdzic czy jak dodam sobie twoja sygnaturke do moje czy bedzie chodzic i co? Odpowiedz Link
zuzka71 Re: Poznajmy sie 13.09.05, 11:02 no corneliss nie wiem a le widze ze u mnie chodzi... po zwyklym wklejeniu adresu jaki podalas do mojej sygnaturki w 'moje forum'i wcisnieciu enter. beba moze wyrzuc ten moj wpis i poprzedni, jak corneliss sie zapozna;) Odpowiedz Link
beba3 Zuzka! 13.09.05, 21:18 Jako pierwszy watek przeczytalam dzis poznajmy sie na nowo i tam jest Twoja (corneeliss) sygnaturka! Zastanawialm sie o co tu chodzi? Nic sie Zuzka nie chwalila... a tu takie kwiatki... ;-) Juz sie zastanawialm gdzie mam gratulowac. Nowy watek zakladac czy tez od razu sie dopisac? ;-D Odpowiedz Link
zuzka71 Re: Zuzka! 13.09.05, 22:21 o rzesz...cala ja, zapomnialam wymazac zanim cos inengo zacelampisac, kurcze beba wykasuj te corneliss sygnaturke z mojej;) jak sie nie da to caly wpis a ja sie dpisze jeszcze raz;) dzieki i sorry za zamieszanie, kcialam dobrze;))) Odpowiedz Link
beba3 Re: Zuzka! 13.09.05, 22:34 Nie powinnam wykasowywac bo to sie juz kultowe robi! Zerknij na Mieszkam w Holandii! Odpowiedz Link
corneliss Re: Zuzka! 13.09.05, 22:47 niezle niezle sie usmialam :))) takiego dubla strzelic ;))) hehehehe ale uwaga nie bylam jeszcze na USG moze to blizniaki albo cus wiekszego ;))) Zuzka albo Beba3 oswieccie Wy mnie prosze na maila co z tym linkiem bo nijak mi nie wychodzi zadna z opcji Odpowiedz Link
beba3 Cornelliss 13.09.05, 22:54 Zerknij na moj ostatni wpis na Mieszkam w Holandii. Tym razem wyszlo...uff Odpowiedz Link
uuuaa Re: Poznajmy sie 04.12.07, 22:07 Witam Was!!! no więc mam na imie Agata..jeszcze jestem w polsce ,ale zamierzam to zmienic ponieważ mój mąz pracuje w holandii i nie planuje powrotu ,a ja juz poprostu mam dosuć tej samotności więc kombinuje jak sie tam u "Was" zainstalować,boje sie troche języka i szkoły(tej dla dzieci)dlatego mam nadzieje że mnie troszeczke poinstrułujecie jak już będe na miejscu...pozdrawiam Odpowiedz Link
uuuaa Re: Poznajmy sie 04.12.07, 22:07 Witam Was!!! no więc mam na imie Agata..jeszcze jestem w polsce ,ale zamierzam to zmienic ponieważ mój mąz pracuje w holandii i nie planuje powrotu ,a ja juz poprostu mam dosuć tej samotności więc kombinuje jak sie tam u "Was" zainstalować,boje sie troche języka i szkoły(tej dla dzieci)dlatego mam nadzieje że mnie troszeczke poinstrułujecie jak już będe na miejscu...pozdrawiam Odpowiedz Link
mamantkaa Re: zapomniałam 06.12.07, 13:47 Hej Agata! Ja pochodzę z Olsztyna, choć ostatnie 9 lat mieszkałam w okolicach Poznania, a teraz od lutego w holandii. Ale w Olsztynie mam wciąż rodzinę, co roku tam jeździmy :) Zagadam cię na gg :) Pozdrawiam Odpowiedz Link
1243.3v Re: Poznajmy sie 16.09.05, 20:35 Napisze wiecej o mojej rodzince:MONIKA lat27,pochodze z Zywca,moj maz z Bielska- Bialej.Nasza coreczka Julia ma 8 miesiecy.Mieszkamy 3 lata w Holandii w Hilversum.Ja nie pracuje,poniewaz zajmuje sie Julcia,ktora jest bardzo absorbujaca.Chetnie poznam mamy mieszkajace w poblizu.pozdrawiam. Odpowiedz Link