Dodaj do ulubionych

Pranie mózgu

19.11.16, 22:16
Mam koleżankę, znam ją od podstawówki . Zawsze była nieśmiała i wstydliwa, podatna na manipulacje ale dało się ją lubić. Otwierała się w gronie tylko najbliższych przyjaciół. Minęły lata, ludzie się pozmieniali mniej lub bardziej ale ona przeszła przemianę o 180° . A zaczęło się od sprzedaży ściereczek ( za 2500,- ) handel obwoźny,chyba wiecie o co chodzi. No i oni w tej firmie organizują ciągle jakieś szkolenia. Podobno super fucha , takie zarobki że ho ho,nawet nam proponowała. Codziennie wstawia na fejsa jakieś ,, mądre,, cytatu typu kocham życie, oddzielam się od negatywnych osób,ide samotnie nie za tłumem itd itp. Nie można przy niej powiedzieć nic negatywnego np.ze mało zarabiam, mam leniwego męża , małe mieszkanie , nudna pracę bo to działa jak płachta na byka.zaraz zaczyna te swoje mądrości. Szkolą ich co chwila w hotelach a za dobre wyniki sprzedaży dają służbowe auta i to nie byle jakie. Parę osób już powiedziało że ona chyba w jakiejś sekcie siedzi, zachowuje się jak kosmitka. Oni im tam robią pranie mózgu normalnie
Obserwuj wątek
    • kaz_nodzieja Re: Pranie mózgu 19.11.16, 22:22
      Jaka to firma? Ta na A jak Adam?
      • olewka100procent Re: Pranie mózgu 19.11.16, 22:25
        Raypath ? Jakoś tak
        • kaz_nodzieja Re: Pranie mózgu 19.11.16, 22:27
          Tego nie kojarzę. Jeżeli Cię to irytuje to ją odstaw.
    • 1papryczka.chili Re: Pranie mózgu 19.11.16, 23:05
      znam kogoś kto też sprzedaje te ścierki. Odwaliło jej kompletnie. Na tyle że spowodowało rozpad rodziny. Nie wiem co oni im do głów wtłaczają ale to jakieś chore jest.
    • slowiczek4321 Re: Pranie mózgu 20.11.16, 07:55
      Widzę,ze to charakterystyczne dla pewnych zawodów.Z tego powodu odsunelam jedną znajoma.
      Odkąd została agentem ubezpieczeniowym,popieprzylo ja kompletnie.Ona potrafi w weekendy kupować lokalne gazety i dzwoni z ogłoszeń o wynajmie mieszkania ,by wciskać ludziom ubezpieczenia.Sama mówi że nic specjalnego nie oferuje ale dużo ludzi to łyka. ostatnio ktoś mówił,ze jest też przedstawicielem pewnego wydawnictwa.
      Porażka.N a szkoleniach mają m in techniki manipulacji.
    • krejzimama Re: Pranie mózgu 20.11.16, 08:31
      Warto przeczytać.

weekend.gazeta.pl/weekend/1,152121,20989844,garnki-warte-tysiace-zlotych-w-doskonalej-cenie-ostrzegamy.html#TRwknd
      • olewka100procent Re: Pranie mózgu 20.11.16, 11:51
        już wiem o co kaman . To jest tak zwana piramida . Dlatego konsultanci tak strasznie namawiają do współpracy . Będziesz płacić prowizję temu co cię wciągnął a tamten będzie płacił wyżej . Dlatego oni mówią , że to nie dla leniwych . Trzeba ciągle szukać naiwniaków na zakup ścierek . Samochody podobno mają w leasingu , tak piszą w internetach . Hmmm ale była by tak głupia żeby brać auto za 300 tyś w leasing ?
    • szmytka1 Re: Pranie mózgu 20.11.16, 11:55
      Znam jedną kretynkę, wysłowić się nie umie za bardzo, do tej pory zajmowała się masażami erotycznymi, z nauką ogólnie jej było nie po drodze, a teraz po praniu mózgu, jest właśnie taką gwiazdą sekty A...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka