Dodaj do ulubionych

co robić? Ludzie co robić?

23.12.16, 23:14
Tutaj święta a ja siedzę i myślę... Do rzeczy: pracuję w bardzo dużej, stabilnej i dającej mi dużo możliwości firmie.Pracuję nad ważnymi projektami, znam się z ludźmi, z którymi mam dobre relacje. Kocham to miejsce. Pracuję tutaj już 5 lat. Ostatnio zadzwonił do mnie headhunter i zaproponował rozmowę. Byłam, porozmawiałam. Dali mi mega ofertę łącznie z kasą lepszą o 5 tys. niz to co mam tutaj. Firma jest młoda, ale wydaje sie z potencjałem...

brałybyście?
Obserwuj wątek
    • seniorita_24 Re: co robić? Ludzie co robić? 23.12.16, 23:19
      Pomyslec czy nie da się wynegocjować lepszych warunkow w obecnej firmie oraz jak bardzo stabilna jest sytuacja w tej nowej.
      • stolikowa Re: co robić? Ludzie co robić? 23.12.16, 23:23
        tutaj wstępnie rozmawiałam...byłaby to jednorazowa gratyfikacja, lojalka i obietnica, ze może dostanę awans. nowa firma jest nowa...działa od roku, ale z potencjałem.
      • aankaa Re: co robić? Ludzie co robić? 23.12.16, 23:26
        "młoda" firma dająca 5.000 na start więcej big_grin big_grin big_grin
        • stolikowa Re: co robić? Ludzie co robić? 23.12.16, 23:35
          a co w tym dziwnego?branża jest bardzo oblegana i się dużo u nas dzieje. Na szczęściesmile
          • aankaa Re: co robić? Ludzie co robić? 24.12.16, 01:51
            dostaniesz 3-miesięczny okres próbny na zdobycie klienta/rynku/produktu
            zarobisz 15.000 więcej niż dotychczas
            w "branży się dużo dzieje, jest oblegana"

za jakiś czas usłyszysz "pani dziękujemy, nie tego się spodziewaliśmy" i wylądujesz z ręką w nocniku
            • liisa.valo Re: co robić? Ludzie co robić? 24.12.16, 01:54
              Dokładnie.
              • liliawodna222 Re: co robić? Ludzie co robić? 24.12.16, 09:32
                Ja też tak sądzę.
    • mamusia1999 Re: co robić? Ludzie co robić? 23.12.16, 23:28
      mam 48 lat. ani ja ani moj nie bierzemy. te 5K nie jest za piekne oczy. tylko za bardzo mozolne przecieranie szlakow, szarpanie sie nie tylko z rynkiem ale rowniez z mniej wykwalifikowanym wlasnym personelem. wiem, oboje juz tak pracowalismy. daje ci slowo, ze kiedys musialam sobie sama fotel zamowic, bo zaopatrzenie nie wydolilo.
      ale nam bez tych 5K chwatit, studia dzieci zabezpieczone, dom jest etc etc. jestesmy zawodowo wyszumieni. odcinamy kupony wink
      po-myslnych swiat, zatem.
      • stolikowa Re: co robić? Ludzie co robić? 23.12.16, 23:34
        bardzo Ci dziękuję za post. Daje do myśleniasmile Wesołych!
      • princesswhitewolf Re: co robić? Ludzie co robić? 23.12.16, 23:46
        no ale nie ma tez pewnosci ze aktualna firma bedzie w takim wymiarze istniala jak istnieje... Ida zmienne czasy...
      • 1234wxyz Re: co robić? Ludzie co robić? 24.12.16, 13:47
        Mój boże! Sama zamówić fotel, no toż to dramat. big_grin
        Rozumiem że niedogodność ale podawanie tego jako przykładu na NIE dla nowej pracy mnie rozbawiło big_grin Nie traktuj osobiście big_grin
    • liliawodna222 Re: co robić? Ludzie co robić? 23.12.16, 23:36
      Ja bym się nie zdecydowała.
    • lauren6 Re: co robić? Ludzie co robić? 23.12.16, 23:39
      Taka oferta świadczy o jednym: w obecnej pracy jesteś finansowo robiona w balona.
      • stolikowa Re: co robić? Ludzie co robić? 23.12.16, 23:42
        no właśnie...ten telefon dał mi do myślenia
      • aankaa Re: co robić? Ludzie co robić? 24.12.16, 01:58
        w obecnej pracy jesteś finansowo robiona w balona
        5 tys. miesięcznie ?

albo firmę założył były pracownik obecnej (w której stolikowa pracuje) i na gwałt szuka pracowników bo nie jest w stanie się przebić big_grin
        nowa firma jest nowa...działa od roku, ale z potencjałem
    • pierwszykot Re: co robić? Ludzie co robić? 23.12.16, 23:46
      Pomyslec czy to nie jest "pralnia" ? Często tak jest.... (np agencja reklamowa szybko się pojawia i szybko znika..)
      stolikowa napisał(a):

> Tutaj święta a ja siedzę i myślę... Do rzeczy: pracuję w bardzo dużej, stabilne
      > j i dającej mi dużo możliwości firmie.Pracuję nad ważnymi projektami, znam się
      > z ludźmi, z którymi mam dobre relacje. Kocham to miejsce. Pracuję tutaj już 5 l
      > at. Ostatnio zadzwonił do mnie headhunter i zaproponował rozmowę. Byłam, porozm
      > awiałam. Dali mi mega ofertę łącznie z kasą lepszą o 5 tys. niz to co mam tutaj
      > . Firma jest młoda, ale wydaje sie z potencjałem...
      >
      > brałybyście?
    • liisa.valo Re: co robić? Ludzie co robić? 24.12.16, 01:38
      Nie.
    • chocolate_cake Re: co robić? Ludzie co robić? 24.12.16, 09:04
      Jaka byłaby umowa w nowej firmie?
      To jest suma jednorazowa czy o tyle więcej miesięcznie byś zarabiała?
    • kadfael Re: co robić? Ludzie co robić? 24.12.16, 09:14
      Mnie z całą pewnością to 5 tys. bardziej by zastanowiło niż ucieszyło. No chyba, że to ma być wyższe stanowisko. Jeśli podobne, to jest jakiś haczyk i musisz to rozgryźć zanim podejmiesz decyzję.
    • milva24 Re: co robić? Ludzie co robić? 24.12.16, 12:34
      Pewnie chcą starej firmie podebrać za Twoim pośrednictwem klientów. Ja jestem na takim etapie życia, że nie pisałabym się na takie akcje bo po wszystkim, jeśli w nowej zwolnią Cię po okresie próbnym w starej firmie będziesz spalona.
      • aankaa Re: co robić? Ludzie co robić? 24.12.16, 18:23
        i ew. smród jaki się za nią "po branży" rozniesie
    • aguar Re: co robić? Ludzie co robić? 24.12.16, 18:43
      5 tys. więcej na miesiąc w cudowny sposób by odmieniło moje życie, miałabym na rehabilitację, terapię, odłożyłabym na wakacje: wspólny wyjazd+wypasione półkolonie dla dziecka, urządziłabym mu imieniny i urodziny, miałabym wreszcie porządek w domu, bo stać by mnie było na sprzątaczkę...Rozmarzyłam sięsmile
      • merilia80 Re: co robić? Ludzie co robić? 24.12.16, 20:52
        Firma młoda z wydaje mi sie pitencjałem...tak napisalas.wydaje ci sie ...a czy tak jest....? Obecna firma to miejsce ktore kochasz ludzie ktorych znasz a tam...jaka atmosfera pracy cie czeka? Moze wyscig szczurow i podkladanie swin... Za darmo nikt 5 tys wiecej ci nie da. Lub dadza ci na miesiac dwa... jakie pensje maja pracownicy tej firmy??? A co bedzie jak firna upadnie? Dadza ci odrazu umowe na stale i jaka masz gwarancje stabilnej tam pracy?. Ile gidzin bedziesz musiala pracowac? Moze duzo wiecej niz dotychczas? Co ci radzi rodzina maz siostra itp?
    • iziula1 Re: co robić? Ludzie co robić? 25.12.16, 00:11
      Jeśli kochasz obecną pracę to skąd rozterki za 5 tys? Jeśli kochasz to co robisz teraz to nie ma takiej ceny która to zmieni, prawda?
      Nie 5 tys to zdecydowanie za mało bym ja rozważała zmianę pracy, którą bym kochała na inną.
    • albertynaa Re: co robić? Ludzie co robić? 25.12.16, 06:50
      Nie.
      Dla mnie takie atrakcje zawsze mają drugie dno.
      • szalona-matematyczka Re: co robić? Ludzie co robić? 25.12.16, 10:57
        Branzy twojej nie znam, wiec sie nie wypowiadam. Mnie by tak po ludzku jednak zastanowilo dlaczego daja az 5000 miesiecznie wiecej niz w starej firmie? Czy w starej firmie robia Cie w balona? A moze nowa firma chce Cie za to kupic, bo wie ze wcale nie jest firma z potencjalem, ma zle warunki pracy, a w ogole byc mkoze niedlugo splajtuja a ciebie zwolnia jak Cie wydoja? A moze chca bys za te 5000 sie sprzedala, zebys ukradla ze starej firmy dane kontrahentow (co jest karalne)/ namowila innych pracownikow do przejscia do ich firmy\patrzyla przez palce na rozne machlojki w nowej firmie a nie biegla do prokuratury itp. itd.? W zyciu (zawodowym) nie ma nic za darmo. 😋
    • 71tosia Re: co robić? Ludzie co robić? 25.12.16, 12:39
      zalezy ile zarabiasz teraz, bo jezeli podwyzka o 100% a jestes poszukiwana specjalistka ktora znajdzie prace nawet jak 'obiecujaca' nowa firma spajtuje, to moze warto zaryzykowac? Jezeli jednak czujesz sie nie do konca pewna to walcz o podwyzke w starej firmie, zwykle tylko wizja utraty wartosciowego pracownika sklania pracodawce do zadbania o pracownika ( a i to nie zawsze).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka