Dodaj do ulubionych

prawiczek 30+

05.02.17, 15:49
Tak przy niedzieli. Znam paru takich facetow, obietywnie nic im nie brakuje ani fizycznie ani umyslowo a jednak. 30 na karku, zadnego zwiazku, nic. Powszechne zjawisko od zawsze czy jakies nowe?

On lat 35, poznal w pracy dziewczyne, ktora dopiero co zaczela. Stwierdzil, ze mu sie podoba, z wzjaemnoscia chyba bo dziewczyna przyjela zaproszenie na kawe, do kina, na obiad. No i rozkmina kolegi "jak jej powiedziec, ze jeszcze nigdy nie uprawialem seksu". No wiec z dziewuszka zerwal i po pol roku mial znow ten sam dylemat.
Obserwuj wątek
    • io_sono_una_vita Re: prawiczek 30+ 05.02.17, 15:58
      Pomijają bycie prawiczkiem w tym wieku, rozbroiło mnie, że lepiej zerwać i szukać następnej, niż powiedzieć. WTF? Zdaje się że jednak ma jakieś braki, umysłowe lub emocjonalne.
      • kornelia_sowa1 Re: prawiczek 30+ 19.05.21, 06:50
        Serio? Zdziwiona?
        W wątku o programie "Ślub od pierwszego wejrzenia" Maciek (czyli właśnie prawiczek 30 lat) jest już zaszufladkowany jako beznadzieja, no bo prawiczek.

Przecież też mają dostęp do neta, rozmawiają z ludźmi, słyszą ze to odchyl, nienormalne.
        Wystarczy, żeby potem bać się powiedziec
    • asmarabis Re: prawiczek 30+ 05.02.17, 15:59
      Nie mam takich dylematów ale cos widzę po wątkach ze black_halo ma jakiś kryzys wieku średniego i szuka mocnych wrażeń. Dla mnie ten opisany facet oraz osoba która wychodzi za maz w wieku 20 lat to mniej więcej ta sama liga , na pewno odstają od przeciętnych zachowań ludzi ....
      • black_halo Re: prawiczek 30+ 05.02.17, 16:04
        LOL!
      • nigdynigdynigdy84 Re: prawiczek 30+ 07.05.21, 06:16
        Odstają? Nie każdy znajduje partnera w moment
      • fitfood1664 Re: prawiczek 30+ 07.05.21, 16:59
        Różnie się ludziom życie układa a kpić z kogoś bo ma takie a nie inne przeżycia niekoniecznie zawinione to dno dna. Nie nad wszystkim co się w życiu trafia panujemy. Pewne bagaże człowiek wlecze od dzieciństwa i niekóre z nich bardzo przeszkadzają w kontaktach z innymi ludźmi. Ale czy to jego wina? Znaczy się tego człeka? Ktoś kto nie miał kontaktów seksualnych w wieku w którym ABSOLUTNIE już nie wypada, jak to niektóre o wąskich choryzontach tu nadmieniają, wcale nie musi być nienormalny ani tym bardziej złym kochankiem. Niektórzy zaczynają bardzo wcześnie a i tak przez całe życie są kiepscy. Nie ma reguł.
    • m_incubo Re: prawiczek 30+ 05.02.17, 16:00
      Skąd wy bierzecie tych wszystkich znajomych, zwierzających się przy piwie, na Facebooku itp z kim, ile razy, kiedy albo że w ogóle? Jakieś specyficzne środowisko? Inna planeta..?
      • black_halo Re: prawiczek 30+ 05.02.17, 16:05
        Moge napisac o sobie, pracuje z samymi facetami i oni naprawde lubia sie zwierzac. No i chodze z nimi czasem na jakies piwo po pracy a wiadomo, ze przy alkoholu ludzie mowia wiecej nizby moze normalnie powiedzieli.
        • asmarabis Re: prawiczek 30+ 05.02.17, 16:17
          Black jesteś pewna ze oni sobie z ciebie nie robią zabawki ? Nie jesteś typem łaski atrakcyjnej tylko takiej kumpeli - czy oni przypadkiem nue robią jakiś zakładów pt kto wkręci black_halo w jakaś dziwna opowieść a potem idą sami na piwo i sie tarzają po podłodze ?
          • black_halo Re: prawiczek 30+ 05.02.17, 16:20
            Wytlumacz mi ta logike. Ja dla kolegow z pracy nie chce i nie musze byc atracyjna bo mi kwasow w pracy nie trzeba.
            • asmarabis Re: prawiczek 30+ 05.02.17, 16:42
              Ni wlasnie, a im po co kwasy ? Jesli by to była prawda to na pewno by nie wyskakiwali z tym w pracy zeby die rozniosło nawet na polskie forum dla matek , tylko szukali porad w internecie albo wsród przyjaciół ....
          • bigzaganiacz Re: prawiczek 30+ 07.05.21, 09:39
            czy oni przypadkiem nue robią jakiś zakładów pt kto wkręci black_halo w jakaś dziwna opowieść a potem idą sami na piwo i sie tarzają po podłodze ?

Ma to sporo wiecej sensu niz te jej "opowiesci"
      • asmarabis Re: prawiczek 30+ 05.02.17, 16:15
        No wlasnie, tez sie zastanawiam. Mogę obgadywać rzeczy typu niepłodność , homoseksualizm, choroby itp- takie poważne problemy z których ludzie 30-40 letni sie zwierzają, ale ze kto ile na doświadczenia w łożku to jakies rozmówki na poziomie osób 14 - 15 letnich
        • amast Re: prawiczek 30+ 07.05.21, 02:28
          30-40 zwierzają się z homoseksualizmu czy niepłodności, a 20+ dorzucają do tego ace i okolice. I nie mają problemu z opowiadaniem o tym. Może kolega z postu startowego nie wpisuje się w to w 100%, może black_halo nie do końca rozumie jego sytuację, może co innego. Ale rozmawianie o tym ile się już zaliczyło albo że się jeszcze nic nie zaliczyło, przestało być domeną nastolatków w wieku inicjacji. I nie robi się z tego sensacji ani licytacji. Takie tam rozmowy o życiu.
      • balbina123 Re: prawiczek 30+ 07.05.21, 13:26
        m_incubo napisała:

> Skąd wy bierzecie tych wszystkich znajomych, zwierzających się przy piwie, na F
        > acebooku itp z kim, ile razy, kiedy albo że w ogóle? Jakieś specyficzne środowi
        > sko? Inna planeta..?

Z wyobrazni ich biora wink
    • fomica Re: prawiczek 30+ 05.02.17, 16:02
      Nie znam ani jednego faceta, kobiety zresztą tez, który by mi się zwierzył z takiego faktu. Można się domyślać, wiedząc że ktoś nigdy nie był w związku, albo raz i w szkole, ale niebycie w związku o niczym w tym obszarze nie świadczy.
    • kfugktru23 Re: prawiczek 30+ 05.02.17, 16:06
      Obecny!
    • tajemnicza.a.m Re: prawiczek 30+ 05.02.17, 16:10
      Bez obrazy...od razu śmiga mi w głowie historia.

Jest sobie pan 30 letni. Zrywa z dziewczyna, która mu się podoba i z którą był na kilku spotkaniach bo bał się jak jej powiedzieć, że on jeszcze nigdy. Bardzo to ciekawe w kontekście CAŁY świat wie że on jest prawiczkiem tylko ta i inne biedne dziewczyny nie. Z całym światem nie ma problemu aby się podzielić, że on nigdy ale z dziewczyną już tak. Interesujące.
      Monitoring przebiegu o którym wie każdy (a już na pewno ematka) tylko nie potencjalne dziewuszki owych panów.
      Zaczynam się już bać tego monitoringu obcych ludzi n/t mojego przebiegu.

W gwoli ścisłości brak związku a brak seksu nie musi iść w parze. Seks można mieć przy drodze nawet. Byle jaki ale jednak seks. W dyskotece w wc w 5 sekund można podobno być po. Związku do tego nie trzeba.
      • kfugktru23 Re: prawiczek 30+ 05.02.17, 16:19
        Po prostu łatwiej jest zwierzyć się obcym ludziom niż osobie na której ci zależy.
        • asmarabis Re: prawiczek 30+ 05.02.17, 16:37
          No wlasnie obcym, dokładnie. Poznanym na wczasach albo w knajpie. Albo pisać sobie anonimowo na forum. Ale nie na półoficjalnym spotkaniu w pracy, nikt normalny tego nie robi ....
        • koronka2012 Re: prawiczek 30+ 05.02.17, 18:31
          Pytanie po co się zwierzać z tego typu rzeczy zamiast po prostu zacząć działać?
          jakby mi coś takiego objawił 35 letni facet to bym długo zbierała szczękę z podłogi, po czym najprawdopodobniej zwiała w podskokach, bo to czytelny sygnał, że coś z nim mocno nie tak.
      • black_halo Re: prawiczek 30+ 05.02.17, 16:22
        To wyobraz sobie, ze jestes jedyna kobieta w trzydziestoosobowym zespole facetow. I oni czasem przychodza do ciebie i sie pytaja "jak zaprosic dziewczyne na randke", "co lubia kobiety" itd. Wiedza, ze mam meza.
        • asmarabis Re: prawiczek 30+ 05.02.17, 16:39
          Black halo No wlasnie wiedza ze jesteś mężatka od kilkunastu lat, skąd masz wiec pamietac jak sie chodzi na randki ?
          Moim zdaniem to podpucha i maja niezły ubaw potem
          • black_halo Re: prawiczek 30+ 05.02.17, 16:58
            Lomatko. A Ty wyobrazasz sobie, ze ja na te piwo po pracy chodze w konfiguracji 1 na 1 ? Przewaznie chodze z grupka 3-4 osoby big_grin
            • asmarabis Re: prawiczek 30+ 05.02.17, 17:03
              To tym bardziej, jeszcze w ostateczności bym uwierzyła ze jakiś nieszczęśliwy facet chce sie jednej osobie wygadać, ale ze trzech cie zabiera do knajpy i buzia im sie nie zamyka na temat problemów w łożku ?????
              Helou???????
              • black_halo Re: prawiczek 30+ 05.02.17, 17:20
                Na jakim Ty wlasciwie swiecie zyjesz? Faceci nie zabieraja mnie do knajpy albowiem jestem dorosla i sama decyduje o tym czy ide czy nie. Nie zwierzaja sie tez masowo z problemow lozkowym, jedynie czasem jednemu czy drugiemu cos po wiekszej ilosci alkoholu sie uleje. To, ze Ty nie masz zadnych kolegow to jest wiadome na forum od dawna, podobnie jak kaznodzieja i inne tutaj, ktore uwazaja, ze wyjscie na piwo z kolega albo jakies dyskusje na czacie to rowna sie dziki seks w toalecie.
        • cosmetic.wipes Re: prawiczek 30+ 05.02.17, 16:47
          Black czytam twoje teorie dotyczące relacji z kolegami z roboty i szczęka mi opada coraz niżej.

Też pracuję w takim środowisku, bo chyba mamy pokrewne zawody, ale to co opowiadasz w pale mi się nie mieści. Nie znam historii seksualno - związkowej żadnego z moich współpracowników. Gdyby mi się zaczęli zwierzać poczułabym głębokie zazenowanie.
          • kaz_nodzieja Re: prawiczek 30+ 05.02.17, 16:56
            Może dziewczyna jest pośmiewiskiem? Nabijają się z niej i jej łatwowierności. Na jej miejscu ograniczyłabym relacje wyłącznie do spraw zawodowych, ewentualnie bardzo neutralnych typu pogoda czy korki na mieście lub gdzie warto zjeść coś smacznego.
            • black_halo Re: prawiczek 30+ 05.02.17, 16:57
              Na pewno jestem tongue_out
            • asmarabis Re: prawiczek 30+ 05.02.17, 17:01
              No wlasnie, może faceci niedojrzali i znaleźli sobie takiego klasowego kozła ofiarnego jak kiedyś w szkole. Za warkoczyki pociągnąć nie mogą, włożyć myszy do torebki tez nie, to zabierają ja na piwo i maja ubaw
          • black_halo Re: prawiczek 30+ 05.02.17, 16:56
            Nie znam wszystkich historii, to raz. Niektore znam z drugiej reki, sprzedane jako ciekawostki przez rozne kolezanki i kolegow.

Faceci lubia sie zwierzac.
        • m_incubo Re: prawiczek 30+ 05.02.17, 17:00
          Dorośli współpracownicy przychodzą do ciebie zapytać "jak zaprosic dziewczyne na randke"i "co lubia kobiety"? Jaja sobie robisz? A w najlepszym wypadku oni robią sobie jaja z ciebie 😀
          Chyba ze jesteś nauczycielką WDŻ w męskim gimnazjum, to sorry.
          • kaz_nodzieja Re: prawiczek 30+ 05.02.17, 17:39
            >Chyba ze jesteś nauczycielką WDŻ w męskim gimnazjum, to sorry.

big_grin big_grin
      • triss_merigold6 Re: prawiczek 30+ 05.02.17, 19:16
        Trudno, żeby dziewczyna wiedziała, jeśli nie zna nikogo z towarzystwa pana, a pan jej nie poinformował. To wręcz logiczne, że nie wie.
    • mynia_pynia Re: prawiczek 30+ 05.02.17, 16:12
      A po co mówić?
      Czy jak kochamy się już z x partnerem to mówimy mu: Kochanie będziesz 13 wojownikiem?
      ;P
      • kfugktru23 Re: prawiczek 30+ 05.02.17, 16:19
        Bo może on potrzebuje instrukcji "połóż rękę na mymłonie"?
      • tajemnicza.a.m Re: prawiczek 30+ 05.02.17, 16:20
        No ale można żartować ale facet ma o niebo lepiej niż babeczka. Przecież nie da się zauważyć, że jest prawiczkiem. Co najwyżej wyjdzie, że jest kiepski w te klocki. A bo on jeden? Taki co bzyka żonę 3 razy w tygodniu może być na takim samym etapie beznadziejności. A sam akt nie jest zbyt skomplikowany.
        • kfugktru23 Re: prawiczek 30+ 05.02.17, 16:25
          Tyle że prawiczek zupełnie nie wie czego się spodziewać a oczekiwania mogą być na poziomie wielokrotnego orgazmu z wytryskiem. Kobiecym wytryskiem.
      • martishia7 Re: prawiczek 30+ 07.05.21, 12:34
        Wiem jak to zabrzmi, ale ja w pewnym momencie życia po prostu straciłam rachubę big_grin W sensie, jak bym siadła i się skupiła, to bym się pewnie doliczyła, ale tak zapytana z nagła nie umiałabym odpowiedzieć konkretną liczbą big_grin
        • martishia7 Re: prawiczek 30+ 07.05.21, 12:35
          Cholera, dałam się złapać na temat archeologiczny...
          • borsuczyca.klusek Re: prawiczek 30+ 07.05.21, 12:38
            Ale za to wyznanie konkretne 😁🙊
            • martishia7 Re: prawiczek 30+ 07.05.21, 12:44
              big_grin Ale właśnie widzisz, skecz polega na tym, że to nie są jakieś porażające liczby. Znaczy ok, Józka może przyprawiłyby o palpitacje, ale jego o palpitacje przyprawi każde X gdzie X>2, więc tutaj nie ma się co sugerować. Po prostu przestałam temu zagadnieniu poświęcać uwagę na tyle, że konkretna liczba nie utrwaliła mi się w pamięci, żebym ją w każdej chwili umiała przywołać bez chwili zastanowienia.
              • borsuczyca.klusek Re: prawiczek 30+ 07.05.21, 13:18
                Jasne jasne teraz się tłumacz 😉😎
                • martishia7 Re: prawiczek 30+ 07.05.21, 13:34
                  big_grin big_grin big_grin
              • hanusinamama Re: prawiczek 30+ 07.05.21, 19:48
                Ja cie rozumiem. Jak miałabym powiedzieć facetowi który jest w kolejnosci tez bym nie wiedziała smile
                • martishia7 Re: prawiczek 30+ 10.05.21, 11:59
                  O to to mi chodzi! Że jakoś nie miałabym tej liczby w świadomości na tyle, żeby mi się mimowolnie wymsknęło "mój ty dwunasty samuraju" big_grin
              • do_tablicy_wywolany Re: prawiczek 30+ 07.05.21, 20:40
                A może już mnie nic nie przyprawia o palpitacje, bo tak jak kupując żel do WC nie zastanawiam się nad jego składem i nie zamierzam go kochać, tak z kobietą w żadną wielką miłość nie zamierzam się bawić? Mam już swoje lata i uważam, że to za późno na romantyczną miłość, co najwyżej związek "użytkowy", mający przynosić określone korzyści obu stronom, bez wielkich sentymentów. Człowiek się z wiekiem staje bardziej pragmatyczny i chłodny. W zasadzie to mi już nie chce się imprezować, bo nasłucham się pierdół wygadywanych przez kumpli, a dupy żadnej i tak nie wyrwę.
                • angazetka Re: prawiczek 30+ 08.05.21, 17:12
                  Józek, jesteś młodszy ode mnie!
                  • do_tablicy_wywolany Re: prawiczek 30+ 08.05.21, 17:18
                    Tylko jak ktoś nie prowadził normalnego życia związkowego, to już w moim wieku po prostu za późno. Ja się do samotności przyzwyczaiłem i wyjście na randkę to dla mnie coś nienaturalnego.
                    • angazetka Re: prawiczek 30+ 08.05.21, 17:39
                      Bzdury. Trzeba tylko coś chcieć, a nie w wieku 35 lat położyć się do trumny (dziewiczej).
                      • do_tablicy_wywolany Re: prawiczek 30+ 08.05.21, 17:44
                        Mi się chce robić wiele rzeczy, ale podczas randki czułbym się niekomfortowo. A ja lubię strefę komfortu. Stąd stresuję się, jak np. muszę mówić po angielsku i takich sytuacji też unikam.
                • martishia7 Re: prawiczek 30+ 10.05.21, 14:50
                  Józek, nieistotne, potraktowałam Cię jako figurę retoryczną. Mało mnie interesuje co zamierzasz lub nie, bo męczysz bułę w tym samym tonie już z 15 lat (nie, nie mylę Cię z Kombim) i pokłady empatii dla Ciebie skończyły mi się w okolicach Igrzysk w Soczi.
    • beataj1 Re: prawiczek 30+ 05.02.17, 16:24
      Znam tylko jedną historię z trzydziestoparoletnim prawiczkiem. To był facet kumpeli z pracy. Co ciekawe opowiadała o tym z dumą. Że tak opanowanego faceta znalazła.
      Po wielu perturbacjach okazało się że się rozstali bo on, uwaga: szukał mniej doświadczonej dziewczyny - czytaj nie pasowało mu, że kumpela była rozwódką a on jednak zdecydował że szuka kobiety bez tak wstydliwej przeszłości (gość miał mózg zryty religią).
      Ponoć fakt jej rozwodu nie przeszkadzał mu jak się jej dobierał do gaci ale jak laska zaczęła naciskać na deklaracje to okazało się że facet doszedł do wniosku że zasługuje na więcej....

Co tylko potwierdza moją teorię - tacy przechodzeni goście (tym bardziej z zacięciem religijnym)to świry...
      A i jeszcze dla jasności - znajoma z pracy też miała zryty umysł religią i akurat pod tym względem do siebie świetnie pasowali.
      • wheels.of.steel Re: prawiczek 30+ 05.02.17, 16:42
        Może tu wcale o religię nie chodziło, tylko że facet najpierw wykorzystał okazję, ale cały czas grał o wyższą stawkę i szukał kobiety bardziej atrakcyjnej, a tamtą potraktował na zasadzie; "na starej p.czy młody ch.j ćwiczy".
        • beataj1 Re: prawiczek 30+ 05.02.17, 16:51
          Och oczywiście biorę to pod uwagę. Ale, z tego co wiem:
          Znajoma od czasu rozstania z gościem zdążyła się ochajtać i trzasnąć 2 dzieci. A facet cóż: szuka.
          Oczywiście może coś ma rekreacyjnie ale jakoś nie bardzo mi się chce w to wierzyć bo ani specjalnie śliczny ani wybitnie wygadany. Na Casanowę mi nie wyglądał.
          • wheels.of.steel Re: prawiczek 30+ 05.02.17, 18:33
            Wiesz czasem niektóre kobiety są wręcz jak z marzeń, ale mają podstawową wadę: nie są powołane do życia w wierności. tongue_out I czasem lepiej tworzyć z takimi przelotne relacje o charakterze rekreacyjnym, niż kisić się w stałym związku z "niewymarzoną". Ja np. poznałem swego czasu kobietę z moich marzeń, niestety miała wady nieumożliwiające kontynuowanie szczęśliwej relacji. Do tego poprzeczkę postawiła wysoko i boję się, że drugiej tak idealnej dla mnie nie znajdę. Cały czas w pamięci mam jej oczy, słodki głos, zgrabny nos, ciało jak u nastolatki, nogi takie że dech w piersiach zapiera, do tego niebanalne zainteresowania i frapujący sposób prowadzenia rozmów. Była moją gwiazdką z nieba, z rockerskich snów. Niestety nie tylko mi się podobała i nie tylko ja jej się podobałem.
            • hanusinamama Re: prawiczek 30+ 07.05.21, 17:01
              Powołane...
        • hanusinamama Re: prawiczek 30+ 07.05.21, 17:01
          Wyższą stawkę....Józek nie wiem co ty ćpasz ale przestań
    • fornitta69 Re: prawiczek 30+ 05.02.17, 17:09
      Facet,ktory jest prawiczkiem w wieku 30 lat nie moze byc normalny. Nie I juz,cos takiego nie wystepuje w przyrodzie.
      • moyyra Re: prawiczek 30+ 05.02.17, 18:24
        no coż...ja mam koleżankę, która ma prawie 40 lat i żadnego faceta nie miała - ani prywatnie, ani w łózku ....
        • fornitta69 Re: prawiczek 30+ 05.02.17, 18:30
          Ja mam przyjaciolke-30 letnia dziewice,nigdy w zadnym zwiazku nie byla. Madra,ladna,z dobra praca i wlasnym mieszkaniem. I mimo,ze ja bardzo lubie,to jednak w kwestiach damsko-męskich do normalnosci jej daleko. A u faceta dziwactwo w tym wieku jest jeszcze bardziej podejrzane.
          • fornitta69 Re: prawiczek 30+ 05.02.17, 18:31
            *dziewictwo! nie dziwactwo wink
        • triss_merigold6 Re: prawiczek 30+ 05.02.17, 19:17
          To znaczy, że ma jakiś potężny feler.
          • nigdynigdynigdy84 Re: prawiczek 30+ 07.05.21, 06:20
            Jaki Twoim zdaniem?
            • triss_merigold6 Re: prawiczek 30+ 07.05.21, 13:52
              Odpowiedzialam: potężny.
              Może mieć:
              - kompletny brak treningu społecznego
              - bardzo niskie libido, w kierunku aseksualności
              - szajbę religijną
              - zahamowania z silną fobia społeczną
              - konsekwentnie przez lata aspiruje nie do swojej półki
              - jest gejem i stosuje wyparcie
              • tanebo001 Re: prawiczek 30+ 07.05.21, 14:26
                Albo ma pecha i żadna go nie chce.
                • triss_merigold6 Re: prawiczek 30+ 07.05.21, 14:32
                  To jest niemożliwe, jeśli nie występuje potężny feler.
                  • tanebo001 Re: prawiczek 30+ 07.05.21, 15:17
                    Nie mam żadnego felera. A mimo to w całym życiu nie spotkałem kobiety dla której byłbym atrakcyjny seksualnie. Oczywiście można zwalać na charakter ale nawet na portalach na których liczy się wyłącznie wygląd nie miałem szczęścia.
                    • triss_merigold6 Re: prawiczek 30+ 07.05.21, 15:22
                      Ależ masz - jesteś prawiczkiem, już w wieku 25 lat to dziwactwo, a powyżej 30-tki to feler.
              • do_tablicy_wywolany Re: prawiczek 30+ 07.05.21, 20:43
                A jak jego własna półka jest dla niego niepociągająca?
                • tanebo001 Re: prawiczek 30+ 07.05.21, 21:08
                  Ale to musisz choć sprawdzić...
      • fornita111 Re: prawiczek 30+ 07.05.21, 12:17
        Ktos odkopal stary watek i widze, ze pauzy nie stosowalam, az oczy bola big_grin
    • koronka2012 Re: prawiczek 30+ 05.02.17, 18:27
      Sorry, obiektywnie gościowi to umysłowo brakuje całkiem sporo, np. mózgu, skoro ma takie podejście.

Jak się będzie wiecznie zastanawiał jak przekazać partnerce zupełnie zbędną informację, to nigdy nie umoczy.
      • fornitta69 Re: prawiczek 30+ 05.02.17, 18:37
        koronka2012 napisała:

> Sorry, obiektywnie gościowi to umysłowo brakuje całkiem sporo, np. mózgu,
        Prawda? I zwykle jak sie tych "obiektywnie normalnych" lepiej pozna,to wychodzi,ze sa jednak subiektywnie normalni wink
      • wheels.of.steel Re: prawiczek 30+ 05.02.17, 18:42
        Ja byłem co prawda przed 30tką, ale też miałem strasznego cykora i kombinowałem jak koń pod górę. big_grin
    • lauren6 Re: prawiczek 30+ 05.02.17, 19:02
      > No i rozkmina kolegi "jak jej powiedziec, ze jeszcze nigdy nie uprawialem seksu". No wiec z dziewuszka zerwal i po pol roku mial znow ten sam dylemat.

Normalny facet zapłaciłby diwie, żeby wszystkiego go nauczyła, po czym kontynuował znajomość z dziewuszką z pracy.

Jakieś pipy, a nie faceci.
      • wheels.of.steel Re: prawiczek 30+ 05.02.17, 19:13
        Miałby diwie płacić już na etapie spotykania się z jakąś kobietą? tongue_out Ciekawe, która by chciała faceta, która na etapie randkowania sypia z inną (w tym z diwą). tongue_out
        • baltycki Re: prawiczek 30+ 05.02.17, 19:31
          Oczy nie widza, sercu nie zal.
        • triss_merigold6 Re: prawiczek 30+ 05.02.17, 19:32
          Szczerość jest przereklamowana, nie sądzisz? Nikt nie każe panu opowiadać dziewczynie, że właśnie się szkoli.
      • ludzikmichelin4245 Re: prawiczek 30+ 07.05.21, 12:15
        lauren6 napisała:

> Normalny facet zapłaciłby diwie

Dla mnie nieakceptowalne i mieści się w pojęciu odpada, a nie normalności.

• do_tablicy_wywolany Re: prawiczek 30+ 07.05.21, 20:35
          Prawiczek 30letni też dla Ciebie pewnie jest nieakceptowalny i koło się zamyka.
          • ludzikmichelin4245 Re: prawiczek 30+ 09.05.21, 07:22
            Nie, korzystanie z płatnych usług seksualnych jest dla mnie problemem natury moralnej. Brak doświadczenia seksualnego nim nie jest.
            • do_tablicy_wywolany Re: prawiczek 30+ 09.05.21, 08:21
              Z kolei jest jednak poważnym mankamentem i dziwactwem. Bardzo często wynika z różnych oporów, nałogów lub czystego wyrachowania.
              • tanebo001 Re: prawiczek 30+ 09.05.21, 08:26
                A czasami z braku okazji...
    • nena20 Re: prawiczek 30+ 05.02.17, 19:12
      znam (domyślam się) jeden 35 lat, drugi około 30. Fajni ale jeden woli poleżeć na kanapie a drugi pracuje naukowo i nie ma czasu na dziewczyny. Jednego chciałam poznać z koleżanką ale po wysłuchaniu historii iż do tej pory nic...dziewcze uciekło i nie chciało słyszeć o super charakterze itd.
      • do_tablicy_wywolany Re: prawiczek 30+ 07.05.21, 06:15
        Czyli tamto dziewczę skreśliło kogoś z góry za bycie prawiczkiem.
        • nena20 Re: prawiczek 30+ 09.05.21, 23:39
          Całkowicie miała rację. Ona ciekawa świata i życia. Ona ma już męża i urodziła synka. On nadal samotny.
    • revenn555 [...] 07.05.21, 02:07
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • morekac Re: prawiczek 30+ 07.05.21, 10:50
      No i dlaczego nie zaproponowałaś mu pomocy, niedobra kobieto?
    • afro.ninja Re: prawiczek 30+ 07.05.21, 12:23
      Teraz takich mężczyzn jest bardzo dużo, wręcz plaga. Myślę, ze facet nie musi nic mowic kobiecie, ze nie uprawial nigdy seksu, przecież to żadne przestępstwo. Ludzie są jednak żałośni, przykładając tak dużą wagę, czy ktoś seks uprawia, czy nie.
      • smillla Re: prawiczek 30+ 07.05.21, 13:29
        No właśnie, też tak uważam, że nie ma o czym dyskutować, trzeba działać!
      • cegehana Re: prawiczek 30+ 07.05.21, 17:21
        Serio? Mnie się wydaje że to skrajna rzadkość. Albo nie mam takich kolegów w pracy 😉
    • hexella Re: prawiczek 30+ 07.05.21, 13:12
      a to trzeba koniecznie uciechy cielesne poprzedzać zwierzeniami?
      No ja wolałabym nie wiedzieć, że pan jest dziewicą, bo nie znoszę w tych sprawach statusu nauczycielki.
      Zwierzenia zostawiłabym na długie później.
    • palacinka2020 Re: prawiczek 30+ 07.05.21, 14:11
      Nie wierze, ze istnieja faceci 35+ lat, ktorzy ze swoich problemow zwiazanych z byciem prawiczkiem zwierzaja sie... kolezankom w pracy.
      • escott Re: prawiczek 30+ 09.05.21, 16:58
        35+ nie znam, ale kolega pod 30 zwierzał się kiedyś nie tylko mnie, ale całemu gronu swoich znajomych z przeróżnych problemow z rozpoczęciem życia intymnego - odkąd poznałam jego, uwierzę we wszystko. Również w to, że mężczyzna 35+ może być prawiczkiem, bo naprawdę nie każda potwora znajduje amatora...
        • do_tablicy_wywolany Re: prawiczek 30+ 09.05.21, 20:16
          Dokładnie, to bzdurny frazes o tym potworze i amatorze. Zresztą lepiej być samemu, niż być powrotem i liczyć na amatora. To uwłaczające.
    • zuleyka.z.talgaru Re: prawiczek 30+ 07.05.21, 16:55
      Serio pytasz? Koleś musi mieć mega problemy psychiczne, że woli z laską zerwać niż jej powiedzieć, że nie ciupciał nigdy.
      • do_tablicy_wywolany Re: prawiczek 30+ 07.05.21, 18:02
        W pewnym wieku lepiej zerwać, niż się przyznać do bycia prawiczkiem po 30tce. Można oczywiście próbować się zasłaniać wybrzydzaniem, ale wtedy kobieta może pomyśleć sobie o kimś takim źle, że ma przerośnięte ego i odrzucał potencjalne dziewczyny, bo nie były księżniczkami.
    • stephanie.plum Re: prawiczek 30+ 07.05.21, 20:12
      mam takiego dobrego przyjaciela.
      jest 40+, mega towarzyski i inteligentny, jak na mój gust całkiem przystojny, trochę dziwak (zapewne spektrum Aspergera).
      nie jest gejem.
      po prostu znalezienie dziewczyny, a tym bardziej kandydatki na żonę zawsze było na samym dole listy priorytetów.

podejrzewam, że do seksu w ogóle go nie ciągnie.

przyjaźniliśmy się blisko od liceum, i czasem opacznie rozumiano naszą relację.
      ktoś zapytał, kiedy ślub.
      popatrzył na mnie z namysłem, i oświadczył szczerze: może na starość, po czterdziestce, ożeniłbym się z nią z rozsądku.

cóż, ja wyszłam za mąż z głupoty, nie za niego...
      • do_tablicy_wywolany Re: prawiczek 30+ 07.05.21, 20:28
        Może go ciągnie do seksu, tylko Asperger uniemożliwia umówienie się z kobietą. Ja np. nawet nie wiem o czym miałbym na randce z dziewczyną rozmawiać. Ujadać na niesprawiedliwy model gospodarczy? Opowiadać o ulubionych gitarowych solówkach metalowych? Wygłaszać tyrady na temat dlaczego mimo wszystko PiS lepszy i bardziej patriotyczny od PO? Do tego jak facet jest niepewny siebie i swojej atrakcyjności, to boi się że inicjować zbliżenia, by nie spotkać się z odmową. A najgorsze dla faceta, niemal równoznaczne z odrzuceniem jest, gdy kobieta ciągle i ciągle nadal nie jest gotowa na bliskość. Po prostu jest taki typ faceta, który dla kobiety nigdy nie będzie gorącym kochankiem. A być w związku bardziej z rozsądku, gdy po ślubie i urodzeniu dziecka nie ma się praktycznie wcale seksu to masochizm. Nawet jeśli jest przyjaźń, to namiętność na bardzo niskim poziom robi ze związku w zasadzie relację koleżeńską, z rzadkim i zachowawczym seksem. Czasem zwykłym przeciętniak musi się z tym pogodzić, że nie dane mu będzie wejść w relację, w której będzie się łamać łóżka i uprawiać seks tak głośny, że sąsiedzie będą dzwonić po policję big_grin
        • morekac Re: prawiczek 30+ 07.05.21, 23:52
          Ekspert od związków się odezwał...
          • do_tablicy_wywolany Re: prawiczek 30+ 08.05.21, 00:14
            Po prostu prawdziwy samiec to samiec alfa, atrakcyjny dla kobiety seksualnie. A jeśli kobieta by mnie wybrała, bo już się wyszalała, a ja wyglądam na wiernego i spokojnego, dodatkowo stabilnego finansowo, to byłaby to dla mnie obraza. Nie wiem, czy Ty masz same córki, czy syna. Jak masz syna, to chciałabyś żeby dla kobiety by jedynie gwarantem stabilizacji, jednocześnie jej się nie podobając?
            • tanebo001 Re: prawiczek 30+ 08.05.21, 00:34
              Czy ty musisz wszystko tak roztrząsać? Nie lepiej po prostu spróbować?
              • morekac Re: prawiczek 30+ 08.05.21, 07:41
                Odezwał się drugi pan równie skuteczny w te klocki.😉
                Najbardziej bolesna dla was prawda jest taka, że żeby być w jakimkolwiek związku, trzeba najpierw poznać kogoś. Owszem, jest ryzyko, że propozycja pójścia na kawę zostanie zignorowana, jest ryzyko, że zostanie się odrzuconym na kolejnym etapie.
                Trudno jednak poznać kogokolwiek, gdy się siedzi w piwnicy...
                • do_tablicy_wywolany Re: prawiczek 30+ 08.05.21, 09:02
                  Zgadza się, nie lubię ryzyka i odrzucenia. Z drugiej strony wcale się nie dziwię, że jak próbowałem zagadać do jakichś dziewczyn, to byłem dla nich przezroczysty.
                • tanebo001 Re: prawiczek 30+ 08.05.21, 09:23
                  Jak zwykle kulą w płot. Jestem w związku. Może nie idealnym ale ematki też nie są orłami w te klocki zważywszy na ilość tematów o alimentach...
                  • morekac Re: prawiczek 30+ 08.05.21, 16:56
                    A to jest związek czy tylko współlokatorka, Tanebciu?
                    • tanebo001 Re: prawiczek 30+ 08.05.21, 17:03
                      Zależy jak to definiujesz
                      • morekac Re: prawiczek 30+ 08.05.21, 21:50
                        A tego nie potrafisz sam zdefiniować?
                        • tanebo001 Re: prawiczek 30+ 08.05.21, 22:02
                          Wg mnie jestem w związku.
                          • do_tablicy_wywolany Re: prawiczek 30+ 08.05.21, 22:57
                            Tanebo nie obraź się, ale dobry związek z kobietą to przerabianie Kamasutry i połamanie łóżka. Dzika namiętność i pożądanie, to powinno się wręcz unosić w powietrzu.
                            • beneficia Re: prawiczek 30+ 08.05.21, 23:10
                              Ja wiem, że trollujesz/prowokujesz, ale przestań takie głupoty wypisywać, serio.
                              Jesteś jak Jolka, taka sama szkodliwość, tylko na innym polu.
                              • do_tablicy_wywolany Re: prawiczek 30+ 09.05.21, 08:31
                                Nie wiem, jak Ty, ja w związku z rozsądku bym nie chciał być. Dla mnie pożądanie jest kluczowe, oczywiście przy zachowaniu szeregu innych czynników.
                                • tanebo001 Re: prawiczek 30+ 09.05.21, 08:47
                                  Tylko że ty stawiasz wóz przed koniem. Najpierw tworzysz sobie obiekt pożądania a potem dopasowujesz do niego kobietę. A nawet jak taką znajdziesz pod względem fizycznym to może się okazać że to wariatka. W ten sposób to i 10 miliardów kobiet to dla ciebie za mało.
                                  • triss_merigold6 Re: prawiczek 30+ 09.05.21, 09:19
                                    Wiódł ślepy kulawego, czyli prawiczek incela. Może się w końcu z Jozkiem umówicie.
                                    • tanebo001 Re: prawiczek 30+ 09.05.21, 09:28
                                      Na drzewo Triss!
                                  • trampki-w-kwiatki Re: prawiczek 30+ 09.05.21, 09:36
                                    20/10
                                    • trampki-w-kwiatki Re: prawiczek 30+ 09.05.21, 09:37
                                      To było a propos tego, że Józek skończy z jakąś borderką
                                      • do_tablicy_wywolany Re: prawiczek 30+ 09.05.21, 09:41
                                        Borderka może być bardzo podniecająca i lotna.
                                        • do_tablicy_wywolany Re: prawiczek 30+ 09.05.21, 09:42
                                          Może też zapewniać wiele wrażeń.
                                          • tanebo001 Re: prawiczek 30+ 09.05.21, 09:47
                                            Ale wiesz że bordereka może podejmować przypadkowe kontakty seksualne nie tylko z tobą?
                                            • do_tablicy_wywolany Re: prawiczek 30+ 09.05.21, 09:54
                                              Raczej trudno traktować borderkę jako partnerkę życiową, ale co przeżyjesz to będzie Twoje.
                                              • tanebo001 Re: prawiczek 30+ 09.05.21, 09:58
                                                Tak. Jej zdrady, wizyty dilerów, wizyty policji...
                                • morekac Re: prawiczek 30+ 09.05.21, 09:03
                                  I dlatego twój związek z pożądania wyłącznie był tak krótki. I każdy taki będzie, jeśli się zdarzy. A ty w dodatku oczekujesz cnotliwej dziewoi, która jednakowoż rzuci się na ciebie z błyskiem dzikiego pożądania w oku od razu na pierwszej randce. Ale tak postępujące kobiety to rozpustnice som twoiim zdaniem.
                                  • do_tablicy_wywolany Re: prawiczek 30+ 09.05.21, 09:06
                                    Krótki, ale piękny.
                            • morekac Re: prawiczek 30+ 09.05.21, 00:15
                              To słabe łóżko po prostu. 😉
                            • bistian Re: prawiczek 30+ 09.05.21, 07:38
                              do_tablicy_wywolany napisał:

> Tanebo nie obraź się, ale dobry związek z kobietą to przerabianie Kamasutry i p
                              > ołamanie łóżka. Dzika namiętność i pożądanie, to powinno się wręcz unosić w pow
                              > ietrzu.

Tak, Mistrzu i Wielki Znawco Tematu big_grin
                            • sumire Re: prawiczek 30+ 09.05.21, 10:02

> Tanebo nie obraź się, ale dobry związek z kobietą to przerabianie Kamasutry i p
                              > ołamanie łóżka.

Ty jesteś tak strasznie głupi, że to jest wprost nieprawdopodobne. Przypominają mi się moi koledzy z liceum, oni takie teksty rzucali, tylko mieli 16 lat.
                              • morekac Re: prawiczek 30+ 09.05.21, 10:25
                                Też nam takie wrażenie. Że Józek to wciąż mentalny, pryszczaty nastolatek. Że zatrzymał się w rozwoju na tym etapie.
                                • do_tablicy_wywolany Re: prawiczek 30+ 09.05.21, 11:01
                                  Jestem po prostu samotnikiem i jeśli miałbym się spotykać z kobietą, to musiałaby być z tego dobra rozrywka.
                              • do_tablicy_wywolany Re: prawiczek 30+ 09.05.21, 11:00
                                A jeśli dla kogoś seks jest ważniejszy od miłości? Ja np. jestem samotnikiem, a seks by się przydał. Jeśli związek, to taki będący "chodzeniem" z dziewczyną, bez deklaracji, za to z dobrym seksem.
                                • trampki-w-kwiatki Re: prawiczek 30+ 09.05.21, 12:26
                                  I koniecznie z dziewicą. Ty sam już nie wiesz czego chcesz.
                                • sumire Re: prawiczek 30+ 09.05.21, 13:00
                                  To taki ktoś nie powinien wchodzić w związki. Można uprawiać seks bez nich (i bez korzystania z prostytucji). Przeświadczenie, że dobry związek to połamane łóżko, to kretynizm właściwy dla nastolatków z buzującymi hormonami, szczęśliwie większość z takiego światopoglądu wyrasta.
                                  • do_tablicy_wywolany Re: prawiczek 30+ 09.05.21, 14:11
                                    By uprawiać seks bez związku to trzeba być niezłym bajerantem o przyjemnej aparycji. Jak facet jest zwykłym szarym przeciętniakiem z pracą typu referent w skarbówce to związek jest dla niego najlepszą drogą do posiadania dostępu do regularnego seksu.
                                    • chatgris01 Re: prawiczek 30+ 09.05.21, 14:23

> By uprawiać seks bez związku to trzeba być niezłym bajerantem o przyjemnej apar
                                      > ycji. Jak facet jest zwykłym szarym przeciętniakiem z pracą typu referent w ska
                                      > rbówce to związek jest dla niego najlepszą drogą do posiadania dostępu do regul
                                      > arnego seksu.

Taaa, poczytaj sobie o Zbigniewie Nienackim (i popatrz sobie, jak wyglądał).
                                      • tanebo001 Re: prawiczek 30+ 09.05.21, 14:27
                                        I co z nim?
                                        • chatgris01 Re: prawiczek 30+ 09.05.21, 14:36
                                          Z Nienackim? No rwał laski na prawo i lewo, w tym liczne licealistki. Będąc przy tym zwykłym szarym przeciętniakiem typu referent (to było przed tym, zanim stał się znany jako pisarz).
                                          Wyglądał tak:
                                          https://ocdn.eu/pulscms-transforms/1/LgEk9kpTURBXy9kYWMyNGI2MWI3YzVjODBmZGI3Y2JiZjc5MTk5YjY4Zi5qcGeTlQMAzPXNBaPNAyyTCaY0MTE1MWMGkwXNAjrNASyBoTAB/zbigniew-nienacki-fot-danuta-lomaczewska.jpg
                                          • tanebo001 Re: prawiczek 30+ 09.05.21, 14:49
                                            Źle nie wygląda. Na pewno lepiej ode mnie. Choć oczywiście hotelu paradise nie wygrałby...
                                            • chatgris01 Re: prawiczek 30+ 09.05.21, 14:59
                                              Był od Ciebie niższy o jakieś 10 cm (co najmniej).
                                • morekac Re: prawiczek 30+ 09.05.21, 14:10

> A jeśli dla kogoś seks jest ważniejszy od miłości? Ja np. jestem samotnikiem, a
                                  > seks by się przydał.

To się idzie w jednonocne przygody, którymi się tak brzydzisz. Chyba że znajdziesz sobie jakąś panią, która będzie oczekiwała od ciebie wyłącznie seksu i nie będzie chciała zawracać sobie dudy jakimkolwiek związkiem w sensie wspólnego spędzania czasu. Możesz też podle wykorzystywać ludzi: udawać zainteresowanie, pobzykać, a jak ci się znudzi albo będzie groziło czymś poważnym - to się rozstać.
                                  • do_tablicy_wywolany Re: prawiczek 30+ 09.05.21, 14:14
                                    Tak, to ostatnie jest podłe. A co do przygód i seksu dla seksu, to kobiety chcą to robić z kimś o atrakcyjnej aparycji, z energią życiową, a nie nudnym i przewidywalnym referentem ze skarbówki, prowadzącym mało porywający tryb życia.
                                    • sumire Re: prawiczek 30+ 09.05.21, 14:33
                                      Z kimś nudnym tym bardziej się nie zwiążą, bo po co komu marudny narcyz, z którym nie ma o czym rozmawiać. Być może kobieta łysiejąca znalazłaby z tobą wspólny język.
                                      • chatgris01 Re: prawiczek 30+ 09.05.21, 14:37
                                        big_grinbig_grinbig_grin
                                      • do_tablicy_wywolany Re: prawiczek 30+ 09.05.21, 15:06
                                        Jakoś nudziarze częściej wchodzą w związki, niż moczą na prawo i lewo.
                                        • tanebo001 Re: prawiczek 30+ 09.05.21, 15:44
                                          A to przypadkowy seks z obcymi kobietami jest fajny?
                                          • beneficia Re: prawiczek 30+ 09.05.21, 22:37
                                            (Józek)>Jakoś nudziarze częściej wchodzą w związki, niż moczą na prawo i lewo.

> A to przypadkowy seks z obcymi kobietami jest fajny?

Szach i mat, Józefie big_grin
                                            • do_tablicy_wywolany Re: prawiczek 30+ 09.05.21, 22:43
                                              Ten przypadkowy seks ma pewnie za sobą niejedna dziewczyna, która na taką nie wygląda. Mnie do przypadkowego seksu nie ciągnie i szczerze mówiąc, nie chciałbym być z kobietą mającą go za sobą.
                                              • beneficia Re: prawiczek 30+ 10.05.21, 00:04
                                                No to się zdecyduj, jako nudziarz chcesz być w związku, czy ogólnie uprawiać dowolny seks big_grin
                                                Plączesz się w trollowej postaci, serio.
                                                • do_tablicy_wywolany Re: prawiczek 30+ 10.05.21, 00:07
                                                  Ja w ogóle to chcę byś sam, a o seksie jedynie fantazjować.
                                                  • morekac Re: prawiczek 30+ 10.05.21, 13:52
                                                    No to nie pi...dol o złych kobietach, co to nie chcą takiego lśniącego diamentu jak ty, tylko oglądaj pornosy i ciesz się życiem w swojej norce.
                                                  • zuleyka.z.talgaru Re: prawiczek 30+ 18.05.21, 23:05
                                                    Łe, a myślałam, że black odkopała wątek, żeby napisać, że prawiczek już nie jest prawiczkiem. PFFF
    • przepio Re: prawiczek 30+ 07.05.21, 21:10
      Mnie bardziej dziwi to, ze swoimi wątpliwościami dzieli się z innymi.
    • zuzanna_a Re: prawiczek 30+ 08.05.21, 22:09
      Ale nad czym tu rozkminiac?
      Odpalic odpowiednie filmy, poedukowac sie i tyle.
      Ja samodzielnie zamontowalam syfon pod zlewem dzieki tutorialowi z youtuba to i chlop sie nauczy z ekranu co i jak.
      • trampki-w-kwiatki Re: prawiczek 30+ 09.05.21, 12:24
        Eeeee, absolutnie nie.
    • nena20 Re: prawiczek 30+ 09.05.21, 07:27
      Znam, całkiem normalny ale troszkę mało emocjonalny, skryty. Wiek 40 lat......nie jestem pewna czy całował się z kimś a o seksie to nawet mowy nie ma.
      • tanebo001 Re: prawiczek 30+ 09.05.21, 08:19
        Czyli nie jestem jedyny...
        • trampki-w-kwiatki Re: prawiczek 30+ 09.05.21, 12:24
          Obserwując ludzi jestem skłonna uwierzyć, że jest sporo takich osób. Jednak z perspektywy mojego życia nie jestem w stanie sobie wyobrazić jak można przejść przez życie i pozostać dziewicą, bo wydaje mi się, że okazji jest tyle, żeby spróbować seksu, że nie sposób tego uniknąć. I że trzeba się mocno postarać, żeby nie stworzyć z kimś związku choćby na chwilę.
          • tanebo001 Re: prawiczek 30+ 09.05.21, 13:44
            To punkt widzenia kobiet. Wiem że to nie takie proste ale sporej części wystarczy leżeć i pachnieć. W przypadku mężczyzn takie proste to nie jest.
          • do_tablicy_wywolany Re: prawiczek 30+ 09.05.21, 14:08
            Wystarczy, że ktoś jest mocno wybredny i nie chce zejść do niższej ligi lub po prostu nie ma ochoty chodzić na randkę lub kawę z osobami, które mu się nie podobają albo dodatkowo nie chce zabiegać o osobę, dla której jest przezroczysty.
            • jolie Re: prawiczek 30+ 09.05.21, 15:10
              To się nie umawiaj, przestań truć i idź już stąd.
            • beneficia Re: prawiczek 30+ 09.05.21, 22:39
              > Wystarczy, że ktoś jest mocno wybredny i nie chce zejść do niższej ligi

No dopsz, to jak siebie oceniasz w skali 1-10?
              • do_tablicy_wywolany Re: prawiczek 30+ 09.05.21, 22:44
                Z 6, może 6,5 wizualnie, jednak pod kątem społecznym gorzej, bo jestem trochę dziwakiem.
                • do_tablicy_wywolany Re: prawiczek 30+ 09.05.21, 22:48
                  Do tego kobiety lubią u mężczyzn inicjatywę, u mnie jej brak, co bardzo zaniża finalną ocenę. Słabo też odczytuję sygnały wysyłane przez kobiety. Generalnie boję się ryzyka, a to mało męskie.
                  • beneficia Re: prawiczek 30+ 10.05.21, 00:07
                    No to celuj w 4 i 5, docenią wink
                    Albo dalej tkwij we frustracji, Twój wybór

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka