Dodaj do ulubionych

hybryda czy żel

13.04.17, 13:32
Czym różnia się obie metody? Co bardziej nadaje sie dla osoby która nie chce mieć długich sztucznych pazurków tylko krótkie ale bez koniecznosci ciaglego malowania. Ile oba się utrzymują na paznokciach i jak to cenowo się przedstawia co drozsze co tansze?
Obserwuj wątek
    • kondolyza Re: hybryda czy żel 13.04.17, 14:07
      hybryda.
      to jest zwykly lakier tyle ze utwardza sie w lampie uv.
      pazury suche natychmiast. trzyma sie ok 3 tygodni,nie odpryskuje,nie wymywa sie,błysk jest caly czas. dla mnie nie ma lepszego

zel to tips tak naprawde tyle ze formowany na paznokciu nakladany plastyczną masą. nie lubie bo to sztuczne,grube, chamski odrost... ble. ale to moje zdanie. oczywiscie zel mozna nalozyc tak zeby byly krotkie a nie szpony ale to i tak jednak tips..
      • edelstein Re: hybryda czy żel 13.04.17, 19:02
        Zel to nie tips.Tips to plastikowa czesc sluzaca do przedluzenia wlasnych paznokci.
        • edelstein Re: hybryda czy żel 13.04.17, 19:04
          Pomine juz,ze zel naklada sie warstwami,grube beda,u pseudokosmetyczek.
    • nastjaa Re: hybryda czy żel 13.04.17, 14:09
      Krótkie mozesz zrobić każdą metodą. Ja osobiście preferuję hybrydę. Robię sobie sama - koszt akcesoriów na start (powiedzmy tych ze średniej półki) to jakieś 150-200zl. W skrócie: paznokcie maluje się lakierem bazą, utwardza pod lampą, potem kolorem (2-3 razy), utwardza pod lampą po każdym nałożeniu koloru, potem topem i znów utwardza. Zajmuje mi to godzinę. Jeżeli ściągam poprzedni lakier to dochodzi godzina, ale nie zawsze zdejmuje - jak robię tym samym kolorem co poprzednio to tylko uzupełniam. Na początku lakier trzymal mi sie tydzień i zaczynal odpadać. Teraz trzyma się bardzo dobrze długi czas. Co 2 tyg uzupełniam odrost.
      • nastjaa Re: hybryda czy żel 13.04.17, 14:11
        Pazokcie wyglądają jak umalowane zwykłym lakierem.
        • asia-loi Re: hybryda czy żel 13.04.17, 17:55
          nastjaa napisała:

> Pazokcie wyglądają jak umalowane zwykłym lakierem.

Miałam hybrydę kilka razy i paznokcie wyglądały bardzo ładnie, niestety co dwa tygodnie musiałam znowu iść do kosmetyczki, ponieważ miałam brzydkie odrosty.
          I niestety, ale kosmetyczka zniszczyła mi bardzo paznokcie tymi hybrydami, ponieważ je zdzierała.
          Dałam moim paznokciom, odpocząć całą zimę i teraz znowu zafunduję sobie hybrydy, ale już u innej kosmetyczki, która nie zdziera starej hybrydy, tylko "rozpuszcza w folii".
    • esi1 Re: hybryda czy żel 13.04.17, 14:52
      To ja się podepnę pod pytanie. Jak się zmyje hybrydę, to paznokcie są zniszczone czy nie?
      • kondolyza Re: hybryda czy żel 13.04.17, 15:00
        nie będą zniszczone jesli zdejmie się to odpowiednio czyli rozpusci sie a nie zdziera. no i wczesniej polozenie rez wazne-odzywka/baza pod, najlepiej z ceramidami, i zeby nie matowic przesadnie paznokcia przed,lepiej porzadnie odtluscic ale nie scierac,zeby az tak nue niszczyc
      • nastjaa Re: hybryda czy żel 13.04.17, 15:07
        Trzeba bardzo ostrożnie zdejmować, zeby nie uszkodzić płytki paznokcia (dlatego ściąganie trwa, przynajmniej w moim przypadku 1-1,5 h). Po jakimś czasie paznokcie pod hybrydą robią się bardziej suche. Po zdjęciu hybrydy trzeba je porządnie natłuścić/odżywić.
        • czarna_kita Re: hybryda czy żel 13.04.17, 18:21
          Najlepszym sposobem na zdejmowanie hybryd to rozpuszczanie. Zdzieranie niszczy bardzo płytkę paznokcia. Dzięki hybrydom mam wreszcie normalnej długości paznokcie, wczesniej łamały mi się i rozdwajały nijak Nie mogłam zapuscic. Teraz mam ładne, dlugie paznokcie. Uzupelniam co 2 tyg.
          • nastjaa Re: hybryda czy żel 13.04.17, 18:29
            Oczywiście, że trzeba rozpuścić acetonem. Powiedziałabym raczej, że to jedyny sposób a nie najlepszy. Zdzieranie hybrydy to nie zdejmowanie, tylko, no właśnie, zdzieranie.
            • lauren6 Re: hybryda czy żel 14.04.17, 08:05
              Ja zawszę lekko poleruję wierzch hybrydy, by zetrzeć warstwę ochronną, nastepnie kładę na paznokieć ćwierć wacika nasączonego acetonem i zawijam w sreberko. Po 5 minutach zdejmuję i hybryda odchodzi razem z wacikiem. Resztki zeskrobuję patyczkiem. Są już zmiekczone acetonem, więc bez problemu odchodza.

Nigdy nie zrywajcie żelu czy hybrydy! To najprostszy sposób na zniszczenie paznokci.
        • fifiriffi Re: hybryda czy żel 14.04.17, 08:17
          1,5 godziny ściągasz acetonem hybryde???
          To ile warstwy jej masz?5?

Normalnie wacik z acetonem zawinąć na palec kilka minut i samo ładnie odchodzi.
          • nastjaa Re: hybryda czy żel 14.04.17, 09:06
            No właśnie nie wiem czemu mi się nie chce rozpuszczac. Tzn nie trzymam w acetonie (po spilowaniu wierzchu) tych 1,5 h, tylko np 10-15 min, usuwam co sieja rozpuscilo i tak w kółko. Potem druga ręka.
            • nastjaa Re: hybryda czy żel 14.04.17, 09:11
              W pierwszych tygodniach hybryda sama mi odpadala, schodzila jak naklejki z panokci. Po acetonie to juz w ogóle wszystko szło szybko. A potem zmieniłam baze na hard base i lepszy top (mialam jakis najtanszy poczatkowo) i teraz wszystko się pięknie trzyma, ale nie chce schodzić.
              • lauren6 Re: hybryda czy żel 14.04.17, 11:16
                Bo najpierw trzeba pilnikiem zetrzeć top zanim użyje się acetonu.
                • nastjaa Re: hybryda czy żel 14.04.17, 11:40
                  Wiem
    • nikki30 Re: hybryda czy żel 13.04.17, 18:58
      Przestałam używać hybrydy odkąd bliska mi w rodzinie osoba usunęła z dłoni raka płaskonabłonkowego. Lekarz który jej to usuwał od razu się zapytał czy młoda skądinąd kobieta ( 30 letnia!) używa lampy UV i maluje paznokcie hybrydą... No malowała przynajmniej raz na dwa tygodnie przez ostatnie kilka lat.Trochę mnie to otrzeźwiło i teraz kupuję lakiery żelowe lub zwykłe.
      Jeśli się jednak decydujecie na hybrydę to pytajcie czy lampa ma atest (większość to niestety tani chiński shit), kto ją produkuje, a najlepiej wkładajcie łapki pod lampę, która szybko utwardza np. w 30 sekund.
      • leokadia35 Re: hybryda czy żel 13.04.17, 22:06
        Mi się to badziewie trzyma tylko tydzień na paznokciach ( hybryda) nie wiem co robię źle , a robię wg instrukcji. Też sobie pomyślałam o raku...Ta lampa bardzo wysusza skórę , a moje paznokcie po 3 pomalowaniach są w opłakanym stanie
        • bergamotka77 Re: hybryda czy żel 13.04.17, 22:17
          Tylko hybryda. Ostatnio mam od miesiąca bo moja manikiurzystka od 2 tygodni nie miała terminu wolnego i odrosty są ale paznokcie nienaruszone. Jutro zdejmuje i nakładam nowa smile
    • czar_bajry Re: hybryda czy żel 14.04.17, 00:23
      mam żel z hybrydą.Żel nie oznacza długich sztucznych paznokci, żel kładziesz na swoją płytkę a długość wybierasz dowolną.
      • fifiriffi Re: hybryda czy żel 14.04.17, 08:18
        Dokładnie. Moja mama też ma krótkie a nakłada żele.
        Przecież to się mówi jaka dl chcesz.
    • lauren6 Re: hybryda czy żel 14.04.17, 08:09
      Zależy od paznokci. Jeśli są kruche i lakier ci szybko schodzi to hybryda też szybko zejdzie (mi schodziła po 6 dniach). W takim wypadku żel z hybrydą będzie lepszy, bo żel jest grubszy i go ponosisz te 2-3 tygodnie.

Cen nie podam, bo rozpiętość jest duża. Zależy od salonu.
      • martishia7 Re: hybryda czy żel 14.04.17, 10:46
        Mam tak samo - paznokieć potrafi mi się "rozwarstwić" i hybryda mi się ukruszyła razem z najbardziej zewnętrzną warstwą paznokcia, po jakichś 10 dniach. Do tego paznokcie rosną szybko - po 10 dniach miałam już bardzo widoczny odrost. Poza tym jest super, ale nie za często, bo jednak moje paznokcie muszą ją odchorować. Dla mnie rzecz "od święta" - wesele, wakacje.
    • fifiriffi Re: hybryda czy żel 14.04.17, 08:10
      No to hybryda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka