Dodaj do ulubionych

Dlaczego w niektórych religiach ortodoksi

14.04.17, 17:14
twierdzą, że w środkach komunikacji miejskiej kobieta nie ma prawa usiąść obok mężczyzny?
Obserwuj wątek
    • woman_in_love ty jesteś ortodoksem katolickim, ty nam powiedz 14.04.17, 17:21
      na pewno wiesz lepiej niż my
      • semihora Re: ty jesteś ortodoksem katolickim, ty nam powie 14.04.17, 18:02
        smile
    • kozica111 Re: Dlaczego w niektórych religiach ortodoksi 14.04.17, 17:22
      Czekam co Verdana i kaznodzieja napiszą.
      • kaz_nodzieja Re: Dlaczego w niektórych religiach ortodoksi 14.04.17, 19:48
        Dziwactwa religijne powinno się uskuteczniać wyłącznie we własnym zakresie, w czterech ścianach domu, ewentualnie świątyni i nie wciągać w to całe przypadkowe otoczenie wokół.
        Oto Słowo Pani smile
        • semihora Re: Dlaczego w niektórych religiach ortodoksi 14.04.17, 22:05
          Posługując się światłym przesłaniem pewnej wielce tolerancyjnej grupy: "rób to w domu po kryjomu" big_grin
    • kozica111 Re: Dlaczego w niektórych religiach ortodoksi 14.04.17, 17:34
      Serio to mniej ciekawe niż spowiedź, seks przed ślubem, rekolekcje i świecenie jajek? sad
    • krejzimama Re: Dlaczego w niektórych religiach ortodoksi 14.04.17, 17:44
      Z dwojga złego to jest lepsze od ru...ia dzieci.
      • kozica111 Re: Dlaczego w niektórych religiach ortodoksi 14.04.17, 17:48
        Nie wiem, mówisz o tematach mi obcych.
        • krejzimama Re: Dlaczego w niektórych religiach ortodoksi 14.04.17, 17:55
          Nie są wam obce tylko zamiatacie to barbarzyństwo pod dywan chroniąc zwyrodnialców.
          • kozica111 Re: Dlaczego w niektórych religiach ortodoksi 14.04.17, 18:00
            To je ujawnij i wymieć w końcu żyjesz gdzie żyjesz, zrób coś a nie oglądasz sie na innych.
            • krejzimama Re: Dlaczego w niektórych religiach ortodoksi 14.04.17, 18:03
              Nawet jak są ujawniane to parafianie stoją murem, a dzieci to napewno kłamią i wymyślają.
              • semihora Re: Dlaczego w niektórych religiach ortodoksi 14.04.17, 22:06
                I lgną. Nie zapominajmy o tym.
      • kozica111 Re: Dlaczego w niektórych religiach ortodoksi 14.04.17, 17:49
        Krejzi siedziałabyś na kole.
        • krejzimama Re: Dlaczego w niektórych religiach ortodoksi 14.04.17, 17:56
          Żyjąć wśród katolików to całe życie siedzę na kole w kraju pod watykańską okupacją.
          • kozica111 Re: Dlaczego w niektórych religiach ortodoksi 14.04.17, 18:01
            Ale nie musisz dreptać za mezem o ile go masz.
            • krejzimama Re: Dlaczego w niektórych religiach ortodoksi 14.04.17, 18:05
              "Pochodzę z tradycyjnej rodziny, gdzie mężczyzna zarabia, a żona sprząta, gotuje, prasuje. Moja tego nie lubiła robić - powiedział. Na pierwszym miejscu stawiała pracę, na drugim fittnes. Oczekiwałem, że przynajmniej raz dziennie poda mi ciepły posiłek, a skoro zwykle jest zmęczona i chce szybciej iść spać, to wcześniej położy dzieci do łóżek i godzinę od 21. do 22. spędzi ze mną.

Nigdy żony nie uderzyłem, najwyżej zatykałem jej ręką buzię, kiedy głośno krzyczała - powiedział dziennikarzom i przyznał, że wyrzucił przez okno modem, baterie i kabel od laptopa żony: Przyjeżdżała wieczorem i siadała do komputera. Prosiłem ją, żeby z tym skończyła, bo mąż i żona powinni mieć dla siebie czas.

Informatorka gazety, upoważniona przez żonę radnego do kontaktu z mediami, twierdzi, że cała rodzina "przeżywała gehennę". Do sądu trafią nagrania agresywnych kłótni i akty przemocy, jakich Piasecki dopuścił się na żonie:

Mamy nagranie sprzed Wigilii, gdzie Piasecki mówi do żony: Żono, od nowego roku będę cię zdradzał. Zrobię to w imię Boże, żeby ciebie wychować. I biję cię w imię Boże, żebyś zrozumiała, jak powinna funkcjonować prawdziwa chrześcijanka."
              • kozica111 Re: Dlaczego w niektórych religiach ortodoksi 14.04.17, 18:06
                No masakra a u nich nie dość że to co wyżej to jeszcze ten autobus....
      • triss_merigold6 Re: Dlaczego w niektórych religiach ortodoksi 14.04.17, 18:26
        Pasztuni jak najbardziej mają oficjalny obyczaj ru... dzieci. Poczytaj sobie o bacha bazi.
    • nangaparbat3 Re: Dlaczego w niektórych religiach ortodoksi 14.04.17, 18:14
      A męzczyzna ma prawo usiąść obok kobiety?
      A w wiejskim kościołku, na Podhalu na przyklad, nie byłaś? Panie z lewej, panowie z prawej (albo na odwrót). Przynajmniej jeszcze za mojej młodosci tak bylo.
      • krejzimama Re: Dlaczego w niektórych religiach ortodoksi 14.04.17, 18:16
        Od lat 50 mogło się coś zmienić.
        • nangaparbat3 Re: Dlaczego w niektórych religiach ortodoksi 14.04.17, 18:45
          Słusznie, jakbyś czytal uważniej zauwazyłbyś, że biorę to pod uwagę.
      • kozica111 Re: Dlaczego w niektórych religiach ortodoksi 14.04.17, 18:16
        To chyba jakiś przedpotopowy zwyczaj.Serio tak tam bywało? Panie tez tam chyba chustki nosiły? Podobno w niektórych religiach kobiety gola głowy i noszą peruki, dziwactwo jakieś, to juz wole chustki u naszych babuleniek.
        • krejzimama Re: Dlaczego w niektórych religiach ortodoksi 14.04.17, 18:19
          Są religie których czarodzieje ślubują, że nigdy nie odbędą stosunku seksualnego. Przez to sperma im się na mózg rzuca.
          • kozica111 Re: Dlaczego w niektórych religiach ortodoksi 14.04.17, 18:22
            I wieprzowiny nie jedzą, co im sie wtedy rzuca?
            • krejzimama Re: Dlaczego w niektórych religiach ortodoksi 14.04.17, 18:24
              Niejedzenie wieprzowiny tylko na zdrowie wychodzi.
              Celibat powoduje potem rozładowanie popędu na osobach słabszych. Często dzieciach.
              • kozica111 Re: Dlaczego w niektórych religiach ortodoksi 14.04.17, 18:28
                Kobiety tez są słabsze, czy dlatego muszą jeździć na końcu autobusu ?
                • verdana Re: Dlaczego w niektórych religiach ortodoksi 14.04.17, 19:35
                  Bo są ortodoksami. Są religie, gdzie kobieta nie może być kapłanem i nie może decydować o własnej płodności.
                  • kolpik124 Re: Dlaczego w niektórych religiach ortodoksi 14.04.17, 20:17
                    w niektórych religiach w piątek wieczór zaczyna się szabat, ale przestrzegają go ortodoksi, ci reformowani siedzą na forum big_grin
                    • nangaparbat3 Re: Dlaczego w niektórych religiach ortodoksi 14.04.17, 21:30
                      To prawda, ale co w tym śmiesznego?
      • drosetka Re: Dlaczego w niektórych religiach ortodoksi 14.04.17, 22:26
        U mnie w kościele jest wciąż podobno źle widziane.przez starych dziadków jak kobieta pójdzie na chór , he he A ja tam nie dość że idę .siadam do ławki to jeszcze miło się uśmiecham do tych co brzydko na mnie patrzą
    • alka7777 Re: Dlaczego w niektórych religiach ortodoksi 14.04.17, 21:48
      Czytaj moja droga ksiazki a nie czekaj że ci podamy na tacy. trzeba trochę się wysilić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka