nisar 26.05.17, 11:42 Za moment jadę do Niemiec. Czy jak sobie kupię zapas pigułek "po" i przywiozę do naszego kraju kochanego to to będzie kontrabanda i powinnam zostać pociągnięta do odpowiedzialności karnej??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tt-tka Re: Pytanie o kontrabandę 26.05.17, 15:40 Zalezy ile , jesli w ilosci hurtowej, to masz szanse miec klopoty. O ile znajda, a ty przyznasz sie, ze to do rozprowadzania, a nie na wlasny uzytek. A serio to sie nie wyglupiaj. Ciagle jeszcze mozna je kupic legalnie. Poki co. Odpowiedz Link Zgłoś
iziula1 Re: Pytanie o kontrabandę 26.05.17, 17:16 jak coś to odsprzedasz za koszty transportu ( ) innym ematkom. Traktuj to jak dobry uczynek. Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze-w-drodze Re: Pytanie o kontrabandę 26.05.17, 17:28 Przeciez możecie iść dzisiaj do apteki i se kupić nawet 50. Co za problem? Zdaje sie ze jeszcze senat, długopis, potem vacatio legis.... masz czas. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Pytanie o kontrabandę 27.05.17, 09:51 Zamiast wozic zapas lekarstw, ktore przeciez maja okreslony termin waznosci, a zazywane sa doprawdy sporadycznie - znajdz lekarza ktory w razie czego bezproblemowo wypisze Ci recepte. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Pytanie o kontrabandę 27.05.17, 10:38 czas, czas, jak zaskoczy w piątek wieczorem to z lekarzem może mieć problem a jak jeszcze trafi na długi weekend to przewalone /chyba, ze znajdzie takiego na telefon co to w nocy o północy deklaruje pełną gotowość, koszt takiej tabletki pewnie podobny do wizyty a ma się ją pod ręką, ważność też pewnie dłuższa niż rok. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Pytanie o kontrabandę 27.05.17, 22:39 No to ja wlasnie o takim mowie. Przywieziesz pigule z terminem waznosci do konca czerwca 2019, to masz jak w banku ze sytuacja awaryjna wydarzy sie w lipcu... Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Pytanie o kontrabandę 27.05.17, 14:31 zawsze sobie przywoziłam tableteczki kupowane bez recepty z zagranicy i nie wydawało mi sie to żadną kotrabandą. parę razy tabletki dzień po - ale one nie były mi potrzebne i w efekcie przeterminowywały się, szły do śmieci za to antytabsy kpowane na zapas - spoko, zawsze wychodziły taniej niż w polsce z wizytą u gina żeby je przepisał, za co brał minimum stówkę. odkąd mam medicovera, to recepta jest za free i przestałam przywozić. ale nie zapomnę zdziwienia lekarki i mojego, gdy po raz pierwszy się wybrałam po receptę: lekarz: - czego pani oczekuje? recepty na antytabsy - ale może je pani kupić bez recepty! wizyta zatem zbyteczna Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Pytanie o kontrabandę 27.05.17, 15:38 A potem według statystyk wychodzi ze ciagle kobiety łykają te tabletki. Bo kupują na zaś. Uważam ze należy znaleść lekarza który wypisze receptę choćby w niedziele. Albo na zaś receptę. Odpowiedz Link Zgłoś
isa1001 Re: Pytanie o kontrabandę 27.05.17, 15:51 Kombinujesz jak koń pod górę. Nie lepiej kupić dopóki jest bez recepty? A potem zapisać w jakimś przypominaczu informację o tym, że za miesiąc upływa termin ważności i w odpowiednim momencie iść po następną tabletkę? Odpowiedz Link Zgłoś
muchy_w_nosie Re: Pytanie o kontrabandę 27.05.17, 16:44 I po co ci to, na handel? Nigdy nie potrzebowałam takiej tabletki, chciałam sobie nawet kupić, ale bez recepty kosztuje ponad stowkę i szkoda wywalać co chwilę bo się przeterminowała. Odpowiedz Link Zgłoś
kolpik124 Re: Pytanie o kontrabandę 27.05.17, 23:19 gumka wam ciągle pęka czy też facet co i raz wyciąga za późno? nisar napisała: > Za moment jadę do Niemiec. Czy jak sobie kupię zapas pigułek "po" i przywiozę d > o naszego kraju kochanego to to będzie kontrabanda i powinnam zostać pociągnięt > a do odpowiedzialności karnej??? > > Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Pytanie o kontrabandę 27.05.17, 23:31 Przy Filipie pekla guma a przy Olku wyciagnales za późno. Przy takim pechu powiedz zonie zeby wypluwała a nie połykała bo sie wam trzecie nieszczescie przytrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
kolpik124 Re: Pytanie o kontrabandę 27.05.17, 23:36 tobie to nie grozi Zbysiu, kilkukrotna inseminacja siłą rzeczy wyklucza ryzyko pękniętej gumki Odpowiedz Link Zgłoś