Dodaj do ulubionych

jaka średnia

• andaba Re: jaka średnia 06.06.17, 17:46
      A kogo obchodzi średnia?

Pewnie, miło mi jak mają wysoką, ale tak naprawdę to istotne jest to, żeby roku nie powtarzać.
      • zlababa35 Re: jaka średnia 06.06.17, 17:58
        Przeważnie nauczycieli, którzy mają tendencję do trucia rodzicom tego i owego wink.
        • zuleyka.z.talgaru Re: jaka średnia 06.06.17, 18:28
          A nauczyciel to jakiś guru, żeby jego trucie było istotne?
    • agni71 Re: jaka średnia 06.06.17, 17:48
      O liceum się nie wypowiem. Natomiast klasy 4,5,6 średnia ok. 4,5 już jest dla mnie OK. W gimnazjum średnia ok. 4. Duzo zależy jeszcze od konkretnego dziecka, po swoich spodziewam sie średnich podobnych jak w poprzednich latach, czyli raczej bliżej 5 niż 4.
    • oqoq74 Re: jaka średnia 06.06.17, 17:51
      Spokojnie 4 klasa to jest wejście na wyższy poziom, zmiana nauczycieli, wymagań.
      Dla mnie ważne było, żeby syn w IV klasie nauczył się uczyć, wypełniać swoje obowiązki, generalnie ogarniać naukę.
      Wychodzę z założenia, że jeśli widzę pracę, starania, a ocena ze sprawdziany wypadnie słabo, to mówi się trudno. Jeśli widzę, że coś olał, a ocena to odzwierciedla to oczekuję nadrobienia zaległości i podjęcia próby poprawienia oceny.
      Teraz syn jest w 6 klasie i widać już, że bardzo dobrze radzi sobie z matmy, języków i informatyki - z tych przedmiotów ma piątki i to potwierdza niejako, jego ukierunkowanie. Z reszty ma czwórki i jakieś jeszcze piątki z michałków.
      Jest lepiej niż w 5 klasie i lepiej niż w 4.
      Syn ma dysgrafię i dysortografię.
    • anorektycznazdzira Re: jaka średnia 06.06.17, 22:09
      super>4
      problem <2
    • mum2004 Re: jaka średnia 06.06.17, 22:22
      Wszystko zależy od dziecka. Jedno ma czerwony pasek z palcem w nosie, inne ciężko pracuje na średnią 4,0. Uważam, że zdolne dziecko w klasach 4-6 powinno bez większego wysiłku mieć średnią 4,8. No chyba, że sie totalnie obija...
      • lidek0 Re: jaka średnia 07.06.17, 07:18
        Dokładnie, w podstawówce przy niezbyt wielkim wysiłku można mieć pasek, to jeszcze wiedza kiedy rodzice mogą wesprzeć.
        • dorek3 Re: jaka średnia 07.06.17, 17:07
          No bez żartów, żeby gimnazjum rodzica przerastało.
          • lidek0 Re: jaka średnia 09.06.17, 06:45
            Pewnie, że nie przerasta, ale często się tym zasłaniają
    • lidek0 Re: jaka średnia 07.06.17, 07:14
      III gimnazjum - średnia 5,2
      • grey_delphinum Re: jaka średnia 07.06.17, 17:02
        Mój czwartoklasista będzie miał satysfakcjonującą średnią - powyżej 5 (jedyna czwórka to religia, ale odpuszczamy, choć miałby szansę poprawić jakimś bzdurnym plakatem, jest też kilka szóstek).
        Natomiast prawdopodobnie nie będzie miał paska z powodu dobrej oceny zachowania, bo trochę w szkole nawywijał.
        Niestety, nie umie trzymać emocji na wodzy i to go gubi na co dzień.
        • zuleyka.z.talgaru Re: jaka średnia 07.06.17, 23:15
          Skoro powyżej 5 to jest raptem satysfakcjonująca to jaka średnia by was naprawdę tak w 100% uszczęsliwiła?
    • eulalia_bardzo_przecietna Re: jaka średnia 07.06.17, 19:27
      W gimnazjum i liceum 4,5 to bardzo przyzwoita srednia.
      Ja taka mialam cale zycie i nie narzekam😂. W LO uczylam sie z dziewczyna, ktora miala srednia 6.0 (ale na wf nie cwiczyla). Nobla sie zdobyla, pracuje w urzędzie miasta powiatowego.
      • zuleyka.z.talgaru Re: jaka średnia 07.06.17, 19:47
        No i tyle w kwestii wpływu średniej na życie big_grin
        • loola_kr Re: jaka średnia 07.06.17, 20:28
          to nie ma wpływu na życie tylko na dobre samopoczucie matki big_grin
          • little_fish Re: jaka średnia 07.06.17, 20:44
            Albo samego dziecka 😉 u nas - pierwsza gimnazjum, średnia w najgorszym wypadku 4,3 w najlepszym 4,5. Na koniec szóstej klasy było 5,0. Ja jestem zadowolona, dziecko czuje niedosyt. 😁 I bardzo sie z tego cieszę, pasek spokojnie jest w jego zasięgu, tylko mało pracy włożył w jego zdobycia. Ale jest szansa, ze się weźmie solidnie do roboty w następnych latach.
          • agni71 Re: jaka średnia 07.06.17, 22:27
            loola_kr napisała:

> to nie ma wpływu na życie tylko na dobre samopoczucie matki big_grin

Dla mnie to jednak jakaś gwarancja opanowania materiału (piszę ogólnie o dobrych ocenach). I tym samym, owszem, daje mi to dobre samopoczucie.
            • zuleyka.z.talgaru Re: jaka średnia 07.06.17, 23:13
              Moim zdaniem to się ma nijak. Np. może być tak, że u jednego nauczyciela można mieć max 4 bo takie ma wymagania a u innego 5+. Niestety ale oceny nie są odzwierciedleniem wiedzy.
              • agni71 Re: jaka średnia 08.06.17, 01:51
                zuleyka.z.talgaru napisała:

> Moim zdaniem to się ma nijak. Np. może być tak, że u jednego nauczyciela można
                > mieć max 4 bo takie ma wymagania a u innego 5+. Niestety ale oceny nie są odzwi
                > erciedleniem wiedzy.

W pewnym stopniu są, chyba nie twierdzisz, że oceny nie maja kompletnie żadnej korelacji z wiedzą nabytą przez ucznia? A już u tego samego nauczyciela, gdy jeden ma 2, a drugi 5 czy 6, to chyba świadczy w dużym stopniu o tym, w jakim stopniu każdy z tych uczniów opanował materiał? To, co piszesz trochę mi się kojarzy z kwaśnymi winogronami, wiesz?
                • little_fish Re: jaka średnia 08.06.17, 07:19
                  U tego samego nauczyciela owszem, u różnych już niekoniecznie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka