Dodaj do ulubionych

Jak czytam o takich ujach

10.07.17, 09:37
To myśle, ze jestem gotowa zrobić krzywdę i mieć z tego fan -sad
trojmiasto.wyborcza.pl/trojmiasto/7,35612,22073154,pomozmy-svietlanie-skusili-ja-praca-a-gdy-przyjechala-zgwalcili.html#Prze
Obserwuj wątek
    • iziula1 Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 09:39
      Dziwne dlaczego ukryli pochodzenie i wyznanie taksówkarza....ta poprawność polityczna tongue_out

A tak na poważnie: dziewczyny, tam na dole artykułu jest konto pomóżcie choćby wpłacając 10 zł. Na operacje trzeba niewiele ale jak nie zbierzemy to dziewczyna o końca życia nie wstanie z łózka.
      • lady-z-gaga Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 09:49
        >Dziwne dlaczego ukryli pochodzenie i wyznanie taksówkarza....ta poprawność polityczna

nie mogłas się powstrzymać, prawda? skonsultuj to z lekarzem, nie z farmaceutą, bo potrzebna Ci profesjonalna pomoc
        • nathasha Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 09:53
          Ty tez sie nie moglas powstrzymac, co?
          • lady-z-gaga Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 10:31
            O, wiedziałam, że szybko się zjawisz.
            • nathasha Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 10:39
              No to trzeba bylo od razu to napisac. Po to kazdy moze udawac medrca
        • dyzurny_troll_forum Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 10:03
          lady-z-gaga napisała:

> >Dziwne dlaczego ukryli pochodzenie i wyznanie taksówkarza....ta poprawność
          > polityczna
          >
          > nie mogłas się powstrzymać, prawda? skonsultuj to z lekarzem, nie z farmaceutą,
          > bo potrzebna Ci profesjonalna pomoc

Jeżeli domagamy się pisanie wyznania i narodowości w tamtych przypadkach to wymagajmy i w tych. Jak równość to równość, prawda?
          • lady-z-gaga Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 10:39
            Nie wiem, czego Ty się domagasz, nie wypowiadaj się za mnie.
            • nathasha Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 10:41
              Biedna lady nagle swiat sie zrobil za skomplikowany
            • dyzurny_troll_forum Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 10:44
              lady-z-gaga napisała:

> Nie wiem, czego Ty się domagasz, nie wypowiadaj się za mnie.

A Ty sama już wiesz czego się domagasz?
            • iziula1 Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 11:59
              lady-z-gaga napisała:

> Nie wiem, czego Ty się domagasz, nie wypowiadaj się za mnie.

Lady mam dziwne przeczucie,że gdyby taksówkarzem był marokańczyk wyznawca Mahometa pod moim wpisem biłabyś brawo.
              • livia.kalina Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 15:57
                >Lady mam dziwne przeczucie,że gdyby taksówkarzem był marokańczyk wyznawca Mahometa pod moim wpisem >biłabyś brawo.
                a ja mówiąc szczerze nie mam takiego wrażenia. IMO Lady to fajna lady, chociaż oczywiście nie zawsze się zgadzamysmile

A odpowiadając na irytację Lady na post iziuli- warto pisać takie rzeczy bo edukacja to żmudny proces. W konkretnym przypadku zboczeniec, morderca, złodziej to zawsze po prostu zboczeniec, morderca, złodziej. W statystykach to już może mieć znaczenie bo może dawać wiedzę jak się przed pewnymi procesami zabezpieczać. W konkretnych przypadkach, nijak to sie ma do statystyki i ogólnego wydźwięku, co najwyżej zafałszuje obraz.
                • iziula1 Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 16:07
                  livia.kalina napisała:
                  IMO Lady to fajna lady, chociaż
                  > oczywiście nie zawsze się zgadzamysmile
                  >

Możesz mieć rację,stąd mam nadzieję że tym moim "przeczuciem" nie urazilam Lady.

> A odpowiadając na irytację Lady na post iziuli- warto pisać takie rzeczy bo edu
                  > kacja to żmudny proces. W konkretnym przypadku zboczeniec, morderca, złodziej t
                  > o zawsze po prostu zboczeniec, morderca, złodziej

Zgadzam się. Ja dzieciom jak mantrę powtarzam,że zło nie ma koloru skóry, płci ani wyznania. Zło to zło i może być w każdym człowieku.

Nie zgadzam się w panującym w Polsce klimatem wzbudzenia niechęci i strachu wobec obcych właśnie przez podkreślenie narodowości czy wyznania sprawców o ile nie jest to konieczne , np w przypadku poszukiwania sprawcy wtedy takie info może pomóc.

• ichi51e Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 17:53
                  No ale w pl mozna raczej spokojnie zalizyc ze taksowkarz byl bialym Polakiem. Pamietajmy ze ciagle jeszcze licencja badania etc jest potrzebna.
        • hermenegilda_zenia Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 10:05
          Dziwne, ze tu na forum to powstrzymywanie działa zawsze w ta stronę- jakoś nie zwracasz uwagi kaznodziei, trisicy czy lauren a to przecież ich popisowy numer w każdym wątku.
          • chicarica Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 10:12
            O, to, to. Przypomnijmy sobie wątki o dziewczynie z Egiptu.
      • dyzurny_troll_forum Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 10:10
        iziula1 napisała:

> Dziwne dlaczego ukryli pochodzenie i wyznanie taksówkarza....

Taksówkarz?! Nie może być, przecież taksówkarze to anioły chodzące po ziemi. A strach jeździć to z UBERem!
        • black.sally Re: Jak czytam o takich ujach 11.07.17, 10:17
          dyzurny_troll_forum napisała:

> iziula1 napisała:
          >
          > > Dziwne dlaczego ukryli pochodzenie i wyznanie taksówkarza....
          >
          > Taksówkarz?! Nie może być, przecież taksówkarze to anioły chodzące po ziemi. A
          > strach jeździć to z UBERem!

nie o to chodzi...
          skąd pomysł, że taksówkarz nie był Polakiem???
      • dyzurny_troll_forum Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 10:28
        iziula1 napisała:

> A tak na poważnie: dziewczyny, tam na dole artykułu jest konto pomóżcie choćby
        > wpłacając 10 zł. Na operacje trzeba niewiele ale jak nie zbierzemy to dziewczyn
        > a o końca życia nie wstanie z łózka.

Zasadniczo to wszystkie potrzebne zabiegi medyczne powinny być wykonane z automatu a rachunek przedstawiony panu taksówkarzowi i spółce. I niech jeździ tą swoją taryfa nawet 300 lat dopóki nie spłaci. A jak mu się nie chce jeździć to ściągamy z rodziny bliższej i dalszej, uwzględniając dzieci.
        • thank_you Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 10:33
          Zapomniałeś o sąsiadach i kolegach z podstawówki. Z nich tez koniecznie ściągać.
          • dyzurny_troll_forum Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 10:37
            thank_you napisała:

> Zapomniałeś o sąsiadach i kolegach z podstawówki. Z nich tez koniecznie ściągać

Wiedziałem, że zaraz przyjdzie jakaś "a z dziatek czemu, przecież dziatki niewinne"....

Lepiej jak zapłacą dziatki niż całe społeczeństwo!
            • thank_you Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 11:12
              Graj w Lotto - masz dar przewidywania. Ciekawe tylko czy wyobraźni starczy ci na to, ze człowiek na działania rodziny wpływu nie ma - ergo - ty tez mógłbyś splajtować dzięki rozrywkowemu stryjkowi lub innej piątej wodzie po kisielu.
              • dyzurny_troll_forum Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 11:16
                thank_you napisała:

> Ciekawe tylko czy wyobraźni starczy ci n
                > a to, ze człowiek na działania rodziny wpływu nie ma

Nie ma, nie ma! I co z tego? Może wierzę w ostracyzm rodzinny? W coś trzeba wierzyć skoro państwo jest totalnie do dooopy!
                • thank_you Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 11:37
                  Co z tego? A co mnie obchodzi moj wuj, z którym kontakt ostatnio miałam 25 lat temu?* Mam odpowiadać za jego działania? Moze to wlasnie ostracyzm rodzinny - rodzina odwraca sie od ch..., nie chce utrzymywać kontaktu a tu jakiś troll postuluje o odpowiedzialność ponoszona przez pociotki.

* historia zmyślona
        • zlababa35 Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 16:31
          Wiesz, co przepisy prawa stanowią w kwestii ściągania długów?
          Co najwyżej z małżonki można ściągnąć, o ile mieli wspólnotę majątkową.
      • zlababa35 Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 16:25
        Iza, przy takiej sprawie ten komentarz był doskonale zbędny. Fakty mówią same za siebie.
      • jagienka75 Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 18:05
        iziula1 napisała:

> Dziwne dlaczego ukryli pochodzenie i wyznanie taksówkarza....ta poprawność poli
        > tyczna tongue_out

ależ to żadna tajemnica. w tv podawali, że to byli Polak oraz Ukrainiec.
        Polaka złapali a tego drugiego wciąż szukali /szukają.
      • 71tosia Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 19:30
        do iziuli1 - jak będą cie gwalcić to będzie ci robic roznice czy facet czyta biblie czy koran?
        • iziula1 Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 19:47
          Wpłaciłaś już cokolwiek na konto fundacji?
          Przypomnieć nr konta?

www.fundacjagdanska.pl/
          • zlababa35 Re: Jak czytam o takich ujach 11.07.17, 10:08
            A kim jesteś, żeby ją rozliczać z tego, na kogo wpłaca albo nie?
            Twoja uwaga była całkowicie zbędna w świetle tej strasznej historii i myślę, że doskonale sobie z tego zdajesz sprawę - tym bardziej, że podano, kim były te bydlęta.
            Ale grunt to znaleźć okazję do wojowania sad.
    • ichi51e Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 10:15
      Wczoraj jade uberem kierowca Ukrainiec mi opowiada ze pierwszego dnia jak przyjechal do Polski taksowkarz go zyczliwie 10km za 500zeta przewiozl. Skad sie tacy biora?
      • lauren6 Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 10:24
        Mógł zamowić Ubera. Okradanie przejezdnych to stary numer złotówy.
        • morgen_stern Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 10:43
          A skąd miał przyjezdny, z obcego państwa o tym wiedzieć? My to wiemy, ale może on nie wiedział?
          • dyzurny_troll_forum Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 10:45
            morgen_stern napisała:

> A skąd miał przyjezdny, z obcego państwa o tym wiedzieć?

Taksówkarze kradną wszędzie - mniej lub bardziej.
            • kropkacom Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 15:48
              I co z tego? Ja jednak zakładam, ze ludzie powinni być uczciwi. Nawet taksówkarze. Wszystko jedno gdzie i dla kogo.
              • dyzurny_troll_forum Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 15:59
                kropkacom napisała:

> I co z tego? Ja jednak zakładam, ze ludzie powinni być uczciwi. Nawet taksówkar
                > ze. Wszystko jedno gdzie i dla kogo.

To musi być bolesne, takie założenie!
                • kropkacom Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 16:06
                  Zależy dla kogo. W każdym razie to nie jest usprawiedliwienie. To co napisałeś.
                  • dyzurny_troll_forum Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 16:10
                    kropkacom napisała:

> Zależy dla kogo.

Dla Ciebie, przecież to Twoje założenie!
                    • kropkacom Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 16:17
                      Mnie nic nie boli. Może jednak ciebie?
        • ichi51e Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 11:13
          Zaczal jezdzic na uberze wiec zemscil sie w sumie. I jeszcze to byla historia z gat taksowkarz go podwiozl do bakomatu bo mial tylko 200zeta w gotowce. Ludzki czlowiek.
          • lauren6 Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 11:28
            Zgadza się. Ludzki. Mógł jeszcze zgwałcić, a tylko okradł.
            • morgen_stern Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 11:30
              Czy ty się dobrze czujesz?
    • areyoubetter Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 10:21
      Wpłacone.
      • konwalka Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 10:37
        Dzieki. Tak Jakos mi w serce zapadła dziewczyna. I te jej dzieciaki żyjące kal amisze level hard sad. Patrzę na chłopców dziesięcioletnich , z ajfonami, srajfonami, laptopami... A tamte dzieciaki by pewnie chciały zwyczajnie wziąć prysznic bez wysiłku.
    • morgen_stern Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 10:38
      Wpłacone. Biedna kobieta sad
    • nathasha Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 10:40
      Pelna kultury i jak zawsze na poziomie Loren
      • iziula1 Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 12:04
        nathasha napisała:

> Pelna kultury i jak zawsze na poziomie Loren

Coś mnie ominęło? W telefonie ciężko czyta się forum.
    • ewbal Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 10:55
      Nie widzę jak wpłacić, może dlatego że nie mam dostępu
      • hallbera.jarlakappi Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 10:57
        Pieniądze można wpłacać na wydzielone specjalne konto bankowe Fundacji Gdańskiej: 46 1090 1098 0000 0001 1637 3915 z dopiskiem w tytule: „Pomoc dla Svietlany”. Zebrane środki zostaną przeznaczone na ubezpieczenie i leczenie.
        • ewbal Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 11:10
          Dziękuję
      • lauren6 Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 11:30
        To jest własnie ... w wykonaniu GW: chcesz pomóc tej kobiecie, zapłać nam za dostep do platnych tresci. Zarabiaja na cudzej tragedii, hieny.
        • dyzurny_troll_forum Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 12:07
          lauren6 napisała:

> To jest własnie ... w wykonaniu GW: chcesz pomóc tej kobiecie, zapłać nam za do
          > step do platnych tresci. Zarabiaja na cudzej tragedii, hieny.

Nie wiem co jest nie tak z twoim PC, ale ja mam dostęp*

* nie, nie mam wykupionej żadnej prenumeraty
          • ichi51e Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 12:52
            Bo nie masz jeszcze wykorzystanego limitu. U mnie tez platne
            • vessss Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 14:03
              Na tel. mam płatny, na komp. bezpłatny..
              • kropkacom Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 15:51
                Z laptopa mam nadal bezpłatny. Także tego lauren6...
                • zlababa35 Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 16:33
                  A ja nie. Co najśmieszniejsze, nie przypominam sobie w ogóle, żebym w tym m-cu czytała jakiekolwiek artykuły i zużyła limit. Z całości treści portalu gazety od dawna czytam jedynie forum.
                • lauren6 Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 18:19
                  Skoro kropka nie wyczerpała jeszcze limitu bezpłatnych artykułów znaczy, że wszystkie internety tak mają big_grin

3 inne osoby w tym wątku napisały, że nie mają dostępu, ale to do mnie imiennie sie doczepiłas. Wiesz, że obsesję sie leczy?
                  • kropkacom Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 23:22
                    Nadal się otwiera...
                    • zlababa35 Re: Jak czytam o takich ujach 11.07.17, 10:08
                      U mnie nadal nie. No i co w związku z tym?
                      • kropkacom Re: Jak czytam o takich ujach 11.07.17, 20:06
                        U mnie nadal działa, więc to nie jest takie jasne, że został zamknięty. No ale w końcu czemu sobie w ciemno nie poujadać, prawda?
                        • ichi51e Re: Jak czytam o takich ujach 11.07.17, 20:17
                          Matko bosko nie wiesz jak to dziala? Masz pule artykulow ktore mozesz przeczytac przez miesiac w ramach "art otwartych" jak przeczytasz te kilka art to potem ci sie zamyka i widzisz tylko zajawki. Artykul tego typu faktycznie moglby byc wyjety z puli i otwarty dla wszystkich
                          • kropkacom Re: Jak czytam o takich ujach 12.07.17, 09:43
                            Wiem, jak to działa. Właśnie dlatego piszę to co piszę.
        • iziula1 Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 15:59
          lauren6 napisała:

> To jest własnie ... w wykonaniu GW: chcesz pomóc tej kobiecie, zapłać nam za do
          > step do platnych tresci. Zarabiaja na cudzej tragedii, hieny.

Wydaje mi się,że system rozpoznaje tylko ip danego urządzenia i liczy limity bez rozgraniczenia czy artykuł zawiera prośbę o wsparcie czy też nie.
          Może napisz do nich i zaproponuj gazeta.pl aby każdy krótki artykuł który zawiera nazwę fundacji i konta na które można wpłacać pieniądze był otwarty.
          Zamień swoją złość w działanie. Może coś dobrego uda ci się załatwić.

I następnym razem dajcie znać komu się artykuł nie otwiera. Będę wklejać dane fundacji i nr konta. To do wszystkich smile
          • lauren6 Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 18:22
            Najprostsze rozwiązanie to takie, żeby nie zamykać artykułów z apelem o pomoc. Tvn24 normalnie napisał o tej sprawie. Coś im od tego ubyło? GW dała ciała.
            • iziula1 Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 18:27
              Lauren ale gazeta a TV to zupełnie inne media. GW przechodzi na dostęp cyfrowy,na tym zarabia TVN 24 wykupuje dostęp na platformie za który ty płacisz swoim dostawcom i zarabia na reklamach bo ma rzeszę odbiorców których przyciąga swoją formuła i krzykliwymi newsami.
              Owszem, propozycja aby artykuły pomocowe były dostępne bezpłatnie jest warty uwagi. Zaproponuj to im na maila.
      • zlababa35 Dla tych bez dostępu do GW 10.07.17, 16:36
        Znalazłam opis sytuacji:
        www.tvn24.pl/pomorze,42/przeglad-prasy-gdynia-swietlana-potrzebuje-pieniedzy-na-operacje,755678.html
    • kropka_kom Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 11:36
      Miałam nie wchodzić w ten wątek bo mam za słabe nerwy, ale dobrze że weszłam bo mogę pomóc. Przydałaby się jakaś taka akcja na FB to by się szybciej pieniądze uzbierały a nie każdy czyta GW...Stara jestem a nie mogę zrozumieć skąd się biorą tacy zwyrodnialcy ...
      • ichi51e Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 13:00
        Ja to sie dziwie ze panstwo polskie nie wezmie pod uwage okolicznosci i nie zasponsoruje
        • iziula1 Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 15:22
          ichi51e napisała:

> Ja to sie dziwie ze panstwo polskie nie wezmie pod uwage okolicznosci i nie zas
          > ponsoruje
          >

Sęk w tym,że zasponsorowac musi szpital. A potem urzędnik NFZ odrzuci wniosek o zwrot kosztów. Bo NFZ nie widzi cierpień i człowieka tylko kwoty. Chory system.
          • kropka_kom Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 16:17
            Ale szpital i tak juz wyłożył pieniądze chodzi o spłatę plus kwotę na nowy zabieg. Przeciez nie odesłali jej na ulicę. W USA by ją na bruk wyrzucili swego czasu.
            • nanuk24 Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 23:41
              > W USA by ją na bruk wyrzucili swego czasu.

Skąd te wiadomości? W USA prawo zabrania nieudzielenia pomocy.
              • iziula1 Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 23:45
                Poza tym dalej obowiązuje ObamaCare - opieka medyczna dla najbiedniejszych.
                • nanuk24 Re: Jak czytam o takich ujach 11.07.17, 00:17
                  Obama Care nie jest opieką medyczną dla najbiedniejszych suspicious

Poza tym obowiązek udzielenia pomocy istnieje od zawsze, nie tylko za Obama Care.
          • ichi51e Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 18:14
            No wlasnie moze NFZ by sie z rachunkiem do gwalciciela udal? Za gwalt pewnie 3 lata w zawieszeniu moze chociaz za dlugi go zamkna na dluzej...?
            • kropka_kom Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 22:20
              Niestety muszą mu udowodnić winę a to trwa.
    • maadzik3 Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 13:50
      wpłacone
    • daszutka Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 15:42
      Wpłacone
    • nickbezznaczenia Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 16:10
      Czytałam rano i do tej pory nie mogę przestać o tym myśleć sad

Kanalie.
    • pampelune Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 16:13
      Wpłacone.
      Dziękuję za informację o zbiórce.
    • kura17 Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 16:23
      co za skurczybyki sad
      wplacilam, mam nadzieje, ze zbiora wystarczajaca kwote!
      chetnie wplacilabym na jakis rachunek, zeby pomoc jej dzieciom - przeciez Svetlana dluuugo nie bedzie w stanie zarabiac sad wiecie o jakiejs tego typu akcji?
      • konwalka Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 17:38
        kura, dzisiaj wieczorem prawdopodobnie bede miec jakis szczegoly z gazety, prywatnie; jesli jestes zainteresowana, to dam ci znaczka, czego sie dowiedzialam, ok? tez mi sie chce zrobic cos dla tych dzieciaków sad
        • iziula1 Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 18:24
          konwalka napisała:

> kura, dzisiaj wieczorem prawdopodobnie bede miec jakis szczegoly z gazety, pryw
          > atnie; jesli jestes zainteresowana, to dam ci znaczka, czego sie dowiedzialam,
          > ok? tez mi sie chce zrobic cos dla tych dzieciaków sad
          >

Napisałam maila do p. Piotra na adres podany na końcu artykułu właśnie z propozycja pomocy tej rodzinie.

Konwalka, daj znać jak coś uda ci się dowiedzieć. Pomożemy tyle ile będzie można.
        • kura17 Konwalka 10.07.17, 18:30
          tak, bardzo poprosze o info na maila gazetowego. chetnie ustawie nawet comiesieczny przelew, zeby dzieciakom bylo latwiej. dzieki za inicjatywe! kiss
          • konwalka Re: Konwalka 10.07.17, 23:17
            tez mi to lezy na sercu; uruchomilam znajmosci i dam znac jak tylko sie dowiem, czy mozna cos zrobic jeszcze
            pozdrawiam dobre dusze smile)))
            • milka_milka Re: Konwalka 11.07.17, 00:20
              Konwalko, daj mi znać na gazetowy. Pomagam w Polsce, tam też mogę.
        • thank_you Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 19:01
          Dajcie znać co ustaliłyście - dorzucę się.
          • iziula1 Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 19:20
            Dostałam odpowiedz od p. Piotra. Wklejam:
            Szanowna Pani,

"Bardzo dziękuję za wsparcie. W chwili obecnej priorytetem jest dla nas leczenie i ubezpieczenie. Chciałbym zapewnić, że pani ma zapewnioną pomoc socjalną oraz wszelką pomoc medyczną. Dyskutujemy także o innych elementach i możliwościach zbierania darowizn, proszę śledzić stronę internetową Fundacji Gdańskiej

Pozdrawiam serdecznie"

Tu link do fundacji opiekującej się Svietlaną.
            www.fundacjagdanska.pl/

Trzeba co jakiś czas zajrzeć na stronę i sprawdzać czy uruchomiono akcje pomocy dzieciom Svietlany. Na chwilę obecną zbierają tylko na leczenie.
            • thank_you Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 20:38
              Dzięki.
    • anorektycznazdzira Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 18:31
      wpłacone.
    • nathasha Re: Jak czytam o takich ujach 11.07.17, 18:42
      Zbiorka zakonczona, udalo sie zebrac 232 tys zl! Jest w ludziach dobro. I mnostwo maili Svetlana dostala co ja bardzo wzruszylo - info z facebooka.
      • ichi51e Re: Jak czytam o takich ujach 11.07.17, 19:23
        A dasz linka na fb?
        • ichi51e Re: Jak czytam o takich ujach 11.07.17, 19:24
          Dobra widze big_grin 250 zebrali i zamkneli - szkoda bo ludzie by jeszcze dali
          • nathasha Re: Jak czytam o takich ujach 11.07.17, 19:29
            Ja to widzialam na profilu Wlodkowskiej. Nie wiem czemu zamkneli sad
            • ichi51e Re: Jak czytam o takich ujach 11.07.17, 19:39
              Pewnie zasady sa takie ze ustalaja jakis pulap i potem odcina. Mysle ze nie spodziewali sie takiego odzewu. Powinni kuc poki gorace i poki leci wiralem potem o babce nikt nie pomysli. sad
              • nathasha Re: Jak czytam o takich ujach 11.07.17, 19:44
                Moze daja jakies info o innym koncie.
      • morgen_stern Re: Jak czytam o takich ujach 11.07.17, 19:32
        Właśnie przeczytałam, całą kwotę udało się zebrać w 24 godziny! Potęga internetu. Jestem wzruszona, że tylu ludzi pomogło i w takim tempie.
        • claudel6 Re: Jak czytam o takich ujach 12.07.17, 10:40
          no! ja też, jestem naprawdę wzruszona. i to zebrano dużo więcej, bo 253 tys. zł!
      • nickbezznaczenia Re: Jak czytam o takich ujach 11.07.17, 19:35
        Dobra wiadomość!
      • iziula1 Re: Jak czytam o takich ujach 11.07.17, 22:38
        Wzruszyłam się. Naprawdę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka