konwalka 10.07.17, 09:37 To myśle, ze jestem gotowa zrobić krzywdę i mieć z tego fan - trojmiasto.wyborcza.pl/trojmiasto/7,35612,22073154,pomozmy-svietlanie-skusili-ja-praca-a-gdy-przyjechala-zgwalcili.html#Prze Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iziula1 Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 09:39 Dziwne dlaczego ukryli pochodzenie i wyznanie taksówkarza....ta poprawność polityczna A tak na poważnie: dziewczyny, tam na dole artykułu jest konto pomóżcie choćby wpłacając 10 zł. Na operacje trzeba niewiele ale jak nie zbierzemy to dziewczyna o końca życia nie wstanie z łózka. Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 09:49 >Dziwne dlaczego ukryli pochodzenie i wyznanie taksówkarza....ta poprawność polityczna nie mogłas się powstrzymać, prawda? skonsultuj to z lekarzem, nie z farmaceutą, bo potrzebna Ci profesjonalna pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 09:53 Ty tez sie nie moglas powstrzymac, co? Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 10:31 O, wiedziałam, że szybko się zjawisz. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 10:39 No to trzeba bylo od razu to napisac. Po to kazdy moze udawac medrca Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 10:03 lady-z-gaga napisała: > >Dziwne dlaczego ukryli pochodzenie i wyznanie taksówkarza....ta poprawność > polityczna > > nie mogłas się powstrzymać, prawda? skonsultuj to z lekarzem, nie z farmaceutą, > bo potrzebna Ci profesjonalna pomoc Jeżeli domagamy się pisanie wyznania i narodowości w tamtych przypadkach to wymagajmy i w tych. Jak równość to równość, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 10:39 Nie wiem, czego Ty się domagasz, nie wypowiadaj się za mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 10:41 Biedna lady nagle swiat sie zrobil za skomplikowany Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 10:44 lady-z-gaga napisała: > Nie wiem, czego Ty się domagasz, nie wypowiadaj się za mnie. A Ty sama już wiesz czego się domagasz? Odpowiedz Link Zgłoś
iziula1 Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 11:59 lady-z-gaga napisała: > Nie wiem, czego Ty się domagasz, nie wypowiadaj się za mnie. Lady mam dziwne przeczucie,że gdyby taksówkarzem był marokańczyk wyznawca Mahometa pod moim wpisem biłabyś brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 15:57 >Lady mam dziwne przeczucie,że gdyby taksówkarzem był marokańczyk wyznawca Mahometa pod moim wpisem >biłabyś brawo. a ja mówiąc szczerze nie mam takiego wrażenia. IMO Lady to fajna lady, chociaż oczywiście nie zawsze się zgadzamy A odpowiadając na irytację Lady na post iziuli- warto pisać takie rzeczy bo edukacja to żmudny proces. W konkretnym przypadku zboczeniec, morderca, złodziej to zawsze po prostu zboczeniec, morderca, złodziej. W statystykach to już może mieć znaczenie bo może dawać wiedzę jak się przed pewnymi procesami zabezpieczać. W konkretnych przypadkach, nijak to sie ma do statystyki i ogólnego wydźwięku, co najwyżej zafałszuje obraz. Odpowiedz Link Zgłoś
iziula1 Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 16:07 livia.kalina napisała: IMO Lady to fajna lady, chociaż > oczywiście nie zawsze się zgadzamy > Możesz mieć rację,stąd mam nadzieję że tym moim "przeczuciem" nie urazilam Lady. > A odpowiadając na irytację Lady na post iziuli- warto pisać takie rzeczy bo edu > kacja to żmudny proces. W konkretnym przypadku zboczeniec, morderca, złodziej t > o zawsze po prostu zboczeniec, morderca, złodziej Zgadzam się. Ja dzieciom jak mantrę powtarzam,że zło nie ma koloru skóry, płci ani wyznania. Zło to zło i może być w każdym człowieku. Nie zgadzam się w panującym w Polsce klimatem wzbudzenia niechęci i strachu wobec obcych właśnie przez podkreślenie narodowości czy wyznania sprawców o ile nie jest to konieczne , np w przypadku poszukiwania sprawcy wtedy takie info może pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 17:53 No ale w pl mozna raczej spokojnie zalizyc ze taksowkarz byl bialym Polakiem. Pamietajmy ze ciagle jeszcze licencja badania etc jest potrzebna. Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegilda_zenia Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 10:05 Dziwne, ze tu na forum to powstrzymywanie działa zawsze w ta stronę- jakoś nie zwracasz uwagi kaznodziei, trisicy czy lauren a to przecież ich popisowy numer w każdym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 10:12 O, to, to. Przypomnijmy sobie wątki o dziewczynie z Egiptu. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 10:10 iziula1 napisała: > Dziwne dlaczego ukryli pochodzenie i wyznanie taksówkarza.... Taksówkarz?! Nie może być, przecież taksówkarze to anioły chodzące po ziemi. A strach jeździć to z UBERem! Odpowiedz Link Zgłoś
black.sally Re: Jak czytam o takich ujach 11.07.17, 10:17 dyzurny_troll_forum napisała: > iziula1 napisała: > > > Dziwne dlaczego ukryli pochodzenie i wyznanie taksówkarza.... > > Taksówkarz?! Nie może być, przecież taksówkarze to anioły chodzące po ziemi. A > strach jeździć to z UBERem! nie o to chodzi... skąd pomysł, że taksówkarz nie był Polakiem??? Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 10:28 iziula1 napisała: > A tak na poważnie: dziewczyny, tam na dole artykułu jest konto pomóżcie choćby > wpłacając 10 zł. Na operacje trzeba niewiele ale jak nie zbierzemy to dziewczyn > a o końca życia nie wstanie z łózka. Zasadniczo to wszystkie potrzebne zabiegi medyczne powinny być wykonane z automatu a rachunek przedstawiony panu taksówkarzowi i spółce. I niech jeździ tą swoją taryfa nawet 300 lat dopóki nie spłaci. A jak mu się nie chce jeździć to ściągamy z rodziny bliższej i dalszej, uwzględniając dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 10:33 Zapomniałeś o sąsiadach i kolegach z podstawówki. Z nich tez koniecznie ściągać. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 10:37 thank_you napisała: > Zapomniałeś o sąsiadach i kolegach z podstawówki. Z nich tez koniecznie ściągać Wiedziałem, że zaraz przyjdzie jakaś "a z dziatek czemu, przecież dziatki niewinne".... Lepiej jak zapłacą dziatki niż całe społeczeństwo! Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 11:12 Graj w Lotto - masz dar przewidywania. Ciekawe tylko czy wyobraźni starczy ci na to, ze człowiek na działania rodziny wpływu nie ma - ergo - ty tez mógłbyś splajtować dzięki rozrywkowemu stryjkowi lub innej piątej wodzie po kisielu. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 11:16 thank_you napisała: > Ciekawe tylko czy wyobraźni starczy ci n > a to, ze człowiek na działania rodziny wpływu nie ma Nie ma, nie ma! I co z tego? Może wierzę w ostracyzm rodzinny? W coś trzeba wierzyć skoro państwo jest totalnie do dooopy! Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 11:37 Co z tego? A co mnie obchodzi moj wuj, z którym kontakt ostatnio miałam 25 lat temu?* Mam odpowiadać za jego działania? Moze to wlasnie ostracyzm rodzinny - rodzina odwraca sie od ch..., nie chce utrzymywać kontaktu a tu jakiś troll postuluje o odpowiedzialność ponoszona przez pociotki. * historia zmyślona Odpowiedz Link Zgłoś
zlababa35 Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 16:31 Wiesz, co przepisy prawa stanowią w kwestii ściągania długów? Co najwyżej z małżonki można ściągnąć, o ile mieli wspólnotę majątkową. Odpowiedz Link Zgłoś
zlababa35 Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 16:25 Iza, przy takiej sprawie ten komentarz był doskonale zbędny. Fakty mówią same za siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
jagienka75 Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 18:05 iziula1 napisała: > Dziwne dlaczego ukryli pochodzenie i wyznanie taksówkarza....ta poprawność poli > tyczna ależ to żadna tajemnica. w tv podawali, że to byli Polak oraz Ukrainiec. Polaka złapali a tego drugiego wciąż szukali /szukają. Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 19:30 do iziuli1 - jak będą cie gwalcić to będzie ci robic roznice czy facet czyta biblie czy koran? Odpowiedz Link Zgłoś
iziula1 Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 19:47 Wpłaciłaś już cokolwiek na konto fundacji? Przypomnieć nr konta? www.fundacjagdanska.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
zlababa35 Re: Jak czytam o takich ujach 11.07.17, 10:08 A kim jesteś, żeby ją rozliczać z tego, na kogo wpłaca albo nie? Twoja uwaga była całkowicie zbędna w świetle tej strasznej historii i myślę, że doskonale sobie z tego zdajesz sprawę - tym bardziej, że podano, kim były te bydlęta. Ale grunt to znaleźć okazję do wojowania . Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 10:15 Wczoraj jade uberem kierowca Ukrainiec mi opowiada ze pierwszego dnia jak przyjechal do Polski taksowkarz go zyczliwie 10km za 500zeta przewiozl. Skad sie tacy biora? Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 10:24 Mógł zamowić Ubera. Okradanie przejezdnych to stary numer złotówy. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 10:43 A skąd miał przyjezdny, z obcego państwa o tym wiedzieć? My to wiemy, ale może on nie wiedział? Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 10:45 morgen_stern napisała: > A skąd miał przyjezdny, z obcego państwa o tym wiedzieć? Taksówkarze kradną wszędzie - mniej lub bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 15:48 I co z tego? Ja jednak zakładam, ze ludzie powinni być uczciwi. Nawet taksówkarze. Wszystko jedno gdzie i dla kogo. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 15:59 kropkacom napisała: > I co z tego? Ja jednak zakładam, ze ludzie powinni być uczciwi. Nawet taksówkar > ze. Wszystko jedno gdzie i dla kogo. To musi być bolesne, takie założenie! Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 16:06 Zależy dla kogo. W każdym razie to nie jest usprawiedliwienie. To co napisałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 16:10 kropkacom napisała: > Zależy dla kogo. Dla Ciebie, przecież to Twoje założenie! Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 16:17 Mnie nic nie boli. Może jednak ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 11:13 Zaczal jezdzic na uberze wiec zemscil sie w sumie. I jeszcze to byla historia z gat taksowkarz go podwiozl do bakomatu bo mial tylko 200zeta w gotowce. Ludzki czlowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 11:28 Zgadza się. Ludzki. Mógł jeszcze zgwałcić, a tylko okradł. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 11:30 Czy ty się dobrze czujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
konwalka Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 10:37 Dzieki. Tak Jakos mi w serce zapadła dziewczyna. I te jej dzieciaki żyjące kal amisze level hard . Patrzę na chłopców dziesięcioletnich , z ajfonami, srajfonami, laptopami... A tamte dzieciaki by pewnie chciały zwyczajnie wziąć prysznic bez wysiłku. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 10:38 Wpłacone. Biedna kobieta Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 10:40 Pelna kultury i jak zawsze na poziomie Loren Odpowiedz Link Zgłoś
iziula1 Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 12:04 nathasha napisała: > Pelna kultury i jak zawsze na poziomie Loren Coś mnie ominęło? W telefonie ciężko czyta się forum. Odpowiedz Link Zgłoś
ewbal Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 10:55 Nie widzę jak wpłacić, może dlatego że nie mam dostępu Odpowiedz Link Zgłoś
hallbera.jarlakappi Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 10:57 Pieniądze można wpłacać na wydzielone specjalne konto bankowe Fundacji Gdańskiej: 46 1090 1098 0000 0001 1637 3915 z dopiskiem w tytule: „Pomoc dla Svietlany”. Zebrane środki zostaną przeznaczone na ubezpieczenie i leczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 11:30 To jest własnie ... w wykonaniu GW: chcesz pomóc tej kobiecie, zapłać nam za dostep do platnych tresci. Zarabiaja na cudzej tragedii, hieny. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 12:07 lauren6 napisała: > To jest własnie ... w wykonaniu GW: chcesz pomóc tej kobiecie, zapłać nam za do > step do platnych tresci. Zarabiaja na cudzej tragedii, hieny. Nie wiem co jest nie tak z twoim PC, ale ja mam dostęp* * nie, nie mam wykupionej żadnej prenumeraty Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 12:52 Bo nie masz jeszcze wykorzystanego limitu. U mnie tez platne Odpowiedz Link Zgłoś
vessss Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 14:03 Na tel. mam płatny, na komp. bezpłatny.. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 15:51 Z laptopa mam nadal bezpłatny. Także tego lauren6... Odpowiedz Link Zgłoś
zlababa35 Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 16:33 A ja nie. Co najśmieszniejsze, nie przypominam sobie w ogóle, żebym w tym m-cu czytała jakiekolwiek artykuły i zużyła limit. Z całości treści portalu gazety od dawna czytam jedynie forum. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 18:19 Skoro kropka nie wyczerpała jeszcze limitu bezpłatnych artykułów znaczy, że wszystkie internety tak mają 3 inne osoby w tym wątku napisały, że nie mają dostępu, ale to do mnie imiennie sie doczepiłas. Wiesz, że obsesję sie leczy? Odpowiedz Link Zgłoś
zlababa35 Re: Jak czytam o takich ujach 11.07.17, 10:08 U mnie nadal nie. No i co w związku z tym? Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Jak czytam o takich ujach 11.07.17, 20:06 U mnie nadal działa, więc to nie jest takie jasne, że został zamknięty. No ale w końcu czemu sobie w ciemno nie poujadać, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Jak czytam o takich ujach 11.07.17, 20:17 Matko bosko nie wiesz jak to dziala? Masz pule artykulow ktore mozesz przeczytac przez miesiac w ramach "art otwartych" jak przeczytasz te kilka art to potem ci sie zamyka i widzisz tylko zajawki. Artykul tego typu faktycznie moglby byc wyjety z puli i otwarty dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Jak czytam o takich ujach 12.07.17, 09:43 Wiem, jak to działa. Właśnie dlatego piszę to co piszę. Odpowiedz Link Zgłoś
iziula1 Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 15:59 lauren6 napisała: > To jest własnie ... w wykonaniu GW: chcesz pomóc tej kobiecie, zapłać nam za do > step do platnych tresci. Zarabiaja na cudzej tragedii, hieny. Wydaje mi się,że system rozpoznaje tylko ip danego urządzenia i liczy limity bez rozgraniczenia czy artykuł zawiera prośbę o wsparcie czy też nie. Może napisz do nich i zaproponuj gazeta.pl aby każdy krótki artykuł który zawiera nazwę fundacji i konta na które można wpłacać pieniądze był otwarty. Zamień swoją złość w działanie. Może coś dobrego uda ci się załatwić. I następnym razem dajcie znać komu się artykuł nie otwiera. Będę wklejać dane fundacji i nr konta. To do wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 18:22 Najprostsze rozwiązanie to takie, żeby nie zamykać artykułów z apelem o pomoc. Tvn24 normalnie napisał o tej sprawie. Coś im od tego ubyło? GW dała ciała. Odpowiedz Link Zgłoś
iziula1 Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 18:27 Lauren ale gazeta a TV to zupełnie inne media. GW przechodzi na dostęp cyfrowy,na tym zarabia TVN 24 wykupuje dostęp na platformie za który ty płacisz swoim dostawcom i zarabia na reklamach bo ma rzeszę odbiorców których przyciąga swoją formuła i krzykliwymi newsami. Owszem, propozycja aby artykuły pomocowe były dostępne bezpłatnie jest warty uwagi. Zaproponuj to im na maila. Odpowiedz Link Zgłoś
zlababa35 Dla tych bez dostępu do GW 10.07.17, 16:36 Znalazłam opis sytuacji: www.tvn24.pl/pomorze,42/przeglad-prasy-gdynia-swietlana-potrzebuje-pieniedzy-na-operacje,755678.html Odpowiedz Link Zgłoś
kropka_kom Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 11:36 Miałam nie wchodzić w ten wątek bo mam za słabe nerwy, ale dobrze że weszłam bo mogę pomóc. Przydałaby się jakaś taka akcja na FB to by się szybciej pieniądze uzbierały a nie każdy czyta GW...Stara jestem a nie mogę zrozumieć skąd się biorą tacy zwyrodnialcy ... Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 13:00 Ja to sie dziwie ze panstwo polskie nie wezmie pod uwage okolicznosci i nie zasponsoruje Odpowiedz Link Zgłoś
iziula1 Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 15:22 ichi51e napisała: > Ja to sie dziwie ze panstwo polskie nie wezmie pod uwage okolicznosci i nie zas > ponsoruje > Sęk w tym,że zasponsorowac musi szpital. A potem urzędnik NFZ odrzuci wniosek o zwrot kosztów. Bo NFZ nie widzi cierpień i człowieka tylko kwoty. Chory system. Odpowiedz Link Zgłoś
kropka_kom Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 16:17 Ale szpital i tak juz wyłożył pieniądze chodzi o spłatę plus kwotę na nowy zabieg. Przeciez nie odesłali jej na ulicę. W USA by ją na bruk wyrzucili swego czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 23:41 > W USA by ją na bruk wyrzucili swego czasu. Skąd te wiadomości? W USA prawo zabrania nieudzielenia pomocy. Odpowiedz Link Zgłoś
iziula1 Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 23:45 Poza tym dalej obowiązuje ObamaCare - opieka medyczna dla najbiedniejszych. Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: Jak czytam o takich ujach 11.07.17, 00:17 Obama Care nie jest opieką medyczną dla najbiedniejszych Poza tym obowiązek udzielenia pomocy istnieje od zawsze, nie tylko za Obama Care. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 18:14 No wlasnie moze NFZ by sie z rachunkiem do gwalciciela udal? Za gwalt pewnie 3 lata w zawieszeniu moze chociaz za dlugi go zamkna na dluzej...? Odpowiedz Link Zgłoś
kropka_kom Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 22:20 Niestety muszą mu udowodnić winę a to trwa. Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 16:10 Czytałam rano i do tej pory nie mogę przestać o tym myśleć Kanalie. Odpowiedz Link Zgłoś
pampelune Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 16:13 Wpłacone. Dziękuję za informację o zbiórce. Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 16:23 co za skurczybyki wplacilam, mam nadzieje, ze zbiora wystarczajaca kwote! chetnie wplacilabym na jakis rachunek, zeby pomoc jej dzieciom - przeciez Svetlana dluuugo nie bedzie w stanie zarabiac wiecie o jakiejs tego typu akcji? Odpowiedz Link Zgłoś
konwalka Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 17:38 kura, dzisiaj wieczorem prawdopodobnie bede miec jakis szczegoly z gazety, prywatnie; jesli jestes zainteresowana, to dam ci znaczka, czego sie dowiedzialam, ok? tez mi sie chce zrobic cos dla tych dzieciaków Odpowiedz Link Zgłoś
iziula1 Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 18:24 konwalka napisała: > kura, dzisiaj wieczorem prawdopodobnie bede miec jakis szczegoly z gazety, pryw > atnie; jesli jestes zainteresowana, to dam ci znaczka, czego sie dowiedzialam, > ok? tez mi sie chce zrobic cos dla tych dzieciaków > Napisałam maila do p. Piotra na adres podany na końcu artykułu właśnie z propozycja pomocy tej rodzinie. Konwalka, daj znać jak coś uda ci się dowiedzieć. Pomożemy tyle ile będzie można. Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Konwalka 10.07.17, 18:30 tak, bardzo poprosze o info na maila gazetowego. chetnie ustawie nawet comiesieczny przelew, zeby dzieciakom bylo latwiej. dzieki za inicjatywe! Odpowiedz Link Zgłoś
konwalka Re: Konwalka 10.07.17, 23:17 tez mi to lezy na sercu; uruchomilam znajmosci i dam znac jak tylko sie dowiem, czy mozna cos zrobic jeszcze pozdrawiam dobre dusze ))) Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: Konwalka 11.07.17, 00:20 Konwalko, daj mi znać na gazetowy. Pomagam w Polsce, tam też mogę. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 19:01 Dajcie znać co ustaliłyście - dorzucę się. Odpowiedz Link Zgłoś
iziula1 Re: Jak czytam o takich ujach 10.07.17, 19:20 Dostałam odpowiedz od p. Piotra. Wklejam: Szanowna Pani, "Bardzo dziękuję za wsparcie. W chwili obecnej priorytetem jest dla nas leczenie i ubezpieczenie. Chciałbym zapewnić, że pani ma zapewnioną pomoc socjalną oraz wszelką pomoc medyczną. Dyskutujemy także o innych elementach i możliwościach zbierania darowizn, proszę śledzić stronę internetową Fundacji Gdańskiej Pozdrawiam serdecznie" Tu link do fundacji opiekującej się Svietlaną. www.fundacjagdanska.pl/ Trzeba co jakiś czas zajrzeć na stronę i sprawdzać czy uruchomiono akcje pomocy dzieciom Svietlany. Na chwilę obecną zbierają tylko na leczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Jak czytam o takich ujach 11.07.17, 18:42 Zbiorka zakonczona, udalo sie zebrac 232 tys zl! Jest w ludziach dobro. I mnostwo maili Svetlana dostala co ja bardzo wzruszylo - info z facebooka. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Jak czytam o takich ujach 11.07.17, 19:24 Dobra widze 250 zebrali i zamkneli - szkoda bo ludzie by jeszcze dali Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Jak czytam o takich ujach 11.07.17, 19:29 Ja to widzialam na profilu Wlodkowskiej. Nie wiem czemu zamkneli Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Jak czytam o takich ujach 11.07.17, 19:39 Pewnie zasady sa takie ze ustalaja jakis pulap i potem odcina. Mysle ze nie spodziewali sie takiego odzewu. Powinni kuc poki gorace i poki leci wiralem potem o babce nikt nie pomysli. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Jak czytam o takich ujach 11.07.17, 19:44 Moze daja jakies info o innym koncie. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Jak czytam o takich ujach 11.07.17, 19:32 Właśnie przeczytałam, całą kwotę udało się zebrać w 24 godziny! Potęga internetu. Jestem wzruszona, że tylu ludzi pomogło i w takim tempie. Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: Jak czytam o takich ujach 12.07.17, 10:40 no! ja też, jestem naprawdę wzruszona. i to zebrano dużo więcej, bo 253 tys. zł! Odpowiedz Link Zgłoś