Dodaj do ulubionych

Senator Jan Rulewski w stroju więziennym.

21.07.17, 09:24
W TVN można zobaczyć, jak się ubrał dzisiaj senator - chodzi w drelichu więziennym z napisem na plecach ZK (zakład karny), w wieziennej czapeczce i z zatkniętą białą różą za pazuchą.

Strój jest autentyczny siedział w nim za komuny.

Kaczyński może co najwyżej wystąpić w piżamie.
Obserwuj wątek
    • tt-tka Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 09:31
      Stroj nie moze byc tym, w ktorym senator siedzial za komuny, bo
      - wychodzac nie zabieralo sie ze soba wieziennych lachow
      - te ubiory nie sa uzytkowane po 30 i wiecej lat
      • anette444 Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 09:33
        Powiedział, że to jego strój.
        Ale jakie to ma znaczenie? Ważna jest wymowa.
        • tt-tka Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 09:34
          anette444 napisała:

> Powiedział, że to jego strój.
          >

Sklamal. Nie pierwszy raz w zyciu zreszta.
          • kamea_chateau Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 12:32
            ty to możesz mu najwyżej podeszwy czyścić
        • c2h6 Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 09:50
          anette444 napisała:

> Powiedział, że to jego strój.
          > Ale jakie to ma znaczenie? Ważna jest wymowa.

Co mi po wymowie, jak to stary styropian, czyli tak naprawdę kolega Kaczorów, Antoniego i innych Olszewskich? Teraz się akurat kłócą, ale to jedno towarzystwo.
    • c2h6 Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 09:32
      anette444 napisała:

> W TVN można zobaczyć, jak się ubrał dzisiaj senator - chodzi w drelichu więzien
      > nym z napisem na plecach ZK (zakład karny), w wieziennej czapeczce i z zatknięt
      > ą białą różą za pazuchą.
      >
      > Strój jest autentyczny siedział w nim za komuny.

A autentyczny wyciąg z konta z przelewem od "wolnej polski" za zęba wybitego w konspiracji też sobie gdzieś zatknął?

TSD czyżby wypuszczani z więzień dostawali w prezencie więzienne ubranie? Po kiego? Przecież własne mieli w magazynie.
      • tt-tka Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 09:44
        c2h6 napisała:

> TSD czyżby wypuszczani z więzień dostawali w prezencie więzienne ubranie? Po ki
        > ego? Przecież własne mieli w magazynie.

Nie, nie dostawali smile
        Wszystko, co sie pobralo z magazynu, trzeba bylo zdac przed wyjsciem. Senator to tylko tak, zeby bylo bardziej dramatycznie i, jak widac, co tacy, co to kupia.
        • c2h6 Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 09:53
          tt-tka napisała:

> c2h6 napisała:
          > > TSD czyżby wypuszczani z więzień dostawali w prezencie więzienne ubranie?
          > Po ki
          > > ego? Przecież własne mieli w magazynie.
          >
          > Nie, nie dostawali smile
          > Wszystko, co sie pobralo z magazynu, trzeba bylo zdac przed wyjsciem. Senator t
          > o tylko tak, zeby bylo bardziej dramatycznie i, jak widac, co tacy, co to kupia

No i właśnie dlatego jakoś trudno mi się przejąć alarmami obecnej opozycji, że kraj ginie. Za dużo takich pokazówek; skoro ewidentnie próbują mnie okłamać w tej sprawie, to dlaczego nie mieliby okłamywać w sprawie takiej czy innej ustawy?
          • claudel6 Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 12:30
            a nie potrafisz zmian w prawie ocenić sam, bez żadnego kontekstu, kto się w czym pokazuje i co mówi? serio?
          • szarsz Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 12:38
            > skoro ewidentnie próbują mnie okłamać w tej sprawie, to dlaczego nie mieliby okłamywać w sprawie takiej czy
            > innej ustawy?

Aha. A Ty jesteś za głupi, żeby sam wywnioskować, czym grozi podporządkowanie sądów jednej osobie.
            • c2h6 Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 12:43
              szarsz napisała:

> > skoro ewidentnie próbują mnie okłamać w tej sprawie, to dlaczego nie miel
              > iby okłamywać w sprawie takiej czy
              > > innej ustawy?
              >
              > Aha. A Ty jesteś za głupi, żeby sam wywnioskować, czym grozi podporządkowanie s
              > ądów jednej osobie.

Widzę, że obu Wam meritum sprawy wiarygodności opozycji nie leży i próbujecie z tego tematu zejść. A problem z wiarygodnością jest taki, że przede wszystkim trzeba uwierzyć w opozycyjne doniesienia, że sądy będą podporządkowane jednej osobie. Skoro zostałem okłamany w tak nieistotnej sprawie, jak pochodzenie ciuchów najkosztowniejszego zębacza Polski, to kto i zagwarantuje, że w sprawach istotnych nie okłamują mnie również? Mam sprawdzać każdy postulat opozycji, czy aby prawdziwy? Tak rozumiecie wiarygodność?
              • nickbezznaczenia Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 14:20
                Wystarczy poczytać projekt.
                • c2h6 Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 14:27
                  nickbezznaczenia napisał(a):

> Wystarczy poczytać projekt.

Następna nie rozumie istoty problemu.
                  Tak, oczywiście, mogę poczytać. Ale opozycji powinno zależeć na tym, żebym jej uwierzył bez czytania. Bo jak będą czekać, aż mi się zachce przeczytać, czy aby mnie nie okłamali, to może już być po ptokach, a oni mojego poparcia chcą od razu. Więc lepiej niech nie okłamują mnie w pierdołowatych sprawach, kiedy takie kłamstwa wyłażą od ręki, bo mają z tego tylko moje przekonanie, że nie ma im co ufać. A zatem, nawet jeżeli bym sprawdził, że alarm opozycji jednak polega na prawdzie, to może już być za późno.
                  • nickbezznaczenia Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 14:36
                    TY nikomu nie musisz wierzyć. Własny rozum powinien wystarczyć.
                    • c2h6 Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 14:38
                      nickbezznaczenia napisał(a):

> TY nikomu nie musisz wierzyć. Własny rozum powinien wystarczyć.

Tak, tak. Oczywiście. Dumnej opozycji nie zależy na tym, żeby jej wierzyli. A poparcie społeczne ściągną sobie z Internetu.
                  • kulka.2 Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 14:42
                    to może spróbuj z drugiej strony: jak pan Zbyszek mówi, że przywraca sądownictwo obywatelom, to wiadomo, że będzie właśnie odwrotnie
    • bye-bye Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 09:40
      Senator Rulewski to kiedys udzielil ciekawego wywiadu na temat tego, ze jego paryia miala sprzujajacych ludzi w sadach😉 ciekawe w kontekscie obrony stanu istniejacego.
      kawalek wklejam, chyba gdzies w sieci mozna posluchac calosci

- Otóż problemem jest zarządzanie tak wielką partią, która ma bliskiego sobie prezydenta, która wcześniej miała w szesnastu województwach marszałków, prezydentów w większości największych miast, nawet ludzi w sądach, ale nie powiem jakich – tłumaczy senator Platformy Obywatelskiej.

Dopytywany, o których konkretnie sędziów chodzi Jan Rulewski przywołał sprawę Beaty Sawickiej.

- Ten sędzia, który z Sawickiej zrobił bohaterkę, niewątpliwie nam sprzyjał (...) Jeśli z oszustki matrymonialnej i materialnej zrobił bohaterkę, to chyba do PiS nie należał – powiedział w rozmowie z „Super Expressem” senator PO Jan Rulewski.

• anette444 Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 09:54
        Tak, wiem, wy macie własną wersję historii i własnych bohaterów.
        • bye-bye Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 10:03
          mylisz sie piszac do mnie "wy"😀 i ze jeszcze z tymi onymi mam wspolnych bohaterow, to juz daleko idaca nadinterpetacja.
          pokazuje, ze naprawde coraz trudniej sie rzeczowo dyskutuje
          pozdrawiam

• tt-tka Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 10:08
          anette444 napisała:

> wy macie własną wersję historii i własnych bohaterów.

Jest nas jedna. Wymog oddawania wlasnosci ZK do magazynu nie jest wersja, tylko faktem. Odszkodowanie, ktore Rulewski wysepil - i nie on jeden - tez jest faktem.
          • triss_merigold6 Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 10:14
            Dokładnie. Niegdysiejsi bohaterowie dokładnie podliczyli sobie każdy dzień podlegania sankcjom i reszta obywateli drogo zapłaciła za ich potrzebę bycia w centrum uwagi.
            • kulka.2 Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 12:25
              dzięki takim ludziom jak Rulewski żyjemy/ żyliśmy w wolnym kraju,
              rozumiem, że uwiera to beneficjentów poprzedniego ustroju
              • c2h6 Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 12:27
                kulka.2 napisała:

> dzięki takim ludziom jak Rulewski żyjemy/ żyliśmy w wolnym kraju,
                > rozumiem, że uwiera to beneficjentów poprzedniego ustroju

Pokaż jeszcze, gdzie stało ZOMO.
                • kulka.2 Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 12:45
                  przecież widać smile
            • dzikka Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 14:39
              triss, to jest straszne co napisałaś. Jak można pisać , ze ktoś chciał być w centrum uwagi? na pewno chciał być JK ale mu nie wyszło a reszta podlegała takim czy innym represjom. Wtedy to nie była bajka i tupanie w barierki. K...wa to przecież nasza Polska historia, to tacy ludzie porwali naród, doprowadzili do wolnej Polski. Teraz cześć poszła za Kaczyńskim inny za Tuskiem a jeszcze inni odeszli z polityki ale pewnych zasług nie można odmówić.
              • tt-tka Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 14:43
                Dobrze kazali sobie za te zaslugi zaplacic. Bardzo dobrze.
                • dzikka Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 14:50
                  tt-tka, uzasadnij swoją wypowiedź.
                  • tt-tka Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 14:54
                    Zajrzyj do odszkodowan wyplacanych przez panstwo Rulewskiemu, Slowikowi, Taylorowi...
                    Wysokosc i uzasadnienie, zwlaszcza to ostatnie.
                    • dzikka Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 15:17
                      tt-tka, masz rację, za siedzenie w więzieniu, odwagę w walce z komuną należy im się co najwyżej nazwa; styropian. Proponuję zabrać wszelkie rekompensaty i przelać np. do Torunia. Albo paniom Gosiewskim. Im zdecydowanie bardziej się należą. Kuźwa, facet, który siedział nie tylko w latach osiemdziesiątych ale także w sześćdziesiątych a teraz jakieś lalunie mu wypominają, że "chciał być w centrum uwagi". W zasadzie mógł zostać esbekiem czy komuchem, jakby zliczyć to pewnie lepiej by na tym wyszedł........
                      • tt-tka Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 15:24
                        Dzikka, w solidarnosci bylo podobno 10 milionow luda. Pisze podobno, bo tej legitymacji zwiazkowej z osmiocyfrowym numerem nie widzialam, i nie znam nikogo, kto widzial - w kazdym razie zwiazek byl bardzo liczny. Lwia czesc czkonkow strajkowala, bywala na demonstracjach ryzykujac spalowanie (liczni zostali spalowani), ryzykowala zwolnienie z pracy (wielu zostawalo bez pracy lub moznosci pracowania w zawodzie) - ale panstwowa kase w formie odszkodowan dostal niewielki procent z tych licznych.
                        Ci, co dostali, nie zadbali o godne zycie wspoltowarzyszy walki, ofiar palowania i bezrobocia. Nie, wzbogacili sie takze ICH kosztem - bo wiesz, tak to jest, ze przywileje jednych zawsze sa kosztem innych.

Plus, LALUNIA, grzeczniej prosze. Ja, poki co, nie oceniam ciebie.
                        • kulka.2 Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 15:31
                          Znaczy reszta ubiegała się i odmówiono im odszkodowania. Daj jakieś namiary, sygnatury, cokolwiek.
                          • tt-tka Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 15:37
                            Nie wszyscy sie ubiegali. Nie kazdy swoje idealy wymienia na gotowke czy chocby wycenia.
                            Sprawdz w wyrokach sadowych i wyplaconych odszkodowaniach z lat 90-tych.
                            • kulka.2 Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 15:41
                              No to jak się nie ubiegali - to nie płacz, że nie dostali. I nie miej za złe, że ktoś, komu przysługuje takie prawo z niego korzysta.
                              • tt-tka Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 15:42
                                Nie placze. Nie moje malpy. Ale szacunku dla Rulewskiego i jego pokazowek ode mnie sie nie doczekasz.
                                • kulka.2 Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 15:45
                                  Wcale nie czekam. Każdy sam wybiera osoby, które szanuje.
                        • dzikka Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 18:27
                          tt-tka, ale Rulewski siedział w więzieniu na długo przed tym zanim powstała Solidarność . To opozycjonista z lat 60, a wtedy niewielu było aż tak odważnych. Ale ja nie przekonam Ciebie a Ty mnie. Przepraszam jeśli cię obraziłam.
                    • 71tosia Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 16:54
                      zajrzyj tez do Romaszewskiego. 200tys zl to mało czy duzo za 2 lata w wiezieniu i liczne szykany?
                • kulka.2 Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 14:51
                  Łajzy. Walczyli z komuną, dali się wywalić z uczelni, podłożyli się na ulicy, żeby można ich było spałować, przesiedzieli w więzieniu najlepsze lata życia - I JESZCZE CHCĄ KASY.
                • 71tosia Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 16:57
                  jeżeli trafisz do wiezieniu a wyrok będzie niesłuszny lub niezgodny z prawem to będziesz się starac o odszkodowanie czy nie, tak z ciekawości pytam?
                  • asmarabis Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 17:22
                    Znajdz obecnie jakikolwiek wyrok ktory byl zgodnie z prawem, jesli ci sie uda i sobie odpowiedz
                    • 71tosia Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 18:08
                      doprawdy ani jeden, od dwu czy od 27 lat?
              • hermenegilda_zenia Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 16:40
                Trudno po trisicy, która jest książkowym resortowym dzieckiem oczekiwać czegoś przyzwoitego, zreszta nie tylko w tej sprawie.
          • myfaith Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 11:09
            Tak, tak wymóg oddawania rzeczy wojskowych do magazynów też jest - con ie przeszkadza na tzw wolnym rynku kupować smile

Senator wcale nie musiał skłamać- powiedział, że jest jego i ze jest autentyczny. Mógł go kupić ( więc jest jego) i kupić wiele lat temu, kiedy kałasznikowa też mozna było kupić (stroj jest autentyczny)

Ulubiona metoda internetowa - podważyć coś, rzucić domysłami, wątpliwościami - a nuż zadziała.

Ach i ta niezachwiana pewność, że coś nie może tak być - bo JA tak uważam.
            • tt-tka Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 11:23

Z cala pewnoscia nie jest to ten sam garniak, w ktorym Rulewski siedzial, a tak przeciez twierdzi.
              • c2h6 Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 12:03
                tt-tka napisała:

>
                > Z cala pewnoscia nie jest to ten sam garniak, w ktorym Rulewski siedzial
                > , a tak przeciez twierdzi.

I tak, to jest istotne. Gdyby tylko chodził przebrany za więźnia - nie ma problemu. Ale on bez sensu skłamał rozwalając całą demonstrację. Sztuczka w typie tej bezmyślnej Przybysz.
              • myfaith Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 12:04
                tt-tka napisała:

>
                > Z cala pewnoscia nie jest to ten sam garniak, w ktorym Rulewski siedzial
                > , a tak przeciez twierdzi.

Cytat i Żródło poproszę
                • tt-tka Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 12:07
                  myfaith napisała:

> Cytat i Żródło poproszę

"Stroj jest autentyczny siedzial w nim za komuny" - post startowy.
                • c2h6 Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 12:07
                  myfaith napisała:

> tt-tka napisała:
                  >
                  > >
                  > > Z cala pewnoscia nie jest to ten sam garniak, w ktorym Rulewski siedzi
                  > al

> > , a tak przeciez twierdzi.
                  >
                  > Cytat i Żródło poproszę

Pierwszy post wątku. A jeżeli to on jest kłamliwy, no to wiesz... No nie tutaj z pretensjami.
                  • myfaith Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 12:43
                    c2h6 napisała:

>
                    > Pierwszy post wątku. A jeżeli to on jest kłamliwy, no to wiesz... No nie tutaj
                    > z pretensjami.

UWAGA !! Cytuję pierwszy post wątku -bardzo precyzyjna wypowiedz wątkodajki

W TVN można zobaczyć, jak się ubrał dzisiaj senator - chodzi w drelichu więziennym z napisem na plecach ZK (zakład karny), w wieziennej czapeczce i z zatkniętą białą różą za pazuchą.

(...)"

I z tej wypowiedzi wynika że senator twierdzi ze to jest strój w którym siedział ??????

Jak zwykle rzucić hasło, rozdmuchać ( przez inne byty wirtualne) a może coś się przylepi....
                    • c2h6 Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 12:47
                      myfaith napisała:

> c2h6 napisała:
                      > > Pierwszy post wątku. A jeżeli to on jest kłamliwy, no to wiesz... No nie
                      > tutaj
                      > > z pretensjami.
                      >
                      > UWAGA !! Cytuję pierwszy post wątku -bardzo precyzyjna wypowiedz wątkoda
                      > jki

Kłamiesz. Nie zacytowałaś pierwszego posta. Zacytowałaś tylko fragment, dokładając do tego prymitywną manipulację, że to jakoby "precyzyjna wypowiedź". Urwałaś cytowanie właśnie w miejscu, gdzie zaczynało się zdanie:
                      Strój jest autentyczny siedział w nim za komuny.

Dla pewności przytoczę jeszcze raz. Post startowy zawiera informację o treści:
                      STRÓJ JEST AUTENTYCZNY SIEDZIAŁ W NIM ZA KOMUNY

Masz coś jeszcze do dodania? Przeprosiny może?

• myfaith Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 13:12
                        c2h6 - jeszcze raz i powoli.

Poprosiłam o żródło . Ty podparłaś się pierwszym postem W nim napisano że wątkodajka widziała
                        Zas mowa m.in w twoich postach jest że senator powiedział

TO WATKODAJKA NAPISALA NIKOGO NIE CYTUJAC (inaczej byłoby to zaznaczone) ; strój jest autentyczny siedział w nim za komuny.

Napiszę jeszcze raz - gdzie jest napisane ze : senator powiedział bo na razie tylko wątkodajka powiedziała.

Nadal nie widzę cytatu ani źródła
                        • c2h6 Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 13:21
                          myfaith napisała:

> c2h6 - jeszcze raz i powoli.
                          >
                          > Poprosiłam o żródło . Ty podparłaś się pierwszym postem W nim napisano że w
                          > ątkodajka widziała
                          > Zas mowa m.in w twoich postach jest że senator powiedział

>
                          > TO WATKODAJKA NAPISALA NIKOGO NIE CYTUJAC (inaczej byłoby to zaznaczone) ; stró

No, czyli jak Cię przycisnąć, to się okazuje, że jednak napisała, a Twój cytat był zmanipulowany, przycięty.

> j jest autentyczny siedział w nim za komuny.
                          >
                          > Napiszę jeszcze raz - gdzie jest napisane ze : senator powiedział bo na
                          > razie tylko wątkodajka powiedziała.
                          >
                          > Nadal nie widzę cytatu ani źródła

Na własne uszy słyszałem przed chwilą. wiadomosci.wp.pl
          • claudel6 Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 12:32
            zajęłabym się jednak aktualnymi odszkodowaniami, które wysępiają bez żenady PiSowskie rodziny ofiar smoleńskich.
    • triss_merigold6 Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 09:53
      Ja rozumiem potrzebę zostania męczennikiem, ale pan senator zapomniał, że w zakładach karnych nie dają zwalnianym ubrań firmowych na pamiątkę.
      Kłamstwo niepotrzebne i co najgorsze - głupie. Ponownie PR-owy strzał w kolano.
      • starczy_tego Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 10:18
        ja uważam ze PRowo bardzo dobrze, obrazek ładnie wyglada w tv i w necie, a to sie liczy.
        • c2h6 Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 10:20
          starczy_tego napisał(a):

> ja uważam ze PRowo bardzo dobrze, obrazek ładnie wyglada w tv i w necie, a to s
          > ie liczy.

No nie jest to bardzo dobrze, skoro w takim małym wąteczku już trzy osoby przynajmniej zauważyły, że facet robi suwerena w balona. Niestety, ale to jest kolejny przykład przekonania żywionego przez PO i okolice, że ciemny lud wszystko kupi. Przekonania, które doprowadziło ich do sejmu tak, jak doprowadziło.
          • triss_merigold6 Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 10:23
            Qźwa można kłamać, spoko, ale przekonująco.

Senator Rulewski mógł sprzedać info, że jego drelich jest taki sam jak ten, który dostał w więzieniu i to by było wiarygodne. Ale nie, musiał przedobrzyć.
        • ola_fatyga Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 12:24
          <ja uważam ze PRowo bardzo dobrze, obrazek ładnie wyglada w tv i w necie, a to sie liczy.>

PRowo to ten pan wygląda jak pajac
        • lauren6 Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 12:39
          PRowo pan jest właśnie obśmiewany gdzie się da.
    • olena.s Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 09:59
      Ale z kotem obronnym!
    • anette444 Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 11:27
      Rozumiem, że drażni was wymowny gest senatora Rulewskiego i w związku z tym czepiacie się czego się da.

To bardzo mnie cieszy.
      • c2h6 Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 12:06
        anette444 napisała:

> Rozumiem, że drażni was wymowny gest senatora Rulewskiego i w związku z tym cze
        > piacie się czego się da.

Źle rozumiesz, przynajmniej w moim przypadku. A Twoje samozadowolenie i radosne tłumaczenie sobie, że właśnie zabiłaś ćwieka pisiarzom, któzy zwijają się w mękach, to taka miniaturka tego, co wyprowadziło platformę z sejmu.
    • olena.s Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 11:40
      A kto twierdzi, że "autentyczny"? Bo nie cytowany przez PAP Rulewski, ani nie nagrany przez TVN Rulewski.
      • triss_merigold6 Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 11:51
        W takim razie ktoś mu podkłada świnię wmawiając, że to senator tak stwierdził.
        • olena.s Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 11:53
          Powiedziałabym, że tylko mocno uprzedzeni się na to rzucą. Ciekawe jednak, że nikomu nie chcialo się sprawdzić, nawet pobieżnie. Ja dotarłam tylko do wypowiedzi że odzież jest stosowna bo "kraj zamienia się dziś w zakład karny". Nie było tu nawet wątku kombatanckiego - ino podsumowanie obecnej sytuacji Polski.
      • tt-tka Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 11:53
        olena.s napisała:

> A kto twierdzi, że "autentyczny"?

W tym watku tak twierdzi watkodajka...
        • olena.s Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 11:56
          Ale wątkowicze walą nie w wątkodajkę, ale w Rulewskiego, opozycję in toto, oraz PO w szczególności.
          Ciekawe, prawda?
          • c2h6 Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 12:04
            olena.s napisała:

> Ale wątkowicze walą nie w wątkodajkę, ale w Rulewskiego, opozycję in toto, oraz
            > PO w szczególności.
            > Ciekawe, prawda?

Podziękuj wątkodajce, że to sprowokowała. Mogla siedzieć cicho i nie robić za rzeczniczkę Rulewskiego, jeszcze z fałszywymi informacjami.
            • olena.s Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 12:08
              Ja nie mam powodu, żeby komukolwiek dziękować. Natomiast osoby, które wyciągnęły na bardzo słabej podstawie nieuprawnione wnioski, mogłyby się zastanowić nad własnymi reakcjami emocjonalno-intelektualnymi. Oraz nad tym, czy aby budują swój światopogląd na faktach, czy na pogłoskach.
              • c2h6 Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 12:10
                olena.s napisała:

> Ja nie mam powodu, żeby komukolwiek dziękować. Natomiast osoby, które wyciągnę
                > ły na bardzo słabej podstawie nieuprawnione wnioski, mogłyby się zastanowić nad
                > własnymi reakcjami emocjonalno-intelektualnymi. Oraz nad tym, czy aby budują s
                > wój światopogląd na faktach, czy na pogłoskach.

Aha. Czyli bezpodstawnie uważamy, że Rulewski łazi w pasiaku, tak?
                • olena.s Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 12:17
                  Nie ciągnij, jeżeli nie masz celnych argumentów. Rulewski przyszedl w drelichu (nie - pasiaku, uważaj na slowa), demonstrując konkretną rzecz, ktorą objaśnił jednoznacznie. Kraj zamienia się w zakład karny. Teraz. Tutaj.

Kilka osób, nie sięgnąwszy do żadnych źródeł, skrytykowało rzekome kombatactwo Rulewskiego i rzekome kłamstwo tegoż (wraz z opozycją i PO). No, ale z cytatów wynika, że ani kombatanctwa, ani kłamstwa nie było. Był wątek pełen bezpodstawnych zarzutów do kompletnie niewinnej osoby i niewinnych bytów. A teraz jest dziwaczne bronienie własnej chęci zaatakowania rulewskiego, po, opozycji - z kompletnie nieprawdziwego powodu.
                  • c2h6 Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 12:26
                    olena.s napisała:

> Nie ciągnij, jeżeli nie masz celnych argumentów. Rulewski przyszedl w drelichu
                    > (nie - pasiaku, uważaj na slowa), demonstrując konkretną rzecz, ktorą objaśnił
                    > jednoznacznie. Kraj zamienia się w zakład karny. Teraz. Tutaj.

Ale to, że on przyszedł w więziennym pasiaku to ja wiem z pierwszego postu tego wątki. I że to był ten sam, w którym zarabiał na pieniądze, które w "wolnej Polsce" sobie odebrał. No to jak, mam nie wierzyć w to drugie, równocześnie wierząc w to pierwsze? Logiki trochę może, co? Skoro wierzę, że paradował z różą, to wierzę też, że twierdzi, że to dokładnie to ubranie, w którym siedział. Prosta sprawa. Tylko że to drugie okazuje się niemożliwością. Więc ja, dalej wierząc, że chodził i że twierdzi, muszę przyjąć, że kłamie.

> Kilka osób, nie sięgnąwszy do żadnych źródeł, skrytykowało rzekome kombatactwo
                    > Rulewskiego i rzekome kłamstwo tegoż (wraz z opozycją i PO). No, ale z cytatów

Kombatanctwo Rulewskiego i tłuste odszkodowanko za wybitego zęba to ja dobrze pamiętam, nie muszę do tego mieć źródeł.

> wynika, że ani kombatanctwa, ani kłamstwa nie było. Był wątek pełen bezpodstawn
                    > ych zarzutów do kompletnie niewinnej osoby i niewinnych bytów. A teraz jest dzi
                    > waczne bronienie własnej chęci zaatakowania rulewskiego, po, opozycji - z kompl
                    > etnie nieprawdziwego powodu.

Zgłoś się do wątkodajki, że podała kłamliwą informację i postawiła Rulewskiego w kłopotliwej sytuacji. A nie do ludzi, którzy sprostowali kłamstwo.
                    • olena.s Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 12:34
                      Brniesz. Uwierzyłeś w bzdurę na chwiejnej podstawie. Zareagowałeś silnie i emocjonalnie. Pokazano ci, że trafiałes niecelnie i że to było dość.... śmieszne. Zdarza się. Ale wstyd zaperzać się dalej i podtrzymywac swoją racje, gdy jej po prostu nie było. A jeszcze głupiej nie zrewidować swojej skłonności do wiarę w byle co, o ile tylko masz cień nadziei, że jakiś fakt potwierdza twój ogląd rzeczywistości.

Rulewski mówił co innego, wyrażał co innego, kontekst był inny niż radośnie przyjąłeś (aczkolwiek fakt, Rulewski siedział w kiciu, a Kaczor czekał u mamusi na teleranek, czy co tam w owa niedzielę porabiał). Ty rzuciłes się na (wymyślony) szczegół, żeby go następnie rzuć i szrpać przez cały wątek. Nie dostrzegając ani kontekstu, ani wątłych podstaw do swojej reakcji.
                      • c2h6 Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 12:40
                        olena.s napisała:

> Brniesz. Uwierzyłeś w bzdurę na chwiejnej podstawie. Zareagowałeś silnie i emoc

Znaczy się, to, że Rulewski chodzi w więziennym ubraniu to bzdura?

> jonalnie. Pokazano ci, że trafiałes niecelnie i że to było dość.... śmieszne. Z

Znaczy, co pokazano? Na razie jakoś nikt nic nie pokazał. Poza tym, że wątkodajka kłamała, a i to nie jest takie pewne, bo może jednak cytowała informacje od Rulewskiego.

> darza się. Ale wstyd zaperzać się dalej i podtrzymywac swoją racje, gdy jej po
                        > prostu nie było. A jeszcze głupiej nie zrewidować swojej skłonności do wiarę w
                        > byle co, o ile tylko masz cień nadziei, że jakiś fakt potwierdza twój ogląd rze
                        > czywistości.

Znaczy się, mam nie wierzyć, że wątkodajka napisała, że Rulewski twierdził?

> Rulewski mówił co innego, wyrażał co innego, kontekst był inny niż radośnie prz

Pretensje, powtarzam, to wątkodajki. (Ciekawe, gdzież to teraz dziewczątko znikło...) Fałszywą informację podała ona.

> yjąłeś (aczkolwiek fakt, Rulewski siedział w kiciu, a Kaczor czekał u mamusi n
                        > a teleranek, czy co tam w owa niedzielę porabiał). Ty rzuciłes się na (wymyślon
                        > y) szczegół, żeby go następnie rzuć i szrpać przez cały wątek. Nie dostrzegając
                        > ani kontekstu, ani wątłych podstaw do swojej reakcji.

Rzuć i szrpać? Reaguj może nieco mniej emocjonalnie, bo to się robi coraz mniej zrozumiałe.
                        Rulewski, owszem, siedział. I Rulewski, owszem, nieżle na tym zarobił.
                        • olena.s Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 12:44
                          Krótko. Sprawdzaj fakty.
                          Jeżeli bazujesz swoje reakcje na pogłoskach - nie brnij. Bo to głupie.
                          Jak dla mnie - wyczerpany temat. Miłego.
                          • c2h6 Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 12:49
                            olena.s napisała:

> Krótko. Sprawdzaj fakty.

Mam sprawdzać nawet takie fakty, pochodzące od stronników opozycji, jak pierdoła dotycząca aktualnego fasonu stroju Rulewskiego? To tak wiarygodna jest opozycja, że do tego stopnia trzeba jej patrzeć na ręce?
                            • olena.s Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 12:51
                              Wiarygodniejsza od TV PIS, to bez wysiłku
                              A wątkodajka nie jest opozycją.
                              • c2h6 Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 13:11
                                olena.s napisała:

> Wiarygodniejsza od TV PIS, to bez wysiłku

Czyli mam wybierać, kto mniej mnie okłamuje i tego poprzeć?

> A wątkodajka nie jest opozycją.

A kim jest? Piątą kolumną PiS, wrzucającą kompromitujące zębacza zmanipulowane informacje?
                    • bistian Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 13:16
                      c2h6 napisała:

> Skoro wierzę, że paradował z różą, to
                      > wierzę też, że twierdzi, że to dokładnie to ubranie, w którym siedział.

Nie mógł siedzieć i być internowanym, bo tam nie rozdawali białych róż!

Ale go rozpracowaliśmy logicznym myśleniem, co nie? wink
    • kulka.2 Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 12:20
      W Senacie poseł sprawozdawca z Pis, na każde merytoryczne pytanie dotyczące zmian odpowiada, że nie było to przedmiotem obrad komisji. Jan Rulewski zakładając więzienny strój pokazuje dokąd zaprowadzi nas nowa ustawa. Ale widzę, że najważniejsze jest, czy jego strój jest autentyczny, czy nie.
      • sumire Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 12:34
        Jasne, bo Sąd Najwyższy to nie problem paniuś.
        Ciekawe, czy miały okazję zapoznać się z opinią Instytutu Spraw Publicznych w sprawie PKW - ta ustawa wpłynie również na jej kształt...
    • bye-bye Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 13:02
      a jednak sam senator powiedzial, ze to autentyk i nosil go pare lat. na wp dostepna jego wypowiedź (film)
      to tylko aby uciac temat prawdziwy czy nieprawdziwy i skad to niby winika😉

• c2h6 Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 13:19
        bye-bye napisała:

> a jednak sam senator powiedzial, ze to autentyk i nosil go pare lat. na wp dost
        > epna jego wypowiedź (film)
        > to tylko aby uciac temat prawdziwy czy nieprawdziwy i skad to niby winika😉

Emmm... No rzeczywiście. Sam to powiedział. Czyli cóż, czas na przeprosiny, nieprawdaż? Olena?
    • anette444 Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 13:13
      Wątkodajka nie wyparowała, tylko życie się toczy i nie wszyscy spędzają czas przed ekranem.

Nigdzie nie napisałam, że przyszedł w pasiaku, tylko "w drelichu więziennym", i uważam, że nawiązanie do czasów, gdy opozycja była pakowana do więzień jest wyjątkowo trafna. To, czy to jest jego drelich z tamtych czasów nie ma najmniejszego znaczeni i dziwię się, że komuś chce się to rozkminiać.

Zmierzamy w kierunku wschodniej satrapii i perspektywa więzienia nie jest wcale nierealna.
      • tt-tka Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 13:20
        anette444 napisała:

To, czy to jest jego drelich z tamtych czasów nie ma najmnie
        > jszego znaczeni

Przeciez sama napisalas, cytuje "stroj jest autentyczny siedzial w nim"
        • anette444 Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 14:34
          A ty swoje...
          • c2h6 Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 14:37
            anette444 napisała:

> A ty swoje...

Nie swoje, tylko Twoje. Napisałaś to? Napisałaś. Prawda to jest? Nie jest. Napisałaś nieprawdę.
            • 71tosia Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 14:54
              a to ma jakies znaczenie czy autentyczny czy tez uszyl go wczoraj wg tego jak zapamietal stroj, w którym przesiedział o ile pamietal prawie 3 lata.
          • dzikka Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 14:46
            anette, no co ty, najważniejsze to udowodnienie czy drelich jest autentyczny czy nie. Co tam że komunistyczny prokurator na spółkę z miernym prawnikiem i pewnym zakompleksionym panem rozwalał Polskę. naprawdę, udał się pisowi elektorat.....
            • c2h6 Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 14:51
              dzikka napisała:

> anette, no co ty, najważniejsze to udowodnienie czy drelich jest autentyczny cz
              > y nie. Co tam że komunistyczny prokurator na spółkę z miernym prawnikiem i pew
              > nym zakompleksionym panem rozwalał Polskę. naprawdę, udał się pisowi elektorat.
              > ....

He, he suspicious Klasyka suspicious Bez pakowania na ślepo do szufladek nie dałybyście rady ogarnąć umysłem, co się dzieje.
              • dzikka Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 15:02
                he, he, bez obrażania nie byłabyś sobą i jaka jesteś teraz pewnie z siebie dumna, dogadałam zaślepionej. Nic z tego panienko, oczywiście, że udał się pisowi elektorat. I ten popierający ich, i ten tzw. anty systemowy i ten niezdecydowany. Wszyscy dokładają się do ich sukcesu.
              • 71tosia Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 15:03
                C2h6 napisalas tez "Kombatanctwo Rulewskiego i tłuste odszkodowanko za wybitego zęba to ja dobrze pamiętam, nie muszę do tego mieć źródeł" może jednak nie powinnas klamac Rulewski przesiedział w intenowaniu a później w wiezieniu wiele miesięcy w wiezieniu, wyzucono go kilka razu z pracy, wcześniej ze studiow. No i może przypomnisz wyszokosc tego 'tlustego' odszkodowania za lata zmarnowanego zycia?
            • majaa Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 15:23
              dzikka napisała:

> anette, no co ty, najważniejsze to udowodnienie czy drelich jest autentyczny cz
              > y nie. Co tam że komunistyczny prokurator na spółkę z miernym prawnikiem i pew
              > nym zakompleksionym panem rozwalał Polskę. naprawdę, udał się pisowi elektorat.
              > ....

O, to tak samo jak z tymi nagraniami od Sowy... nieważne jakie numery wtedy rządzący wykręcali i w jakim "poważaniu" mieli swój kraj, najważniejsze i najbardziej oburzające dla lemingów było kto i jakim prawem to nagrał...
    • anette444 Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 15:35
      Rozumiem, że chcesz zmienić temat, ja jednak zachęcam do zapamiętania symbolu - człowiek, bohater lat 80, protestuje przeciw bezprawiu, które się dzieje.

Już niedługo wielu Polaków może chodzić w podobnym wdzianku. AUTENTYCZNYM, PRAWDZIWYM, nie kupionym na allegro, lecz z zasobów państwowych.
    • kulka.2 Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 15:36
      Bardzo dobre wystąpienie sędziego SN Stanisława Zabłockiego teraz w Senacie. Warto posłuchać.
      • nangaparbat3 Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 15:46
        Prawda.
    • nangaparbat3 Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 15:45
      A to on tak powiedział, że siedział w TYM stroju? Bo moze że w TAKIM?
      Ktos ma filmik z tym jak mówi?
      • kulka.2 Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 15:51
        Ale to przecież nie ma znaczenia.
        Zlikwidowali Trybunał Konstytucyjny, teraz Sąd Najwyższy i zabierają się za Państwową Komisję Wyborczą.
        Wszystko to z naruszeniem prawa. Na naszych oczach ustrój się zmienia.
        Analiza pochodzenia stroju Rulewskiego w takiej sytuacji to jak omawianie repertuaru orkiestry, która grała na Titanicu.
        • asmarabis Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 16:49
          W takim stroju beznadziejnie sie wyglada, mial racje Kaczynski kladac kawe na lawe i mowiac o " mordach", czy jakies przecieki doszly do niego ze on przyjdzie w tym stroju?
          • bzdziagwa.a Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 17:00
            Jaruś dużo by dał, żeby mieć taką pamiątkę, a tak tylko z 13-go grudnia wspomniana piżamka, pierzynka i sen słodki do południa.....
    • anette444 Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 16:05
      Też oglądam.

Poruszające.
      • 1elka26 Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 16:15
        Przynaje, że umiejętność podnoszenia poziomu histerii oraz paniki w społeczenstwie, spece od czarnego PR dwspierajacy opozycję histeryczną, opanowali perfekcyjnie.
        Nie dziwie sie, w kocu nadal macie w swoich szeregach speców z lat PRL, tych którzy potrafili wmówić czlonkom partii oraz ich rodzinom jak to "Solidarność" będzie ich niszczyć. Czasy zmieniły się, metody pozostały. To, że nie ma to nic wspolnego z rzeczywistoscia jest nieważne.
        Zaraz beda wsadzać, musicie sie bronić - a że hasła padają na podatny grunt? Załosne, jak dajecie sie manipulować.
        • 71tosia Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 16:29
          hmmm Rulewski jest tym specem od propagandy czy pewien PISowski prokurator który z takimi jak Rulewski walczyl? Umiejetnosc przinaczania faktow godna u ciebie podziwu, zwolennicy pis nie tylko stosuja dawne metody chcą tez powrotu 'dawnych dobrych czasow'?
    • 71tosia do C2H6 21.07.17, 16:41
      C2h6 napisala "Kombatanctwo Rulewskiego i tłuste odszkodowanko za wybitego zęba to ja dobrze pamiętam, nie muszę do tego mieć źródeł"
      Rulewski był kilka razy dotkliwie pobity przez milicje i UB, rok intenowany a później siedział w wiezieniu wiele miesięcy. No i dla porównania pan Romaszewski dostal odszkodowanie ok 200tys zl chcialabym wiedzieć czy wg C2H6 to dużo czy mało za ok 2 lata wiezienia?
    • asmarabis Re: Senator Jan Rulewski w stroju więziennym. 21.07.17, 16:46
      Biala roza to czesc stroju czy ona jest osobno?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka