Dodaj do ulubionych

Włochy samemu

23.07.17, 12:19
Czy macie warte polecenia miejsca na pobyt we włoskim klimacie?
Obserwuj wątek
    • nathasha Re: Włochy samemu 23.07.17, 12:31
      Hm, a region jakis? Mam w toskanii ale troche w srodku niczego i auto niezbedne
      • agnieszka77_11 Re: Włochy samemu 23.07.17, 12:50
        Region bez różnicy. Zależy mi, aby było w miarę bliskim położeniu od morza.
        • agnieszka77_11 Re: Włochy samemu 23.07.17, 12:51
          I raczej nie Kalabria, bo to już daleko.
          • nathasha Re: Włochy samemu 23.07.17, 12:56
            To Toskania tez odpada, przynajmniej ta mi znana
            • agnieszka77_11 Re: Włochy samemu 23.07.17, 12:59
              Toskania jak najbardziej może być.
    • ida_listopadowa Re: Włochy samemu 23.07.17, 13:25
      Jedz do Sorrento! zaraz obok masz Neapol, Pompeje, Wezuwiusza, wyspe Capri. Starczy ci atrakcjismile morze cieple i piekne, wybrzeze Amalfi. Do Neapolu sa tanie linie. Pociag do sorrento kosztuje z 5 euro czy cos. Bylam, polecam. Na capri i z Neapolu i z sorrento jest prom, warto spedzic tam jeden dzien.
      • agnieszka77_11 Re: Włochy samemu 23.07.17, 13:44
        Czy masz namiary na jakiś dobry i niedrogi nocleg?
        • kk345 Re: Włochy samemu 23.07.17, 14:07
          Szukaj na milionie portali typu booking, dobierzesz pod siebie rozkład pokojów, cenę, lokalizację.
          • agnieszka77_11 Re: Włochy samemu 23.07.17, 14:12
            Może macie coś wartego uwagi i nie najdroższego?
            • kk345 Re: Włochy samemu 23.07.17, 15:39
              No ale proszę cię- skąd mam ja np wiedzieć, jakie warunki wypoczynku preferujesz, jaki standard i co to dla ciebie znaczy "nie najdroższe"? W dobie portali pośrednictwa, ze szczegółowymi opisami, cenami, zdjeciami obiektów i opiniami tysięcy klientów poleganie na rekomendacji obcych z forum wydaje mi sie mocno przestarzałe. Polecę ci dom w Toskanii, w samym środku niczego, który mnie zachwyciła absolutnie, ale dla ciebie będzie za drogi/za tani/za blisko miasteczka/za daleko od morza/z za małą/za dużą ilością łóżek...
        • kaz_nodzieja Re: Włochy samemu 23.07.17, 14:42
          Apartament Butterfly w Wenecji big_grin
      • bywalec.hoteli Re: Włochy samemu 23.07.17, 14:52
        A jak z uchodźcami w tym rejonie? Jak z bezpieczeństwem?
        • bywalec.hoteli Re: Włochy samemu 23.07.17, 22:51
          ?
          • kretkowlosa Re: Włochy samemu 24.07.17, 08:59
            Rok temu byłam na Sycylii i w Kalabrii, w tym roku w Toskanii i tak - są uchodźcy, widać ich. Dla mnie to nie miało znaczenia, ot - taki lokalny koloryt.
      • princesswhitewolf Re: Włochy samemu 23.07.17, 22:54
        ja wspominam Capri i Amalfi jako pulapke dla snobistycznych Wlochow z poluddnia Wloch. Ciasno tam... Masa ludzi Amalfi czy Atrani to male plaze.. Capri same glazy. Rimini i sasiadujace wiochy maja wielka szeroka plaze.
        W ogole to polecam na polnoc od Neapolu jesli ktos lubi cywilizacje a nie namolnych sprzedawcow. Neapol wspominam zle. Ciagle chcieli mnie dotykac dziady jedne, Musialam lazic okryta w upal. Taka macana mentalnosc. Omijac tam dworzec i okolice. Tylko glowne ulice. Architektura piekna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka