Dodaj do ulubionych

Wróciłem...

02.10.17, 09:34
...z Konstantynopola.
I nic się nie stało! Dalej się musicie ze mną męczyć!
Bardzo mi przykro!
Obserwuj wątek
    • thea19 Re: Wróciłem... 02.10.17, 09:38
      a co mi przywiozles?
    • lauren6 Re: Wróciłem... 02.10.17, 09:44
      Żadnego gwałtu, molestowania, macanek? Wypadku, gdy po pijaku wracałeś z imprezy? Upadku z motorka, gdy szalałeś po ulicach? Żadnej choroby wenerycznej pożyczonej od chętnych turystek, które pojechaly do Konstantynopola przeżyć przygodę życia? Zero obitej twarzy przez zazdrosnego męża?

Ale nudne wakacje.
      • dyzurny_troll_forum Re: Wróciłem... 02.10.17, 09:50
        lauren6 napisała:

> Żadnego gwałtu, molestowania, macanek? Wypadku, gdy po pijaku wracałeś z imprez
        > y?

Co się tyczy alkoholu to znacznie trudniej jest go kupić niż kilka lat temu. Zdobycie prostego piffka jest nie lada wyzwaniem. Wyraźnie się radykalizują.

> Upadku z motorka, gdy szalałeś po ulicach? Żadnej choroby wenerycznej pożycz
        > onej od chętnych turystek, które pojechaly do Konstantynopola przeżyć przygodę
        > życia? Zero obitej twarzy przez zazdrosnego męża?

Większość turystek jest z szeroko rozumianego bliskiego wschodu (jak odlatywałem to na 24 odloty w sumie do Europy były 4 z czego jeden to Moskwa), więc raczej cieżko do nich w ogóle podejść, ponieważ wyznają tradycyjne, raczej konserwatywne wartości.
        • 1matka-polka Re: Wróciłem... 02.10.17, 10:22
          To po co ty tam pojechałeś???
          • rosapulchra-0 Re: Wróciłem... 02.10.17, 10:26
            Pozwiedzać?
            • 1matka-polka Re: Wróciłem... 02.10.17, 10:31
              Bez sensu.
          • dyzurny_troll_forum Re: Wróciłem... 02.10.17, 10:39
            1matka-polka napisała:

> To po co ty tam pojechałeś???

Trochę pamiątek starożytności tam mają, nawet takich z początku chrześcijaństwa, trochę świętych artefaktów Islamu, food niesamowity, dużo ryb, z przyprawami pracują niesamowicie, na Grand Bazarze kupisz wszystkie wielkie marki wink za grosze, Bosfor, koty i ogólna atmosfera tego miasta.

A poza tym tanio tam jest obecnie, prawie za darmo. Pamiętam jakoś w 2011 czy 12 za euro się płaciło 2 lirki teraz się płaci 4.20. Taka turecka dobra zmiana!
            • 1matka-polka Re: Wróciłem... 02.10.17, 10:47
              Tez się wybieram do Konstantynopolu ale jednak sytuacja polityczna nie zachęca...
              • dyzurny_troll_forum Re: Wróciłem... 02.10.17, 10:51
                1matka-polka napisała:

> Tez się wybieram do Konstantynopolu ale jednak sytuacja polityczna nie zachęca.

Nie ma się czego obawiać. Spokój, cisza, powziętę odpowiednie środki bezpieczeństwa i kontroli. I nie ma pijanych, zaczepiających mężczyzn na ulicach wink Jedynie koty snują się leniwie....

Czułem się dużo bezpieczniej niż w Rzymie, gdzie wojsko na każdym większym skrzyżowaniu....
                • 1matka-polka Re: Wróciłem... 02.10.17, 10:57
                  Kiedy byłam w Turcji dziesięć lat temu, to spotykałam wielu trzeźwych, zaczepiających mężczyzn. Czyli znaczy, że się europeizują wink
                  • 1matka-polka Re: Wróciłem... 02.10.17, 10:58
                    Czyli z jednej strony brak alkoholu- radykalizują, z drugiej strony, nie zaczepiają już kobiet - znaczy europeizacja, to ma sens.
                    • dyzurny_troll_forum Re: Wróciłem... 02.10.17, 11:21
                      1matka-polka napisała:

> Czyli z jednej strony brak alkoholu- radykalizują, z drugiej strony, nie zaczep
                      > iają już kobiet - znaczy europeizacja, to ma sens.

Pijany mężczyzna zaczepiający, czesto w niewybredny spośób, kobietę to raczej kojarzy mi się z Januszem z piffkiem z Biedry....
                      • 1matka-polka Re: Wróciłem... 02.10.17, 11:24
                        Pijany Janusz raz na kwartał, kontra oczy wszystkich mężczyzn wlepione w ciebie, jak tylko pojawisz się sama na mieście, hmm.
                        • 1matka-polka Re: Wróciłem... 02.10.17, 11:26
                          Znasz pojęcie slut-shaming?
    • princesswhitewolf Re: Wróciłem... 02.10.17, 10:26
      no cos radykalnego bys opowiedzial... Jakis kij w mrowisko wlozyl. Moze cos o uchodzcach, kurdach czy nawet islamie... cokolwiek...
      • dyzurny_troll_forum Re: Wróciłem... 02.10.17, 10:32
        princesswhitewolf napisała:

> no cos radykalnego bys opowiedzial... Jakis kij w mrowisko wlozyl. Moze cos o
        > uchodzcach, kurdach czy nawet islamie... cokolwiek...

No dopsze.... raz mnie zabodło jak restaurator poświęcił dużo, znacznie więcej uwagi kolesiowi z trzema żonami niż mnie. Ale z drugiej strony w sumie go rozumiem wink
        • olena.s Re: Wróciłem... 02.10.17, 10:57
          To raczej nie były żony. W zasadze wręcz na pewno nie były. Pewnie ślubna i szwagierki/siostry.
      • 1matka-polka Re: Wróciłem... 02.10.17, 10:35
        Przecież napisał, że się radykalizują, piwo ciężko kupić. Ja byłam w Turcji 10 lat temu i też było ciężko normalne piwo kupić w średniej wielkości miejscowości turystycznej.
        • princesswhitewolf Re: Wróciłem... 02.10.17, 10:42
          chodzi o to ze alkohol czy ze akurat piwo?
          • dyzurny_troll_forum Re: Wróciłem... 02.10.17, 10:44
            princesswhitewolf napisała:

> chodzi o to ze alkohol czy ze akurat piwo?

Alkohol ciężki to tylko w takim specjalnym kwadracie rozrywkowym dla ichniego gorszego sortu. Swoją drogą niesamowite miejsce. Trzeba zobaczyć, trzeba piwo wypić.
            Ogólnie miasto niesamowitych, wielkich kontrastów.
            • wolveryana Re: Wróciłem... 02.10.17, 11:52
              Cześć trollu smile
              Dobrze, że wróciłeś, i że nie przeniosłeś się na turecką emamę big_grin
              • dyzurny_troll_forum Re: Wróciłem... 02.10.17, 11:56
                wolveryana napisała:

> Cześć trollu smile
                > Dobrze, że wróciłeś, i że nie przeniosłeś się na turecką emamę big_grin

Po turecku całkiem dobrze czytam tylko nic nie rozumiem.... za to po arabsku nawet nie czytam wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka