laruara 15.10.17, 21:38 Denerwują mnie a już muszę. I tyle w temacie. Starość ...? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kouda Re: Okulary... 15.10.17, 21:43 Starość, jak musisz to musisz Ja tez nie lubię, rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
gingers73 Re: Okulary... 15.10.17, 22:23 Kiedyś chciałam a nie musiałam Teraz powinnam to nie chce Ale jeszcze nie muszę Nawet lepiej że wszystkiego nie widze np zaciekow, kurzu, okruchow Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Okulary... 15.10.17, 22:44 lisciasty_pl napisał: > A czym się objawia to muszenie? Niedowidzi. Odpowiedz Link Zgłoś
iliri Re: Okulary... 15.10.17, 22:43 Jeśli bardzo Cię denerwują, to możesz spróbować soczewek. Zależy, jak często i musisz korzystać z okularów. Jeśli od czasu do czasu przy dłuższym czytaniu, to może jeszcze nie jest ten moment. Ale jeśli spędzasz pół dnia nad jakimiś papierami i przez cały czas potrzebujesz juz wsparcia, to możesz się zastanowić. Odpowiedz Link Zgłoś
laruara Re: Okulary... 16.10.17, 10:30 Panicznie przeraża mnie dłubanie w oczach; -) Na szczęście potrzebuję tylko do czytania, czyli nie do pracy. Bez przerwy gdzieś je gubię i się denerwuję. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Okulary... 16.10.17, 11:03 ale do czytania bo czytasz nosem czy bo Ci reki nie starcza? bo jak ręka to starosc, a jak nos to po prostu zepsuty wzrok Odpowiedz Link Zgłoś
laruara Re: Okulary... 16.10.17, 21:03 dziennik-niecodziennik napisała: > ale do czytania bo czytasz nosem czy bo Ci reki nie starcza? > bo jak ręka to starosc, a jak nos to po prostu zepsuty wzrok > Ręki nie starcza Odpowiedz Link Zgłoś
peonka Re: Okulary... 16.10.17, 21:05 Czyli za krótkie ręce. Do ortopedy, znaczy Odpowiedz Link Zgłoś
laruara Re: Okulary... 16.10.17, 21:53 peonka napisała: > Czyli za krótkie ręce. Do ortopedy, znaczy > A widzisz... Czyli nie ze wzrokiem problem... Odpowiedz Link Zgłoś
peonka Re: Okulary... 16.10.17, 22:42 No pewnie ze nie A już z wiekiem nie ma to nic wspólnego, ja okulary noszę od dziecka, więc na dobrą sprawę możesz się czuć odmlodzona Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Okulary... 16.10.17, 22:44 laruara napisała: > peonka napisała: > > > Czyli za krótkie ręce. Do ortopedy, znaczy On już był. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyjkama Re: Okulary... 16.10.17, 10:37 Ciesz się że musisz dopiero teraz. Niektórzy noszą od dziecka. 😕 Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Okulary... 16.10.17, 11:12 Ja musze od dziecka prawie. Sa ciezkie i spadaja. Wszedzie. Pocieniane cholernie drogie. Wole soczewki. Za to czytac moge bez. Odpowiedz Link Zgłoś
agrypina6 Re: Okulary... 16.10.17, 17:20 A ja bardzo lubię moje okulary. Noszę od dawna, to jeszcze nie starość. Ale mam super oprawki i szkła. Niestety jest to wydatek. Z czasem czekają mnie progresywne, tu dopiero jest koszt. Odpowiedz Link Zgłoś
drinkit Re: Okulary... 17.10.17, 12:18 Ja mam od dawna. Jest jedna rada, żeby polubic. Kup odjechane, nietanie, w których wyglądasz bosko. To taki sam gadżet jak torebka czy buty. Odpowiedz Link Zgłoś