mamablue 29.10.17, 19:18 Zrozpaczony mężczyzna, bohater, który podpalił się przed PKiN w akcie niezgody Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamma_2012 Re: Zmarł :( 29.10.17, 20:22 Strasznie mi szkoda człowieka. Miałam szczerą nadzieję, że wyzdrowieje i wykrzyczy płaszczakowi w twarz, że jego słowa to obraza nie tylko jego, ale też wszystkich ludzi, którzy nie dali się przekupić czy ogłupić durnej zmianie. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_glusia Re: Zmarł :( 29.10.17, 21:21 Też miałam nadzieję, że wyjdzie ze szpitala. Jest mi bardzo przykro i ogromnie współczuję jego rodzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
lea.letizia Re: Zmarł :( 30.10.17, 09:58 Slyszalam ze mial ogromne poparzenia, wyzdrowienie nie bardzo byloby mozliwe. Ja mialam tylko nadzieje, ze jakkolwiek to sie nie skonczy to nie bedzie cierpial. Widocznie to byloby tylko w przypadku smierci mozliwe. Biedny czlowiek, bo jego ofiara poszla na marne i biedna rodzina, gdyz nie sadze aby kiedykolwiek doszli do siebie Odpowiedz Link Zgłoś
attiya Re: Zmarł :( 29.10.17, 20:44 oby jego śmierć nie poszła na marne, może czas w końcu zacząć działać Odpowiedz Link Zgłoś
smoczy_plomien Re: Zmarł :( 29.10.17, 20:50 On miał imię i nazwisko. Dopóki będzie "mężczyzną, który się podpalił" to będzie granie w grę PiSu. Niech on nie będzie anonimowy, niech jego nazwisko stanie się symbolem. Odpowiedz Link Zgłoś
1234wxyz Re: Zmarł :( 29.10.17, 20:52 Rodzina prosi żeby póki co nie ujawniać. Chyba należy uszanować, nie sądzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
regina-phalange Re: Zmarł :( 29.10.17, 22:04 Też tak myślę. Powinien stać się symbolem, jak Jan Palach. Odpowiedz Link Zgłoś
a.va Re: Zmarł :( 29.10.17, 22:17 Chyba tak dla niego lepiej. Słuchałam dziś wywiadu z jego żoną, bardzo mnie poruszyła jej opowieść, to musiał być świetny człowiek. Obawiam się jednak, że jego poświęcenie pójdzie na marne. Odpowiedz Link Zgłoś
regina-phalange Re: Zmarł :( 29.10.17, 22:26 Też się tego obawiam, to jest dla mnie straszne, że koś decyduje się na taki gest, ma jeszcze wiarę w społeczeństwo, niestety chyba naiwną. Odpowiedz Link Zgłoś
nawoyka Re: Zmarł :( 30.10.17, 07:56 Obawiasz się a ja jestem tego pewna. Jego poswięcenie zostanie tylko tragedią najbliźszych. Odpowiedz Link Zgłoś
marynica Re: Zmarł :( 30.10.17, 14:15 To zależy tylko od nas! Jeśli będziemy się godzić na politykę pis, to tak, pójdzie na marne. Poświęcenie pana Piotra jest wołaniem do nas, obywateli. Obudźmy się wreszcie! Odpowiedz Link Zgłoś
bramstenga Re: Zmarł :( 30.10.17, 09:50 Tak to jest, jak słabsza jednostka bierze zbyt serio teatr zwany polityką. Panowie i panie naparzają się z trybuny sejmowej, padają najcięższe oskarżenia, a potem idą razem na wódkę. Audycja w Tok FM skandaliczna - jak usłyszałam argument pani dziennikarki, żeby nie robić z ofiary człowieka zaburzonego/niezrównoważonego, bo BYŁ WYKSZTAŁCONY, to nie wiedziałam, czy się śmiać, czy płakać. Ta, bo zaburzenia psychiczne przydarzają się tylko ludziom po podstawówce. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Zmarł :( 30.10.17, 09:53 bardzo watpie czy poslowie PiS chodza z kimkolwiek na wodke z PO. Przepraszam Cie, ale ze zwyklej naparzanki politycznej to my juz dawno wyszlismy i teraz jestesmy na etapie szczerej nienawisci. I temu trzbea postawic tame. Odpowiedz Link Zgłoś
bramstenga Re: Zmarł :( 30.10.17, 10:05 Warto dodać, że szczerej nienawiści z obu stron. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Zmarł :( 30.10.17, 19:18 Naprawde? Do kogo z PiS opozycja krzyczala na mownicy sejmowej "zdradzieckie mordy"? Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka3 Re: Zmarł :( 30.10.17, 19:23 Uch. "Uwielbiam" takie teksty. Krazy taki mem po fb - facet okłada drugiego krzyzem, krzyczac obrazliwe wyzwiska, w koncu okładany mu ten krzyz wyrywa a wtedy tamtek krzyczy "troche szacunku". A poza memem symetrystka doda, ze nienawisc jest z obu stron. Nie jest. To JEDNA strona chce narzucic swoja wizje zycia, panstwa, zwyczajow i wszystkiego. Wizje gdzie wszyscy musza wyznawac taka sama zdegenerowana idee religii i patriotyzmu. I tak dalej. A kiedy ludzie sie bronia to "nienawidza" i "z obu stron jest tak samo". No, nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_glusia Re: Zmarł :( 30.10.17, 10:02 bramstenga napisała: > Tak to jest, jak słabsza jednostka bierze zbyt serio teatr zwany polityką. Pano > wie i panie naparzają się z trybuny sejmowej, padają najcięższe oskarżenia, Polityka to nie tylko naparzanka o którym piszesz, to także konkretne czyny i zmiany prawa. I zniszczenie Trybunału Konstytucyjnego, wycinka puszczy, propaganda w mediach, nękanie ludzi za udział w protestach to nie teatr to rzeczywistość. Odpowiedz Link Zgłoś
anetapzn3 Przeklejone 30.10.17, 11:53 krejzimama 29.10.17, 19:16 Propagandowe szczekaczki mówiły, że był chory. Tak był chory na wolność. Cześć i chwała Piotrowi. oko.press/images/2017/10/nek3-1024x693.jpg claudel6 29.10.17, 20:42 [*] Cytuj jasnoklarowna 29.10.17, 20:44 (*)(*)(*) Mimo różnych opinii i zdań o tym co zrobił uważam że miał wiele odwagi. Ja bym tyle nie miała Cytuj zantyfaszysta 30.10.17, 11:47 Poswiecil swoje zycie dla wolnosci I demokracji. Komuchy I Pisiory tego nie rozumieja Odpowiedz Link Zgłoś
mamma_2012 Re: Zmarł :( 30.10.17, 18:53 Człowiek zginął, bo nie dał sobie wmówić, że polityka to teatr, zwykły człowiek nie powinien zaprzątać sobie tym głowy. Protestował, przeciwko takiemu myśleniu jak twoje. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Zmarł :( 30.10.17, 12:02 (*) Jan Palach, Ryszard Siwiec- dopiero kolejne pokolenia usłyszały o nich. Pan Piotr jest pierwszym, którego krzyk usłyszano wcześniej, oby nie poszedł na marne. Współczuję rodzinie... Odpowiedz Link Zgłoś
azja001 Re: Zmarł :( 30.10.17, 18:27 Przykro mi bardzo, wyrazy współczucia dla rodziny. Niech Pan spoczywa w pokoju Panie Piotrze, oby ta śmierć skłoniła choć część Polaków do refleksji przed urną wyborczą Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Zmarł :( 30.10.17, 20:03 Nie umiem nic napisać. Mogę się tylko poklonić, do ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
super_hetero_dyna Re: Zmarł :( 31.10.17, 15:41 Redakcja z Czerskiej pogrążona w nieutulonym żalu. Odpowiedz Link Zgłoś
purchawkapuknieta Re: Zmarł :( 01.11.17, 12:19 twitter.com/makowski_m/status/925635667719270400 Odpowiedz Link Zgłoś
zona_glusia Re: Zmarł :( 01.11.17, 13:54 Nie mogłeś się w tym wątku powstrzymać od wrzucania propagandy. Pan Piotr chciał, aby jego czyn odczytano jako sprzeciw polityczny. Komentarz Sroczyńskiego w twojej wrzutce propagandowej jest bez sensu, bo Sroczyński nie zmienił zdania - podobną opinię, jak o Andrzeju Ż, wyraził o Piotrze S. (poniedziałkowa audycja tok fm, ta, która leci o 8 rano). Zapomniało ci się napisać, jak o śmierci Andrzeja Ż pisała w tym okresie prawicowa prasa, ale wtedy to oczywiście nie było wykorzystywanie polityczne tragedii, tylko popieranie słusznego protestu. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Szkoda że wcześniej nie zajął się nim 31.10.17, 17:12 Dobry psycholog specjalista.Ale został bohaterem KOD ,a rodziną bez pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś