Dodaj do ulubionych

PBS pseudonim Broszka..

05.12.17, 09:04

żegna się ze stanowiskiem ? Bo taki łzawy twit machnęła ?
wiadomosci.onet.pl/kraj/media-mateusz-morawiecki-zastapi-beate-szydlo-na-stanowisku-premiera/9s0019y?utm_source=onet40&utm_medium=referral&utm_campaign=share_from_detail_top
Będzie więcej prezentacji smile
Obserwuj wątek
    • lellapolella Re: PBS pseudonim Broszka.. 05.12.17, 10:34
      Trąbią o tym od początku listopada i na razie trąbią. Czy zresztą zmiana ma jakiekolwiek znaczenie? Ktoś w to jeszcze wierzy?
      • owmordke Re: PBS pseudonim Broszka.. 05.12.17, 10:43
        lellapolella napisała:

> Czy zresztą zmiana ma jakiekolwiek znaczenie?

Dokladnie. Przeciez wiadomo ze za sznurki i tak pociaga prezes.
    • dyzurny_troll_forum Re: PBS pseudonim Broszka.. 05.12.17, 10:38
      kolibeer2 napisała:

>
      > żegna się ze stanowiskiem ? Bo taki łzawy twit machnęła ?

że na tego patałacha od PowerPointa? Nie wierzę!!!
      • lauren6 Re: PBS pseudonim Broszka.. 05.12.17, 11:25
        A na kogo? Prezesowi się nie chce, bo premierowanie to huk roboty, latania po świecie itd. A tam ławka osób do awansu, które nie są kompletnymi idiotami lub oszołomami, jest dosyć krótka.

Mnie to cieszy, bo Morawiecki jest w konflikcie z Ziobro, więc spora szansa na jeszcze większe tarcia w rządzie.
        • dyzurny_troll_forum Re: PBS pseudonim Broszka.. 05.12.17, 11:41
          lauren6 napisała:

> A na kogo?

A po co wymieniać jedną pacynkę na drugą? Pacynka jest pacynka!
    • szarsz Re: PBS pseudonim Broszka.. 05.12.17, 11:29
      Blablabla, takie tam nic nie znaczące gadanie, byle gadać o zmianach w rządzie, a nie o nowej ordynacji wyborczej. Tematy się kończą, aborcja powoli przestaje ludzi ruszać, zakaz handlu wprowadzony, spodziewanej reakcji i zajęcia suwerena nie było, to się nowy temat znajduje. A tymczasem....
      • lellapolella Re: PBS pseudonim Broszka.. 05.12.17, 11:35
        Dokładnie, tak samo to widzę.
    • spanish_fly Re: PBS pseudonim Broszka.. 05.12.17, 14:05
      Zwykła polna Beata stała się najbardziej popularnym politykiem PIS, a to się na pewno nie podoba prezesowi, a także jego wieloletnim przybocznym pacynkom. To będzie podstawowy powód wymiany na tym stanowisku.

Brudziński, Bielan i reszta nie mają dla Szydło szacunku, a prezes coraz starszy, może odejść w każdej chwili. I co wtedy? Niby jak mieliby wtedy usunąć Madonnę z Broszką ze stanowiska premiera? A mogłaby jeszcze odnowić przymierze z Dudełem i wykolegować całą starą gwardię. Teraz mają jeszcze nadzieję, że Kaczyński swoim autorytetem skłoni Beatę, żeby złożyła dymisję. Coś jej tam na pewno będą obiecywać; możliwe, że stanowiska prezydenta po kolejnych wyborach, ale lepszy wróbel w garści, niż gołąb na dachu, więc nie jestem pewna czy Szydło odda tekę premiera kompletnie bez walki.
      • dyzurny_troll_forum Re: PBS pseudonim Broszka.. 05.12.17, 14:49
        spanish_fly napisała:

> Zwykła polna Beata stała się najbardziej popularnym politykiem PIS, a to się na
        > pewno nie podoba prezesowi, a także jego wieloletnim przybocznym pacynkom. To
        > będzie podstawowy powód wymiany na tym stanowisku.

No dopsze, a czy Mateusz jest sterowalny i w ewentualności usuwalny?
        • spanish_fly Re: PBS pseudonim Broszka.. 05.12.17, 15:05
          Sterowalny - ciężko powiedzieć, ale usuwalny tak. Jest człowiekiem spoza PIS, byłym doradcą Tuska, zgniłym kapitalistą, wystarczy go gawiedzi obrzydzić przy pomocy dosłownie kilku materiałów w zaprzyjaźnionych mediach, a ludzie zwrócą się przeciwko niemu, wymiany nie trzeba będzie nawet tłumaczyć. Morawiecki sobie z tego przecież zdaje sprawę. Najważniejsze w tym chyba jest, że jest człowiekiem spoza PIS, bez żadnego zaplecza wśród członków.

Nie wiem czy akurat wybór Morawieckiego jest najlepszy, bardziej odnosiłam się do powodów utrącenia Szydło.
    • woman_in_love może Morawiecki będzie jak Kazio Marcinkiewicz 2 05.12.17, 16:32
      big_grin
    • solejrolia Re: PBS pseudonim Broszka.. 05.12.17, 16:59
      Nie wydaje mi się, żeby ją wymienili. Moze usuną Waszczykowskiego czy Streżyńską, ale nie broszke. Ona jest zbyt lojalna. Tylko co jakiś czas jej lojalność trzeba sprawdzić, stąd media dostają raz po raz doniesienia , że ja zastąpią.( Niby kim. Morawieckiemu takiej władzy Kaczyński nie da) Poza tym to odwracanie uwagi od tego co ważne, czyli majstrowanie przy ordynacji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka