nananata 18.09.06, 14:57 Ile płacicie nianiom za godzinę...np w Łodzi?????????????????? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
reni_78 niania Lublin 27.09.06, 09:18 mieszkam w Lublinie nianię miałam dosłownie przez jeden miesiąc nie wiem, jakie są ceny, więc negocjacje pozostawiłyśmy na później okoliczności - studentka sama opłacająca sobie studia byłam w szoku, bo dziewczyna wyliczyła sobie 500zł za ok. 160godz ja wyliczyłam 700zł mój Mąż 650zł - i tyle jej zapłaciliśmy generalnie z mojego wywiadu - 4zł/godz za dwoje dzieci w wieku 4 i 6 lat - 3,80zł/godz za jedno dziecko plus czynności domowe jak gotowanie, sprzątanie - 2,50zł/godz z wyżywieniem za dziecko ok roczne - 3,50zł/godz za odbiór dziecka z przedszkola i zajęcie się nim przed max 2godz sama jestem ciekawa jak to wygląda w innych miastach lub nawet w moim, bo przecież znam tylko część do której sama dotarłam Odpowiedz Link
asiamamusia Re: niania Lublin 27.09.06, 10:25 1500 warszawa za 10h dziennie, wszystko jedno w jakim wieku jest dziecko. niestety, takie ceny Odpowiedz Link
malgos72_2005 Re: niania Warszawa 12.10.06, 17:58 Szukam niani i niestety teraz w w-wie 1200 pln to za malo.... Mam jedno dziecko, w zakresie obowiazkow musi byc przygotowywanie posilkow, prasowanie i sprzatanie pokoju dziecka. Odpowiedz Link
paskowka1973 Re: niania Warszawa 13.10.06, 08:54 My mieliśmy już dwie nianie w Warszawie 6zł/h i trzecia też zaakceptowała taka stawkę. Tylko opieka nad dzieckiem. Ale niestety za tą cenę trudno znaleźć opiekunkę, choć w mojej okolicy mamy płacą takie stawki. A moja generalna uwaga jest taka, że po prostu nianie tyle dostaja ile rodzice się zgodzą zapłacić, więc ja się nie dałam i nie wzięłam naini za 9-10 zł za h, bo oddałambym jej 3/4 swojej pensji a w takim wydadku sam wolę ze swoim małym siedzieć. Odpowiedz Link
sara06 Re: niania Warszawa 13.10.06, 14:34 zweryfikuj ilosc zadań dla niani i 1200 wystarczy. Odpowiedz Link
nikita696 Re: niania za ile??? 13.10.06, 21:20 heehe, ja jestem nianią 1,5 rocznego dziecka we Wrocławiu, od pon do piatku od 9-16, 17 ;zarabiam 600zł miesięcznie, także te ceny jak dla mnie to jakaś bajka...500-800zł, tyle przeważnie zarabiają moje znajome zajmując się dzieckiem; Odpowiedz Link
happy_em Re: niania za ile??? 20.10.06, 11:16 Kraków - 5,5 za godzinę. Początkowo było 5, ale jesteśmy z Pani baaardzo zadowoleni, więc dalismy jej podwyżkę. Oprócz zajmowania się Małą i gotowania (od czasu do czasu, jak ja nie zdążę), niania ogarnia mieszkanie ogólnie, myje codziennie podłogę i robi pranie. Odpowiedz Link
caste Re: niania za ile??? 22.04.07, 11:33 własnie szukam takiej niani w krakowie...a moze znacie jeszcze kogos podobnego? Odpowiedz Link
agasz41 Re: niania za ile??? 23.10.06, 14:15 u nas 500 zł za miesiąc.5 razy w tyg,9 h dziennie.tylko opieka nad dzieckiem obecnie 1,5 roku i gotowanie dla dziecka zupki. Odpowiedz Link
mkrzatala Re: W-wa niania za ile??? 01.11.06, 09:40 Jestem na bieząco. Stawki są bardzo różne w Warszawie. Zakres obowiazków: praca na 10 godz. i drugie dziecko gdy chore, obiadki dla dzieci. Oferty mam od 1000zł - dziewczyna po pedagogice, doświadcenie w opiece nad 2 dzieci, nie mająca np. rodziny na utrymaniu i nie zepsuta przez warszawskich pracodawców do 1800zł - Pani na emeryturze, bardzo duże doświadczenie w opiece nad dziećmi, Pani z W-wy, może utrzymująca rozdzinę, pracujaca u osób które dużo płaciły. Odpowiedz Link
marki0 Re: niania za ile??? 01.11.06, 22:54 7-16 płacę 600zł.Nie wyobrażam sobie płacic wiecej przy pensji 1000zł. Łódź.Każdy daje tyle na ile go stac. Odpowiedz Link
gosiex77 Re: niania za ile??? 02.11.06, 08:39 My płacimy 1500 zł. Niania pracuje od 8 do 17:30 (czasem dłużej), opiekuje się Małą, gotuje dla niej i dla nas, sprząta (nie jakieś wielkie porządki, raczej "ogarnięcie mieszkania"), wychodzi z psem. Ma doświadczenie w pracy z dziećmi. Mieszkamy w Warszawie. Odpowiedz Link
olinekp Re: niania za ile??? 02.11.06, 21:44 Ja mieszkam we Wrocławiu, płacę niani 700 zł, praca od 7:30 do 16:30 i tylko opiekuje sie dzieckiem , bez żadnego sprzatania , gotowania czy prania. Ale u nas ceny też są zróżnicowane, w głównej mierze zależy to od zakresu obowiązków niani !! Odpowiedz Link
znaniec1 Re: niania za ile??? 04.11.06, 14:10 Trojmiasto 8 godzin dziennie, tylko dziecko (bez gotowania, sprzątania) 900 zł Odpowiedz Link
mayra3 Re: niania za ile??? 04.11.06, 15:23 nananata napisała: > Ile płacicie nianiom za godzinę...np w Łodzi?????????????????? W Katowicach 6 zł/godz, studentka ostatniego roku pedagogiki. Co wazne - nigdy nie jest sama z dzieckiem, albo ja pracuję w drugim pokoju przy komputerze, albo w domu jest moja Mama. Odpowiedz Link
mycha10 Re: niania za ile??? 11.11.06, 17:20 Warszawa, 1700 zł za 10 h dziennie. Opieka nad dzieckiem i wyprowadzenie psa na spacer. Coraz trudniej znaleźć nianię za mniej niż 1500. Nianie chcą tyle ile rodzice są w stanie dać, a że oferty są coraz bardziej interesujące finansowo to dobra niania szuka aż znajdzie ofertę jaka jej odpowiada i nie jest to wcale trudne. Odpowiedz Link
mycha10 Re: niania za ile??? 11.11.06, 17:22 Szczerze powiem, że jestem tym faktem załamana bo planuję już własną dzidzie i jedynie ta kwestia powstrzymuje mnie przed podjęciem decyzji. Nie wyobrażam sobie żebym miała tyle zapłacić a oddawać dziecka do żłobka nie chce. I co tu robić. Odpowiedz Link
ktos211 Re: niania za ile??? 15.11.06, 09:14 Ja też jestem tym faktem załamana,bo właśnie zaczęłam prace i szukam niani dla córki. Tylko, że mieszkam w małej miejscowości i tu niania dostaje jakies 300 zł za pilnowanie dziecka . Jak czytam te ceny to zastanawiam się czy wogóle znajde jakąś nianię. Odpowiedz Link
fulvia16 Re: niania za ile??? 21.12.06, 12:26 w Warszawie za opiekę nad półtarocznym dzieckiem od 8.30 do 16.30 (sporadycznie od 7 rano), wychodzenie na spacery (2 razy dziennie), sprzątanie po dziecku, prasowanie jak mały śpi, gotowanie mu obiadków (jak mały śpi) tak, że zostaje dla nas - z reguły garnek zupy, czasem naleśniki, klopsy, zawsze tylko jedno danie na dzień 1100 zł, od stycznia daje podwyżkę 100 zł. Pani jest po 50. Wcześniej mieliśmy studentkę, zakres ten sam (tylko w piątki pracowała kilka godzin krócej) i płaciliśmy 1100 zł, lecz po 2 miesiącach zrezygnowała, bo nie dawała sobie rady ze studiami. pozdrawiam i życzę sukcesów w szukaniu ja od razu w ogłoszeniu zaznaczałam ile mogę zapłacić i jaki jest zakres obowiązków Odpowiedz Link
brunhilda18 A za ile niania za granice? 22.12.06, 04:29 witam serdecznie, spodziewam sie dzidziusia i rozgladam sie za niania, ale ceny mnie przerazaja... mieszkam w USA, zarobki sa tu lepsze, ale wyklalifikowana niania chce za 8 godz dziennie wiecej niz moja pensja.. orientuje sie moze ktos, za ile mozna znalezc pania z polski, do zamieszkania, opieki na dzieckiem (dlugie godziny pracy) i lekkich prac domowych? Zupelne maximum, ktore moge zaoferowac, to $1000 + utrzymanie ... Dzieki za wszelkie informacje, B. Odpowiedz Link
deodyma Re: niania za ile??? 19.06.07, 00:18 dlatego tez po urodzeniu dziecka wole posiedziec z malym w domu przez jakis czas a potem dziecko do przedszkola a ja do pracy. bo na opiekunke po prostu mnie nie stac. a przeciez nie oddam jej 3/4 swojej pensji czy tez calej, bo to bez sensu. Odpowiedz Link
doro20 Re: niania za ile??? 25.01.07, 23:00 jak to dobrze, że trafiłam na Wasze wypowiedzi. Tak naprawdę jestem załamana. Mieszkam w Warszawie.Od miesiąca szukam niani do 7 i 3-latka na 7-8 godz. Do godz. 1 dzieciaki są w przedszkolu i szkole. W tym czasie chciałabym, żeby niania ogarnęła kuchnię (dosłownie tylko naczynia do zmywarki) i poprasowała. Potem poszła po dzieci, odgrzała obiad i pobawiła się z nimi do godz 17. Nie wymagam dużego sprzątania, gotowania i robienia zakupów. Oferuję 1200 plus pokój z kuchnią i łazienką z osobnym wejściem dla osoby spoza Warszawy. I wiecie co? Kiedy poruszyłam dzisiaj ten temat(że już tak długo szukam, przy niezłych wydaje mi się warunkach) internauci z forum praca Warszawa "zlinczowali" mnie, że jak śmiem proponować tak małą pensję za taką harówę przy bachorach i chyba szukam niewolnika. Ręce mi opadły. Nic tylko rzucić pracę i dołączyć do grona mam domowych. Wyjdzie taniej... Odpowiedz Link
mysia7812 Re: niania za ile??? 21.03.07, 16:22 jestem w podobnej sytuacji- juz od ponad 1,5 m-ca szukam niani i nic.Trzy, ktore sie zdecydowaly na 1200zl, zrezygnowaly zanim przyszly do pracy, bo znalazly cos lepszego,nic tylko zostaje siedziec w domu... Odpowiedz Link
pom Pytanie 26.01.07, 10:34 Podpinam sie do wątku, by nie mnożyć bytów Chcę zatrudnić opiekunkę na 4 dni w tygodniu po 4-5 godzin. Opieka nad dzieckiem, ewentualnie kiedy śpi, podanie II śniadania dziecku, ogarnięcie mieszkania (pościelenie łóżka, sprzątnięcie w pokoju dziecka, poskładanie ubrań, itp. Chcę panią po 50, niepracującą. Mieszkam w Łodzi i maksymalna suma, jaką chce zapłacić to 500zł. No i teraz zastanawiam się, czy to dużo czy mało, czy w sam raz. Odpowiedz Link
kasiapro1 Re: Pytanie 30.01.07, 19:41 Place 10 zl/godz.Opieka,podgrzanie jedzenia,czasem warzywa na bazarku kupic przy okazjii spaceru,prasowanie juz odpadlo,bo maly nie spi.Tygodniowo wychodzi ok. 200 zl(dorywczo).Uwazam,ze ta cena jest ok-Warszawa Odpowiedz Link
uczula Re: Pytanie 31.05.07, 15:33 wiesz... sama zarabiam niewiele wiecej... ech - warszawa :) zupelnie inne zarobki. Rzecz w tym, ze ja po macierzynskim bede musiala wrocic do pracy bo nie bedzie z czego zyc, a co z dzieckiem? chyba wystawie na allegro wtedy ( zart, zart!!!) Odpowiedz Link
1000m Re: niania za ile??? 11.02.07, 11:38 Nie wyobrażam sobie, zebym płaciła niani az taka kasę. Jestem nauczycielką i nie zarabiam dużo ,dlatego moja niania dostaje 400zł. Dziecko ma 4 lata , drugie przychodzi ze szkoły 7 lat i wtedy daje mu jedzenie, nie gotuje, jedynie odgrzewa , czasami ogarnie dom , ale i tak muszę poprawiac , na warunki mojej miejscowości to dobra oferta.Pracuje od 8.30 do 16.00. Odpowiedz Link
marcia74 Re: niania za ile??? 21.02.07, 14:48 Warszawa - 1200 zl. Od 8 do 17.00, w perspektywie do 18.00 (pewnie dam 100 zl. wiecej). Tylko opieka nad dzieckiem + gotowanie dziecku. Odpowiedz Link
sandra9925 Re: niania za ile??? 20.03.07, 23:27 Ja opiekuje sie 2 dzieci jedno ma 3latka drugie 10l opiekuje sie 2 lata dziecko młodsze jest bardzo ze mna zżyte zakochane.Mam podejscie do dzieci i wiem ze mnie bardzo lubia ja takze je lubie.Otrzymuje 500zł za opieke rodzice dzieci sa zadowoleni bardzo nie wyobrazaja sobie aby dzieci zostały z kims innym.Maja oboje dobrze płatna praca ja pracuje 7 dni w tygodniu.Karmie sprzatam spaceruje z młodszym dzieckiem niekiedy starszemu dziecku pomagam w lekcjach.Niania jest niezastąpiona. O wszystko co poprosza zgadzam sie trzeba zostac dłuzej zostaje moga na mnie liczyc .Powierzyli mi dzieci mieszkanie wszystko.Maja zaufanie do mnie.Ciesze sie ze sa zadowoleni ale niewiem jak powiedziec o podwyzszce tym bardziej ze opiekuje sie 2 lata i wiem ze stac rodziców dzieci aby zapłacili wiecej.Nie mam odwagi powiedziec wprost ale chodzi mi o czas ze długo juz jestem z dziecmi i nieraz jak wyjezdzaja pilnuje im mieszkania, Odpowiedz Link
margarettka Re: niania za ile??? 27.03.07, 11:38 we wrocławiu straszny bum cenowy na nianie teraz 6 zl/h to norma... w ogole trudno nianie znalezc, ja w koncu skorzystalam z uslug agencji i znalazlam nianie za 1000zl miesiecznie etat 9h dziennie. to jest niedrogo niestety takei realcia teraz we wroclawiu. Odpowiedz Link
dixi Re: niania za ile??? 04.04.07, 11:13 do nas przychodzi niania (studentka) na 3 godz dziennie - 3,50/ godz. Wyłącznie opiekuje sie dzieckiem - glownie wychodzą na plac zabaw, jak pogoda nie dopisuje maly wyzywa sie w domu. W domu jest moja mama, ktora zostaje z dzieckiem na resztę dnia gdy jestem w pracy. Mieszkamy w malym miescie w woj. śląskim. Odpowiedz Link
kluseczkam Re: niania za ile??? 19.04.07, 10:52 Moja brała 700 3 lata temu i kazała jeszcze extra dopłatę na bilet miesięczny czyli wyszło ok. 800 zł /miesięcznie za 8 godzin dziennie. Odpowiedz Link
ju_lenka Re: niania za ile??? 10.04.07, 12:48 Ja w Gliwicach płacę opiekunce 4,2 zl/h. ___ Julenka urodziła się 20 minut po północy, 13.07.2005r. Odpowiedz Link
gemini71 Re: niania za ile??? 16.04.07, 21:47 Warszawa raz jeszcze. Koszmar, właśnie rozmawiałam z kandydatką na nianię, bo musimy znaleźć do wakacji jakąś fajną opiekunkę dla naszej córki i maluszka, który jest w drodze. Niania, podobno doświadczona (ma 34 lata, mówi, że zajmuje się opieką nad dziećmi od ponad 6 lat), w pierwszych słowach zaznaczyła, że zanim zaczniemy o szczegółach, ona chce wiedzieć, czy zaakceptuję jej najwazniejszy warunek, czyli stawkę 10 zł za godzinę. Oczekuje, że praca bedzie na pełny etat, czyli 8-10 godzin dziennie. To wychodzi co najmniej 1600-1700 zł za miesiąc (przy 8 godzinach pracy). Cały czas nadawała o pieniądzach, nawet nie zapytała, w jakim wieku jest moja córka... Nie była chyba też zainteresowana naszymi oczekiwaniami... No, nieźle się zaczyna nasz kolejny casting na nianie... Jakby ktoś słyszał o sensownej opiekunce w stolicy, do pracy na Ursynowie, proszę o info :) Odpowiedz Link
puszystka1 Re: niania za ile??? 02.06.07, 19:15 1.200 zł /warszawa/ wychodzi za godzine 6-7 zł zależy od miesiaca , ale urlopy mam płatne. Zajmuje się dzieckiem , gotuje oraz "ogarnięcie" mieszkania jak malutki śpi. Odpowiedz Link
bejoy Re: niania za ile??? 04.06.07, 22:52 od 15 do 18-19 5 dni w tygodniu gotuje, troche sprzata, odbiera dziecko i biega z nim po podwórku 300zł/dziecko + 300zł/dom = 600zł/miesiąc Odpowiedz Link
marioladabr W Warszawie 06.06.07, 09:46 Nie wiem dziewczyny jak szukacie. Ja znalazłam nianię w W-wie za 500 zł. Powiesiłam ogłoszenia na pobliskich blokach i sporo pań się zgodziło. Dzieciak nie miał 2 lat a ja szukałam wtedy pracy bo z jednej mnie wywalili za to że dzieciak chorował (chodził do żłobka). Znalazłam pracę ale daleko od domu i długo pracowałam i sami zdecydowaliśmy że damy jej za te godziny 100 zł więcej więc dostała 600 (średnio 3 zł/h) (ale zgodziła się na stawkę 500 zł). Pani jest na emeryturze i dorabia sobie. Zgłosiły się też panie, które liczyły na 8 zł/h ale miało to być dla nich podstawowe źródło utrzymania. Nasza niania zajmuje się tylko dzieckiem, musi mu tylko odgrzać jedzonko. Mały idzie od września do przedszkola a nasza "babcia" będzie szukała nowej pracy (ale po prawej stronie Wisły). Odpowiedz Link
julca2 po prawej stronie???? 19.06.07, 12:22 ja szukam niani dla synka od września/pazdzernika 2007 moze lokalizacyjnie okreslisz gdzie ta niania to moze bedzie pasowalo .My mieszkamy na rozdrozu Ząbek/Marek i W-wy, dzieko moze byc doworzone do niani Odpowiedz Link