misoune Re: Wzrost dziecka lat 12 04.02.18, 21:19 Marceli szpak dziwi się światu.... Weź, bo jakiegoś szoku w końcu dostaniesz od tego zdziwienia. I jeszcze raz mówię - ten się śmiejr, kto się śmieje ostatni. Dwa lata temu pod Grójcem było słynne zderzenie volvo z fordem. Cwaniaki w volvo wiezli trójkę dzieci na słynnych poddupnikach i to jeszcze wbudowanych do samochodu, dzieci bodajże od 6 do 10 lat. Wszystkie zginęły na miejscu, choć samochód cały. W fordzie trójka dzieci w identycznym wieku, zapieta w fotelikach - zero obrażeń. I to do mnie przemawia, a nie takie głupie pi....py, które szerzą swoje "mundrosci" Odpowiedz Link Zgłoś
aaa-aaa-pl Re: Wzrost dziecka lat 12 04.02.18, 21:51 Przede wszystkim- nikt się nie śmieje.Trudno też wozić dzieci w foteliku do 18 r.ż.W pewnym momencie i tak trzeba przestać - dzieciak sie zwyczajnie nie mieści do fotelika( pomijam skrajne przypadki, typu emama jadąca w foteliku- gdzieś pojawiła się ta informacja).Wiekszośc 12 latków to już spore nastolatki, powyzej 160 cm. wzrostu- dlatego zdziwiła mnie deklaracja wożenia ich w fotelikach.Nie wiem w jakim wieku były dzieci w opisanym zdarzeniu- pewnie maluchy .Moje dziecko też zawsze ( !!!) było wożone zgodnie z przepisami - teraz z przyczyn obiektywnych jeżdzi jak dorosły( ma prawie 16 lat). Odpowiedz Link Zgłoś
szeptucha.z.malucha Re: Wzrost dziecka lat 12 04.02.18, 21:55 Przede wszystkim mowa tu o 12-latkach, którzy rozmiarami często dorównują dorosłym a bywa, że przerastają rodziców. Chyba nie masz do czynienia z młodzieżą w tym wieku, tylko patrzysz z perspektywy opiekuna małego dziecka.. Po drugie jestem zbulwersowana tym jak określasz rodziców, którzy używali rekomendowany przez volvo system. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa-aaa-pl Re: Wzrost dziecka lat 12 04.02.18, 22:35 " Cwaniaki z volvo" ...przekraczasz granicę... Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Wzrost dziecka lat 12 04.02.18, 22:42 To się nazywa zawiść. Typowa polska cecha. Jakby tico jechali to nie byliby cwaniakami. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Wzrost dziecka lat 12 04.02.18, 22:22 Trzeba być debilka żeby komuś życzyć wypadku ale po tobie wszystkiego się można spodziewać...Tacy jak ty nie mają funkcji myślenia. Zapewne mojego prawie 16-latka tez powinnam wsadzić w fotelik tylko on ma prawie 180 cm wzrostu i kurczę gdzie ja znajdę taki fotelik? 🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
misoune Re: Wzrost dziecka lat 12 05.02.18, 10:55 Bredzisz już widzę. Wszystko ci się pomieszalo .... Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Wzrost dziecka lat 12 05.02.18, 09:03 Mój 9-latek ma 150 cm wzrostu. A widuję 6-klasistów od których jest wyższy, choć jest od nich o 4 lata młodszy. Jedno dziecko jest wyższe, drugie niższe, tak było od zawsze i co w tym dziwnego? Moja 12-latka ma 156 cm wzrostu i uważam, że jest dość niska. Odpowiedz Link Zgłoś