Dodaj do ulubionych

Do alergiczek - brzoza

15.04.18, 15:57
Cześć dziewczyny-alergiczki, może coś doradzicie. Mam silną alergię na brzozę, która jak wiadomo właśnie strzela pyłkami pod niebo. Biorę leki doustne, mam Metmin do nosa. Tu jakoś daje się sprawę opanować. Spory problem mam z oczami, dostałam od lekarki Cortineff w razie gdyby było bardzo ciężko (stosuję w mega ostateczności). A tak "na co dzień" poleciła mi krople Polcrom. Bardzo słabe, pomagają troszkę. Może doradzicie coś lepszego, co by nie było sterydem i pomogło przetrwać ten trudny czas?
Obserwuj wątek
    • jolie Re: Do alergiczek - brzoza 15.04.18, 17:46
      A masz objawy zapalenia spojówek czy zmiany atopowe na skórze powiek? Jeśli to pierwsze, to może krople Opatanol, mojemu synowi pomagają. Ten sezon jest ciężki, w Krakowie - pogoda jak w czerwcu, same słoneczne dni, mało deszczu, na brzozach długaśne pęki (?) z pyłkami, czekamy z utęsknieniem na deszcz.
      • fil.lo Re: Do alergiczek - brzoza 15.04.18, 18:22
        Dzięki za odpowiedź. Mam mega zapalenie spojówek, spróbuję tych kropli, dzięki! Sezon okropny, żeby chociaż czasem w nocy pokropiło...
        • jolie Re: Do alergiczek - brzoza 15.04.18, 18:58
          Wydaje mi się, że są na receptę, ale może lekarz pierwszego kontaktu Ci wypisze. Syn zakrapia oczy rano i wieczorem. Ale jeśli masz mocno obrzęknięte i zaczerwienione spojówki, ostre zapalenie, to chyba przez 2-3 dni lepsze były krople, które trochę sterydu mają. Może jakiś okulista na forum się wypowie.
    • magata.d Re: Do alergiczek - brzoza 16.04.18, 10:21
      Ja mam opatanol i mi pomaga, ale jest na receptę. Próbowałam zabak bez recepty, ale kiepsko na mnie działa. Spróbuj może porozmawiać z lekarzem i zmienić ten lek doustny, bo to on ma największe znaczenie w blokowaniu objawów, również tych ocznych. Okulistka dała mi bardzo dobrą radę, która mi pomaga. Powiedziała, żeby często wpuszczać do oka krople nawilżające, bo to wypłukuje alergeny z oka. Najpierw wpuszczasz krople nawilżające, a po paru minutach np. Opatanol.
      • fil.lo Re: Do alergiczek - brzoza 16.04.18, 10:31
        Wielkie dzięki! Wybieram się wkrótce do alergologa, to pogadam o tym wszystkim. Opatanol pewnie mi przepisze. Dobry patent z tym płukaniem. Pozdrawiam!
    • jaulfa Re: Do alergiczek - brzoza 16.04.18, 11:18
      U nas sprawdzają się krople zabac albo cusicrom
    • heca7 Re: Do alergiczek - brzoza 16.04.18, 11:52
      Córka bierze opatanol. Jest na receptę i ma krótki termin przydatności 4 tygodnie chyba.
    • mmoni Re: Do alergiczek - brzoza 16.04.18, 13:54
      Dołączam się do pochwał Opatanolu. Wszystkie krople z -krom w nazwie (czyli z kromoglikanem sodowym) u mnie nie działają.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka