Dodaj do ulubionych

Da się zapuścić włosy?

26.07.18, 07:48
Po kilku latach prób stwierdzam, że nie. Za każdym razem przychodzi moment, że szlag mnie trafia i obcinam..mam dużo gęstych włosów i wyglądam, jakbym miała miotłę na głowie 😐😐
Jak wam się udało zapuścić?
Obserwuj wątek
    • nika222 Re: Da się zapuścić włosy? 26.07.18, 08:00
      Chodząc regularnie do fryzjera. Poważnie. Noszę bardzo krótkie wlosy, a kiedyś wymyśliłam sobie, za je zapuszczę. Rok mi to zajęło, ale cały czas co 6 tygodni byłam na regulacji fryzury, żebym nie wyglądała jak z mopem. Jak doszłam do długości poniżej podbródka, ścięłam znowu na krotko, bo jednak wolę takie.
      • solejrolia Re: Da się zapuścić włosy? 26.07.18, 08:10
        Miałam tak samo! 😃

Ale ja mam krótką fryzurę bo tak lubie ( do dlugich włosów w dzuecinstwie matula mnie przymuszała, i mam delikatną traumę wink )
        • tojamarusia Re: Da się zapuścić włosy? 26.07.18, 08:25
          Od 30 lat mam krótkie włosy😐coś chciałabym sobie odmienić.
          • nika222 Re: Da się zapuścić włosy? 27.07.18, 07:48
            Ja czasami poszaleje z kolorem, albo coś sobie podgole, np.jeden bok. Ale najlepiej się sprawdza zmiana koloru, radykalna. Potem z przyjemnością wracam do tego w którym mi najlepiej.
    • agnes_topesto Re: Da się zapuścić włosy? 26.07.18, 08:08
      da się, ale do tego jednak trzeba cierpliwosci.
    • redheadfreaq Re: Da się zapuścić włosy? 26.07.18, 08:37
      Trafiłam na fryzjerkę, która dobrała mi właściwą pielęgnację (bynajmniej nie "super-hiper-pro-fryzjerskich", a drogeryjnych, tylko pasujących do rodzaju włosów), dzięki czemu na żadnym etapie nie miałam "miotły".
    • coannawie Re: Da się zapuścić włosy? 26.07.18, 08:45
      Może po prostu bardziej się sobie podobasz w krótkich włosach?

A zapuszczanie włosów może być drogą przez mękę. Jeżeli włosy rosną wolno, a łatwo się niszczą, to pewnie trzeba zainwestować dużo czasu w pielęgnację końcówek, no i peelingi i wcierki w skórę głowy.

• janja11 Re: Da się zapuścić włosy? 26.07.18, 08:47
      Da się. Ja już wszelkie długości włosów miewałam. Ale faktycznie kontrola dobrego fryzjera jest wskazana w takim procesie.
      Też pamiętam takie etapy zapuszczania włosów, kiedy włosy ledwie ucho zakrywały i nie bardzo się dało coś z nimi zrobić.
      Jak już ten moment przetrwałam, to już tylko lepiej było.

Swoją drogą, to jest okropne określenie : ZAPUSZCZAĆ włosy.
    • ida_listopadowa Re: Da się zapuścić włosy? 26.07.18, 08:54
      Jedyny sposob - nie ruszac, przeczekać. Zadnych fryzjerow i podcinania, wlosy w gumke, mikrowarkoczyk i zyc z tym jakis czas.
    • alpepe Re: Da się zapuścić włosy? 26.07.18, 08:59
      ale co się pochwaliłaś, to Twoje smile A ja dziś napoiłam pająki, które mam przy termometrze, widać, że się ucieszyły z wody.
    • 098qwerty Re: Da się zapuścić włosy? 26.07.18, 09:00
      Trzeba trafić na dobrego fryzjera, który dobierze kolor i fryzurę do danej osoby, ma pomysł na klientkę i mu zaufać. Takiego, który nie obcina połowy klientek na Stenkę a drugiej połowy na Kożuchowską czy inną aktorkę, a sam dobierze kształt fryzury, długość włosów i ich kolor do twarzy, nie będzie na siłę robił z osoby o cienkich i prostych włosach kogoś z burzą loków.
      Mi po wielu latach wychodzenia ze łzami w oczach od różnych fryzjerów, z włosami postawionymi na lakier a fryzurą jak dla "starszej pani", udało się trafić na mistrza nożyczek. Kolor dobrany indywidualnie jako mieszanka kilku farb, fryzura też, w końcu wyglądam jak człowiek a z zakładu wychodzę uśmiechnięta i zadowolona.
      • jola-kotka Re: Da się zapuścić włosy? 26.07.18, 15:25
        Co ta historia ma wspolnego z zapuszczaniem?
    • katie3001 Re: Da się zapuścić włosy? 26.07.18, 09:13
      da się. Zrób sobie keratynowe prostowanie włosów. Włosy będą wygładzone, zdyscyplinowane i od razu ułożone smile
    • aerra Re: Da się zapuścić włosy? 26.07.18, 14:54
      Ja zapuszczałam normalnie, po prostu nie obcinałam krótko, a tylko pielęgnacyjne cięcia. Zapuszczałam z bardzo krótkich do bardzo długich, a potem odwrotnie, tzn parę razy w życiu obcinałam włosy z długości "do półdupka" do bardzo krótkich (włącznie z tym, że raz obcięłam całkowicie na krótko, tak z 5 cm maks włosy miały, a z tyłu całkiem podgolone). W tej chwili mam poniżej talii. 9 lat temu miałam krótkie, ale oczywiście w międzyczasie też podcinałam. W ciągu roku rosną mi ponad 20 cm.
      Idź do dobrego fryzjera, powiedz, że chcesz zapuścić i niech Ci tak przytnie i nauczy Cię układać, żeby było ok.
    • jola-kotka Re: Da się zapuścić włosy? 26.07.18, 15:18
      Doczepic sie udalo i tak 15 lat smile ale moja kolezanka zapuszczala i w tym najgorszym momenci zawsze chodzila w zwiazanych z takich za ucho ma juz za lopatki , chodzila na zabiegi wzmacniajace wlosy.
    • zielonecurry Re: Da się zapuścić włosy? 26.07.18, 16:31
      Da się. Przez 15 lat nosiłam krótkie włosy. Do zapuszczenia namówił mnie fryzjer. Co 5-6 tygodni chodziłam na regulacje fryzury. Poszło lepiej niż myślałam.
    • ertyla Re: Da się zapuścić włosy? 26.07.18, 16:39
      Najwidoczniej, skoro masz miotłę na głowie i musisz obciąć, to długie włosy nie są dla Ciebie.
      Jakbyś miała ładne włosy w długości "długie" to byś nie obcinała.
    • wapaha Re: Da się zapuścić włosy? 26.07.18, 16:42
      Jestem w trakcie zapuszczania. Jak stwierdzam że to co jest na głowie traci fason idę do fryzjera, który podcina delikatnie i robi porządek . Wychodzi mi że tak co 6-8 tygodni
    • muchy_w_nosie Re: Da się zapuścić włosy? 26.07.18, 16:48
      Da się jak lubisz, ja nie lubię, mam wlosy w połowę szyi czasem do ramiom, kilka,razy miałam jeża na 7mm.
    • tairo Re: Da się zapuścić włosy? 27.07.18, 07:24
      Miotła na głowie to tylko etap, dłuższe włosy zaczynają opadać pod swoim własnym ciężarem, o ile nie masz domieszki genów afrykańskich, a o ile mi wiadomo nie masz.
      Trzeba to przeczekać, ujarzmiając dowolnie wybranym sposobem (spinki, kosmetyki modelujące, wiązanie jak tylko jest co złapać gumką, chowanie pod nakryciem głowy).
      Zależy jaką miałaś wyjściową fryzurę, mocno wycieniowaną czy np. dość równego boba. Im bardziej wycieniowane, tym bardziej warto chodzić regularnie co kilka tygodni na wyrównanie z cieniowania. Przez kilka miesięcy nie będzie za bardzo wizualnie przybywało długości, ale fryzura będzie wyglądać lepiej, niż po prostu odrastana na dziko. Jak już będą w miarę równe, zaczynasz hodować długość, czyli chodzisz raz-dwa razy do roku na przycięcie zniszczonych końcówek.

Ja mam włosów dużo i gęste, ale jednocześnie bardzo cienkie, czyli wiotkie, więc dość szybko przestają odstawać, ale i tak z pół roku najchętniej chodzę w czapce albo chustce smile
    • ina_nova Re: Da się zapuścić włosy? 27.07.18, 08:49
      Normalnie. Tyle, że włosów mam średnio.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka