Dodaj do ulubionych

Żegnam sie

27.08.18, 08:05
Dziekuje za miło spędzony czas, ale po tym, co troll i klakierzy napisali o moim rodzicielstwie uznaje, ze czas najwyższy przestać sie tu produkować.

Wszystkiego dobrego, dziewczyny.
Obserwuj wątek
    • kropkacom Re: Żegnam sie 27.08.18, 08:07
      Jesteś pewna, że odchodzisz a nie wrócisz pod innym nickiem?

Tak, temu forum nadają znowu ton trolle i ich klakierzy.
      • jola-kotka Re: Żegnam sie 27.08.18, 08:19
        Nawet jak wroci pod nowym nikiem to niewiele to zmienia jako thank you juz jej nie bedzie a to znaczy , biorac pod uwage powod , ze hejt wygral a to nie jest ok.
        • katja.katja Re: Żegnam sie 27.08.18, 11:22
          A powiesz mi o co chodzi?
    • milva24 Re: Żegnam sie 27.08.18, 08:07
      Ale o co chodzi?
    • jola-kotka Re: Żegnam sie 27.08.18, 08:11
      Ej wez. Serio nie takie rzeczy tu przezylam. To nie jest powod zeby odchodzic z forum. Moze nie zawsze nam jest po drodze ze soba ale prosze cie przemysl to. To po co ja cie bronilam? Serio jakiejs lasce chcesz dac satysfakcje i po tym co napisala na ciebie odejsc? Jesli ktos tu powinien odejsc to nie ty a ona. A jesli naprawde odejdziesz to pomimo wszystko bedzie mi zal. Pozdrawiam.
      • kropkacom Re: Żegnam sie 27.08.18, 08:15
        Nie, jolka. Jak się uderza w jakość macierzyństwa to boli rodzica sto razy bardziej. Po raz kolejny nie wiesz o chodzi.
        • jola-kotka Re: Żegnam sie 27.08.18, 08:22
          Aha oczywiscie ja nie wiem. Wiem. Owszem uderzono w najczulszy punkt ale odejsc to poddac sie. Pokazac ze troll ktory zyje z niszczenia innych ma gore , w taki sposob to wszystkie nas tu wykosi.
          • kropkacom Re: Żegnam sie 27.08.18, 08:23
            Już i tak wygrywają.
            • jola-kotka Re: Żegnam sie 27.08.18, 08:27
              Z takim podejsciem "juz i tak wygrywaja "to im moze oddajmy reszte to daleko jeszcze nikt nie zajechal.
              • mdro Re: Żegnam sie 27.08.18, 08:56
                Jakim "im", jolu-paczko, "specjalistko" od macierzyńska, związków etc., która nie przepuścisz żadnej okazji, by wepchnąć się z jakimś z d.. wziętymi "poradami"?

Zajmij się może szykowaniem do emigracji do Hiszpanii...
                • jola-kotka Re: Żegnam sie 27.08.18, 09:01
                  No takim np. Jak ty smile .
                  • mdro Re: Żegnam sie 27.08.18, 09:15
                    Słaaabe, ale czegóż wymagać...
    • heca7 Re: Żegnam sie 27.08.18, 08:23
      Przegapiłam jakiś wątek?
      • jola-kotka Re: Żegnam sie 27.08.18, 08:30
        "moj facet namawia mnie na dziecko"
        • milva24 Re: Żegnam sie 27.08.18, 08:37
          Zajrzałam w tamten wątek, spojrzałam, że troll i nie kontynuowałam.
          • heca7 Re: Żegnam sie 27.08.18, 09:29
            To samo. Przeczytałam tylko post startowy. A asme mam wygaszona.
      • milva24 Re: Żegnam sie 27.08.18, 08:30
        Ja chyba też.
    • alpepe Re: Żegnam sie 27.08.18, 08:35
      Nie wiem, ja się nie udzielałam ani tu ani tu, ale może prawda w oczy kole i stąd to pożegnanie? Nie lepiej się zastanowić nad sobą?
      • jola-kotka Re: Żegnam sie 27.08.18, 08:37
        Musisz?
        • alpepe Re: Żegnam sie 27.08.18, 09:03
          Tak, to forum nie jest tylko od głasków. Przychodzą tu różne kobiety, niektóre krzywdzą najbliższych np. obsesyjnie każąc swojemu dziecku zwracać uwagę na wagę ciała albo podburzać dziecko, by mieć wymówkę i móc wrócić do Polski. I to forum nieco takie osoby, mam nadzieję, nieco naprostowuje. Co do wątkodajki, nawet nie kojarzyłam, że ma dziecko, ale skoro ktoś coś zauważył, to może trzeba to przemyśleć, jeśli to nieprawda, dalej działać na tym forum ze spokojnym sumieniem, a jeśli jednak coś jest na rzeczy, może to zmienić?
          • jola-kotka Re: Żegnam sie 27.08.18, 09:08
            To forum zauwaza wiele tego co jest bzdura nie majaca z prawda nic wspolnego bo ktos sobie wydumal albo w jego swiecie to jest nierealne bo realne jest przeciez tylko to co widzial, czego nie widzial nie istnieje. Jesli ktos pisze ze oddawal pod opieke dziecko bo partner byl chory no to tu nie ma sie nad czym zastanawiac wiekszosc ludzi w takiej sytuacji potrzebuje pomocy innych.
            • alpepe Re: Żegnam sie 27.08.18, 09:31
              Nie czytałam tamtego wątku, jeśli to, co tam było zarzutem, jest nieprawdą, prostuje się to lub uważa za tak śmieszne, że nawet się do tego nie odnosi.
              Mnie różne rzeczy tu zarzucano, często z braku wiedzy i miałam dwa wyjścia, albo brnąć dalej i udowadniać to czy tamto, na co nie mam czasu, albo tyle, na ile mi starczy czasu wyjaśnić i olać. A takie obrażanie się akurat nie świadczy o tym, że krytycy nie mają racji.
          • lilia.z.doliny Re: Żegnam sie 27.08.18, 09:13
            poza tym "wiadomy.watek" to metaforyka spietrzona dla najwierniejszych sluchaczy i czytaczy. nalezalo sie zorientować, ze watek warszawskiej.czy jakiejs jtam,est watkiem.asmarabis, ktora z kolei sparodiowala thank you, ktora kilka dni wczesniej napisala w jakims watku cos, co moglo posluzyc jako pozywke parodii. matko. jestem.na forum milion lat ale nie znam niuansow, dokladnej.ilosci dzieci kazdej forumki oraz szczegolow jej zycia intymnego. odpowiadalam.na post startowy, ewidentnie prowokacyjny. i tyle.
            • wheels.of.fire Re: Żegnam sie 27.08.18, 09:33
              A dlaczego od razu Asmarabis ma być winna?
              • rosapulchra-0 Re: Żegnam sie 27.08.18, 17:51
                Bo jest obrzydliwym trollem, który tylko szuka okazji by personalnie zaczepiać forumki w sposób daleki od dobrego zachowania. To ten sam poziom ohydy co gazeciarz.
            • pani-noc Re: Żegnam sie 27.08.18, 10:03
              Ja sytuacji rodzinnej thank_you nie znam i kompletnie mnie to nie interesuje. Jeśli jednak widzę wątek thank_you, gdzie na serio dzieli się z ematkami planami powiększenia rodziny, a tuż obok drugi wątek na ten sam temat załozony przez randoma to było rzeczą oczywistą, że to trolling. Nawet napisałam w tamtym wątku, że to troll wątek.

Czego nie wiedziałam to to, że troll sparodiował sytuację rodzinną thank_you. Ale o tym napisała już sama zainteresowana. W takim wypadku reakcja moderacji powinna być natychmiastowa. Zamiast tego forumowe żmijki karmily trolla i dołączyły do naśmiewania się z życia prywatnego thank_you.

Uważasz, że tak właśnie powinno wyglądać to forum?
              • pade Re: Żegnam sie 27.08.18, 10:24
                Ja wiem, że nikogo moje zdanie nie interesuje, bo trolle nakręcają forum, bo asma jest śmieszna, a bez gazeta nudnouncertain Ale mnie się coraz bardziej nie chce tu pisać. Za dużo trolli, za dużo sfrustrowanych facetów. Niektóre wątki są obrzydliwe, gdybym była modką to bym je wywaliła. A one wiszą, a wywalony jest fajny wątek z radami od Snake.
                Czemu to ma służyć?
                No trudno, nie będę zakładać pożegnalnych wątków. Zaglądam tu coraz rzadziej, pewnie za jakiś czas całkiem sobie odpuszczę.
                • lilia.z.doliny Re: Żegnam sie 27.08.18, 10:29
                  No trudno, nie będę zakładać pożegnalnych wątków. Zaglądam tu coraz rzadziej, pewnie za jakiś czas całkiem sobie odpuszczę. pade, wes i mnie nie wku...aj, pieknie prosze suspicious. kto mnie bedzie rozpracowywal w siedem do osmiu sekund?
                  • pade Re: Żegnam sie 27.08.18, 10:45
                    smile
                    Ja naprawdę czuję się tu coraz bardziej obco. Kiedyś wpadałam jak do znajomych. Nawalanki były owszem, ale było też mniejsze przyzwolenie na chamstwo. Przynajmniej ja to tak odbierałam.
                    Teraz jest za duużo nowych nicków, za dużo trolli i za dużo chamstwa.
                    • pitupitt Re: Żegnam sie 28.08.18, 13:24
                      Wszystko przez to, ze przylazło nowe pokolenie e-mamusiek. To powszechne chamstwo widać nie tylko na forum, widać je tez w życiu codziennym, w szkołach, sklepach, na placach zabaw, wszędzie. Jak Ci jakaś młoda mamuśka nie wpier…, praktycznie za nic, to cud. Jak to moja kumpela mawia "normalni ludzie to tak do rocznika 82, potem to tylko dno i wodorosty. Czasem można trafić normalną jednostkę, ale to baaaaaardzo rzadko". Niestety ma rację kobieta... uncertain
                      • pani-noc Re: Żegnam sie 28.08.18, 13:27
                        Nie ma racji. Chamstwo nie ma rocznika. Problemem tego forum są męskie trolle oraz moderacja, która działa za wolno w odniesieniu do ruchu na forum.
                        • kropkacom Re: Żegnam sie 28.08.18, 13:31
                          Może warto poszerzyć grono moderatorskie? wink
                      • alicia033 Re: Żegnam sie 28.08.18, 17:40
                        pitupitt napisał(a):

> Wszystko przez to, ze przylazło nowe pokolenie e-mamusiek.

a to nowe pokolenie e-mamusiek, to kto?
                        Może kota marcowa, która w tamtym, skasowanym trollowątku sobie nie żałowała jazdy po thank_you?
                        (Nie)stety, ale na forum większość piszących to nicki, obecne od wielu, wielu lat; niektóre po "liftingu" nicków, ale od dawna rozszyfrowane.
                • lady-z-gaga Re: Żegnam sie 27.08.18, 10:32
                  trzeba mieć chore poczucie humoru, aby uznać, że asma jest śmieszna
                  widziałam, że poleciał wątek adresowany do Snakelilith - oczywiście "zgodnie z regulaminem", bo miał nicka w tytule
                  tyle, że większość z nas doskonale pamięta, że nie każdy wątek personalny był kasowany, więc jest to tylko kolejny z niezliczonych przykładów arogancji moderacji, ktora ma w dudzie potrzeby swoich uzytkowników
                  • pani-noc Re: Żegnam sie 27.08.18, 10:46
                    > widziałam, że poleciał wątek adresowany do Snakelilith - oczywiście "zgodnie z regulaminem", bo miał nicka w tytule

Ojp, przecież to był jeden ze spokojniejszych i sensowniejszych wątków w ostatnim czasie. I poleciał?
                    Przecież to jest dramat.
                    • pade Re: Żegnam sie 27.08.18, 10:52
                      No, dramatem jest to, że poleciał i to, że to był jeden z sensowniejszych tematów ostatnio. Co świadczy wyraźnie o tym, że poziom forum znacząco się obniżył.
                      • alpepe Re: Żegnam sie 27.08.18, 11:49
                        Raczej to świadczy o modkach. Niektóre wypowiedzi lecą, ale nie dlatego, że są kontrowersyjne, tylko dlatego, że inne forumowiczki cóż, nie nadążają z myśleniem, tylko lecą stereotypem, a modki nie są inne, do tego to publiczne zajmowanie stanowiska.
                        • princesswhitewolf Re: Żegnam sie 27.08.18, 22:06
                          No ale ile czasu moga te modki spedzac na forum czytajac kazda jedna wypowiedz. To tez ludzie a sezon szkolny sie jeszcze nie zaczal i byc moze wakacjuja
                      • ala.maciejka Re: Żegnam sie 27.08.18, 17:20
                        A ja nie wiedziałam dlaczego poleciał, myślałam, że jakaś jatka w nim była, zdążyłam przeczytać początek a jak chciałam się wziąć za resztę to już go nie było. A to za nick w tytule?
                        Moderacja tutaj jest tragiczna, nie usuwa postów trolli, które ewidentnie chcą wywołać jatkę, nie usuwa postów wulgarnie atakujących inne foremki, klikanie na kosz nie pomaga, nie wierzę, że tylko ja klikam.
                  • pade Re: Żegnam sie 27.08.18, 10:49
                    Muszę się zgodzić. Nigdy nie napadałam na moderację, bo zazwyczaj wchodziłam na forum po tym, jak pojawiał się konflikt i nie wiedziałam o co chodzi. Ale tego co się teraz dzieje nie rozumiem.
                    To forum przypomina komentarze pod artykułami na onecie czy gazecie, a nie forum, które kiedyś znałam i lubiłamsad
                  • princesswhitewolf Re: Żegnam sie 27.08.18, 22:08
                    Czesc watkow kasowana jest z automatu
      • lady-z-gaga Re: Żegnam sie 27.08.18, 09:20
        Pamiętam Twoje posty sprzed lat, kiedy jeszcze byłaś ze swoim facetem, widzę, jak teraz piszesz i jedno powiem: nie było widać, ani nie widać teraz zastanawiania się nad sobą.
        • alpepe Re: Żegnam sie 27.08.18, 09:35
          Nic nie wiesz, jak jest, tak na sto procent. Tyle powiem smile Ale słodko, że mnie kojarzysz smile
    • tt-tka Re: Żegnam sie 27.08.18, 08:58
      Rozumiem , ale szkoda.
      Gorszy pieniadz wypiera lepszy, odchodzisz, chamskie trolliszcze zostaje.
    • pani-noc Re: Żegnam sie 27.08.18, 08:59
      Moderacja dała ciała, bo troll wątek nawiązujący do cudzej sytuacji rodzinnej powinien polecieć z prędkością światła, a autor dostać bana na głównym nicku.

Szkoda, ale rozumiem taką decyzję. Też nie chciałoby mi się rozmawiać ze żmijami, które w taki sposób karmiły trolla.
      • lily_evans11 Re: Żegnam sie 27.08.18, 09:09
        Wybacz, 3/4 forum aż tak nie żyje cudzym problemami, żeby wychowywać tego typu podobieństwa i bawić się w detektywów, kto, co, komu i dlaczego. Wątek jak wątek, głupawy i tyle, w ogóle bym go nie skojarzyła z nikim na forum, raczej z wypocinami kolejnej nudzącej się pod koniec wakacji uczennicy.
        • lily_evans11 Re: Żegnam sie 27.08.18, 09:16
          *wychwytywać
        • pani-noc Re: Żegnam sie 27.08.18, 09:25
          Moderacja to nie 3/4 forum. Podszywanie się pod inne osoby by ośmieszyć ich sytuację rodzinną powinno skutkować banem.
          • lily_evans11 Re: Żegnam sie 27.08.18, 09:28
            No to ja w życiu nie odebrałam tego jako podszywanie się pod kogokolwiek. Raczej jako wypociny mające u podstaw totalną głupotę.
          • mdro Re: Żegnam sie 27.08.18, 09:28
            Moderacja duchem świętym nie jest, więc jeśli ktoś jakieś problemy widzi, należy do niej pisać.
      • jola-kotka Re: Żegnam sie 27.08.18, 09:15
        Dla moderacji bylo to nie do wykrycia chyba ze ma notatki z kazdego watku i czyta je non stop w celu zapamietania szczegulow zycia kazdej forumki.
        • pani-noc Re: Żegnam sie 27.08.18, 09:24
          Wątek ewidentnie nawiązywał do wątku thank_you i choćby z tego powodu powinien być pod obserwacją. Po tym jak wpisała się tam ofiara trollingu wszystko było jasne.
        • lady-z-gaga Re: Żegnam sie 27.08.18, 09:43
          Dla moderacji, kiedy moderacja chce, wiele rzeczy (i aluzji do konkretnych osob) jest do wykrycia, jeszcze zanim jakakolwiek ematka to wykryje.
          • alpepe Re: Żegnam sie 27.08.18, 11:50
            no, ale to akurat wynik silnych sympatii i antypatii modek.
            • leyre2 Re: Żegnam sie 27.08.18, 15:12
              Moderacja powinna byc obiektywna.
              • ala.maciejka Re: Żegnam sie 27.08.18, 17:22
                Moderacja to ludzie. Nigdy obiektywna nie będzie.
                • leyre2 Re: Żegnam sie 27.08.18, 17:28
                  Dlatego narzekasz ze klikasz na kosz i nic sie nie dzieje. Owszem moderacja bedzie obiektywna jesli bedzie kierowac sie tylko regulaminem.
                  • pani-noc Re: Żegnam sie 27.08.18, 17:52
                    Cóż, gdyby moderacja przypadkiem pojawiła się w tym wątku koło godziny 14 i demokratycznie wycięła i bergę, i snake moglibyśmy uznać, że działa sprawnie.

Godzina 18, modek jak nie było tak nie ma i chyba nie pozostało nic innego niz pojscie po popcorn.
                    • leyre2 Re: Żegnam sie 27.08.18, 17:59
                      pani-noc napisał(a):

> Cóż, gdyby moderacja przypadkiem pojawiła się w tym wątku

Myslisz ze nie wie o tym watku?
                      • pani-noc Re: Żegnam sie 27.08.18, 18:10
                        Myślę, że prędzej pozwolą na walki w kisielu niż się tu ujawnią.
                  • alpepe Re: Żegnam sie 27.08.18, 17:53
                    pięknie ją wypunktowałaś.
                  • ala.maciejka Re: Żegnam sie 27.08.18, 19:14
                    Widać, że nigdy w życiu nie byłaś ani moderatorem, ani administratorem.
    • mdro Re: Żegnam sie 27.08.18, 09:00
      Daj spokój. I na przyszłość nie wdawaj się w mruganie oczkami do różnych józków i puszczanie aluzji do swojego życia osobistego, bo nic dobrego z tego nie wynika. Dałaś mu pole do popisu, więc się uczepił, a reszta trolli dodała swoje.
      • mdro Re: Żegnam sie 27.08.18, 09:13
        A, i napisz do moderacji o podszywaniu się pod Ciebie, pokaż wątki i zażądaj bana na konto główne. Coś takiego to nie tylko chamstwo, ale i skrajna obrzydliwość - myślałam, że chodzi tylko o Twój wątek i popisy józka.
        • wheels.of.fire Re: Żegnam sie 27.08.18, 09:27
          Tak, Mdro, wszędzie widzisz moją winę i wszędzie ja kogoś obrażam. Jakby nie można było nazwać czegoś żartobliwą, ale kulturalną dyskusją.
          • mdro Re: Żegnam sie 27.08.18, 09:31
            To naprawdę nie moja wina, że twoje wypowiedzi nie są ani żartobliwe, ani kulturalne. To, jak się tutaj wypowiadasz i prezentujesz, to tylko twoja własna osobista zasługa.
            • wheels.of.fire [...] 27.08.18, 09:36
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • wheels.of.fire Re: Żegnam sie 27.08.18, 09:37
                I masz obsesję, bo Thank_You w ogóle nie nawiązywała do mnie.
              • mdro Re: Żegnam sie 27.08.18, 09:58
                To nie jest wątek o tobie, józek. Nie podniecaj się tak.
              • ala.maciejka Re: Żegnam sie 27.08.18, 17:24
                I taki post wisi, tak Moderacjo?
                Owszem, klikałam.
                Nie, nie będę pisać maili, bo pisałam i NIGDY żadna z Was mi nie odpisała.
            • jola-kotka Re: Żegnam sie 27.08.18, 09:45
              Odezwala sie kulturalna hahaha
              • wheels.of.fire Re: Żegnam sie 27.08.18, 10:57
                Mdro to na zwykłych Polaków patrzy z jajogłową pogardą i wyższością.
                • mdro Re: Żegnam sie 27.08.18, 11:14
                  Już ci pisałam, żebyś się pod "zwykłych Polaków" nie podszywał.
                  • livia.kalina Re: Żegnam sie 27.08.18, 21:13
                    Szkoda, mdro, na józka czasu.
    • wheels.of.fire Re: Żegnam sie 27.08.18, 09:00
      Zostań, cenię Cię. Uważam Cię za twardy, analityczny, biznesowy umysł i osobę kochającą pieniądze, ale ciekawą. Sama je zarobiłaś, masz prawo je kochać.
      No i o kibicach lubiłem z Tobą pisać. Ja jestem "against modern football", Ty ten modern football kochasz, nie podoba Ci się też czczenie wyklętych.
      Też kocham to, czego się dorobiłem i pieniądz ma wysoką wartość w moim życiu, mimo że nie mam go dużo.
      Lubiłem Ci też Bieługę wypominać złośliwie.
    • frey.a86 Re: Żegnam sie 27.08.18, 09:06
      To chyba ty kiedyś uratowałaś mój tyłek zamieszczając poradę dotyczącą szczotkowania na sucho i rytuału hammam, które od tego czasu regularnie stosuję i widzę spektakularne efekty, więc dopiszę się:
      Zostań. smile
    • bei Re: Żegnam sie 27.08.18, 09:26
      Zostań😘😘
    • cauliflowerpl Re: Żegnam sie 27.08.18, 09:26
      Mnie produktywnosc trolli i tolerancja dla nich ostatnio poraza. Rozumiem, ze gazeta chce miec aktywne forum, na ktorym wiele sie dzieje, ale na ematce dzieje sie sporo i bez nich.
      Wygaszam, ale watki robia sie juz tak pociete, ze przestaje miec sens ich czytanie. Problem w tym, ze ze trzy trolliszcza czuja sie w obowiazku wypowiedziec sie absolutnie wszedzie co najmniej piec razy.
      Niech sie admini zastanowia, czy "cenia dobre dziennikarstwo" czy wola wielki zalew g**nianej tresci.
      • leyre2 Re: Żegnam sie 27.08.18, 09:33
        Przeciez dzialanie moderacji na tym forum to kpina. Dalam ostatnia szanse i jeszcze tu pisze ale raczej juz nie dlugo.
        • princesswhitewolf Re: Żegnam sie 27.08.18, 22:10
          No co ty, nie idz. A jak idziesz to gdzie?
      • lady-z-gaga Re: Żegnam sie 27.08.18, 09:34
        Wiadomo, co wolą admini oraz władze portalu.
        Ważniejsze, co wolą ematki, ktore są ostatnio tak mało wybredne w tym, o czym i z kim piszą.
      • fornita111 Re: Żegnam sie 27.08.18, 09:39
        100/100
        Wszyscy wiedza, ze jestem antymodkowa, wiec mojego glosu nikt powaznie nie wezmie. Ale ty jestes neutralna (i chyba uwazana za sensowna wink ) forumka, mam nadzieje, ze sobie wezma do serca to co napisalas...
        • fornita111 Re: Żegnam sie 27.08.18, 09:40
          *(To do Kalafiorowej bylo)
        • cauliflowerpl Re: Żegnam sie 27.08.18, 09:46
          wink
          Watpie, szczerze mowiac.
          Racje ma Lady-z-gaga, trolle nie karmione same zdychaja, niestety poki co, brzuchy maja pelne.
          • fornita111 Re: Żegnam sie 27.08.18, 09:52
            To jest utopia, zeby trolli nie karmic. Sama mialam mocne postanowienie, zeby tego nie robic i znowu je zlamalam ostatnio wink No a poza tym, na forum nie sa tez wycinane przez wieeeeleeee godzin posty ewidentnie lamiace regulamin (bluzgi, antysemityzm, rasizm) i to juz jest granda. No ale nie bede wsiadac na swojego konika- i tak wytna, szkoda klawiatury tongue_out
            • leyre2 Re: Żegnam sie 27.08.18, 09:58
              fornita111 napisała:

No a poza tym, na forum nie sa te
              > z wycinane przez wieeeeleeee godzin posty ewidentnie lamiace regulamin (bluzgi, antysemityzm, rasizm) i to juz jest granda.

Dokladnie, za to wycinane sa te ktorym jakis nick w osobistej dyskusji podpadl, nie po drodze mu bylo. Juz to kiedys napisalam, podwojne standardy i prywatny folwark.
            • wheels.of.fire Re: Żegnam sie 27.08.18, 10:09
              Rasizmem jest dla Ciebie niechęć do nielegalnych imigrantów.
            • lady-z-gaga Re: Żegnam sie 27.08.18, 11:55
              >To jest utopia, zeby trolli nie karmic.

Żadna utopia, zapewniam. Nie wygaszałam żadnych trolli (tylko kiedys dawno s.p. gogologocostam), a są dla mnie przezroczyste. Może raz na miesiąc zdarzy się, że odpisuję gazecie albo jakiemus pistrollowi, mimo, że wiszą liczne posty adresowane bezpośrednio do mnie. Da się.
              • fornita111 Re: Żegnam sie 27.08.18, 16:24
                Jozka i inne groteskowe trolle to ja olewam cieplym sikiem. Nawet jak sie pod moje posty podpinaja. Gorzej z taka asma, jolka czy rosa, ktore sa traktowane przez ogol forum jak normalne forumki- i to sie czasem mimowolnie udziela uncertain
          • anilka Re: Żegnam sie 27.08.18, 13:24
            Właśnie, wystarczy popatrzeć na to kto odpowiada rozmaitym trolom . Wystarczy tylko że jeden z drugim bąknie jakieś wypociny już mnóstwo odpowiedzi, To już nie jest ematka na którą chce się wchodzić
      • frey.a86 Re: Żegnam sie 27.08.18, 09:48
        Co prawda to prawda. Kiedyś był jeden aktywny troll gazeciarz i traktowało się go jako lokalny folklor. Teraz co drugi wątek staje się nieczytelny, bo to głównie dyskusje trolli i nic nie wnoszące zaczepki. Szkoda.
        • lady-z-gaga Re: Żegnam sie 27.08.18, 09:54
          Wiele ematek po prostu wygasza pewne nicki i ja to rozumiem, ale wygaszanie problemu nie załatwi, sprawia tylko, że się go nie widzi. A jak się nie widzi, to się nie reaguje i w efekcie na forum brylują trolle, głupole oraz te ematki, którym im styl przypadł do gustu.

• ira_08 Re: Żegnam sie 27.08.18, 17:15
            Wygasić można, pojawiają się nowe. Wygasiłam gazeciarza, jest katja, wygasiłam jozka jest wheels costam. Krejzi jest kotomama, w co drugim watku produkuje się jakiś Strasznymruk, Alvecostam, Bigzaginacz, Tanebo. To już nie jest irytująca mucha nad uchem, to chmara os. I mam wrażenie, ze nikomu nie przeszkadza, bo forumki usilnie z nimi dyskutują.
            • leyre2 Re: Żegnam sie 27.08.18, 17:20
              ira_08 napisał(a):

I mam wrażenie, ze nikomu nie przeszkadza, bo forumki usilnie z nimi dyskutują.

No wiec wlasnie i dlatego tu wciaz sa i jest coraz wiecej.
            • pade Re: Żegnam sie 27.08.18, 18:30
              Mnie przeszkadza. Lista wygaszonych nicków staje się coraz dłuższa. Wątki coraz mniej zrozumiałe.
              • pse.pse.pse Re: Żegnam sie 27.08.18, 18:32
                Czemu sobie nie założycie tajnego forum tylko dla „ swoich”?
                • snakelilith Re: Żegnam sie 27.08.18, 19:17
                  pse.pse.pse napisał(a):

> Czemu sobie nie założycie tajnego forum tylko dla „ swoich”?

A ty jesteś kto? Zbanowana asmarabis?
                  • pse.pse.pse Re: Żegnam sie 27.08.18, 19:31
                    Dziękuje za komplement.
                    Dopiero dołączyłam do forum i rzeczywiście mam ambicje wzorować sie na najlepszych.
        • leyre2 Re: Żegnam sie 27.08.18, 09:55
          Nieprawda. Wystarczylo ze gazeciarz napisal ze odchodzi z forum i od razu pojawialy sie wpisy nie-trolli ze jest fajny, ze go lubia i proszace zeby zostal. Mozna sobie takie watki poszukac i bedzie wiadomo ktore to skamlaly zeby nie odchodzil bo przeciez taki fajny jest.
          • pani-noc Re: Żegnam sie 27.08.18, 10:05
            Gazeta w końcu dostał bana i na jakiś czas odszedł z forum.
            Niestety inne trolle pozostają bezkarne.
            • leyre2 Re: Żegnam sie 27.08.18, 10:08
              pani-noc napisał(a):

> Gazeta w końcu dostał bana i na jakiś czas odszedł z forum.

Jak widac wrocil i robi to samo. A gdy napisze ze chce podejsc to beda go prosic zeby zostal bo przeciez go lubia. Oh😪😪😪
              Zreszta to nie dotyczy tylko gazeciarza
            • pade Re: Żegnam sie 27.08.18, 10:30
              Za gazetą tęskniła bergamotka. Dopiero co mu peany pochwalne pisała. Jedno i drugie powinno mieć dożywotniego bana.
              • leyre2 Re: Żegnam sie 27.08.18, 10:34
                pade napisała:

> Za gazetą tęskniła bergamotka. Dopiero co mu peany pochwalne pisała. Jedno i dr
                > ugie powinno mieć dożywotniego bana.
                >
                Nie tylko ona, wiecej ich bylo i wcale nie trolli. Niestety.
                • pani-noc Re: Żegnam sie 27.08.18, 10:50
                  Tu jest dużo takich, którym imponuje cudze chamstwo.
                  Wystarczy sobie przejrzeć wątki "ulubiona ematka". Mało udzielające się forumki przedcigały się w zachwytach nad forumowymi chamkami, bo "mają odwagę pisać prawdę".

A potem jest płacz gdy same stają się ofiarami tej rzekomej "prawdy" objawionej.
            • anilka Re: Żegnam sie 27.08.18, 13:25
              Na krotki czas, jak widać
          • mdro Re: Żegnam sie 27.08.18, 10:06
            Problem właśnie w tych, dla których ewidentne trolle są "fajne i w ogóle co wy od nich chcecie", więc i moderacja nie widzi powodu ich banować. Choć np. po numerach, które wywinęła jola-paczka i które miały realne skutki dla realnych ludzi, powinna zostać zbanowana na zawsze, i tutaj jest ewidentna wina moderacji.
            • leyre2 Re: Żegnam sie 27.08.18, 10:10
              Nie wiem co jola wywinela bo nie znam zupelnie watku o paczkach ale z nia praktycznie nie wchodze w dyskusje a przynajmniej unikam jak moge.
            • pani-noc Re: Żegnam sie 27.08.18, 10:16
              Ematka nie jest forum pomocowym ani serwisem transakcyjnym. Jolka "zawiniła" jedynie w wymiarze moralnym.
              • kropkacom Re: Żegnam sie 27.08.18, 10:31
                Tak. Winę za aferę ponosi moderacja, która pozwoliła na rozkwiecenie tego tematu.
                • kropkacom Re: Żegnam sie 27.08.18, 10:45
                  O rany... Rozkręcenie miał być. smile
              • mdro Re: Żegnam sie 27.08.18, 10:43
                Według mnie szkodzenie innym łamie regulamin forum. Znam miejsca - i to także z dużo mniejszą renomą niż fora gazety - gdzie ktoś taki dostałby bana z miejsca i infinite.
                • danaide Re: Żegnam sie 27.08.18, 10:49
                  Nie ukrywam, że o spazmy śmiechu przyprawia mnie instytucja np. "banu do północy". Taki jak dostała wiadoma forumka po atakach na mnie i złąbabę. Tyle co męża bzyknąć, dzieciom poprasować, przygotować zaczyn do chleba na następny dzień i wrócić na forum dalej dowalać innym.
                  • pade Re: Żegnam sie 27.08.18, 10:55
                    Ban do północy? To jakieś żarty...
                    • fornita111 Re: Żegnam sie 27.08.18, 11:02
                      Ja raz mialam bana do polnocy. Za napisanie jolce czegos w stylu: "z toba nie rozmawiam, idz wysylac paczki". Akurat mundial byl, to ban byl dokuczliwy, nie powiem, ze nie wink A tymczasem np posty, w ktorych forumka wyzywala inna od folksdojczek, wisialy godzinami pomimo zglaszania, chociaz modki byly w tym czasie aktywne. Tak to forum funkcjonuje.
                      • jola-kotka Re: Żegnam sie 27.08.18, 11:07
                        Bo jolce to mozna.
                        • fornita111 Re: Żegnam sie 27.08.18, 11:12
                          Jolka powinna miec dozywotniego bana za swoje akcje- to raz. Dwa- non stop ci ktos pisze o paczkach (i slusznie! oby forum nigdy nie zapomnialo) a wiekszosci nawet za to nie wycinaja, nie mowiac juz o banie. Czyli nie zakumalas, ze to tylko przyklad, jaka kpina jest moderowanie emamy.
                      • leyre2 Re: Żegnam sie 27.08.18, 11:08
                        fornita111 napisała:

> Ja raz mialam bana do polnocy. Za napisanie jolce czegos w stylu: "z toba nie r
                        > ozmawiam, idz wysylac paczki". Akurat mundial byl, to ban byl dokuczliwy, nie p
                        > owiem, ze nie wink A tymczasem np posty, w ktorych forumka wyzywala inna od folks
                        > dojczek, wisialy godzinami pomimo zglaszania, chociaz modki byly w tym czasie a
                        > ktywne. Tak to forum funkcjonuje.

Dokladnie. Tak wlasnie dziala moderacja. Wiele razy tez zglaszalam do usuniecia prosty ewidentnie lamiace regulamin bez zadnej reakcji. Podwojne standardy
                        • wheels.of.fire Re: Żegnam sie 27.08.18, 11:19
                          Widocznie Jolka jest tworem pracowników gazeta.pl i ma napędzać ruch na forum.
                        • pani-noc Re: Żegnam sie 27.08.18, 11:28
                          Moderatorki mają świetne wytłumaczenie takich sytuacji: one muszą mieć minimum 2 zgłoszenia odnośnie posta żeby zareagować, więc widocznie nikogo poza Tobą ten post nie zbulwersował.
                          • leyre2 Re: Żegnam sie 27.08.18, 11:37
                            pani-noc napisał(a):

> Moderatorki mają świetne wytłumaczenie takich sytuacji: one muszą mieć minimum
                            > 2 zgłoszenia odnośnie posta żeby zareagować, więc widocznie nikogo poza Tobą te
                            > n post nie zbulwersował.

No tak, dwa zgloszenia, z tym ze to byly posty ktore powinny byc wykasowane a nick zbanowany bez zgloszenia.
                          • fornita111 Re: Żegnam sie 27.08.18, 11:47
                            Nie, Bi_scotti go tez zglaszala, bo o tym pod postem pisala. Czyli byly 2 osoby... a reakcji nie bylo dlugo, chociaz w tym samym czasie modki z nozyczkami szalaly.
                            • kura17 Re: Żegnam sie 27.08.18, 12:03
                              > Nie, Bi_scotti go tez zglaszala, bo o tym pod postem pisala. Czyli byly 2 osoby
                              > ... a reakcji nie bylo dlugo, chociaz w tym samym czasie modki z nozyczkami szalaly.

ja pamietam tamten watek i tamten post i ja TEZ go zglaszalam!
                              wisial dluuuuugo
                          • katja.katja Re: Żegnam sie 27.08.18, 11:53
                            Ja zgłosiłam osobnym linkiem komentarz w którym ktoś pisał żebym poderżnęła gardło umierającemu członkowi rodziny
                            • katja.katja Re: Żegnam sie 27.08.18, 11:54
                              Wcześniej nikt nie reagował chociaż w tym samym wątku udzielała się szanowna moderatorka więc wpis doskonale widziała.
                              A poleciał wpis Koty dotyczący Rosy.
                              • kropkacom Re: Żegnam sie 27.08.18, 12:09
                                Uroniłam łzę... Żartuję big_grin

Masz gazeta po prostu talent do wyciągania z ludzi na forum zła. A kota nigdy za niewinność nie jest kasowana. Co do do rosy to śmiesznie łatwo ją ignorować.
                                • katja.katja Re: Żegnam sie 27.08.18, 12:44
                                  Czyli zasłużyłam by ktoś napisał by poderżnąć gardło umierającemu (do kogokolwiek by tak nie napisał jest to ewidentne złamanie regulaminu, prawda) i żeby ta wypowiedź spokojnie wisiała 7 dni, mimo że wcześniej udzielała się w wątku moderatorka, więc "szansa", że nie widziała wpisu jest nikła?
                                  Jak myślisz ile by wisiał mój post "To poderżnij gardło (tu wpisz dowolnie)"? We mnie wolno bić bezkarnie?
                                  • kropkacom Re: Żegnam sie 27.08.18, 12:48
                                    Nie, nikt nie zasłużył. Tylko, że troll ma wpisane w swoją kreację "takie" reakcje na siebie na forum. Dlatego wybacz...
                                    • katja.katja Re: Żegnam sie 27.08.18, 14:50
                                      Czyli jednemu można napisać (tak samo łamiąc regulamin bo to nawoływanie do czynu zabronionego) to samo bo ktoś uważa go za trolla, a drugiemu nie można bo jest uznawany np. za miłą forumowiczkę?
                                      • kropkacom Re: Żegnam sie 27.08.18, 15:13
                                        Nie. No skąd? Ja uważam, że nawet będąc sprowokowanym nie uchodzi pewnych rzeczy pisać. Nawet trollowi. Jednak wiem, że się taką słowną agresją karmisz. W końcu jesteś trollem. Twój wybór. Tak więc na zdrowie.
                                • pani-noc Re: Żegnam sie 27.08.18, 16:39
                                  > Co do do rosy to śmiesznie łatwo ją ignorować.
                                  Po co w ogóle nam moderacja skoro chamstwo można po prostu zignorować?
                                  • kropkacom Re: Żegnam sie 27.08.18, 16:43
                                    Masz rację.
                                  • katja.katja Re: Żegnam sie 27.08.18, 16:44
                                    W przypadku Rosy ignorowanie nie działa. Odpowiedziałam jej tylko raz na jej kolejną zaczepkę, a ona ciągle za mną chodzi.
          • latarnia_umarlych Re: Żegnam sie 27.08.18, 11:41
            leyre2 napisał(a):

> Nieprawda. Wystarczylo ze gazeciarz napisal ze odchodzi z forum i od razu poja
            > wialy sie wpisy nie-trolli ze jest fajny, ze go lubia i proszace zeby zostal.
            > Mozna sobie takie watki poszukac i bedzie wiadomo ktore to skamlaly zeby nie
            > odchodzil bo przeciez taki fajny jest.

Jak przeczytam, że ktoś "lubi gazecię" albo innego chamskiego trolla, to na zawsze zmienia się mój odbiór piszącego nicka. Nie wiem, jak komuś może to imponować.
            • wheels.of.fire Re: Żegnam sie 27.08.18, 11:56
              Gazeciarz potrafił czasem upchać między wierszami taką mądrość ludową i troskę o prostych ludzi.
              • latarnia_umarlych Re: Żegnam sie 27.08.18, 12:19
                No cóż, w twoim przypadku nie mam dysonansu.
            • leyre2 Re: Żegnam sie 27.08.18, 12:49
              latarnia_umarlych napisał(a):

> Jak przeczytam, że ktoś "lubi gazecię" albo innego chamskiego trolla, to na zaw
              > sze zmienia się mój odbiór piszącego nicka. Nie wiem, jak komuś może to imponow
              > ać.

Ja tez nie, ale w tym 'pozegnalnym ' watku gazecierza bylo takich sporo i naprawde nie byly to trolle.
              Zreszta widze jak dzialaja niektore nicki a jeden szczegolnie, wpadanie na forum i robienie bajzlu, dowalenie temu i tamtemu i nic na temat a potem zniknie. Za kilka dni pojawienie sie z watkiem typu 'porady potrzebuje' albo 'mam problem' czy inny 'umieram' i sypia sie porady oraz glaskanie po glowce czesto od osob ktorym wczesniej doznaly nieprzyjemnesci od tego nicka. Zadziwiajace.
              • bergamotka77 Re: Żegnam sie 27.08.18, 14:32
                Bez przesady, gazeciarz nie jest wcale najgorszy. Najgorsze to te zmije w białych rękawiczkach.
                • bergamotka77 Re: Żegnam sie 27.08.18, 14:37
                  Na tym forum jest regularna nagonka na forumki, ktorym sie czegos zazdrości. Też padlam tego ofiara ale mam wywalone. Przyjaciół tu nie szukam choć sa tu dziewczyny, które zapewne są lojalne w relacjach z kobietami i których opinie cenie i szanuje. Ale nie brakuje frustratek, którym znowu w życiu coś nie wyszło wiec muszą odreagowac na tych, które ich zdaniem mają lepiej. Obojętnie pod jakim względem.
                • leyre2 Re: Żegnam sie 27.08.18, 14:40
                  bergamotka77 napisała:

> Bez przesady, gazeciarz nie jest wcale najgorszy. Najgorsze to te zmije w biały
                  > ch rękawiczkach.
                  >
                  Zmije nie maja rak a rekawiczki zaklada sie na rece
                  • snakelilith Re: Żegnam sie 27.08.18, 14:48
                    leyre2 napisał(a):

> Zmije nie maja rak a rekawiczki zaklada sie na rece

Berga pije oczywiście do mnie. wink Jezzzu, jak ona przeżywa. Tylko jak znowu się zagalopuje, to będzie jęczeć, że poskarżyłam się do moderacji. Dziewczyna nie może pojąć, że nie ma tu żadnych przywilejów i nikt jej za samo jej istnienie na więcej nie pozwala.
              • alpepe Re: Żegnam sie 27.08.18, 14:55
                Najma, ale nie rozumiesz, że ja na ten przykład mogę, choć tego nie robiłam raczej, tylko inna forumka, wyzwać, edelstein, sorry edelstein, od gastarbeiterek ze słabym niemieckim na ten przykład, ale jak ona za dwa dni przyjdzie i powie, że jej dziecko jest na niemieckim oiomie, to się wpiszę z pocieszeniami? Przecież nie będę życzyła źle osobie, która ani mnei nie zna ani jej nie znam, choć wątpię, byśmy się przyjaźniły w realu. I co cię tu dziwi? Popodgryzać się można, ale i głaskanie główki jest szczere.
                • leyre2 Re: Żegnam sie 27.08.18, 15:08
                  A jesli jej dziecko (oczywiscie to przyklad, nie zycze nikomu dziecka na oiomie) bedzie na polskim albo norweskim oiomie to cos zmieni?
                  Ja nie bede glaskac po glowce nikow ktore mnie obrzucaja blotem, zle im zyczyc tez nie bede ale poprostu nie komentuje takich wpisow.
                  A z tym 'umieraniem' to mialam na mysli 'umieranie' wlasnie a nie naprawde chorych.
                  • alpepe Re: Żegnam sie 27.08.18, 16:51
                    nie, podałam przykład edel, a ona siedzi w Niemczech. Tylko tyle. A mnie nie przeszkadza, jeśli np. edel mnie obrzuci błotem, jak jest naprawdę, wiem, więc ona może mnie tylko rozśmieszyć i naprawdę mi nie przeszkadza, jak jej się coś na mój temat wydaje.
                    • leyre2 Re: Żegnam sie 27.08.18, 16:54
                      alpepe napisała:

A mnie nie przeszkadza, jeśli np. edel mnie obrzuci błotem

Niektorzy lubia walki w blocie.
                      • alpepe Re: Żegnam sie 27.08.18, 17:04
                        Całkiem przyjemne, muszę dodać i przynajmniej jestem szczera, bo nawet i w tym wątku widać, jakie niektóre forumki nic, nawet muszki by nie skrzywdziły, tiuti tiuti.
                        • leyre2 Re: Żegnam sie 27.08.18, 17:14
                          alpepe napisała:

> Całkiem przyjemne,

Tak to juz jest ze ludziom rozne rzeczy przyjemnosc sprawiaja wiec korzystaj.

• alpepe Re: Żegnam sie 27.08.18, 17:55
                            Wiesz, o czym piszę. Wątek thank you, a dziewczyny się prześcigają w świętym oburzeniu, zamiast ewentualnie napisać, że są innego zdania i nie ciągnąć dalej. Normalnie zakłamanie pełną gębą, nawet nie jestem pewna, co do ciebie, najma, jak mam być szczera, ale nie będę dociekać, bo też tu pozujesz na niewinną sierotkę, a przynajmniej usiłujesz.
                            • leyre2 Re: Żegnam sie 27.08.18, 18:05
                              alpepe napisała:

> Wiesz, o czym piszę. Wątek thank you, a dziewczyny się prześcigają w świętym ob
                              > urzeniu, zamiast ewentualnie napisać, że są innego zdania i nie ciągnąć dalej.

Nie zagladalam do jej watku, generalnie unikam tego nicka. Napisze tylko ze kij ma zawsze dwa konce.

> Normalnie zakłamanie pełną gębą, nawet nie jestem pewna, co do ciebie, najma, j
                              > ak mam być szczera, ale nie będę dociekać, bo też tu pozujesz na niewinną siero
                              > tkę, a przynajmniej usiłujesz.
                              >

Hahahaha, daleko mi do ciebie
                              • alpepe Re: Żegnam sie 27.08.18, 18:28
                                i tym ostatnim swoim zdaniem wyszłaś z roli, chyba, ze sugerujesz, że ja pozuję na niewinną sierotkę. Bez odbioru, nie będziemy sobie dostarczać jatki, muszę jeszcze popracować. 3maj się słonko z juekeja, czy gdzie tam siedzisz.
                                • pse.pse.pse Re: Żegnam sie 27.08.18, 18:29
                                  To ile osób sie dziś pożegnało w sumie z forum, ktos liczył ?
                                • leyre2 Re: Żegnam sie 27.08.18, 19:50
                                  alpepe napisała:

> i tym ostatnim swoim zdaniem wyszłaś z roli, chyba, ze sugerujesz, że ja pozuję na niewinną sierotkę.

Z roli? Moze ty jakas masz, ja jestem soba.

Bez odbioru, nie będziemy sobie dostarczać jatki, muszę
                                  > jeszcze popracować.

Popracuj, masz nad czym
          • princesswhitewolf Re: Żegnam sie 27.08.18, 22:13
            No co ja mam zrobic ze ja gazeciarza lubilam bo bywal pocieszny
            • fornita111 Re: Żegnam sie 27.08.18, 22:22
              Ojp. Juz ci x osob pisalo kiedys, jaki podly potrafil byc gazeciarz na forum. I wtedy odpisywalas "ojoj ale ja o tym nie wiedzialam, nie czytalam tego". No to teraz juz wiesz, ale ojoj zapomnialas, albo ojoj masz gdzies, ze trollowal np w watkach o czyims poronieniu. Brawo princess. Jeszcze napisz to swoje durne "ojoj ale to tyljo forum przeciez". Zenujaca jestes.
              • morgen_stern Re: Żegnam sie 27.08.18, 22:25
                Ona zawsze tak pisze, nigdy nie pamięta i zawsze ojojojsmile
                • princesswhitewolf Re: Żegnam sie 27.08.18, 22:38
                  Bo nie pamietam. A zapewne to dlatego ze nie jetem zbyt wrazliwa na kwestie forum. Gazeciarz byl/ jest wg mnie swirem ,pociesznym. Rozjezdzaly mu sie nogi w kazdej argumentacji. Mozesz i masz prawo miec do innego zdania, bo byc moze uczestniczylas w innych watkach na ktore nie wchodzilam. Wchodze na co 7-10ty.
                  • katja.katja Re: Żegnam sie 27.08.18, 22:43
                    Nie dziwię się, że nie pamiętasz. Wpisałam jej nick z frazą "poronienie/poroniłam/straciłam" i co? Nie wyświetla się żaden wynik, ponawiam więc prośbę o podanie stosownego linku lub nie pomawianie mnie.
              • katja.katja Re: Żegnam sie 27.08.18, 22:26
                Sorry, pamiętam wątek o poronieniu, napisał go wielonickowiec, świetnie Wami się bawiący, ja go "odkryłam" pierwsza (Wy dopiero później), potem zresztą ten nick bo zdemaskowaniu sam się do tego przyznał.
                Nigdy nie wyśmiewałam realnej tragedii.
                • fornita111 Re: Żegnam sie 27.08.18, 22:29
                  G prawda- bo to byl moj watek. Tak wyjasniam, jakby "ojoj princess" ci uwierzyla, bo ona cie taaaak lubi przeciez.
                  • princesswhitewolf Re: Żegnam sie 27.08.18, 22:34
                    Fornita111 sposob odpowiedzi sugeruje ze powinnas isc juz spac. Ja znikam bo pozuom zchodzi na " g..fna" lol
                    • fornita111 Re: Żegnam sie 27.08.18, 22:37
                      "Bez odbioru" a potem sama klepiesz do mnie jeszcze... ty to jestes niesamowita.
                  • katja.katja Re: Żegnam sie 27.08.18, 22:37
                    Podaj link zatem.
              • princesswhitewolf Re: Żegnam sie 27.08.18, 22:33
                Fornita...Dziekuje za twoj pelen rozwagi i grzeczny wpis. Faktycznie tak rozmawiajac to i swietego mozesz rozjuszyc. Ja naprawde nie czytam kazdego jednego watku i nie uwazam tego za wlasciwe by tak intensywnie zyc forum. Nie wiem o jakim watku z poronieniem piszesz albo nie pamietam. I mowie powaznie. Jesli przeczytam cos co uwazam za niestosowne to zwracam uwage na miejscu. Tu i teraz.Nie siedze i nie rozmyslam cale lata o pojebach z jakiegos forum i tez ci radze.Istnieje przycisk blokady i nie czytasz kogo nie chcesz. Zenujace jest zatracanie sie w swiecie forum. Zycze milego wieczoru. Bez odbioru.
        • rosapulchra-0 Re: Żegnam sie 27.08.18, 19:31
          Gazeciarz jest na forum, wrócił w postaci katia.katia, asma pod jego nieobecność działała i działa nadal. Jednak nie przypominam sobie, żeby forumki traktowały gazeciarza jako lokalny folklor, większość go nie znosiła i nie znosi, podobnie rzecz się ma z trolliskiem asma.
          • katja.katja Re: Żegnam sie 27.08.18, 19:58
            rosapulchra-0 napisała:

> Gazeciarz jest na forum, wrócił w postaci katia.katia, asma pod jego nieobecnoś
            > ć działała i działa nadal. Jednak nie przypominam sobie, żeby forumki traktował
            > y gazeciarza jako lokalny folklor, większość go nie znosiła i nie znosi, podobn
            > ie rzecz się ma z trolliskiem asma.

Większość forumek Ciebie też nie znosi i nie trawi, traktuje Cię jak lokalny folklor, ostatecznie ledwo toleruje.
            • pse.pse.pse Re: Żegnam sie 27.08.18, 20:11
              Moderatorki uwielbiają nick Rosapulchra i hołubią jak ukochanego pieseczka albo świnkę morska.
              • danaide Re: Żegnam sie 27.08.18, 20:22
                Dopiero dołączyłaś do forum, tak gwoli ścisłości...
                • lily_evans11 Re: Żegnam sie 27.08.18, 21:04
                  A już wszystko wie big_grin.
          • ala.maciejka Re: Żegnam sie 27.08.18, 20:32
            Słabą masz pamięć skoro sobie nie przypominasz.
          • latarnia_umarlych Re: Żegnam sie 28.08.18, 10:27
            Albo teraz trollujesz, albo nie chcesz sobie przypominać.
      • pade Re: Żegnam sie 27.08.18, 10:28
        cauliflowerpl napisała:

> Mnie produktywnosc trolli i tolerancja dla nich ostatnio poraza. Rozumiem, ze g
        > azeta chce miec aktywne forum, na ktorym wiele sie dzieje, ale na ematce dzieje
        > sie sporo i bez nich.
        > Wygaszam, ale watki robia sie juz tak pociete, ze przestaje miec sens ich czyta
        > nie. Problem w tym, ze ze trzy trolliszcza czuja sie w obowiazku wypowiedziec s
        > ie absolutnie wszedzie co najmniej piec razy.
        > Niech sie admini zastanowia, czy "cenia dobre dziennikarstwo" czy wola wielki z
        > alew g**nianej tresci.

Prawie to samo napisałam wyżej (czytam wątek od początku).
        Podpisuję się pod Twoją wypowiedzią.

ps. może jakaś petycja?wink
        • cauliflowerpl Re: Żegnam sie 27.08.18, 11:27
          Nic nie da sad

Serio, polecial watek z pytaniami do Snake? Parodia. W razie czego piszcie szyfrem, "mam pytanie do brassica oleracea" 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
    • lady-z-gaga Re: Żegnam sie 27.08.18, 09:27
      Zrób przerwę, ochłoń i zostań. Nadal można tu miło spędzac czas, ale pisać o własnych sprawach osobistych nie warto. Być może to forum ileś lat temu pełniło taką rolę, teraz się do zwierzeń nie nadaje i trzeba się z tym pogodzić. Co nie znaczy, że nie można pisać na inne tematy. "Troll i klakierzy" to tylko kilka osób.
      • alpepe Re: Żegnam sie 27.08.18, 09:38
        Kiedy? W 2004? Daj spokój. Zawsze tak było. Zawsze i towarzystwa wzajemniej adoracji i trolle, tylko kiedyś jeszcze bardziej obrzydliwe.
      • lily_evans11 Re: Żegnam sie 27.08.18, 09:57
        I to jest najlepsze podsumowanie, przyłączam się wink.
      • pade Re: Żegnam sie 27.08.18, 10:31
        lady-z-gaga napisała:

"Troll i klakierzy" to tylko kilka o
        > sób.

I co z tego, że kilka? Produkują się tak, że wątki stają się nieczytelne.
        Dla kogo w końcu jest to forum? Dla trolli???
        • alpepe Re: Żegnam sie 27.08.18, 10:35
          Pade, od początku chyba jesteś na forum, nie pamiętasz trolli sprzed lat? Naprawdę? Przecież nieraz 90 procent wątków na pierwszej stronie było autorstwa trolli.
          • pade Re: Żegnam sie 27.08.18, 10:58
            Od 2004 chyba jestem. Trolle były zawsze, ale nie w każdym wątku jak teraz. Poza tym, mam wrażenie, że moderacja szybciej usuwała chamskie teksty.
        • danaide Re: Żegnam sie 27.08.18, 10:35
          Jak napisała zgaga: dla głupolibig_grin
        • lady-z-gaga Re: Żegnam sie 27.08.18, 10:43
          Przepraszam, a co takiego napisałam, żeby mnie atakować?
          Trolle piszą, bo jest akceptacja. Te osoby, które pewnych rzeczy nie akceptują, zwykle milczą. Ile razy ostatnio kogoś broniłaś, wyśmiałaś trolla, albo absurdy wypisywane na forum?
          Już to pisałam: rozumiem, że ktoś nie chce się mieszać w jatki, kłócić z chamami, dyskutowac z trollami. Każdy ma prawo w takim stopniu korzystac z forum, aby nie psuć sobie samopoczucia. Jednak nie ma co potem płakać, że do głosu dochodzą osoby nie te, co powinny i załamywać rąk nad poziomem forum.
          • lilia.z.doliny Re: Żegnam sie 27.08.18, 10:46
            lady, nigdy, przenigdy nie zalamuje rak nad poziomem.forum. Zlew - polecam. podibno ignor yo najpotezniejsza bron. w sam raz tutaj
          • pade Re: Żegnam sie 27.08.18, 10:58
            ja Cię zaatakowałam? to do mnie?
            • lilia.z.doliny Re: Żegnam sie 27.08.18, 11:04
              ty? pade, ja serio nie ogarniam drzewka chyba... nie pisalam do ciebie uncertain
            • lady-z-gaga Re: Żegnam sie 27.08.18, 11:07
              Odpisałaś emocjonalnie na mój post. A ten konkretny post miał tylko pocieszyc Thank you i powstrzymać ją przed likwidacja nicka. Na temat forum wypowiadam się w innych miejscach.
              • lilia.z.doliny Re: Żegnam sie 27.08.18, 11:12
                kryste panie, jesli jest jakis powod natychmiastowego porzucenia forum, to sa to porabane drzewka uncertain
                • lady-z-gaga Re: Żegnam sie 27.08.18, 11:22
                  >kryste panie, jesli jest jakis powod natychmiastowego porzucenia forum, to sa to porabane drzewka

big_grin
                  nie wiem, mnie się takie cuda nie zdarzaja, widzę normalne drzewko i na laptopie, i na smartfonie, tylko czasem mi ginie, kiedy jest wiele odpowiedzi w jakiejś gałęzi
              • pade Re: Żegnam sie 27.08.18, 11:17
                Emocjonalnie ale nie osobiście.
                "Ile razy ostatnio kogoś broniłaś, wyśmiałaś trolla, albo absurdy wypisywane na forum?" Ostatnio Danaide i Lily. A z trollami nie dyskutuję bo część mam wygaszoną, a co do reszty, to nie będę się wygłupiać. Ile razy coś napisałam to usłyszałam od "normalnych" forumek teksty w stylu "przewrażliwiona jesteś", albo zaatakowano mnie personalnie.
                Nie mam misji zbawiania forum, od tego są modki moim zdaniem.
      • anahera Re: Żegnam sie 27.08.18, 12:49
        To forum nigdy nie pelnilo takiej roli. Ja odeszlam na cale 5 lat bo bylam systematycznie gnojona przez jedna bardzo pewna siebie uzytkowniczke az obrzydzila mi forum na dlugo. Teraz jestem pod innym nickiem i bardzo selektywnie sie udzielam. Ta uzytkowniczka teraz ma inny, trzymam sie od niej z daleka a z 2 inne ktore mi na nerwy dzialaja wygasilam.
    • mikams75 Re: Żegnam sie 27.08.18, 09:44
      zostan! kto bedzie o butach dyskutowal? wink
      zostan dla duzego grona osob, ktore sie nie udzielaly w durnych watkach.
      • lily_evans11 Re: Żegnam sie 27.08.18, 09:57
        ... I które w ogóle nie wiedzą, o co kaman wink.
        • mikams75 Re: Żegnam sie 27.08.18, 10:48
          no wlasnie, zajrzalam do innego watku autorki i ja tam nic takiego nie widze, albo juz wycieli.
          • wieczorny-motyl Re: Żegnam sie 27.08.18, 14:43
            mikams75 napisała:

> no wlasnie, zajrzalam do innego watku autorki i ja tam nic takiego nie widze, a
            > lbo juz wycieli.
            moze mamy juz poblokowane te trolle co tam wypisuja
    • danaide Re: Żegnam sie 27.08.18, 10:32
      Thank you - ale właściwie CO napisali o Twoim rodzicielstwie? Że dziecko zlewasz?

Dla mnie (szybko) wyszłaś z anonimowego tłumu forumek i dokładnie wiesz czym. Bez ponownego wchodzenia w szczegóły - jechałaś po mnie i w pewnym sensie też dotyczyło to macierzyństwabig_grin

To jest cytat z Ciebie - na fali krucjaty - bo inaczej się tego nie da nazwać - zrobiłam mały reaserch (a co będę gorsza?!):
      "Wykończyli mnie wszyscy, swoimi oczekiwaniami względem mnie. Wykończyli mnie tym, że mimo iż stanęłam na rzęsach i ogarnęłam wszystko, to i tak byłam niewystarczająco dobra. W związku z tym jedyne na co mam ochotę to pokazać im wszystkim dyskretnego fucka."

Jakże akuratne.

Powodzenia w nowym lepszym świecie, realnym, w którym tylko Ty decydujesz o poziomie kołtuństwa i dulszczyzny wokół Ciebie. Tu, niestety, jest jak jest.
      • danaide Re: Żegnam sie 27.08.18, 10:34
        Przy krucjacie zabrakło mi kluczowego słowa: krucjaty Asmy, oczywiście. Taka jej fucha, napiętnować tych co wychylili łeb z tego mieszczańskiego błotka.
    • bergamotka77 Re: Żegnam sie 27.08.18, 10:33
      No coś ty thank you olej to. Nie wyglupiaj się. Są tu zmije, ale i normalne dziewczyny, które dobrze ci życzą. Ochlon i wracaj!
    • edelstein Re: Żegnam sie 27.08.18, 10:49
      Na serio jestes na tym forum od dzisiaj i nie wiedzialas, ze sie bardzo prywatnych postow nie pisze? orzeciez to idealny zer dla przesiadujacych tu frustratow.Wez na klate i wrzuc na luz😂
      • pani-noc Re: Żegnam sie 27.08.18, 10:53
        Sama pisałaś na tym forum o prywatnych sprawach i dostałaś obuchem w głowę. Każdego mogą ponieść emocje i napisze o sobie dwa zdania za dużo. Nie daje to prawa innym do podszywania się.
        • edelstein Re: Żegnam sie 27.08.18, 10:56
          Pudlo,pisze ile chce i tak by wszyscy snuli domysly😂 dostalam co najwyzej cala mase glupiitkich postow od frustratek, w tym ciebie, z domyslami😂
    • riki_i Re: Żegnam sie 27.08.18, 11:04
      Thank you, dowalalas się do mnie, ale dało się rozmawiać. A teraz sama widzisz - wykończyly cie trolle. Zrób sobie przerwę i tyle. Nie wracaj pod innym nickiem.
      • wheels.of.fire Re: Żegnam sie 27.08.18, 11:22
        Dla mnie to też jedna z osób, z którymi czasem się ostro żarłem (Wyklęci i kibice), ale dało się rozmawiać. Nawet w sprawie praw pracowniczych. A jak kiedyś napisałem, że pracodawcy co płacili poniżej najniższej krajowej to gnidy, to mi jakaś Miniulowa napisała że jestem hejterem i mną gardzi.
    • livia.kalina Re: Żegnam sie 27.08.18, 12:07
      Przepraszam Cię bardzo- zrobisz jak uważasz ale motywacja polegająca na uleganiu manipulacji ewidentnego trolla to chyba najgorsza z możliwych motywacji. Po co się w ogóle wdawać emocjonalnie, z uczciwa intencją, w "dyskusje" z kimś pokroju gazeciarza albo asmarabis? Oni służą wyłącznie do robienia sobie z nich jaj albo ignorowania.
      • lady-z-gaga Re: Żegnam sie 27.08.18, 12:13
        To nie asmarabis jest przyczyną odejscia Thank you, ale te ematki, które z radochą przyjęły obrzucanie jej błotem. Nie mówię, tych, które nie połapały się w manipulacji. Było kilka innych, ktore doskonale wiedziały, co się święci i bardzo im się to podobało.
        • livia.kalina Re: Żegnam sie 27.08.18, 12:15
          Nie było mnie w tamtym wątku- nawet nie wiem- wierzę na słowo. W przypadku moderacji to pewnie było tak, ze dziewczyn akurat na forum nie było.
          • bergamotka77 Re: Żegnam sie 27.08.18, 12:25
            Dziwne ze sa zawsze, gdy ja napisze cokolwiek o snejkowej. Gdy ona mnie obraza to ich nagle nie ma wink Na forum sa rowni i rowniejsi.
      • pani-noc Re: Żegnam sie 27.08.18, 12:13
        PO CO ma pozostawać na tym forum jeśli oznacza to dla niej koszt emocjonalny? To tylko forum dyskusyjne. Nic, o co wartoby walczyć i zażynać się psychicznie.

Poza tym imo problemem nie jest chamstwo asmy, ale przyzwolenie na to chamstwo płynace od innych ematek oraz moderacji.
        • snakelilith Re: Żegnam sie 27.08.18, 12:23
          pani-noc napisał(a):

> Poza tym imo problemem nie jest chamstwo asmy, ale przyzwolenie na to chamstwo
          > płynace od innych ematek oraz moderacji.

Pytanie organizacyjne, czy te wątek jeszcze istnieje, bo nie mogę znaleźć? Jeżeli bowiem poleciał, to może powinnyśmy potraktować to jako pierwszy krok w odpowiednią stronę? Jeżeli jednak ciągle wisi, to rozumiem oburzenie. Uważam coś takiego za niedopuszczalne. Cokolwiek powie się w mocnym starciu, można zawsze nie tyle co usprawiedliwić, ale zrozumieć, każdą taką wypowiedź łamiącą regulamin można zresztą zgłosić do wycięcia, ale zakładanie z premedytacją wątków ośmieszających inne forumki, to szczyt chamstwa i za to powinien być ban na stałe. Nie będą zresztą za asmarabis płakać.
          • tt-tka Re: Żegnam sie 27.08.18, 12:26
            Ten watek nadal wisi na pierwszej
            • tt-tka Re: Żegnam sie 27.08.18, 12:28
              tt-tka napisała:

> Ten watek nadal wisi na pierwszej

...i zeby nie bylo - zglaszalam go. I koszem, i bezposrednio moderacji.
              • pani-noc Re: Żegnam sie 27.08.18, 12:35
                I żeby nie było: moderacja jest aktywna na forum, bo od rana zdazyli już ciachnać rikiego za jakiś post.
            • snakelilith Re: Żegnam sie 27.08.18, 12:28
              Widzę. Sama nie wiem, co o tym myśleć. Różne wredoty tu już widziałam, ale to przekracza wszystko.
    • miss_fahrenheit Re: Żegnam sie 27.08.18, 12:18
      Nie dziwię Ci się, trochę odechciewa się tu pisać.
    • znowu.to.samo Re: Żegnam sie 27.08.18, 12:22
      O przestań, kto by się przejmował takimi głupotami!! Ja nigdy bym nie zrezygnowała z ematki przez jakieś nędzne troliszcze bo pomimo wszystko pisze tu dużo fajnych dziewczyn.
    • rosapulchra-0 Re: Żegnam sie 27.08.18, 12:33
      Thank_you, jesteś jedną z niewielu, które lubię czytać. Częściej niż często się z tobą nie zgadzam, ale potrafisz odpowiednio argumentować swoje racje.
      W swoim czasie przeżyłam na tym forum naprawdę duży hejt i gdybym się tym przejmowała, to pewnie nie byłoby mnie i na tym forum i na świecie. Dlatego proszę cię - nie odchodź nigdzie. Nie daj trollom i ich klakierom zwyciężyć. Bądź ponad to.
    • sumire Re: Żegnam sie 27.08.18, 12:36
      Wiesz co, był taki stary film z Clintem Eastwoodem w roli wojskowego, "Wzgórze Złamanych Serc". Film taki sobie, ale padła tam kwestia, którą lubię sobie przypominać, wypowiedziana w kierunku jego podwładnego, na którym wyżywał się jakiś palant - "don't give the prick the satisfaction".
      Forumowe trolliszcza i chamszczaste ostoje moralności zawsze tu będą, choć przyznaję, wyraźnie coraz gęściej tu od nich. Ale lepiej je wyśmiewać albo ignorować niż się wycofywać. Z pierwszym i drugim bardzo kiepsko sobie radzą, trzecie je tylko cieszy. Zupełnie jak bullies w szkole.
      Olej, jest tu wiele osób, które cię lubią, resztą nie ma co sobie głowy zawracać.
      • snakelilith Re: Żegnam sie 27.08.18, 12:45
        sumire napisała:

> Forumowe trolliszcza i chamszczaste ostoje moralności zawsze tu będą, choć przy
        > znaję, wyraźnie coraz gęściej tu od nich. Ale lepiej je wyśmiewać albo ignorowa
        > ć niż się wycofywać. Z pierwszym i drugim bardzo kiepsko sobie radzą, trzecie j
        > e tylko cieszy. Zupełnie jak bullies w szkole.

Pewnie masz rację, ale co innego ignorować trolla w dyskusji, albo nawet podpuścić, żeby się jeszcze ładniej rozłożył, a co innego akceptować zakładanie wątków w osobistych celach wyśmiania innej forumki. Zdaje się, że wątki zakładane przez jakieś męskiego trolla w stylu "baby są głupie" szły od razu pod nóż, dlatego więc ten wątek z wyraźną intencją "forumka x jest głupia" ciągle wisi? Zawsze jest bowiem ten pierwszy raz, a potem poleci jak lawina i inni zaczną przepracowywać traumy kopa w tyłek od innych zakładając podobne wątki.
        • sumire Re: Żegnam sie 27.08.18, 12:54
          A tego nie rozumiem. I to uważam za bardzo złe.
        • pani_tau Re: Żegnam sie 27.08.18, 19:16
          Nie zauważyłam, żeby wątki zakładane przez tutejszych mizoginow szły pod nóż. Wiszą sobie całkiem długo.
          • snakelilith Re: Żegnam sie 27.08.18, 19:39
            pani_tau napisał(a):

> Nie zauważyłam, żeby wątki zakładane przez tutejszych mizoginow szły pod nóż. W
            > iszą sobie całkiem długo.

Ja zauważyłam, możliwe, że był to wyjątek, bo nie czytam wszystkiego. Raz poleciał durny wątek, czy próba wątku strasznegomruka, czy jak on się zwie. On powinien być zbanowany za całokształt, bo nawet ze swoją mizoginią się nie kryje.
    • anika772 Re: Żegnam sie 27.08.18, 13:12
      Co ja przegapiłam??
      Zrób sobie przerwę, ale potem wróć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka