Dodaj do ulubionych

Paweł Domagała - Weź nie pytaj

• arkanna Re: Paweł Domagała - Weź nie pytaj 08.09.18, 10:36
      Nie uległy. Pioseneczka w miarę przyjemna dla ucha ale ten skowyt drażniący.
    • maslova Re: Paweł Domagała - Weź nie pytaj 08.09.18, 11:22
      Niezbyt nie uległy. Takie rmf-owo zetkowe klimaty to kompletnie nie moja bajka. A biorąc pod uwagę tekst, to rzeczywiście trudno się przy takim podejściu "artystów" dziwić, że mamy w kraju to, co mamy.
      • maslova Re: Paweł Domagała - Weź nie pytaj 08.09.18, 11:23
        Miało być: "Nie uległy"
        • bazia8 Re: Paweł Domagała - Weź nie pytaj 08.09.18, 11:44
          To nie artysta.
          • maslova Re: Paweł Domagała - Weź nie pytaj 08.09.18, 14:42
            Dlatego dałam to słowo w cudzysłów
    • inguszetia_2006 Re: Paweł Domagała - Weź nie pytaj 08.09.18, 11:49
      Witam
      Nie uległam czarowi, nie wpadła mi w ucho. Wolę inną muzykę. Nie przypuszczałam też, że piosenka o miłości może być pisoska, ale już wiem, że może;-P
      Pzdr.
      Ing
    • mid.week Re: Paweł Domagała - Weź nie pytaj 08.09.18, 11:52
      weź niepie....ol - mówię zawsze jak przełączam stację wink
    • antyideal Re: Paweł Domagała - Weź nie pytaj 08.09.18, 11:55
      Nie znałam, włączylam. Ojej, jaka slabizna.
    • lucadimontezemolo Re: Paweł Domagała - Weź nie pytaj 08.09.18, 12:11
      Takie pitu pitu. Nic ciekawego.
    • kropkaa Re: Paweł Domagała - Weź nie pytaj 08.09.18, 14:22
      Nie znałam (nie żałuję).
      Pod wpływem ematki wyjutjubowałam (żałuję).
      Poziom kleryka w listopadzie I roku seminarium.
      Coś a la sacro-polo.
      Gdy typ byłu Wojewódzkiego i ten jechał po nim jak po łysej kobyle, było mi go żal. Po tym pseudoutworze jestem po stronie Kuby.
    • conena Re: Paweł Domagała - Weź nie pytaj 08.09.18, 15:52
      Piosenka kompletnie nie w moim guście, ale ten pan wyglada jak zaginiony brat bliźniak mojego osobistego brata i z tego wyłącznie powodu darzę go ogromną sympatią i życzę wszystkiego najlepszego 🙃
    • anilka Re: Paweł Domagała - Weź nie pytaj 08.09.18, 15:59
      Takie nijakie, pierwsze słyszę o tym gościu i chyba nie straciłam wiele. Jeśli ma podtekst polityczny jak piszą niektóre, to facet jest żenujący, jeśli śpiewa tylko tak sobie, to słaby, a jeśli religijny, to nie moja bajka.
    • marianna_gers Re: Paweł Domagała - Weź nie pytaj 08.09.18, 16:07
      Zupełnie nie. Słucham Muse, Linkin Park, Royal Blood, Greta van Fleet, Imagine Dragons te klimaty. Ostatnio Joe Bonamassa.
    • gulcia77 Re: Paweł Domagała - Weź nie pytaj 08.09.18, 16:23
      Jak usłyszałam "Weź nie pytaj, weź się przytul", to moja dusza załkała: "Już nie pytam gdzie Gałczyński, czy Tuwim, chociaż Mogielnicki albo Osiecka - powróćcie!!!".
      Co my robimy z ojczystą mową???
      P.S. Utwór straszny - pod każdym względem.
      • sumire Re: Paweł Domagała - Weź nie pytaj 08.09.18, 16:32
        Tak, w dzisiejszych czasach trzeba zatęsknić do profesjonalnych tekściarzy smile od niezapomnianego sępa miłości cały czas równia pochyła. Zdarza mi się patrzeć w radio z niedowierzaniem.
        Okropny jest ten tekst. Ja nie oczekuję od piosenek, że będą ucztą dla intelektu, ale kurde bez przesady.
      • marianna_gers Re: Paweł Domagała - Weź nie pytaj 08.09.18, 17:04
        gulcia77 napisała:

> Jak usłyszałam "Weź nie pytaj, weź się przytul", to moja dusza załkała: "Już ni
        > e pytam gdzie Gałczyński, czy Tuwim, chociaż Mogielnicki albo Osiecka - powróćc
        > ie!!!".

10/10
        Co to w ogóle za tekst? WEŹ zrób to czy tamto? Dobre w potocznej mowie ale w tekście piosenki?
      • lodomeria Re: Paweł Domagała - Weź nie pytaj 09.09.18, 01:11
        Ej, a Nosowska?

Oto jak się robi umoralniające pioseneczki big_grin

• szarsz Re: Paweł Domagała - Weź nie pytaj 09.09.18, 06:47
        To też. Jeszcze żeby to 'weśsie' pojawiło się raz, można by przełknąć uczucie chwilowego skrępowania, a tu słucham i się wstydzę.
      • z_lasu Re: Paweł Domagała - Weź nie pytaj 10.09.18, 09:27
        > P.S. Utwór straszny - pod każdym względem.

Zgadzam się w pełni.
    • madame_edith Re: Paweł Domagała - Weź nie pytaj 08.09.18, 19:49
      Lubie niekiedy takie proste piosenki, zaden ze mnke koneser, ale tu wielkie nieeeeee. Tekst wpieniajacy z tym wezsie wezsie itd, muzyka mi rowniez w ucho nie wpadla.
    • pani_tau Re: Paweł Domagała - Weź nie pytaj 09.09.18, 08:05
      Muzycznie dla mnie bez smaku zupełnie, w sensie, że jałowe.
      Wsluchalam się w tekst i brew mi skoczyła przy konstatacji, że gdzie jest miłość tam nie ma wolności. Pomyślałam "No weź nie... pitol". A potem zaczęły się fantazje o młodych dziewczynach, które wzdychają do pięćdziesięcioletniego starca, i wyłączyłam.
      Ogólnie nie dopatrzyłam się niczego politycznego oprócz deklaracji, że pan dalej własnego nosa nie spojrzy, bo i po co. Natomiast wyraźnie słyszę jak misiowi żal tych tłumow na ulicach w sobotnią noc oraz kolejnych przypadkowych znajomości z płcią przeciwną.
      Domagałe kojarzę ze świetnego dubbingu w kapitalnym "Zwierzogrodzie" i z "Planety Singli", na wyglad i ogólne wrażenie ogarnięty, sympatyczny facet a tu, taki sobie, bo taki sobie, ale jednak zonk.
    • alicia033 Re: Paweł Domagała - Weź nie pytaj 09.09.18, 08:51
      pierwsze usłyszałamsmile.
      Jakby to ująć...
      no.... Małecki bardzo w stylu Małeckiego

Jakby mnie koniecznie sparło na sentymentalny kawałek o miłości to poproszę jednak Szukalskiegosmile:
      www.youtube.com/watch?v=dnetd83XF6Q
    • inka754 Re: Paweł Domagała - Weź nie pytaj 10.09.18, 07:28
      Okropny tekst. Zażenowanie mnie ogarnęło po jej wysłuchaniu.
      • z_lasu Re: Paweł Domagała - Weź nie pytaj 10.09.18, 09:28
        A wykonanie nie? Śpiewać - niestety - każdy może.
        • inka754 Re: Paweł Domagała - Weź nie pytaj 10.09.18, 09:34
          Nie znam się na "śpiewaniu", więc trudno mi ocenić. Ale kiedyś pan Domagała był w jakimś programie telewizyjnym i prowadzący zachwycali się jego talentem wokalnym, dlatego myślałam że przynajmniej wykonanie w porządku.
    • joanna266 Re: Paweł Domagała - Weź nie pytaj 10.09.18, 14:20
      Super kawałek.Ten drugi również.Mój mąż też się z nim utożsamia.Nawet wczoraj słuchaliśmy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka