Dodaj do ulubionych

Anemia..Ferro-tab

27.09.18, 12:08
Biore zelazo bo musze, dziala i czuje sie super ale te biegunki OMG!
Obserwuj wątek
    • bei Re: Anemia..Ferro-tab 27.09.18, 12:12
      Jestes uczulona, musisz powiedzieć medykowi o biegunkach. Ja wylądowałam w szpitalu i był wielki problem zatrzymać taką akcję jelit. Skończyło się na opium ( w kroplach)
      • memphis90 Re: Anemia..Ferro-tab 27.09.18, 12:31
        Nie, biegunka nie świadczy o uczuleniu, tylko nietolerancji. Trzeba zmienić preparat na lepiej tolerowany.
        • malgosiek2 Re: Anemia..Ferro-tab 27.09.18, 12:36
          Trochę off topic.
          Biorąc żelazo odczekaj ze spożywaniem nabiału, ponieważ kazeina zawarta w mleku utrudnia przyswajanie żelaza.Można dodatkowo łykać kwas foliowy, bo on z kolei pomaga w przyswajaniu żelaza i popijać sokiem owocowym np.pomarańczowym.
    • spirit_of_africa Re: Anemia..Ferro-tab 27.09.18, 12:34
      Moze zapytaj lekarza o zmiane leku? U mnie po tardyferonie i hemoferze byla masakra zoladkowo-jelitowa.Doszlo do tego ze na Gierkowce lecialam w pole bo zawartosc zoladka i jelit postanowila sie ze mnie wydostac jedniczesnie gora i dolem.Po tej akcji lekarka zasugerowala mi zmiane na jakies zelazo z Solgaru albo kapsulki Szelazo i to ostatnie bardzo mi pasowalo. Bralam tez feroplex i ten dla odmiany powodowal mega zatwardzenia.
      • snakelilith Re: Anemia..Ferro-tab 27.09.18, 12:38
        U mnie tardyferon powodował zaparcia, więc co człowiek to reakcja.
    • 35wcieniu Re: Anemia..Ferro-tab 27.09.18, 12:58
      Jak powoduje biegunki to nie działa super, oj nie. Powiedz lekarzowi, powinien Ci zmienić preparat na coś co lepiej tolerujesz.
      • zapple Re: Anemia..Ferro-tab 27.09.18, 14:38
        Wizyte mam w przyszlym tygodniu. Preparat dziala, po 2 tabletkach ch...e sie lepiej, Ustalo migotanie serca i zawroty glowy. Wydaje mie sie, ze bylam anemiczka przez dlugi czas momo brania supplementow sad
        • 35wcieniu Re: Anemia..Ferro-tab 27.09.18, 14:51
          No ja rozumiem że działa w sensie poprawy wyników, ale nie możesz na dłuższą metę brać czegoś na co tak reagujesz. A pomimo brania suplementów mogłaś być, jasne, ja jestem całe życie.
        • zapple Re: Anemia..Ferro-tab 27.09.18, 14:57
          Nie wiem czemu urwalo slowo.
          Mam brac tabletke dziennie z sokiem pomaranczowym.
          Juz dzisiaj zaobserwowalam poprawe. Moge sie skupic na tym co robie , wrocilam na Anagram Magic itp

Dzieki za odzew dziewczyny. Mam grupe krwi 0 minus i wiele uczulen, alergii. Moja Gp zmieni lek w poniedzialek jesli bedzie trzeba Czuje sie dobrze mentalnie a to juz wiele!
          • zapple Re: Anemia..Ferro-tab 27.09.18, 15:08
            Pewnie zastanawia Was skad taki uplyw krwi. Mialam ciezka miesiaczke, ktora trwala ponad 10 dni, Po tym dzien przerwy i znowu krwawienie sad
        • snakelilith Re: Anemia..Ferro-tab 27.09.18, 15:00
          U mnie migotanie serca i zawroty głowy też zniknęły po tygodniu tabletek, ale to dłuuugo jeszcze nie zadowalające wartości. Mnie się tabletkami nie udało podnieść żelaza (a raczej ferrytyny) do normy, właśnie z powodu sensacji jelitowo-żołądkowych. Z czasem było bowiem tylko gorzej. Dopiero wleki dożylne pomogły. Jak pomyślę, ile się męczyłam z tabletkami, cały rok się tak bujałam pomiędzy biegunkami i zaparciami, koszmar, kiedy te infuzje były takie proste. Tyle tylko, że są droższe.
          • zapple Re: Anemia..Ferro-tab 27.09.18, 16:53
            Doceniam odpowiedzi, dzieki . Najwazniejsze zebym w koncu psychicznie do siebie "doszla". Po smierci Ojca nie radze sobie z soba sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka