Dodaj do ulubionych

Córeczka wydała tatusia

04.11.18, 09:33
Pawka Morozow wiecznie żywy. smile Ciekawe, czy małolata dostanie lanie albo powędruje na karnego jeżyka?

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,166611,24123344,rybnik-jechal-autem-mimo-zakazu-mowil-ze-wiezie-corke-do.html#a=1167&c=1154&s=BoxNewsMT
Obserwuj wątek
    • nickbezznaczenia Re: Córeczka wydała tatusia 04.11.18, 10:07
      Czyta lam wczoraj. Tatuś to niezły idiota i krętacz.

Powinni go zapuszkować.
    • iks.de.00 Re: Córeczka wydała tatusia 04.11.18, 10:33
      Serio porównujesz zachowanie otwartej czterolatki z zachowaniem zmanipulowanego przez system czternastolatka? To głupie. Nie wspomnę o tym, jakim idiotą i stwarzającym zagrożenie człowiekiem jest ten tatuś. Mam nadzieję, że pójdzie siedzieć.
    • milva24 Re: Córeczka wydała tatusia 04.11.18, 10:35
      Czterolatkę porównujesz z Pawką Morozowem?
    • szeptucha.z.malucha Re: Córeczka wydała tatusia 04.11.18, 11:18
      Dobrze się czujesz?
      Ojciec naściemniał policjantom, ci zajrzeli do samochodu, zapytali, co boli, ta, że nic i mówisz, że to Pawka Morozow?
      Gość powinien zostać ukarany odpowiednio.
    • andaba Re: Córeczka wydała tatusia 04.11.18, 11:45
      Rany, przecież to czterolatka!
      Poza tym sytuacja "nieco" inna.
    • kyrelime Re: Córeczka wydała tatusia 04.11.18, 11:48
      Czterolatki z reguły bywają szczere. Myślę, że wiele dzieci na miejscu tej dziewczynki postąpiło by tak samo (czyli bez zastananowienia odpowiedzialy na zadane pytanie, zwlaszcza przez policjanta, który zazwyczaj jest autorytetem dla takich dzieci). Postawa ojca- bez komentarza...
    • chicarica Re: Córeczka wydała tatusia 04.11.18, 11:50
      Tatuś niezły aparacik podobno, miał odebrane prawo jazdy i mimo to jechał, a do tego złapany został dwa razy tego samego dnia na prowadzeniu auta bez uprawnień. Dziecko, można powiedzieć, ratowało sobie życie.
    • ichi51e Re: Córeczka wydała tatusia 04.11.18, 14:48
      Mnie tam tylko zastanawia po co o tym trabia. Dzieciak jechal z pijakiem i raczej na pewno dostal lanie - nie wierze ze tata uznal ze to smieszne. Tata w kazdym razie sie nie przejal tego samego dnia znowu go zatrzymali - bez dzieciaka.
      A ze sypnal to nie dziwne policja/straz graniczna przechodzi szkolenie jak zagadywac do dzieci zeby mowily prawde
      • semihora Re: Córeczka wydała tatusia 04.11.18, 17:48
        Do czterolatka specjalnych technik nie potrzeba tongue_out
        • little_fish Re: Córeczka wydała tatusia 04.11.18, 22:16
          Przecież to dziecko mogło nawet nie wiedzieć co ojciec nagadał policji - piszą że wybiegł z auta, więc dziewczynka zapewne nie słyszała co tata mówi policji
      • asia_i_p Re: Córeczka wydała tatusia 05.11.18, 17:25
        Moja siostra sypała bez żadnych szkoleń, przy kompletnym (chwała niebiosom) ignorze ze strony straży granicznej.
        Miała 5 lat i wystartowała do strażnika z tekstem "Pan może myśli, że ja mam narkotyki w tej lalce?". Ojciec zbladł, oczyma duszy widząc auto rozbebeszone do pojedynczych śrubek, a strażnicy, na szczęście, nic.
    • marusia_ogoniok_102 Re: Córeczka wydała tatusia 04.11.18, 15:33
      No niemożliwe! Przedszkolak nie nakłamał policjantowi?! Jak normalne, przyzwoicie wychowane dziecko?! Pogrążając tatusia - pijaka i przestępcę, zanim zabił siebie, ją albo kogoś innego, kto akurat stałby mu na drodze?! No co się dzieje z tym światem!

Zazwyczaj nie wyzywam ludzi w internecie, ale... czy ty normalna jesteś, kobieto?

15:33
      • grrru Re: Córeczka wydała tatusia 04.11.18, 22:39
        Prawilnie wychowywany przedszkolak wie, że z psiarnia się nie gada big_grin
    • katriel Re: Córeczka wydała tatusia 04.11.18, 17:44
      Nie no, rozumiem skąd skojarzenie z Morozowem, ale to jednak zupełnie inna sytuacja.

Swoją drogą, ja kiedyś o mało co miałabym przygodę z tego samego cyklu. W stanie wojennym mój ojciec dostał za zadanie ukryć archiwa Solidarności Walczącej. Postanowił zakopać je w lesie, jako kamuflaż biorąc ze sobą żonę i siedmioletnią córkę (mnie); w razie pojawienia się mundurowych miałyśmy ściemniać, że jedziemy na wycieczkę i samochód się popsuł. Dosyć byłam przejęta, zwłaszcza że nie wszystkie szczegóły fałszywej wycieczki mieliśmy ustalone. Ale jakoś nikt się nie pojawił...
      Ojciec potem przez wiele lat przechowywał mapkę z zaznaczonym miejscem zakopania archiwów, zakonspirowaną jako jedna z mapek najlepszych miejsc na grzybobranie. Może nawet jeszcze ją ma, ale nawet z mapką pewnie trudno byłoby te papiery znaleźć. Wszystko zarosło, las inaczej wygląda, ojciec mało co pamięta (ma 80 lat i Parkinsona), nie mówiąc już o tym, że po prawie czterdziestu latach w ziemi nawet zabezpieczone przed wilgocią mogły zwyczajnie zgnić.
      • 45rtg Re: Córeczka wydała tatusia 05.11.18, 09:52
        katriel napisała:

> Swoją drogą, ja kiedyś o mało co miałabym przygodę z tego samego cyklu. W stani
        > e wojennym mój ojciec dostał za zadanie ukryć archiwa Solidarności Walczącej. P

> znaleźć. Wszystko zarosło, las inaczej wygląda, ojciec mało co pamięta (ma 80 l
        > at i Parkinsona), nie mówiąc już o tym, że po prawie czterdziestu latach w ziem
        > i nawet zabezpieczone przed wilgocią mogły zwyczajnie zgnić.

Wiele to mówi o tym, jak "znacząca" była działalność SW smile
    • taki-sobie-nick Re: Córeczka wydała tatusia 04.11.18, 21:37
      Ja tylko zaznaczam, że porównanie nie jest śmieszne, bo w wyniku donosu Pawki Morozowa jego ojciec został zabity.
      • nickbezznaczenia Re: Córeczka wydała tatusia 04.11.18, 22:10
        A tak naprawdę nie wiadomo, ponieważ propaganda do dzisiaj przesłania prawdę.
        • taki-sobie-nick Re: Córeczka wydała tatusia 04.11.18, 22:14
          nickbezznaczenia napisał(a):

> A tak naprawdę nie wiadomo, ponieważ propaganda do dzisiaj przesłania prawdę.

Czyja propaganda? Bo ZSRR już upadł.

Zatem ponieważ naprawdę nie wiadomo, będę się trzymać aktualnej wersji.

Aktualna wersja jest taka, że Pawka zakapował rodziców jako kułaków, w wyniku czego oboje ponieśli śmierć.
          • nickbezznaczenia Re: Córeczka wydała tatusia 04.11.18, 22:16
            Nie, to nie jest aktualna wersja.
            • taki-sobie-nick Re: Córeczka wydała tatusia 04.11.18, 22:18

> Nie, to nie jest aktualna wersja.

Aha. A jaka jest aktualna i skąd pochodzi?
              • nickbezznaczenia Re: Córeczka wydała tatusia 04.11.18, 22:20
                Internet jest wielki. Poszukaj.
                • taki-sobie-nick Re: Córeczka wydała tatusia 04.11.18, 22:23

> Internet jest wielki. Poszukaj.

Aha, czyli nie potrafisz podać źródła swoich rewelacji albo jest ono mało wiarygodne.
                  • nickbezznaczenia Re: Córeczka wydała tatusia 04.11.18, 22:28
                    Tak, oczywiście. big_grin
                    • marusia_ogoniok_102 Re: Córeczka wydała tatusia 04.11.18, 22:33
                      histmag.org/Pytanie-miesiaca-9-Jak-wygladala-prawdziwa-historia-Pawlika-Morozowa-6283

"Pawlik Morozow naprawdę doniósł na własnego ojca, zrobił to jednak z zupełnie nieideowych powodów, postąpił tak bowiem za namową matki, którą jego ojciec wcześniej porzucił."
                      • taki-sobie-nick Re: Córeczka wydała tatusia 04.11.18, 22:37

> "Pawlik Morozow naprawdę doniósł na własnego ojca, zrobił to jednak z zupełnie
                        > nieideowych powodów, postąpił tak bowiem za namową matki, którą jego ojciec wcz
                        > eśniej porzucił."

No dobra. Niemniej doniósł na rodzica. Jakie były efekty donosu?

• taki-sobie-nick Re: Córeczka wydała tatusia 04.11.18, 22:34

> Tak, oczywiście. big_grin

No to dawaj, nie marudź.

Znalazłam analizę biorącą pod uwagę kilka możliwości, jednak jeden z badaczy nie wyklucza donosu autorstwa Morozowa.

Oczywiście ty masz na pewno lepsze informacje.

Poza tym, jeśli Morozow nie doniósł, porównywanie do niego nie ma sensu, a jeśli doniósł, porównywanie do niego jest nieetyczne.
                      • nickbezznaczenia Re: Córeczka wydała tatusia 04.11.18, 22:38
                        I widzisz jak sobie pięknie poradziłaś. smile
                        • taki-sobie-nick Re: Córeczka wydała tatusia 04.11.18, 22:41

> I widzisz jak sobie pięknie poradziłaś. smile

Niestety, to nadal dowodzi, że jeśli doniósł, porównanie jest nieetyczne. A jest tak w każdym przypadku porównania jakiegokolwiek donosu/informacji z przypadkiem Morozowa.

Bo porównujący zakłada, że Pawka doniósł. A jeżeli doniósł, spowodował śmierć ojca.
                          • nickbezznaczenia Re: Córeczka wydała tatusia 04.11.18, 22:44
                            A tego wszystkiego akurat nie pisałam.
                            • taki-sobie-nick Re: Córeczka wydała tatusia 04.11.18, 22:48

> A tego wszystkiego akurat nie pisałam.

Zauważyłam. To ja pisałam, bo to logicznie wynika.
                        • 45rtg Re: Córeczka wydała tatusia 05.11.18, 09:51

> I widzisz jak sobie pięknie poradziłaś. smile

Łaaaał, jaki z ciebie potężny siewca erudycji. Skłoniłeś kogoś do wyguglania informacji, którą i tak posiadałeś, ale bohatersko nie udzieliłeś, bo to by było... eee... to by było za mało nerdowate, a nerdowie są łaaaał i ty też chcesz.
                          • nickbezznaczenia Re: Córeczka wydała tatusia 05.11.18, 17:11
                            No to sobie popisałeś. Łaaaaał!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka