Dodaj do ulubionych

Definicja partnera seksualnego

28.02.19, 18:50
Dyskusja nawiazala sie podczas pewnego weekendowej piwnej rozmowy, kiedys. Jakos tak sobie przypomnialem. Ciekawy jestem powszechnego zdania, zdania eMatki. Mysle, ze tu bedzie mniej wiecej zgodnosc, ale to jednak ematka, wiec kto Was tam wie.

Kusilo mnie zeby kwestie ugryzc w mojej ulubionej formie, ankietowej, ale sprobuje inaczej.

Mamy pania, nasza bohaterke. Przypuscmy, ze ma 35 lat. Mamy wglad w sfilmowana autobografie. I widzimy co intymniejsze sytuacje z facetami z jej zycia. Numerki oznaczaja kolejne postacie, ktore mozemy rozwazyc jako potencjalnego partnera seksualnego.

1. Byl chlopak. Taki dorosly! Mial juz az 16.5 roku, ona tylko 15. Chodzili ze soba. ponad rok Nie wychodzili poza buzi buzi.
2. W wieku 17 lat miala innego chlopaka. Wyszli nieco poza buzi buzi - tu jego reka wyladowala pod jej bluzka, tu ona dotknela go tam przez spodnie. Raz zaczal calowac jej piersi, przyssal sie, ale bardziej bolalo niz ja to podniecalo. Cos jej nie pasowalo. Nie podobalo jej sie to za bardzo. Wiec to tylko raz tak. W ogole zrobil sie nachalny pod tym wzgledem, i nie tylko tym. Zerwali z soba.
3. W wieku lat 18 byl inny. Po paru miesiacach znajomosci namowil pania na fellatio, zrobila to, ale tak 'nie do konca'. Pelnego stosunku, penetracji nigdy nie bylo.
4. Niewiele pozniej pojawil sie jeszcze inny. Ten po paru tygodniach znajomosci do niczego nie musial namawiac pani, sama rzucila sie do fellatio, oblizala sie ze smakiem. On sie odwdzieczal, robil jej ustami dobrze. I tak sobie robili dobrze po francusku. Jednak nigdy nie odbyli z soba pelnego stosunku. Ale rozstali sie, gdy dowiedzial sie jak jej rodzice glosuja w wyborach.
5. Milosc na studiach. To z tym po miesiacach spotykania sie miala pierwszy pelny stosunek. I potem drugi, i trzeci, dwunasty i osiemdziesiaty. Fajnie i dlugo bylo, ale po paru latach sie skonczylo.
6. Jako 'rebound' pojawil sie Zenon. Z Zenonem bylo burzliwie, ale krotko. Ten mial hopla na punkcie analnego seksu. Zrobili to. Z czasem okazalo sie ze on nie tylko tak woli, on inaczej nie mogl, nie stanalby mu nawet. Na dodatek odkryla wtedy, ze w sumie to on jest tepy i w ogole. Cala przygoda trwala pare tygodni.
7. Na winku z kolezankami, z okazji swoich 25 urodzin. Fajna atmosfera, tance, wino. Powli towarzystwo sie wykruszylo, zostala ona i jedna z jej kolezanek, ktora zna juz troche, ale nie strasznie dlugo. I ta jedna z kolezanek jak juz sporo w czubie mialy obie nagle wyznala, ze w sumie to jest bi. I czy by moze sprobowala? Fajnie bedzie! Bohaterka nie myslala o tym jakos nigdy mocno, ale.. zgodzila sie. I...No i wyladowaly w lozku. Robily wlasciwie wszystko, co "zwykle" lesbijki robia.
Cala przygoda to jednorazowka.
8 i 9.
Podobna sytuacja jak w 7, tylko tu juz impreza z mieszanym towarzystwem. Tez laly sie strumienie alkoholu. Nie upila sie, ale w glowie szumialo troche. Ani sie obejrzala a wyladowala w domu z jedna para. Pan em(8) i pania (9) . Para tam namowila ja na.. trojkat. Robili wszystko co bylo opisane w 2 -7. Po francusku, po hiszpansku, on z nia, ona z nia, w kazdym momencie kazdy mial co robic.
10. Pani ma juz 28 lat. Tu pojawil sie Pan Hieronim. Dzentelmen, fajny facet. Calkiem inteligentny. Przystojny. Niestety w te klocki byl beznadziejny. W ogole to mial malego i jakiegos takiego.. dziwnoksztaltnego. Kochali sie doslownie 2 razy, ale ...nie tylko ona nie miala orgazmu, on tez nie. To nie mialo sensu, odpuscila.
11. W wieku 29 lat poznala swojego przyszlego meza. Hajtnela sie z nim, i zyja jak dotad dlugo i szczesliwie.

Ilu Pani Bohaterka miala partnerow seksualnych w swoim zyciu? I ktorzy z wymienionych to NIE partnerzy seksualni?
Discuss.

P.S. Bohaterka jest wymyslona. Nie istnieje. Niemniej jej historia to mix autentycznie zaslyszanych roznych historii roznych postaci.
Obserwuj wątek
    • zasiedziala Re: Definicja partnera seksualnego 28.02.19, 19:34
      Tylu ilu się doliczy? smile Mnie to się wydaje, że to tak jak ze zdradą, nie ma obiektywnej granicy.
      • no_easy_way_out Re: Definicja partnera seksualnego 28.02.19, 20:14
        >Mnie to się wydaje, że to tak jak ze zdradą, nie ma obiektywnej granicy.

Dlatego pytam o subiektywna smile
        • zasiedziala Re: Definicja partnera seksualnego 28.02.19, 20:24
          Ja bym się doliczyła 4 - 4,5,6 i 11. Definicji partnera nie spełnia imo jednorazowa (czy tam dwukrotna) przygoda.
          • milva24 Re: Definicja partnera seksualnego 28.02.19, 20:27
            O widzisz a dla mnie partner seksualny to osoba z którą ma się kontakt seksualny nawet jednorazowy.
            • triss_merigold6 Re: Definicja partnera seksualnego 28.02.19, 20:28
              To zależy czy się go/ją w ogóle pamięta.
              • aandzia43 Re: Definicja partnera seksualnego 28.02.19, 20:37
                triss_merigold6 napisała:

> To zależy czy się go/ją w ogóle pamięta.

A jak się pamięta pół na pół jak przez mgłę to liczy się połowę partnera.
            • bergamotka77 Re: Definicja partnera seksualnego 28.02.19, 22:27
              milva24 napisała:

> O widzisz a dla mnie partner seksualny to osoba z którą ma się kontakt seksualn
              > y nawet jednorazowy.

Dla mnie też.
          • no_easy_way_out Re: Definicja partnera seksualnego 28.02.19, 20:35
            Ale to jak tak, to zauwaz, ze chodza po swiecie ludzie, o ktorych mozna by powiedziec tak:
            X ma juz jakotakie doswiadczenie seksualne- choc nigdy nie mial/a seksualnego partnera w swoim zyciu.

Hmmsmile
            • zasiedziala Re: Definicja partnera seksualnego 28.02.19, 20:42
              No bo nie miała. Ja mogę grać w szachy od 3 lat, ale zawsze z kim innym i nie mieć żadnego partnera od szachów, chociaż doświadczenie mam. Tak samo rozumiem partnera seksualnego.
              • no_easy_way_out Re: Definicja partnera seksualnego 28.02.19, 21:16
                No ok. Chyba lapie z jakiej strony podchodzisz.
                Cos jak kontrahent w handlu.
                Jak z kims jest umowa handlowa, i regularnie kupiec i sprzedawca z soba handluja - to jest taki staly kontrahent, partner handlowy w biznesie.
                Jak ktos jednorazowo cos kupi od sprzedawcy - to nie sa typowymi handlowymi partnerami tylko tak ah hoc jeden sprzedal drugiemu cos.

Czyli sam fakt seksu jest u Ciebie w zwrocie "partner seksualny" drugorzedny, a wyraz "partner" u Ciebie ma tu pierwszenstwo.
                Ok.
              • aerra Re: Definicja partnera seksualnego 01.03.19, 19:52
                Nie masz tylko stałego partnera od szachów - jednorazowych jak najbardziej miewasz. I tak samo z seksem wink
                • heavy_metal_thunder Re: Definicja partnera seksualnego 01.03.19, 20:19
                  I ciekawe co na to stały partner, że żonie zdarzają się "sparingi" z jednorazowymi? Naprawdę musi być zadowolony z tego, że jego wybranka regularnie się mierzy z jednorazowymi big_grin
                • zasiedziala Re: Definicja partnera seksualnego 01.03.19, 20:25
                  Eee, partner to partner. Jednorazowy przeciwnik, to po prostu przypadkowy gracz, a nie żaden partner wink
                  • heavy_metal_thunder Re: Definicja partnera seksualnego 02.03.19, 16:20
                    I tym samym można przekłamywać wyniki wink
          • heavy_metal_thunder Re: Definicja partnera seksualnego 28.02.19, 21:30
            Spełnia, bo liczy się jako ilość zaliczonych penisów.
    • milva24 Re: Definicja partnera seksualnego 28.02.19, 19:35
      Dla mnie 9. Jedynka i dwójka odpadają.
      • beneficia Re: Definicja partnera seksualnego 28.02.19, 19:42
        Tak samo.
      • la_mujer75 Re: Definicja partnera seksualnego 28.02.19, 20:41
        Dla mnie również 9. I tylko 1 i 2 odpadają.
    • bergamotka77 Re: Definicja partnera seksualnego 28.02.19, 19:51
      Seks to seks. Całowanie nim nie jest, petting to zależy. Ja kiedyś liczyłam tylko tych z penetracja, ale koleżanka mnie uwiadomila, że miłość francuska też się liczy 😜
      • no_easy_way_out Re: Definicja partnera seksualnego 28.02.19, 20:11
        Ano wiec wlasnie smile
        Pamietam dobrze jedna rozmowe z bardzo dobra znajoma (tez skorpionica tongue_out) .
        Ona byla mezatka (Wtedy. Teraz juz nie).
        Ogolnie zazdrosna mezatka dodam.

I tak rozmawiamy wlasnie o partnerach/niepartnerach seksualnych, ogolnie.
        I, mowiac o sobie, wyskoczyla, ze "badz co badz sama mialam tylko X partnerow" (X - jednocyfrowa, niewysoka liczba).
        Ja natomiast, z jej opowiesci z kiedys, wiedzialem o co najmniej X + 1. Wiec cos mi nie gralo. I ta roznica jednej osoby to wlasnie byl pan, z ktorym ona tylko seks francuski (w jedna strone). Pamietalem, bo mowila.
        Wiec ja poprawiam "chyba masz na mysli X+1 " ?
        Ona: nie no, jak. Przeciez X i tyle.
        A ja na to "a ten +1 " ?
        A ona wtedy: "aaa tam wiesz... teog nie licze. Przeciez nawet nie zrobilismy tego tak wiesz, w pelni i do konca".
        Ja "czyli co, francuski seks, to nie seks?" - zapytuje zaciekawiony
        Ona odpowiada niepwenie: "no bo ja wiem..tak nie za bardzo chyba".
        Ona przypominam, zazdrosna o meza. Ja wtedy: "Dobra. To wyobrazmy sobie, ze Twoj maz poznal jakas laske. Nic do niej nie czuje, ale ona mu gdzies tam robi loda. Bylabys zla, czy nie?".
        Ona: "Zwariowales?? Zla? przeciez wtedy to bylby koniec. Przeciez mnie zdradzil!!!"
        Ja : "Zdradzil mowisz? No ale jak mowie, on nic do niej nie czuje. To byly tylko pieszczoty oralne, wiec wg. tego co mowilas przed chwila, to zaden seks nawet nie byl. Przeszkadzalo by Ci to? czemu?"
        Ona zastygla i... od tego czasu uznala, ze seks francuski to seks.
        • bergamotka77 Re: Definicja partnera seksualnego 28.02.19, 22:18
          No i dobrze wytłumaczyłes bo tak to jest. Dla mnie seks oralny jest nawet ważniejszy bo bardziej intymny i na taki pozwoliłam sobie tylko z niewielką liczba partnerów. Muszę komuś ufać żeby pójść w tę stronę.
          • riki_i Re: Definicja partnera seksualnego 01.03.19, 10:24
            BTW seks oralny wymaga pewnych wrodzonych umiejętności. Jeśli ktoś tego nie czuje, nie powinien się za to zabierać. Spotkałem tylko kilka kobiet, które właściwie czuły seksualność faceta i umialy dobrze zrobić orala. W drugą stronę jak mniemam jest podobnie, choć kobiety z natury są traktowne i unikają mówienia mężczyznom, że są beznadziejni. smile
            • riki_i Re: Definicja partnera seksualnego 01.03.19, 10:25
              *taktowne
            • triss_merigold6 Re: Definicja partnera seksualnego 01.03.19, 10:28
              Większość facetów jest w tym słaba. Wprawni i dostrojeni są ci, w których jakieś kobiety wcześniej włożyły pracę i dobre chęci, żeby ich nauczyć.
            • no_easy_way_out Re: Definicja partnera seksualnego 01.03.19, 11:14
              >BTW seks oralny wymaga pewnych wrodzonych umiejętności.

A tam wrodzonych.
              A wg mnie mozna to z nawiazka "nadrobic" z czasem. Kwestia nauczenia sie co jak dziala. Przypuszczam, ze to dziala w obie strony.
              Jak kobiecie naprawde sie to podoba, robi to bo i ja to kreci - od razu widac i to wiecej niz polowa sukcesu.

Co do reszty slusznie rzeczesz.
              • no_easy_way_out Re: Definicja partnera seksualnego 01.03.19, 11:15
                > od razu widac

A nawet powiem, ze widac, slychac i czuc

doslownie smile
              • milva24 Re: Definicja partnera seksualnego 01.03.19, 12:11
                no_easy_way_out napisał:

> >BTW seks oralny wymaga pewnych wrodzonych umiejętności.
                >
                > A tam wrodzonych.
                > A wg mnie mozna to z nawiazka "nadrobic" z czasem. Kwestia nauczenia sie co jak
                > dziala.

Zgadzam się. Ćwiczenia, ćwiczenia i jeszcze raz ćwiczeniawink
                • heavy_metal_thunder Re: Definicja partnera seksualnego 01.03.19, 18:55
                  Milva, jak Ci się facet nie będzie podobał, to może być wyćwiczony jak koń wyścigowy, a i tak nie będziesz miała ochoty na seks z nim. Tutaj może bardziej chodzić o feromony, pożądanie i ogólnie chemię.
                  • milva24 Re: Definicja partnera seksualnego 01.03.19, 19:45
                    Ale chyba feromony, pożądanie i chemia muszą wystąpić zanim się ściągnie majtki.
            • bergamotka77 Re: Definicja partnera seksualnego 01.03.19, 11:14
              To ja o dziwo spotykałam raczej wyłącznie dobrych w tym, co jest dla mnie ważne big_grin
    • ficus_carica Re: Definicja partnera seksualnego 28.02.19, 20:07
      Partner seksualny to punkty 3 do 6 oraz 11. Czyli 5 partnerów seksualnych.
    • triss_merigold6 Re: Definicja partnera seksualnego 28.02.19, 20:08
      Jak dla mnie to od pełnego stosunku się liczy, pań (koleżanek) po pijaku bym nie liczyła.
      • milva24 Re: Definicja partnera seksualnego 28.02.19, 20:13
        Czyli lesbijki mają 0 partnerów?
        • triss_merigold6 Re: Definicja partnera seksualnego 28.02.19, 20:15
          Lesbijki mają partnerki, pani z wątku jest hetero i z koleżanką/w trójkącie zaliczyła w sumie z ciekawości i spontanicznie.
          • milva24 Re: Definicja partnera seksualnego 28.02.19, 20:20
            Ale pani się takie coś przytrafiło nie raz a dwa razy. Mnie nawet kiedy byłam zupełnie pijana nie pociagały kobiety sądzę więc, że pani jest trochę bi.
            • ficus_carica Re: Definicja partnera seksualnego 28.02.19, 20:47
              Dwa razy, to raz z ciekawości, a drugi dla potwierdzenia lub wykluczenia. Trzeciego nie było, więc pani nie jest bi.
              • triss_merigold6 Re: Definicja partnera seksualnego 28.02.19, 20:53
                Trójkąt sie nie liczy.
      • no_easy_way_out Re: Definicja partnera seksualnego 28.02.19, 20:13
        Ale dlatego ze to panie, czy dlatego ze po pijaku?
        • triss_merigold6 Re: Definicja partnera seksualnego 28.02.19, 20:16
          Bo to jednorazowe akcje z ciekawości i po alkoholu, bez wpływu na stałe preferencje.
          • aerra Re: Definicja partnera seksualnego 01.03.19, 19:55
            I dlatego to jednorazowi partnerzy/rki seksualni. Nie stali.
    • riki_i Re: Definicja partnera seksualnego 28.02.19, 20:16
      Jako partnerów uważam należy liczyć wszystkich, którzy dla niej byli ważni, pamięta do dziś o nich, coś wnieśli do jej życia i rozwoju osobistego.

Jako partnerów stricte seksualnych należy liczyć osoby od punktu 3 w górę.

• konsta-is-me Re: Definicja partnera seksualnego 28.02.19, 20:43
      Skoro uznac, ze seks to tzw. pelny stosunek, to czym jest petting np?
      Ma cos wspolnego z seksem czy nie?
      Przytulanki, takie blizsze np.?
      Calowanie sie (nie w policzek) to tez jednak przyklad zachowan seksualnych.
      Jakos zle zadane pytanie dla mnie.
      Dla mnie wszystkie powyzsze to seks-co najwyzej w roznym stopniu rozwiniete.
      • triss_merigold6 Re: Definicja partnera seksualnego 28.02.19, 20:47
        Petting czy całowanie się bez ciągu dalszego to takie macanki małolatów, etap rozwojowy.
        • konsta-is-me Re: Definicja partnera seksualnego 28.02.19, 21:08
          Nie ma znaczenia czy etap rozwojowy.
          Dla mnie to wchodzi w "zachowania seksualne", motywacja bez znaczenia.
        • riki_i Re: Definicja partnera seksualnego 28.02.19, 21:10
          No właśnie, petting dorosłych ludzi na wyjeździe integracyjnym z pracy IMO znaczy tyle co nic, jednak w wieku dojrzewania taki partner od pettingu może być kimś bardzo ważnym. Również we wspomnieniach po latach.
          • triss_merigold6 Re: Definicja partnera seksualnego 28.02.19, 21:25
            No, ok.
          • bergamotka77 Re: Definicja partnera seksualnego 28.02.19, 22:22
            riki_i napisał:

> No właśnie, petting dorosłych ludzi na wyjeździe integracyjnym z pracy IMO znac
            > zy tyle co nic, jednak w wieku dojrzewania taki partner od pettingu może być ki
            > mś bardzo ważnym. Również we wspomnieniach po latach.

Zgadzam się z wyjątkiem.pierwszego stwierdzenia. Petting to już zachowanie seksualne. Mam wspomnienia tak ekscytujących doświadczeń na na tym tle bez stosunku... zmysły szalaly choć seksu "prawdziwego" nie bylo. Sa faceci, którzy to potrafią plus młodzieńcze zadurzenie. Motylki, motyle aż do mdłości wink
    • bazia8 Re: Definicja partnera seksualnego 28.02.19, 21:02
      według mnie 6
      1-4 to nie partnerzy (no ewentualnie 4 mogłabym policzyć).
      Z drugiej strony jako partnera liczyłabym jednak osobę, z którą mieliśmy wielokrotny seks tak od trzech w górę smile reszta, to przygodny seks.

ach ta statystyka
    • no_easy_way_out Re: Definicja partnera seksualnego 28.02.19, 21:20
      Moze w tym przypadku sam sobie tu odpowiem tez jak ja to widze.
      Podlaczam sie do plemienia, ze 9 (wszyscy procz 1 i 2) byli kiedys partnerami seksualnymi.

Natomiast mozna by wprowadzic pojecie "stali partnerzy seksualni". Wtedy nie 9, tylko mniej. Te jednorazowki czy dwurazowki mozna pominac.
      To taka wiadomo, moja interpretacja. Nie jedyna obiektywna.
      • 21mada Re: Definicja partnera seksualnego 01.03.19, 14:02
        A czy liczy się tez partnerów wakacyjnych?
        • heavy_metal_thunder Re: Definicja partnera seksualnego 01.03.19, 18:56
          A co, miewasz takowych? tongue_out
        • bergamotka77 Re: Definicja partnera seksualnego 01.03.19, 19:38
          21mada napisał(a):

> A czy liczy się tez partnerów wakacyjnych?

Nie. Wakacyjnych, przygodnych, z pracy i byłych chłopaków się nie liczy 😆
          • heavy_metal_thunder Re: Definicja partnera seksualnego 01.03.19, 20:20
            To powiedz mężowi, że miałaś przed nim 30 przygodnych partnerów, ale ich nie liczysz big_grin
            • enfant_terrible7 Re: Definicja partnera seksualnego 01.03.19, 21:05
              Widzę że żartu nie łapiesz...Ale to nie mydlo nie wymydli się 🤣
              • heavy_metal_thunder Re: Definicja partnera seksualnego 01.03.19, 23:27
                Odpowiedziałem żartem na żart.
    • heavy_metal_thunder Re: Definicja partnera seksualnego 28.02.19, 22:01
      Ja bym powiedział, że stosunki (oralny, waginalny, analny) liczą się jako partnerzy, bo to seks, a nie jakieś tam macanki przytulanki.
      P.S. W stosunku do kobiety, która na seks analny pozwala sobie w przelotnej, wręcz przygodnej relacji czułbym spory niesmak.
      • heavy_metal_thunder Re: Definicja partnera seksualnego 28.02.19, 22:03
        A jakbym jakąś zapytał o liczbę partnerów i by zrobionych lodzików nie policzyła to bym mnie oszukała :p
        • no_easy_way_out Re: Definicja partnera seksualnego 28.02.19, 22:08
          Ilosc lodzikow czy ilosc penisow?
          To bardzo rozne liczby
          • heavy_metal_thunder Re: Definicja partnera seksualnego 28.02.19, 22:53
            Ilość penisów. W tym sensie.
            • bazia8 Re: Definicja partnera seksualnego 28.02.19, 23:01
              Nie powinnam tego robić, ale przed wygaszeniem napiszę tylko: wszystkie penisy są dość podobne do siebie.
              Do lekarza kolego. Tego od większej główki.
              • heavy_metal_thunder Re: Definicja partnera seksualnego 28.02.19, 23:19
                Ale ich właściciele nie są tacy sami, penis to nie wibrator. Stąd liczba partnerów seksualnych, jeśli o nich wiem, jest dla mnie istotna. Żadnej kobiety o nią nie pytałem, ale jeśli bym wiedział że jakaś koleżanka z mojej paczki chodząc z nami na imprezy kończyła w łóżku z przygodnymi partnerami lub umawiała się na seks dla sportu nigdy bym w niej nie zobaczył już kobiety, byłaby dla mnie jak zwykły kumpel płci męskiej.
            • anika772 Re: Definicja partnera seksualnego 01.03.19, 07:03
              Liczba penisów. Można je policzyć.
              Ilość możesz stosować do liczenia wypitej spermy.
              • heavy_metal_thunder Re: Definicja partnera seksualnego 01.03.19, 10:36
                Wychodzę z założenia, że jednak lepiej nie wiedzieć i kobietę sobie idealizować.
      • ficus_carica Re: Definicja partnera seksualnego 28.02.19, 22:09
        Na szczęście dla wszystkich kobiet tego świata, pozostaniesz samotny i nie będziesz czuł niesmaku.
    • anika772 Re: Definicja partnera seksualnego 28.02.19, 22:25
      Matko bosko, przecież józek dziś nie zaśnie!!!!
      • bazia8 Re: Definicja partnera seksualnego 28.02.19, 23:01
        😂
    • mae224 Re: Definicja partnera seksualnego 28.02.19, 23:07
      Dla mnie wszystkie oprócz 1. Ale nie musicie się zgadzać.
    • bergamotka77 Re: Definicja partnera seksualnego 01.03.19, 19:40
      A swoją easy way powinieneś pisać powieści erotyczne 😜
    • vasaria Re: Definicja partnera seksualnego 02.03.19, 18:02
      1 i 2 to po mojemu nie podchodzi pod definicję partnera seksualnego (bo jeśli tu byłoby tak to moja osobista liczba partnerów znacznie by się wzbogaciła tongue_out) , reszta na tak
    • mamtrzykoty Re: Definicja partnera seksualnego 02.03.19, 19:08
      Według mnie żadnego.
      Słowo partner dla mnie określa jakąś stałą współpracę, a partner seksualny, to ktoś, kto służy stale, ale tylko do seksu.
      1-4, to jeszcze nie seks
      5 to nie partner do seksu, bo zaistniał element miłości
      6 - 10 to tylko jednorazowe wyskoki, o żadnym partnerstwie, więc nie ma mowy
      a 11 to mąż, a nie partner do seksu
    • tryggia Re: Definicja partnera seksualnego 02.03.19, 19:35
      Tylu ilu pani uzna.
      Seks to nie jest wkladanie penisa do pochwy.
      • heavy_metal_thunder Re: Definicja partnera seksualnego 02.03.19, 19:48
        Seks to wkładanie gdzieś penisa + lizanie cipki.
        • tryggia Re: Definicja partnera seksualnego 02.03.19, 21:41
          Biedulko...
      • konsta-is-me Re: Definicja partnera seksualnego 02.03.19, 21:15
        Wkladanie penisa do pochwy to nie seks??
        • tryggia Re: Definicja partnera seksualnego 02.03.19, 21:42
          Nie, że nie, ale to nie jest definicja seksu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka