Dodaj do ulubionych

Facet idealny?

• kosmos_pierzasty Re: Facet idealny? 17.10.19, 11:22
      Taki dystans ze strony kobiety jest na początku bardzo wskazany i właśnie dobrze rokuje. Miej sobie ten dystans na wszelki wypadek i nie rozkminiaj. Baw się dobrze i zobaczysz, co przyniesie życie. Mój mąż też zaangażował się w zbyt szybkim tempie jak dla mnie wink
      • sirella Re: Facet idealny? 17.10.19, 11:48
        ale że jaki dystans? taki że prawie od razu po poznaniu mu do łóżka wskoczyła i już się prawie do niego przeprowadziła ?big_grinbig_grinbig_grin
        • kosmos_pierzasty Re: Facet idealny? 17.10.19, 12:00
          Psychiczny... Wbrew pozorom ważniejszy niż wskakiwanie czy niewskakiwanie do łóżka. Faceci mają alarm uruchamiający się po wykryciu kobiety gotowej się na drugiej randce angażować emocjonalnie. Wskakiwanie do łóżka natomiast chyba mało któremu przeszkadza tongue_out
        • ashleigh41 Re: Facet idealny? 17.10.19, 12:02
          A w czym problem? Seks to przyjemnosc, nie przeprowadzila sie do niego, ma tylko klucze do jego mieszkania.
        • hrabina_niczyja Re: Facet idealny? 17.10.19, 12:58
          A to nie można komuś wskoczyć do łóżka bez dystansu? To mało widziałaś i przeżyłaś w takim razie.
        • gryzelda71 Re: Facet idealny? 17.10.19, 13:04
          No tak jeszcze miesiąca nie chodzili ze sobą a ona juz do łózka wskakuje.... bosz
          • sirella Re: Facet idealny? 17.10.19, 13:19
            wskakuje, wprowadza się, a foremki jej radzą "bądź nadal taka zdystansowana!" big_grinbig_grinbig_grin dystans jak jasna cholera big_grinDD
            • hrabina_niczyja Re: Facet idealny? 17.10.19, 13:28
              A gdzie ty wyczytałaś, że ja się wprowadzam?
            • ashleigh41 Re: Facet idealny? 17.10.19, 13:41
              sirella napisała:

> wskakuje, wprowadza się, a foremki jej radzą "bądź nadal taka zdystansowana!"
              > big_grinbig_grinbig_grin dystans jak jasna cholera big_grinDD

Wprowdziala sie? Pare rzeczy osobistych to jeszcze nie to. A ty laczysz wszystko z seksem tak scisle ze dystans to dla ciebie brak seksu?
    • chlodne_dlonie Re: Facet idealny? 17.10.19, 11:25
      Ehhh, czepiasz się..chyba wink
      Jak jest tak fajnie, to tylko się cieszyć a nie doszukiwać drugiego dna, bo..jeszcze się znajdzie wink

(a tak nawiasem - co to są 'same złe superlatywy'..? wink ..no wieeem..czepiam się, wybacz, ale mnie ciut rozbawiłaś smile Przestaw się na pozytywne myślenie po prostu, choć czujności tracić nie warto, tak na wszelki wypadek. Powodzenia!)
      • sowka.szara Re: Facet idealny? 17.10.19, 12:53
        Negatywny superlatyw: najgłupszy.
        • senin1 Re: Facet idealny? 31.10.19, 10:13
          to taka konwencja/ licencja poetica (czy jak to tam) -przestancie sie w koncu czepiac, jak nie zalapalyscie tonu calego jej wpisu

boszsz, oredowniczki doslownosci... to dopiero dramat crying
    • bei Re: Facet idealny? 17.10.19, 11:33
      ...zastanawia mnie, gdzie on tak rano ( z bułkami) kupił majtki, takie sklepy otwierają później niż piekarnie....
      • hrabina_niczyja Re: Facet idealny? 17.10.19, 11:35
        Wieczorem kupił 😀
        • princesswhitewolf Re: Facet idealny? 17.10.19, 11:41
          facet ktory mysli o majtkach zenskich i kupuje na zapas w takich sytuacjach jest dosc nietypowy. Normalnie facet nie planuje nic poza kondomami, ewentualnie obiadem co jest nie lada wyczynem
          • inka754 Re: Facet idealny? 17.10.19, 11:58
            Właśnie, czyżby doświadczenie mu podpowiadało?
    • mayaalex Re: Facet idealny? 17.10.19, 11:34
      Korzystaj z przyjemnosci, nie angazuj sie za bardzo, rob to, co Tobie odpowiada (czyli jak za szybko cos idzie i Ci to przeszkadza, to mu powiedz i idz swoim tempem). Wzrost to dla mnie nie problem (ok, sama jestem niska wiec jakos nigdy nie trafilam na kogos nizszego ode mnie) a poza tym to moze wlasnie dlatego on sie tak stara? Ma kompleksy bo jest niski wiec nadrabia cala reszta?
      Ty sie chyba boisz - nie pamietam dokladnie Twoich watkow ale chyba generalnie nie szlo Ci wszystko najlepiej, prawda? Wiec teraz jak pojawia sie szansa, ze bedzie fajnie to wlaczasz mechanizm obronny, wyszukujesz minusy sytuacji zeby w razie czego, gdyby nie wyszlo, nie czuc sie glupio? I troche zmniejszyc rozczarowanie? No wiec wg mnie lepiej nie myslec za duzo o tym, co bedzie za jakis czas tylko wykorzystac przyjemne chwile, pochodzic na kolacje, pojezdzic w fajne miejsca a potem sie zobaczy. Facet jest dorosly, nie traci czasu na podchody i gierki, to calkiem dobry znak. I ma fajnych znajomych, to tez jest bardzo dobry znak smile
    • princesswhitewolf Re: Facet idealny? 17.10.19, 11:39
      >Dostałam ...czyste i nowe majtki,

ze co? Facet trzyma babskie majtki w domu " na wszelki wypadek"?
      Zapasowe szczoteczki- w pelni rozumiem. Kazdy czlek takowe ma. ....ale... majtki? Moze za duzo analizuje ale mnie zastanawialby facet z doswiadczeniem, ze nalezy trzymac "czyste i nowe majtki" damskie w domu dla kochanek. Jak bylam wolnego stanu to owszem mialam zapasowe szczoteczki ale nie zapasowe meskie majtki lol

W ogole to wpisywanie na liste, klucze itd dziwnie szybko. Ale moze w dzisiejszych czasach to juz po paru randkach tak jest. No ja nie rozdawalam kluczy po paru randkach z kims

No ale to ja. Poza tym kwiaty czekoladki i Alpy brzmia dobrze
    • fawiarina Re: Facet idealny? 17.10.19, 11:41
      Ja bym brała.
      No, chyba że jesteś na etapie "szukam pana do szybkiego zamęścia, co by mu w niedalekiej przyszłości dzieci rodzić i piastować dzidziusie". Ale jak rekreacyjnie, to idealnie.
      Nie widzę nic dziwnego w tych zachowaniach, ot dorosły facet, nie pierwszy raz kobietę do domu zaprasza, więc nie zachowuje się jak małoletni amant.
    • nota_bene0 Re: Facet idealny? 17.10.19, 11:55
      Jestem prawie pewna, że taki sam wpis wcwatku startowym juz był. Hrabino, czy Ty pierwszy raz to piszesz? 🤔
    • tetetana Re: Facet idealny? 17.10.19, 12:48
      A później się obudziłaś... Głowa do góry, miły sen to lepiej niż brak jakichkolwiek snów.
    • bo_ob Re: Facet idealny? 17.10.19, 12:59
      Co robić? Jechać w Alpy i dobrze się bawić.
      Jeśli to dla ciebie za szybko (właściwie dlaczego?) - zwolnij, to ty decydujesz o tempie.

I nie szukać dziury w całym bez potrzeby.

• kornelia_sowa Re: Facet idealny? 17.10.19, 13:00
      On ma tempo?
      Ty też się jakoś nie wzbraniasz, tylko dotrzymujesz mu kroku wink
      • sirella Re: Facet idealny? 17.10.19, 13:20
        no gdzież! ona tylko robiła to co on zaproponował... żadnej jej własnej woli tu nie było big_grin
        • kornelia_sowa Re: Facet idealny? 17.10.19, 20:08
          Prawdaż smile
    • sowka.szara Re: Facet idealny? 17.10.19, 13:23
      Tak się zastanawiam czy mój mąż mi kiedykolwiek kupił majtki i chyba się nie zdarzyło. Gdyby to zrobił świeżo poznany facet to poczułabym się cokolwiek niezręcznie.
      • inka754 Re: Facet idealny? 17.10.19, 13:58
        I o to właśnie w tym wszystkim chodzi. Dla mnie to jest zwyczajnie dziwne. Ja bym się czuła czymś takim zażenowana.
        • bo_ob Re: Facet idealny? 17.10.19, 14:00
          inka754 napisał(a):

> Ja bym się czuła czymś takim zażenowana.

Toteż o ciebie nikt tak nie zabiega jak o hrabinę.
          • inka754 Re: Facet idealny? 17.10.19, 14:06
            😃
            • inka754 Re: Facet idealny? 17.10.19, 14:13
              Jakby mi jakiś przyniósł majtki o które nie prosiłam po pierwszej nocy, to stworzyłabym wątek pt: dziewczyny uciekać z krzykiem czy dać mu jeszcze jedną i ostatnią szansę.
              • bo_ob Re: Facet idealny? 17.10.19, 14:20
                inka754 napisał(a):

> Jakby mi jakiś przyniósł majtki o które nie prosiłam po pierwszej nocy

jestem pewna, ze ci to nie grozi wink
                • inka754 Re: Facet idealny? 17.10.19, 14:30
                  Nie, bo nie jestem poszukująca. A ten którego mam jest facetem na poziomie. Ale wydaje mi się że tobie może grozić....😔. Czasem trzeba poszukać dziury nawet w całym, żeby nie wyjść na desperatkę.....uważaj na siebie....
                  • bo_ob Re: Facet idealny? 17.10.19, 14:35
                    inka754 napisał(a):

> Nie, bo nie jestem poszukująca.

Nawet gdybyś była, nie groziłoby ci to wink
          • ewiedzma Re: Facet idealny? 17.10.19, 14:30
            big_grin Te czyste/brudne gacie na tle całej romantycznej otoczki są przede wszystkim strasznie zabawne. Ale rozumiem, że Hrabina poczuła się zaopiekowana i nareszcie czyjaś. Myślę że ten wątek jest nomen omen czysto kokieteryjny, bo piłka już dawno jest po stronie pana. Te resztki wątpliwości to lęk przed rozczarowaniem/odrzuceniem/zmianą.
            • inka754 Re: Facet idealny? 17.10.19, 14:32
              Mam nadzieję, że tym razem będzie dobrze.
            • sowka.szara Re: Facet idealny? 17.10.19, 14:35
              Właśnie mi to zaopiekowanie zgrzyta. Idziemy razem do sklepu a on wkłada majtki do koszyka bo uznał że mi się na rano przydadzą..
              Cała reszta spoko,ale to jakieś takie słabe.
              • ashleigh41 Re: Facet idealny? 17.10.19, 14:44
                sowka.szara napisała:

> Cała reszta spoko,ale to jakieś takie słabe.

🤣 fakt, dziwne ale moze pedant?
              • bo_ob Re: Facet idealny? 17.10.19, 15:02
                sowka.szara napisała:

> Idziemy razem do sklepu a on wkłada majtki
                > do koszyka bo uznał że mi się na rano przydadzą..

I po co wymyślasz? smile
                "Facet p9 ustaleniu, że zostaje i rano jadę do pracy zszedł na dół i przy okazji szczoteczki kupił czyste gacie."
                • sowka.szara Re: Facet idealny? 17.10.19, 15:07
                  Nie wymyślam tylko czytam: "Majtki kupione przy mnie".
                  • hrabina_niczyja Re: Facet idealny? 17.10.19, 15:09
                    No chyba logicznym jest, że jak wrócił to widziałam, że kupił dopiero co a nie wyjął z szafy po poprzedniej. Masz coś nie tak w głowie?
                    • kosmos_pierzasty Re: Facet idealny? 17.10.19, 15:16
                      A może te majtki świadczą o tym, że facet jest zwyczajnie opiekuńczy (dzieci ma to może empatia mu wzrosła) - bo w którymś miejscu toczyła się dyskusja, czy jest świrem. Kupowanie bawełnianych majtek nie jest takim typowym gestem kobieciarzy jak czekoladek itp. A nuż facet jest jednak normalny tylko nieco nadgorliwy. Co do wypatrywania psychopatii - tak wracając - to zwróciłabym uwagę jak traktuje innych, jak reaguje, gdy macie różne zdania na jakiś temat, jak zachowuje się na zakupach, itp. To chyba bardziej miarodajne niż czekoladki czy majtki big_grin
                      • sowka.szara Re: Facet idealny? 17.10.19, 15:21
                        Niewykluczone że jest normalny, jeden gest o niczym nie świadczy. Ale coś jest chyba na rzeczy skoro hrabina pyta czy nie za szybko. Intuicja dobra rzecz.
                        • kosmos_pierzasty Re: Facet idealny? 17.10.19, 15:38
                          Z drugiej strony kobieta, której wcześniej się nie układało (opisywała wcześniejszego swojego artystę, co to przedkładał kumpli nad relację z nią i oczekiwała całkowitego dostosowania) może być zaskoczona, że facet tak się zachowuje, że chce się angażować, że dba. I stąd ten dysonans, nawet bez obiektywnych przyczyn. Jeszcze się zastanawiałam i u mnie takie szybkie deklarowanie zamiarów to był dobry znak, raz że mąż, dwa, że wcześniej też miałam takiego chłopaka, który w mojej ocenie strasznie szybko się zaangażował. No i on również chciał się żenić, a kobieciarz to ostatnie co o nim można powiedzieć... No i nie wiem, czy kobieciarz tak ochoczo zgłasza panią jako mieszkańca... Takim chyba zależy, żeby ich relacje były jak najbardziej nierzucające się w oczy. Ale nie wiem. Fakt, że pewną ostrożność należy zachować zawsze na początku znajomości, bo wbrew pozorom intuicja bywa tu zwodnicza. Czasem "intuicyjnie" uznaje się za atrakcyjne coś wręcz przeciwnego niż by należało. Wszystko zależy od doświadczeń.
                          • kosmos_pierzasty Re: Facet idealny? 17.10.19, 15:39
                            "oczekiwał"... sorry
                      • sowka.szara Re: Facet idealny? 17.10.19, 15:36
                        O, właśnie może o to chodzi ze to jest takie tatusiowe a nie partnerskie.
                        • ewiedzma Re: Facet idealny? 17.10.19, 15:56
                          sowka.szara napisała:

> O, właśnie może o to chodzi ze to jest takie tatusiowe a nie partnerskie.
                          Otóż to. A z tego co kojarzę, Hrabina ma jakieś nieprzepracowane zaszlosci w relacjach z rodzicami. Niestety różne kontrolujące typy lubią takie słabości wykorzystywać. Tego rodzaju akcja i obserwowanie reakcji moze być badaniem granic w celu wyłonienienia kandydatki z problemami. Ale moze wcale nie, należy obserwować. I faceta i siebie.
                    • sowka.szara Re: Facet idealny? 17.10.19, 15:18
                      A u ciebie pod sufitem na pewno wszystko ok?

Napisałam że kupowanie majtek nowopoznanej kobiecie wydaje mi się dziwne, o to przecież pytałaś. Napisz może jakich odpowiedzi oczekujesz to ci to przekleję w swoim poście.
                      • bo_ob Re: Facet idealny? 17.10.19, 15:24
                        sowka.szara napisała:

> Napisałam że kupowanie majtek nowopoznanej kobiecie wydaje mi się dziwne

To, że facet pomyślał o tym, żeby kobieta miała rano do pracy czyste majtki jest dziwne? Dlaczego?
                        • sowka.szara Re: Facet idealny? 17.10.19, 15:41
                          Dlatego że kupowanie majtek to raczej etap starego małżeństwa, a i to raczej na wyraźne życzenie a nie na zasadzie: uznam że przydadzą Ci się majtki.
                          Przy czym to że dla mnie coś jest creepy nie oznacza że ktoś inny nie może uznać to za słodki gest.

Jeszcze jedno mi się nasuwa, czytałam tu kiedyś post hrabiny o tym że jej facet wziął pod swoje skrzydła i obronił przed matką która do tej pory nią rozporządzała. Jeśli dobrze pamiętam że to była hrabina, to tym bardziej bym uważała na takie gesty u obcego w sumie faceta, bo można wylądować pod złym parasolem ochronnym.
                          • bo_ob Re: Facet idealny? 17.10.19, 16:06
                            sowka.szara napisała:

> Dlatego że kupowanie majtek to raczej etap starego małżeństwa

Nie rozumiesz kontekstu.
                            Pan zaproponował aby pani została na noc, pani się zgodziła, ale nie była na to przygotowana. Pan więc zachował sie jak dorosły człowiek i zadbał o pani samopoczucie w zakresie takim, aby miała czym umyć zęby i nie iść do pracy w nieświeżej bieliźnie.

Zdumiewa mnie reakcja kobiet w tym wątku, tłumaczę to sobie tym, że nigdy nie były w podobnej sytuacji - ze facet, z którym poszły do łóżka myślał o ich porannym samopoczuciu.
                            • triss_merigold6 Re: Facet idealny? 17.10.19, 16:12
                              Nigdy w życiu nie przyszło mi do głowy, żeby pomyśleć o porannym samopoczuciu faceta, który spontanicznie został na noc. Chyba zakładałam, że gdzieś mieszka i tam się przebierze czy coś.
                              • bo_ob Re: Facet idealny? 17.10.19, 16:15
                                A zdarzyło ci się, że jakiś facet, z którym spędziłaś noc pomyślał o twoim porannym samopoczuciu?
                                • ashleigh41 Re: Facet idealny? 17.10.19, 16:20
                                  bo_ob napisała:

> A zdarzyło ci się, że jakiś facet, z którym spędziłaś noc pomyślał o twoim pora
                                  > nnym samopoczuciu?

Najwodoczniej jej sie nie zdarzylo😂
                                  • triss_merigold6 Re: Facet idealny? 17.10.19, 16:26
                                    Żeby mi typ, z którym się dwa razy przespałam kupował szczoteczke do zębów i gacie? Nie, nie zdarzyło. Poza tym, z uwagi na warunki wolałam zapraszać do siebie i żeby pan nad ranem poszedł.
                                    • bo_ob Re: Facet idealny? 17.10.19, 16:34
                                      triss_merigold6 napisała:

> Żeby mi typ, z którym się dwa razy przespałam kupował szczoteczke do zębów i ga
                                      > cie? Nie, nie zdarzyło.

Tak myślałam. Pozwolił ci wyjść z brudnymi zębami i w nieświeżej bieliźnie. OK.
                                      • triss_merigold6 Re: Facet idealny? 17.10.19, 16:36
                                        Ojp, naprawdę sądzisz, że na takim etapie znajomości ktoś może komuś na coś POZWALAĆ lub nie?!
                                        • bo_ob Re: Facet idealny? 17.10.19, 16:39

> Ojp, naprawdę sądzisz, że na takim etapie znajomości ktoś może komuś na coś POZ
                                          > WALAĆ lub nie?!

Pozwolił, czyli nie zadbał o twój komfort. przecież rozumiemy o co chodzi.
                                      • sowka.szara Re: Facet idealny? 17.10.19, 16:46
                                        bo_ob napisała:

> triss_merigold6 napisała:
                                        >
                                        > > Żeby mi typ, z którym się dwa razy przespałam kupował szczoteczke do zębó
                                        > w i ga
                                        > > cie? Nie, nie zdarzyło.
                                        >
                                        > Tak myślałam. Pozwolił ci wyjść z brudnymi zębami i w nieświeżej bieliźnie. OK.

Pozwolił?? A ona "siama" nie umyje zębów i się nie przebierze jak pan nie dopilnuje?
                                        No właśnie to jest to co zgrzyta. Tatusiowanie dorosłej kobiecie. Tak, wiem że to niektórych kręci, ale w związku zdrowe to to nie jest.
                                        • bo_ob Re: Facet idealny? 17.10.19, 16:52
                                          sowka.szara napisała:

> A ona "siama" nie umyje zębów i się nie przebierze

Nie, bo randka była spontaniczna i ona nie ma z sobą szczoteczki do zębów ani czystej bielizny a idzie prosto do pracy.
                                          • sowka.szara Re: Facet idealny? 17.10.19, 17:03
                                            bo_ob napisała:

> sowka.szara napisała:
                                            >
                                            > > A ona "siama" nie umyje zębów i się nie przebierze
                                            >
                                            > Nie, bo randka była spontaniczna i ona nie ma z sobą szczoteczki do zębów ani c
                                            > zystej bielizny a idzie prosto do pracy.

Na dole jest rossman, to chyba umie sobie zorganizować majtki, jeśli ich potrzebuje?
                                        • triss_merigold6 Re: Facet idealny? 17.10.19, 16:53
                                          Po prostu facet jest starym fachowym wyjadaczem.
                                          • bo_ob Re: Facet idealny? 17.10.19, 16:54
                                            Jasne, wie jak zadbać o kobietę. To bardzo dobrze.
                                          • hrabina_niczyja Re: Facet idealny? 17.10.19, 18:04

> Po prostu facet jest starym fachowym wyjadaczem.

Proszę cię, to że facet kupi kobiecie szczoteczkę i majtki świadczy o starym wyjadaczu? A w dodatku wyszedł o 5:30 zamykając mi drzwi do sypialni, żebym mogła się wyspać! No to ja naprawdę współczuję. Rozumiem, że gdyby powiedział zrób mi loda, wybzykał i o 5 rano wystawił na wycieraczkę, bo wychodzi to byłby egzemplarz warty zainteresowania i dalszych planów? Aha... Zupełnie nie rozumiecie wątku. Akurat te majty i szczoteczka problemem dla mnie nie są, miłej było kolejny dzień spędzić w czystych gaciach i umytej paszczy.
                                            • turzyca Re: Facet idealny? 18.10.19, 07:38
                                              >Proszę cię, to że facet kupi kobiecie szczoteczkę i majtki świadczy o starym wyjadaczu?

Nie, świadczą o tym tekst o wewnętrznym smutku (pasuje do każdej kobiety i każda czuje, że trafiła na szczególnie uważnego faceta), spontaniczne czekoladki i kwiaty, niezobowiązujące poniedziałkowe kluski z winem.

>Zupełnie nie rozumiecie wątku.

No właśnie rozumiemy. Każda z nas ma gdzieś tam w pamięci jakiś kieliszek wybornego wina, jakiś widok miasta z nietypowego miejsca, ale zapierający dech w piersiach, jakąś aleję drzew, jakiś hotel, restaurację, kawiarnię, jakieś wzruszajaco proste kakao, kluski, tosty.
                                              Rozpoznajemy ten wzór idealnego mężczyzny. I wiemy, że taka lekkość idealnych zachowań, to nie porywy uczucia, tylko wyćwiczenie. Czy gdyby Józek stracił dla Ciebie głowę, to czy umiałby się tak zachować? Nie. Bo żeby wiedzieć, jak kobiety reagują, to trzeba to przećwiczyć. W pewnej zacisznej warszawskiej kawiarni mieli stałego gościa, starszego pana, który wchodził z kolejną panią, mówiąc, "zobaczmy, co państwo mają, może jakaś miłą herbatę?", i mieli tę herbatę znakomitą, podawaną w uroczy sposób, a on co miesiąc zadawał to samo pytanie. W międzyczasie pijał u nich wyłącznie kawę.
                                              I ten Twój pan jest taki idealny bo jesteś pewnie dwudziestą kobietą, którą zaprasza spontanicznie na kluski z pesto. On umie oczarować kobiety, dba, żeby było przyjemnie. I będzie. Ale to nie jest wielka czysta miłość. Może się w taką rozwinąć, ale cóż w totka też można wygrać. Gorzej że celem bycia miłym może być nie tylko spędzenie czasu ale coś więcej - Kalibabka był czarujący. Stąd moje zastrzeżenie wielkimi literami.

A, byłam w kręgu znajomych takiego chłopaka, co był czarujący. No witało się te jego dziewczyny sympatycznie, każdą kolejną, bo co mieliśmy krzyczeć na ich widok "Maciek, znowu kogoś wyrwałeś?" Spędzało się kilka wieczorów i cześć, żadnej potem na oczy nie widziałam.
                                              • spirit_of_africa Re: Facet idealny? 18.10.19, 10:30

>
                                                > Nie, świadczą o tym tekst o wewnętrznym smutku (pasuje do każdej kobiety
                                                >
                                                Hahaha. A w życiu. Ten tekst nie pasuje do większości znanych mi kobiet i wątpię żeby zdrowa psychicznie, mająca całe życie normalne relacje z mężczyznami kobieta uznała ten tekst za świadczący o uważności faceta.
                                                • chatgris01 Re: Facet idealny? 18.10.19, 10:40
                                                  spirit_of_africa napisała:

>
                                                  > >
                                                  > > Nie, świadczą o tym tekst o wewnętrznym smutku (pasuje do każdej kobiety
                                                  > >
                                                  > Hahaha. A w życiu. Ten tekst nie pasuje do większości znanych mi kobiet i wątpi
                                                  > ę żeby zdrowa psychicznie, mająca całe życie normalne relacje z mężczyznami
                                                  > kobieta uznała ten tekst za świadczący o uważności faceta.

100/100
                                            • turzyca Re: Facet idealny? 18.10.19, 07:38
                                              >Proszę cię, to że facet kupi kobiecie szczoteczkę i majtki świadczy o starym wyjadaczu?

Nie, świadczą o tym tekst o wewnętrznym smutku (pasuje do każdej kobiety i każda czuje, że trafiła na szczególnie uważnego faceta), spontaniczne czekoladki i kwiaty, niezobowiązujące poniedziałkowe kluski z winem.

>Zupełnie nie rozumiecie wątku.

No właśnie rozumiemy. Każda z nas ma gdzieś tam w pamięci jakiś kieliszek wybornego wina, jakiś widok miasta z nietypowego miejsca, ale zapierający dech w piersiach, jakąś aleję drzew, jakiś hotel, restaurację, kawiarnię, jakieś wzruszajaco proste kakao, kluski, tosty.
                                              Rozpoznajemy ten wzór idealnego mężczyzny. I wiemy, że taka lekkość idealnych zachowań, to nie porywy uczucia, tylko wyćwiczenie. Czy gdyby Józek stracił dla Ciebie głowę, to czy umiałby się tak zachować? Nie. Bo żeby wiedzieć, jak kobiety reagują, to trzeba to przećwiczyć. W pewnej zacisznej warszawskiej kawiarni mieli stałego gościa, starszego pana, który wchodził z kolejną panią, mówiąc, "zobaczmy, co państwo mają, może jakaś miłą herbatę?", i mieli tę herbatę znakomitą, podawaną w uroczy sposób, a on co miesiąc zadawał to samo pytanie. W międzyczasie pijał u nich wyłącznie kawę.
                                              I ten Twój pan jest taki idealny bo jesteś pewnie dwudziestą kobietą, którą zaprasza spontanicznie na kluski z pesto. On umie oczarować kobiety, dba, żeby było przyjemnie. I będzie. Ale to nie jest wielka czysta miłość. Może się w taką rozwinąć, ale cóż w totka też można wygrać. Gorzej że celem bycia miłym może być nie tylko spędzenie czasu ale coś więcej - Kalibabka był czarujący. Stąd moje zastrzeżenie wielkimi literami.

A, byłam w kręgu znajomych takiego chłopaka, co był czarujący. No witało się te jego dziewczyny sympatycznie, każdą kolejną, bo co mieliśmy krzyczeć na ich widok "Maciek, znowu kogoś wyrwałeś?" Spędzało się kilka wieczorów i cześć, żadnej potem na oczy nie widziałam.
                                      • mimfa Re: Facet idealny? 18.10.19, 12:29
                                        Jak Pan mi rokował nosiłam swoją szczoteczkę w torebce i czyste gacie- tak na wszelki wypadek.
                            • sowka.szara Re: Facet idealny? 17.10.19, 16:44
                              bo_ob napisała:

> sowka.szara napisała:
                              >
                              > > Dlatego że kupowanie majtek to raczej etap starego małżeństwa
                              >
                              > Nie rozumiesz kontekstu.

Rozumiem doskonale, to ty nie możesz zrozumieć że ktoś może mieć inne zdanie.

> Zdumiewa mnie reakcja kobiet w tym wątku, tłumaczę to sobie tym, że nigdy nie b
                              > yły w podobnej sytuacji - ze facet, z którym poszły do łóżka myślał o ich poran
                              > nym samopoczuciu.

Oczywiście że jak ktoś się z tobą nie zgadza (albo raczej ty się nie zgadzasz z kimś, bo przypomnę że to ty się mnie uczepiłaś) to właśnie dlatego że jest nieatrakcyjny, niedopchnięty, czy co tam ci jeszcze przyjdzie do głowy wink
                              • bo_ob Re: Facet idealny? 17.10.19, 16:53
                                sowka.szara napisała:

> Rozumiem doskonale, to ty nie możesz zrozumieć że ktoś może mieć inne zdanie.

Bynajmniej, bardzo dobrze to rozumiem. Twoim zdaniem bieliznę kupuje tylko stary mąż.
                                • sowka.szara Re: Facet idealny? 17.10.19, 17:06
                                  Już może nie wysilaj się nad interpretacją tekstu, bo słabo ci idzie.
                                  • rosapulchra-0 Re: Facet idealny? 18.10.19, 08:22
                                    Dlaczego słabo? Uważam, że bo_ob ma rację. W dodatku podała za argument twoje własne słowa.
                                    • sowka.szara Re: Facet idealny? 18.10.19, 08:50
                                      A masz coś do powiedzenia w temacie, czy przyszłaś tu obgryzać nogawki? Nie musisz odpowiadać, nie zamierzam kontynuować tej przepychanki
                                      • rosapulchra-0 Re: Facet idealny? 18.10.19, 13:53
                                        Wyraziłam tylko swoje zdanie, a jeśli ci chodzi o "obgryzanie nogawek", to przeczytaj swoją odpowiedz i się nad nią dobrze zastanów.
                              • inka754 Re: Facet idealny? 18.10.19, 07:37
                                Mam z nią to samo. Ona pewnie poleciałaby za pierwszym lepszym facetem, stąd to zdziwienie i sugestie że te, które myślą inaczej są tak nieatrakcyjne, że żaden pan nie tknął by ich nawet kijem.
                                • inka754 Re: Facet idealny? 18.10.19, 07:38
                                  Piszę o bo_ob.
                      • lauren6 Re: Facet idealny? 17.10.19, 15:26
                        Skoro nie raz i nie dwa wymienili płyny ustrojowe to chyba nie jest nowopoznaną kobietą? 🤔
                        • sowka.szara Re: Facet idealny? 17.10.19, 15:35
                          Znają się od 3 tygodni, ale mnie to nowa znajomość.
                          • sowka.szara Re: Facet idealny? 17.10.19, 15:49
                            *dla nie ale
                          • lauren6 Re: Facet idealny? 17.10.19, 17:09
                            Za to intensywna.
                    • rosapulchra-0 Re: Facet idealny? 18.10.19, 05:50
                      Oj, hrabina, forumowe dulskie tych majtek nie zapomną ci do końca życia.
                      • triss_merigold6 Re: Facet idealny? 18.10.19, 07:03
                        Zwłaszcza jak po raz n-ty zacznie pojękiwać, że coś poszło nie tak.
                        Normalny, zwykły facet, nawet bardzo zauroczony nową kobietą, nie dba w aż takich szczegółach. Może zadbać o śniadanie, przykryć kocykiem, dać szczoteczke do zębów, jeśli ma zapasową itp.
                        • rosapulchra-0 Re: Facet idealny? 18.10.19, 08:35
                          Błagam! Nawet jeśli pójdzie jej z tym gościem cos nie tak, to nie jest powód, żeby jej te gacie wyrzygiwać przy byle okazji.
                          • triss_merigold6 Re: Facet idealny? 18.10.19, 08:55
                            Nie rozumiesz. To nie jest kwestia gaci tylko kumulacji filmowych gestów, która sygnalizuje, że pan jest wytrawnym ruchaczem i wie, co działa.
                            Pojedynczo te spontaniczne kluski z winem, romantyczny spacer pod gwiazdami, półka w garderobie, szczoteczka do zębów etc. są ok, całościowo dają zbyt filmowy obraz. Ów obraz jest przyjemny, efektowny, urzeka kobietę, która automatycznie odczytuje go jako wyraz głębokiej troski i zaangażowania.
                      • inka754 Re: Facet idealny? 18.10.19, 07:43
                        Dulszczyzna - kompletnie nie rozumiesz tego określenia.
                        • rosapulchra-0 Re: Facet idealny? 18.10.19, 08:36
                          Uderz w stół, prawda? big_grin big_grin big_grin
                      • ewiedzma Re: Facet idealny? 18.10.19, 08:55
                        rosapulchra-0 napisała:

> forumowe dulskie tych majtek nie zapomną ci do końca życia.
                        >
                        Nie wiem, kogo masz na myśli i czy aby na pewno nie jesteś botem, bo piszesz w gruncie rzeczy to samo w każdym wątku, ale ja na pewno nie zapomnę majtek hrabiny. Mogę się natomiast powstrzymać przed wyciąganiem ich big_grin
                        • rosapulchra-0 Re: Facet idealny? 18.10.19, 13:55
                          No to się powstrzymuj. Tak będzie zdecydowanie lepiej. Personalne uwagi na mój temat litościwie pominę.
                          • inka754 Re: Facet idealny? 18.10.19, 14:12
                            Sądząc po wątkach, które tworzysz oraz po wpisach w innych wątkach na litość to zasługujesz ty.
                          • ewiedzma Re: Facet idealny? 18.10.19, 15:14
                            rosapulchra-0 napisała:

> No to się powstrzymuj. Tak będzie zdecydowanie lepiej.
                            Nawzajembig_grin
                            Personalne uwagi na mój
                            > temat litościwie pominę.
                            >
                            Nie znam Cię, naprawdę nie byłam pewna, czy nie jesteś botem. Odnoszę się wyłącznie do Twoich wpisów. Mają jednolity zaczepno-obronny styl. Za karę tu siedzisz?
    • 21mada Re: Facet idealny? 17.10.19, 14:05
      Jak już sałata była to pozamiatane!
    • 21mada Re: Facet idealny? 17.10.19, 14:09
      Czy bita śmietana była?
      • hrabina_niczyja Re: Facet idealny? 17.10.19, 15:10
        Nie była. Mówisz, żeby wiać?
        • estragonka Re: Facet idealny? 17.10.19, 15:18
          Mi się skojarzył taki ideał od razu z filmem ostatnio obejrzanym na Netflixie. Tytuł to "Dirty John" chyba był... brrr...
          • niu13 Re: Facet idealny? 17.10.19, 19:49
            Haha oglądałam! Rewelacyjna historia, zwłaszcza, ze prawdziwa😀
    • pani_tau Re: Facet idealny? 17.10.19, 15:54
      Z majtkami to trochę tak dziwnie wyszło. Nie żeby od razu psychopata, ale jakby z mety stawiał się w pozycji twojego opiekuna, co jest niezbyt zdrowe.
      Zobaczysz co się działo. Dopiero co go poznałaś, wychodzić za niego nie musisz.
      Tak jak już ktoś tu pisał, na pierwsze hasło o pożyczce, inwestycji czy czymś podobnym pakujesz majty i lekkim krokiem udajesz się w tobie wiadomym kierunku jednocześnie skreślając pana z listy bliższych i dalszych znajomych.
      • pani_tau Re: Facet idealny? 17.10.19, 18:26
        Oj, teraz doczytałam tekst o wewnętrznym smutku.
        Nie-na-wi-dze tego tekstu.
      • lumeria Re: Facet idealny? 17.10.19, 16:38
        Zeby nie bylo -

Ciesz się znajomością ile się da, ale tez miej na uwadze, ze może to być krótkoterminowa zabawa. Powodzenia! smile

• bistian Re: Facet idealny? 17.10.19, 17:11
        lumeria napisała:

> Tempo jest odlotowe, i widać facet ma cały system opracowany (nowe damskie majt
        > ki na składzie właśnie na takie ewentualności!!!). To się nazywa bombardowa
        > nie miłością
        .
        >

Oj tam. smile Facet ma firmę, podejmuje szybkie decyzje, przewiduje potrzeby i problemy, być może ma ZA? Może to i jest niezręczne, ale jest konkretne i życiowe, a faceta nie znamy, więc nie znamy kontekstu.
        Ja bym się przyzwyczaił, za drugim razem bym zmył głowę, że o koszulce nie pomyślał wink
        • lumeria Re: Facet idealny? 17.10.19, 19:10
          Oby było jak piszesz, i tego hrabinie życzę. smile

• fragile_f Re: Facet idealny? 17.10.19, 23:50
          Stawiam na narcyza/bordera raczej uncertain
        • sylwester.z.kolonii Re: Facet idealny? 18.10.19, 09:19
          ZA raczej objawia się ograniczonym przewidywaniem cudzych potrzeb.
          • kermicia Re: Facet idealny? 18.10.19, 13:01
            I właśnie tutaj nie wyczuł, że hrabina nie jest na tym etapie i że za bardzo się spieszy. Może robić to, co działało kiedyś, na inną kobietę. Albo to, co uważa że powinno działać na każdą. Ty byś nie wyczuła, ze nowy chłop nie jest gotowy brać od ciebie bawełniane majtki oraz klucze do domu? No chyba że hrabina nam się tutaj kryguje, a przy panu podskakuje jak kauczukowa piłeczka wink
          • 3-mamuska Re: Facet idealny? 02.11.19, 08:42
            sylwester.z.kolonii napisał:

> ZA raczej objawia się ograniczonym przewidywaniem cudzych potrzeb.

Ta jasne może mieć zakodowane ze zakłada się czyste majtki codziennie. Jak i on tak i otoczenie.
            Jak i to ze bierze prysznic myje zęby i je śniadanie.
        • lauren6 Re: Facet idealny? 18.10.19, 09:53
          Tak, jeśli nie potrafimy zrozumieć czyichś motywów postępowania to na bank ma ZA. I chorą tarczycę.
    • igor.pukajew Re: Facet idealny? 17.10.19, 18:33
      Żonę ma ?
    • ficus_carica Re: Facet idealny? 17.10.19, 18:48
      Gdym mi pan po kilku tygodniach znajomości wręczył klucze i majtki, to sp...łabym w podskokach.
    • nangaparbat3 Re: Facet idealny? 17.10.19, 22:27
      Podczytuję ten wątek i zastanawiam się, co mnie tak niepokoi w panu, a to bardzo proste: wydaje się okropnie nadskakujący, nie ufam takim ludziom i nigdy się nie myliłam dotąd.
    • bombalska Re: Facet idealny? 17.10.19, 23:30
      A on jest zonaty czy rozwiedziony? Dawno temu opuscil rodzine?
      • mamaaspiama Re: Facet idealny? 02.11.19, 09:06
        "Dawno temu opuscil rodzine?"

A może to żona go opuściła?
        A nie, czekaj, to na pewno też jego wina 🙄
    • fornita111 Re: Facet idealny? 18.10.19, 00:27
      Wg mnie bardzo bys chciala widziec w nim ideal, ale wyczuwasz, ze z panem jest cos niehalo wink
    • zasiedziala Re: Facet idealny? 18.10.19, 07:30
      Ja Ci się nie dziwię, mnie by takie zachowanie przytloczylo i pewnie bym uciekała gdzie pieprz rośnie już po tych spontanicznie przywiezionych czekoladkach, co by mnie uchronilo przed tym epizodem z majtkami. Natomiast wiele kobiet lubi takich nadskakujaco - opiekuńczych facetów, więc jeśli Ci przeszkadza jedynie to, że dzieje się za szybko, to pogadaj, oddaj klucze, wyrzuć majtki i wróćcie do etapu randkowania smile Możesz też Panu powiedzieć, że jak zostajesz u kogoś na noc, to kolejnego dnia wracasz po prostu bez majtek, może zrozumie, że jest za bardzo.
      • triss_merigold6 Re: Facet idealny? 18.10.19, 07:38
        I cóż się dziwić, że wytrawni żonaci ruchacze wciąż skutecznie stosują numer z rogalikami tj. "spontanicznym" przewiezieniem kochance o 7 rano bułeczek, żeby miała na śniadanie. To nic nie kosztuje, a efekt piorunujący + interpretacja, że musi mu bardzo zależeć skoro się tak stara.
        • sylwester.z.kolonii Re: Facet idealny? 18.10.19, 13:06
          Zakładałasz, że ten od hrabiny też żonaty?
    • hanne_lore Re: Facet idealny? 18.10.19, 08:35
      Złe superlatywy? Nie ma czegoś takiego.W zachowaniu faceta coś mi zgrzyta, głównie oczywiście te nieszczęsne majtki. Chyba włączyłby mi się tzw. "świr alert".
    • jola-kotka Re: Facet idealny? 18.10.19, 09:08
      Dobra to juz tak zupelnie serio. Facet moze byc zupelnie spoko. Taki charakter.Ja mam takiego meza ktory zawsze wczesniej zna moje potrzeby niz ja sama. Nie myli sie co do nich. Czy to zle zalezy tez od charakteru kobiety albo to jej odpowiada albo nie . Musisz sie zastanowic czy dla ciebie takie zachowanie faceta nie bedzie meczace.
    • tarantinka Re: Facet idealny? 18.10.19, 09:43
      Nie czujesz się przy tym Panu jak ostatnia ofiara losu, którą trzeba się opiekować bo sama sobie majtek nie zorganizuje? To jakiś problem uprać swoje czy kupić świeże w drodze do pracy? Ja nie cierpię takich facetów, to nie jest troska a jakaś próba kontroli, wkręcenia kobiety w idealny związek. Te wszystkie jego atencje są jakieś sztuczne, pasują wszystkim i nikomu. Może jest taki nadmiarowy, bo dostał kosza od wielu kobiet i nadrabia staraniem. Sama masz wątpliwość, bo jest niski.
    • memphis90 Re: Facet idealny? 18.10.19, 09:53
      >Dostałam szczoteczkę do zębów, czyste i nowe majtki
      Szczoteczka ok, rezerwowe majtki dla gościa - dziwne

>zauważył, że mimo iż jestem wesoła osoba to jakiś >smutek we mnie jest.
      Brzmi jak tani chwyt rodem z kursu dla uwodzacych inaczej.

Ja bym zwolniła i to bardzo. Choć zdarzają się i pioruny sycylijskie "został u mnie na noc i już nigdy nie wrócił do siebie".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka