mama333 12.02.20, 14:53 Czy przy ostrzeżeniach na str MSWIA .jechać tam na urlop . . Ja jestem przeciw mąż twierdzi że przesadzam ( bez dzieci one by zostały w Pl ) . Ja podjęłam już decyzję a co robi e matka .?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
berber_rock Re: Filipiny . 12.02.20, 15:02 Z pewnoscia nie zwraca uwagi na ostrzezenia MSZ. Jesli masz ochote, to po prostu jedz. Filipiny akurat nie moje cup of tea ale w wielu krajach z ostrzezeniami bylam i przy odpowiednim przygotowaniu i zdrowym rozsadku jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Filipiny . 12.02.20, 15:10 Jak ma wątpliwosci co do MSZ może szukac ans tronach innych panstw np UK: www.gov.uk/foreign-travel-advice/philippines Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Filipiny . 12.02.20, 15:08 Kieruje się swoim rozsądkiem, a nie pociotków Waszczykowskiego czy innych resortowych istot Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Filipiny . 12.02.20, 15:11 jak wyżej www.gov.uk/foreign-travel-advice/philippines Odpowiedz Link Zgłoś
mama333 Re: Filipiny . 12.02.20, 15:10 mama333 napisał(a): > Czy przy ostrzeżeniach na str MSWIA .jechać tam na urlop . . Ja jestem przec > iw mąż twierdzi że przesadzam ( bez dzieci one by zostały w Pl ) . Ja podjęłam > już decyzję a co robi e matka .?? oczywiście MSZ . słownik przeinaczył Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Filipiny . 12.02.20, 19:06 nie pojechałabym, bo nie jeżdżę do krajów Trzeciego Świata. Ostrzeżenia jakiegokolwiek ministerstwa nie mają z tym nic wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
berber_rock Re: Filipiny . 12.02.20, 19:19 Żałuj uboga mentalnie istoto. BTW nie ma już czegoś takiego jak Kraje Trzeciego Swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: Filipiny . 12.02.20, 19:26 Ja zasadniczo też nie jeżdżę i wcale nie żałuję. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Filipiny . 12.02.20, 19:41 berber_rock napisał(a): > BTW nie ma już czegoś takiego jak Kraje Trzeciego Swiata. jasne, jasne w twojej Belgii małoletnie dzieci, dla przetrwania, muszą się prostytuować tak, jak na Filipinach, po współczynniku morderstw i śmiertelności na hiv też się nie da Belgii od Filipin odróżnić. Więc przyjmij moje najserdeczniejsze wyrazy współczucia z powodu życia w tak dzikim kraju jak Belgia vel Filipiny. Odpowiedz Link Zgłoś
stavros2002 Re: Filipiny . 12.02.20, 21:24 Średnia długość życia jest dłuższa na Kubie niż w USA, śmiertelność noworodków mniejsza, ergo USA to Trzeci Świat. Pretensjonalność wychodzi jak słoma z butów. Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Filipiny . 13.02.20, 12:14 Jeżeli chodzi o dostęp do opieki zdrowotnej, to akurat tak. Odpowiedz Link Zgłoś
przepio Re: Filipiny . 12.02.20, 19:40 Ja biorę MSZ pod uwagę, z tym że w Europie samo ostrzeżenie mnie jakoś nie przeraża. Komunikat - Nie jedź - już na pewno by podziałał na mnie. W krajach poza Europą być może samo ostrzeżenie by mnie odstraszyło Odpowiedz Link Zgłoś
amast Re: Filipiny . 12.02.20, 21:21 Przede wszystkim: kiedy ten urlop? Za tydzień czy za 3 miesiące? Odpowiedz Link Zgłoś
amast Re: Filipiny . 13.02.20, 11:50 Za 4 tygodnie sytuacja powinna być opanowana, zwłaszcza że to nie Wuhan tylko Filipiny, na które jakiś przypadkowy człowiek z wirusem się zaplątał. Jeżeli wcześniej już planowaliście ten wyjazd, to ja bym nie odwoływała... Odpowiedz Link Zgłoś
mama333 Re: Filipiny . 13.02.20, 12:34 Jednak nie lecimy. Bardziej że względu na dzieci ,miały zostać. Pod opieką osób 3 ,i oni trochę panikują w związku z wirusem. Może za rok 😍 Odpowiedz Link Zgłoś
amast Re: Filipiny . 13.02.20, 12:49 Jak dzieci z opiekunami mają panikować, a wy macie panikować, że oni panikują, to faktycznie lepiej za rok Odpowiedz Link Zgłoś
barattolina Re: Filipiny . 13.02.20, 09:10 Zazwyczaj ostrzeżeniami MSWiA przejmują się Ci, którzy podróżują po świecie za pomocą swojej kanapy i pilota do telewizora. Ludzie którzy podróżują czytają ostrzeżenia ale zachowują zdrowy rozsądek. Zaręczam ci, że na Filipinach jest wiele innych rzeczy o które można się martwić i TEN wirus toto nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś