Dodaj do ulubionych

Filipiny .

12.02.20, 14:53
Czy przy ostrzeżeniach na str MSWIA .jechać tam na urlop . . Ja jestem przeciw mąż twierdzi że przesadzam ( bez dzieci one by zostały w Pl ) . Ja podjęłam już decyzję a co robi e matka .??
Obserwuj wątek
    • berber_rock Re: Filipiny . 12.02.20, 15:02
      Z pewnoscia nie zwraca uwagi na ostrzezenia MSZ.
      Jesli masz ochote, to po prostu jedz.

Filipiny akurat nie moje cup of tea ale w wielu krajach z ostrzezeniami bylam i przy odpowiednim przygotowaniu i zdrowym rozsadku jest OK.
      • chococaffe Re: Filipiny . 12.02.20, 15:10
        Jak ma wątpliwosci co do MSZ może szukac ans tronach innych panstw np UK:

www.gov.uk/foreign-travel-advice/philippines
      • alaveda Re: Filipiny . 12.02.20, 17:25
        Jaki cup?
    • mia_mia Re: Filipiny . 12.02.20, 15:08
      Kieruje się swoim rozsądkiem, a nie pociotków Waszczykowskiego czy innych resortowych istotwink
      • chococaffe Re: Filipiny . 12.02.20, 15:11
        jak wyżej

www.gov.uk/foreign-travel-advice/philippines
        • alaveda Re: Filipiny . 12.02.20, 17:25
          big_grin
    • mama333 Re: Filipiny . 12.02.20, 15:10
      mama333 napisał(a):

> Czy przy ostrzeżeniach na str MSWIA .jechać tam na urlop . . Ja jestem przec
      > iw mąż twierdzi że przesadzam ( bez dzieci one by zostały w Pl ) . Ja podjęłam
      > już decyzję a co robi e matka .??
      oczywiście MSZ . słownik przeinaczył
    • amsterdama Re: Filipiny . 12.02.20, 19:01
      No to jaką decyzję podjęłaś?
      • mama333 Re: Filipiny . 13.02.20, 08:43
        nie lecimy .
    • alicia033 Re: Filipiny . 12.02.20, 19:06
      nie pojechałabym, bo nie jeżdżę do krajów Trzeciego Świata. Ostrzeżenia jakiegokolwiek ministerstwa nie mają z tym nic wspólnego.
      • berber_rock Re: Filipiny . 12.02.20, 19:19
        Żałuj uboga mentalnie istoto.
        BTW nie ma już czegoś takiego jak Kraje Trzeciego Swiata.
        • milka_milka Re: Filipiny . 12.02.20, 19:26
          Ja zasadniczo też nie jeżdżę i wcale nie żałuję.
        • alicia033 Re: Filipiny . 12.02.20, 19:41
          berber_rock napisał(a):

> BTW nie ma już czegoś takiego jak Kraje Trzeciego Swiata.

jasne, jasne
          w twojej Belgii małoletnie dzieci, dla przetrwania, muszą się prostytuować tak, jak na Filipinach, po współczynniku morderstw i śmiertelności na hiv też się nie da Belgii od Filipin odróżnić.

Więc przyjmij moje najserdeczniejsze wyrazy współczucia z powodu życia w tak dzikim kraju jak Belgia vel Filipiny.
          • stavros2002 Re: Filipiny . 12.02.20, 21:24
            Średnia długość życia jest dłuższa na Kubie niż w USA, śmiertelność noworodków mniejsza, ergo USA to Trzeci Świat.

Pretensjonalność wychodzi jak słoma z butów.
            • cruella_demon Re: Filipiny . 13.02.20, 12:14
              Jeżeli chodzi o dostęp do opieki zdrowotnej, to akurat tak.
    • przepio Re: Filipiny . 12.02.20, 19:40
      Ja biorę MSZ pod uwagę, z tym że w Europie samo ostrzeżenie mnie jakoś nie przeraża. Komunikat - Nie jedź - już na pewno by podziałał na mnie. W krajach poza Europą być może samo ostrzeżenie by mnie odstraszyło
    • amast Re: Filipiny . 12.02.20, 21:21
      Przede wszystkim: kiedy ten urlop? Za tydzień czy za 3 miesiące?
      • mama333 Re: Filipiny . 13.02.20, 08:44
        za 4 tygodnie ,
        • amast Re: Filipiny . 13.02.20, 11:50
          Za 4 tygodnie sytuacja powinna być opanowana, zwłaszcza że to nie Wuhan tylko Filipiny, na które jakiś przypadkowy człowiek z wirusem się zaplątał. Jeżeli wcześniej już planowaliście ten wyjazd, to ja bym nie odwoływała...
          • mama333 Re: Filipiny . 13.02.20, 12:34
            Jednak nie lecimy. Bardziej że względu na dzieci ,miały zostać. Pod opieką osób 3 ,i oni trochę panikują w związku z wirusem. Może za rok 😍
            • amast Re: Filipiny . 13.02.20, 12:49
              Jak dzieci z opiekunami mają panikować, a wy macie panikować, że oni panikują, to faktycznie lepiej za rok wink
    • barattolina Re: Filipiny . 13.02.20, 09:10
      Zazwyczaj ostrzeżeniami MSWiA przejmują się Ci, którzy podróżują po świecie za pomocą swojej kanapy i pilota do telewizora. Ludzie którzy podróżują czytają ostrzeżenia ale zachowują zdrowy rozsądek.

Zaręczam ci, że na Filipinach jest wiele innych rzeczy o które można się martwić i TEN wirus toto nie jest.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka