Dodaj do ulubionych

Rozmowy śniadaniowe

05.01.24, 14:18
dziś z Ukrainką, siedzącą 4 metry ode mnie.
Zaczyna ona od tego, że jej koleżanka mieszkająca w Ukranie ma depresję, bo została zredukowana z pracownicy kradnącej materiały w wys ok $5 tys miesięcznie z firmy produkującej samoloty, do pani targającej skrzynki z warzywami w warzywniaku. Moja tu Vika poradziła jej, aby ta koleżanka zaczęła wynajmować swoje mieszkanie w Kijowie za $700 i pojechała żyć na Filipiny, albo do Indonezji.
Czytam właśnie wiadomości w gazecie, i tak przypadkiem zagadnęłąm ją o Huntera Bidena i Burismę, co w Ukrainie o tym mówią. Vika w ogóle nie spotkała się z tym tematem. Znaczy kiedyś coś słyszałą, że coś takiego było, jakiś Hunter, ale nie dokopywała się w temacie.

Ot, taka moja Vikulyenka, za to dużo się śmieje, w przeciwieństwie do mnie.

Obserwuj wątek
    • a_iii_ty Re: Rozmowy śniadaniowe 05.01.24, 18:51
      Hallelujah i do przodu, fajne dziewczyny.
      Szalom 😉
    • kalllka Re: Rozmowy śniadaniowe 05.01.24, 22:00
      Ja doznałam wstrząsu gdy starocie muzyczne przerwała mi reklama o 3-(0)milionach Ukraińców wszystko kupujących w internecie a jacyś oni to wszystko im dostarczają…(!)
      Wstrząs dotyczył tego ze inne- takie czteropancerniackie, było moje wyobrażenie wojny.
      Byłam tez dzisiaj na „dream scenario” takim filmiku ala Woody Allen z Nicholasem Cagem. Bardzo nieprzewidywalny film zważywszy i na role Caga. Role /jeden do jeden/- starego pierdziela, wykładowcy akademickiego- intelektualisty- teoretyka poddanego działaniu ładnej siły. A konkretnie snu / podświadomości/ czyli dzisiejszej AI.
      Pisze o tym bo to co zobaczyłam dobrze współdziała z twoim tematem sahu.
      Wszystko obecnie zahacza o globalna świadomość w zestawieniu z naszymi niedorozwiniętym zmysłami tzw lokalnością zmysłów. Kiedyś mogłam sobie wyobrazić jak sie programuje. Dzisiaj w zetknięciu ze świadomością każdego wycinka paznokcia udającego tipsa, kawałeczka policzka poddanego kardaszanskiej filozofii makijażu i terapiii kurwa- wszystkiego jako najważniejszego celu życia kazdego normalsa, moja osobista świadomość to śmieć tyle , ze do recyklingu i to bez mojej zgody.

Tak sobie myśle, ze Ukraina bije rekordy sprzedażowe w disco polo bo potrzebuje na drony. A na co potrzebuja lanserzy.. Trumpa, Netanyahu, Kaczyńskiego, pewnie na waciki.

Ukraina wlasnie dobija do czołówki
      • a_iii_ty Re: Rozmowy śniadaniowe 05.01.24, 22:11
        Masz racje ja tez czteropancerniacko rozumiem wojne. To byla wojna, a teraz napierdalaja sie o skrawki wsi juz dwa lata. Prezydenty odwiedzaja Kijow jakby to nie byla wojna. 😉
        • shachar Re: Rozmowy śniadaniowe 06.01.24, 03:26
          A wiecie, że my jesteśmy stare pierdziele, którzy tyle rozumieją ze świata, co nasi starzy rozumieli, będąc w naszym wieku, czyli nic nie rozumieli?

A tyle jeszcze do dowiedzenia się, do nauczenia, do zrobienia. Ja nawet żeliwnego garnka nie umiem sezonować. Posmarowałam olejem i zamknęłam pokrywę, postawiłam na gazie i olej w środku się zjarał.Avocado oil. Coś takiego....
          • elissa2 Re: Rozmowy śniadaniowe 06.01.24, 12:54
            shachar napisała:

> A tyle jeszcze do dowiedzenia się, do nauczenia, do zrobienia. Ja nawet żeliwne
            > go garnka nie umiem sezonować. Posmarowałam olejem i zamknęłam pokrywę, postawi
            > łam na gazie i olej w środku się zjarał.Avocado oil. Coś takiego....
            >
            żeliwnych garnków, patelni, brytfann nie trzeba sezonować bo są już fabrycznie wysezonowane.
            wystarczy po prostu w nich smażyć, piec, dusić w tłuszczu
            • shachar Re: Rozmowy śniadaniowe 06.01.24, 13:58
              " To nieprawdopodobne, że już mamy maj"-powiedziala wczoraj pani Irena.

Jakby to powiedzieć, gdybym nie widziała zdartego do metalu żeliwa, podchodzącego rdzą, to bym nie sezonowała. Piecyk się popsuł, więc postawiłam na gazie.
              • taniarada Re: Rozmowy śniadaniowe 07.01.24, 16:14
                Lepiej Ci wychodzi na necie i na Youtube😀

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka