Dodaj do ulubionych

Czas na forum!

22.10.04, 15:29
Zauwazylam,ze jedna z mam wypowiada sie w kazdym prawie watku.Czesto jest
tak,ze otwieram watek a ona juz zdazyla odpowiedziec pierwsza.Jest wszedzie,
niedlugo bede bala sie otworzyc lodowkesmile Nie mam zamiaru sie czepiac, ale z
czystej ciekawosci zastanawiam sie jak kobieta, ktora mam male dziecko, meza,
dom i obowiazki jednego dnia moze napisac ok 50 postow? Ja sie ciesze jak na
emame znajde w ciagu dnia kilka razy po kilka minut.Czesto czytam i staram
sie nie wypowiadac jak nie musze.Czy to jest juz uzaleznienie od kompa? Co w
tym czasie robi dziecko? Samo sie wychowuje?
Obserwuj wątek
    • aari Re: Czas na forum! 22.10.04, 15:36
      Domyślam się,ze nie o mnie chodzi bo ja takich ilości postów nie piszę smile))
      Hehe .. wiesz co ja też mam mało czasu ale to wszystko zależy od dnia. Dziś np.
      jestem sama w domu bo Syn rano był w szkole, potem przyszedł,z jadł obiad i
      poszedł na dwór.
      Mam posprżątane, obiad ugotowany, ubrania poprane czekają na prasowanie ....
      ale jakoś weny nie mam .... i wolę forum poczytać .... A wiesz, że my jeszcze
      często na czat wchodzimy ????
    • jagienkaa Re: Czas na forum! 22.10.04, 15:36
      mam nadzieję że to nie o mniesmile
      ale powiem Ci że ja np mam internet za stałą stawkę i komputer włączony cały
      dzień. Więc jak przechodzę obok to sobie sprawdzam co nowego. Moje dziecko jest
      mało absorbujące, samo lubi się bawić, a ja bardzo szybko piszę. To wszystko
      organizacja czasu!
    • aari Re: Czas na forum! 22.10.04, 15:37
      Acha uprzedzę pytania bo możesz zapytać co z drugim synem - otórz jest u
      Babci smile Bo ja włąśnie zamiast czytać forum powinnam się uczyć do egzaminu ....
      ale co tam ... nie ucieknie
    • jasmina251 Re: Czas na forum! 22.10.04, 15:44
      z tym otwieraniem lodówki to traf w samo sedno-uśmiałam się po pachy
      Pozdrawaim Justyna
    • ma.dzia Re: Czas na forum! 22.10.04, 15:48
      No nie to oczywiscie zadna z Wassmile Ja tez mam dni,ze siedze duzo. Komp jak u
      Ciebie Jagienkaa caly czas wlaczony. Jednak wypowiadanie sie w kazdym watku, na
      kazdy temat to lekki obled. Myslalam,ze wiekszosc zauwazyla czestotliwosc
      pisania tej mamy, no ale moze macie ja wygaszonawink Powtarzam,ze sie nie
      czepiamsmile tylko ,zeby tyle napisac trzeba jeszcze przeczytac a to zajmuje czas,
      nie ma co. Poki co pozdrawiam.
      • jagienkaa Re: Czas na forum! 22.10.04, 15:52
        ja się domyślam o kogo chodzi i tylko chciałam dodać że chyba idzie na ilość a
        nie na jakość!
        edzio ani się waż znikać z forum! Kiedy do mnie przyjedziesz w końcu?
        • edzio_grubas Do Jagienki 22.10.04, 15:54
          Mam nadzieje, ze jak sie na stale wyniose do UK, to bedziemy w ciaglym
          kontakcie. Na razie musze skonczyc staz w Polsce i potem bede szukac pracy w
          Wielkiej Brytwannie smile Ale pamietam o Twoim 'supermenie'
    • edzio_grubas Aż się boję dopisać... 22.10.04, 15:48
      jesli to o mnie, to lepiej znikne na pare dni z forum... Ale ja Was tak lubie,
      dlatego siedze na forum... a synek jeszcze duzo spi w dzien...
      • edzio_grubas Chociaż ja nie piszę w każdym wątku... 22.10.04, 15:49
        • ma.dzia Re: Chociaż ja nie piszę w każdym wątku... 22.10.04, 15:51
          No bo edzio to nie Ty...
    • ma.dzia Kochane Mamy!!! ja nie chcialam Was przestraszyc:) 22.10.04, 15:50
      tez Was lubie!
      • jasmina251 Re: Kochane Mamy!!! ja nie chcialam Was przestras 22.10.04, 15:59
        Nikogo nie straszysz i tak wiemy o kogo chodzi smile
      • madelaine6 Re: Kochane Mamy!!! ja nie chcialam Was przestras 22.10.04, 16:01
        Ja tez chyba wiem o kogo chodzi...
        Madzia-dobre z ta lodowka wink)))
        Jak mam wolna chwile to od razu siadam,czytam,pisze.
        Ostatnio coraz czesciej...Cos mi sie zablokowalo
        chyba albo nie moge wyjsc z dolka jesiennego (nic
        mi sie nie chce sad((
        Jade niedlugo z Kuba do tesciow odpoczac,ale na szczescie
        smile))) tez maja internet!!!
        P.S.A ja bardzo sie ciesze z faktu,ze niektore mamy czesto
        siedza na forum,bo bardzo "je" lubie czytac smile)))
        Pozdrawiam.
    • le_lutki Re: Czas na forum! 22.10.04, 16:09
      A ja mam tak (bo moze o mnie chodzi?) ze w pracy mam forum wlaczone praktycznie
      ciagle, zrzucone na pasek na dole, i jak tylko odwale jedna z 15 rzeczy, ktore
      robie mniej wiecej cyklicznie i symultanicznie (co gorsza) to dla oddechu
      stukam/czytam na forum po czym wracam do pracy i tak w kolko. Potrzebuje
      roznorodnosci smile dzis moja najdluzsza przerwa wynosila 3 godzniny, w czasie
      ktorych latalam jak z piorem, wiec forum odpadalo samoczynnie.
      W domu mam szybkie lacze, ale:
      w domu mam tez meza pracujacego na komputerze, no i Grubcia, dla ktorego (poza
      niklymi wyjatkami) zapominam o komputerze na week-end smile
      Pozdrawiam
      • iwcia75 Re: Czas na forum! 22.10.04, 16:36
        ja nie wiem o kogo chodzi
        • joasiiik25 Re: chodzi o mnie... 22.10.04, 16:49
          Powiem tak: jestescie okropne zazdrosnice smile dobra organizacja to receptura na
          wszystko. Jak ktos nie ma czego mi zarzucic to interesuje sie tym czym zupelnie
          interesowac sie nie powiniensmile ale coz...czasami cos ludzi w oczy kole prawda
          Madziu?

pozdrawiam wszystkie matrwiace sie emamuski
        • gacusiowa Re: Czas na forum! 22.10.04, 16:52
          Zapewne ta osoba doskonale wie ze o nia chodzi ale w tym watku sie nie dopisze..
          albo sie myle...
          Osoba chyba chce zaistniec za wszelka cene a ja mam wrazenie, ze czasami pisze
          zeby napisac a nie dlatego, ze ma cos do powiedzenia na dany temat.
          Ale to moja opinia.
          Ja komputer mam wlaczony non stop, sporo zdaze przeczytac, ale na pisanie nie
          wystarcza czasu sad
          Moze bohaterka watku jednak sie pochwali jak pogodzic opieke nad maluszkiem,
          zajmowanie sie domem i tak owocna dzialalnosc na emamie?
          • gacusiowa Re: Czas na forum! 22.10.04, 16:53
            ooo!
            nie zdazylam nawet sie dopisac pozadnie wink
            • joasiiik25 Re: Czas na forum! 22.10.04, 16:56
              widocznie nie masz umiejetnosci szybkiego pisania...

Dziewczyny wasze zarzuty sa zdumiewajaco smieszne, nie mam ani ochoty, ani nie
              czuje sie wam winna jakikolwiek wyjasniej co do rozkladu mojego dnia a tym
              bardziej opieki nad moim synkiem. Po prostu smiac mi sie chce,ze szukacie
              problemow na sile,albo "dziury w calym".

pozdrawiam serdecznie zawsze do uslug smile
              • gacusiowa Re: Czas na forum! 22.10.04, 17:12
                Moje pytanie bylo jak najbardziej serio! Wiec prosze nie ironizuj.
                A jesli chodzi o pisanie, to wierz mi, robie to bardzo szybko!
                Nie musisz opowiadac o swoich metodach wychowawczych.
                Ja jednak zamiast odpowiadac na wszystkie posty wole pobawic sie z synkiem,
                poczytac mu, pojsc na spacer itp. po prostu poswiecic Mu czas, ktory
                spedzilabym udzielajac sie w (prawie) kazdym watku. Nie sztuka polozyc do
                lozeczka tak male dziecko, ktore nie placze i powiedziec, ze zajmuje sie soba!I
                spedzac czas na forum No ale to kwestia podejscia...
                pozdrawiam i gratuluje zorganizowania
                • joasiiik25 Re: Czas na forum! 22.10.04, 17:17
                  oki chcesz dokladnego rozkladu dnia to ci go nakresle:
                  -rano zakupy na sniadanie
                  -posprzatalam
                  -zrobilam pranie
                  -prysznic
                  -ugotowalam obiad
                  -wypilam 2 kawy
                  -bylam z malym u lekarza
                  -na spacerku ze znajoma i synkiem + u meza w pracy
                  -kolejne zakupy
                  -nakarmilam synka, ktory wlasnie teraz smacznie spi

jest to telegraficzny skrot mam nadzieje ze cie zadowolismile
                  • gacusiowa Re: Czas na forum! 22.10.04, 17:21
                    no to teraz sie juz nie dziwie ze masz tyle czas na bycie aktywistka na emamie!
                    • aari Re: Czas na forum! 22.10.04, 17:31
                      NI bardzo rozumiem.
                      Przeszkadza Ci,zę joasik duzo pisze? Ni podobają Ci się jej posty? Ni czytaj.
                      Mnie to nie przesszkadza i to jest tylko jej sprawa jak sobie organizuje
                      czas ...a nie wydaje mi sie by zaniedbywała dziecko - to cyba jest
                      najważniejsze.
                      Róbmy to co uważamy za stosowne, ja nie usiądę do kompa jak mam nie posprzątane
                      i nie zrobione wszystko co jest do zrobienia - często przez to jestem
                      zdołowana bo nie mam czasu dla siebie, a są mamy, które usiądą odpocząć i
                      zostawią w cholerę ten bałagan - i te chyba są dużo szczęśliwsze - ja bym tak
                      chciała umieć .. bo było by mi lepiej.
                      Więc nie rozliczajmy się nawzajem kto ile czasu spędza na forum bo to nie ma
                      najmniejszego sensu.

Ja mam okresy wzmorzonej aktywności a potem parę tygodni wogóle mnie nie będzie
                      bo tak mi się jakoś ukłąda i to moja sprawa. A skoro ktoś ma czas to niech
                      korzysta ... bo jak maleństwo podrośnie to już tak wiele go nie będzie ( wiem
                      coś o tym )
    • jasmina251 Re:uderz w stół -nożyce się odezwą :-)))) 22.10.04, 17:14

• blue_mamcia Re::-)))) 22.10.04, 17:22
        Kochane widze, że z uporem "maniaka" bawicie się w rozliczanie kto ,ile i
        dlaczego tak dużo.
        Dopytywać sie można- nikt tego zabronić nie może, ale trzeba to robić z pewną
        klasą (niestety niektórym do doskonałości dużo brakuje) trochę śmieszne są
        wasze uwagi.
        Wydajem mi się, że przemawia przez was zazdrość i odrobiną zaciekawienia
        pt: "jak to się robi", ponodz kto pyta nie błądzi, ale pod warunkiem, że umie
        zadać odpowiednie pytanie. A atak nie jest pytaniem, tylko atakowaniem...
        Zresztą same wiecie jak to jest, co ja będę wam tłumaczyć.

• agata_to_ja Re: Czas na forum! 22.10.04, 17:36
      Mój Boże, gdzie sie podziało to świetne forum sprzed 3 lat, pełne sympatycznych
      i życzliwych babek?...
    • ma.dzia Re: Czas na forum! 22.10.04, 17:38
      Nie chcialam sie nikogo czepiac dlatego nie napisalam nicka tej mamy. Nie mam
      zamieru nikomu niczego wytykac. Poprostu cos zauwazylam i pisze bo mam prawo.
      50 postow w ciagu dnia to bardzo duzo i zastanawiam sie kiedy mozna to wszystko
      napisac, nawet przy dobrej organizacji. Nikogo nie obrazilam i nikogo sie nie
      czepiam, wiec chyba nie ma problemu?
      • joasiiik25 Re: Czas na forum! 22.10.04, 17:41
        tak sadzisz, ze nie ma problemu? przepraszam policzyc posty to tez zajmujace
        zadanie, znalazlac czas na to oki. uwazasz,ze nie podajac nicka jestes w
        porzadku bo ja mam odmienne zdanie.

pozdrawiam i licz dalejsmile
      • mamania Re: Czas na forum! 22.10.04, 17:42
        ma.dzia napisała:

> Nie chcialam sie nikogo czepiac dlatego nie napisalam nicka tej mamy. Nie mam
        > zamieru nikomu niczego wytykac. Poprostu cos zauwazylam i pisze bo mam prawo.
        > 50 postow w ciagu dnia to bardzo duzo i zastanawiam sie kiedy mozna to
        wszystko
        >
        > napisac, nawet przy dobrej organizacji. Nikogo nie obrazilam i nikogo sie nie
        > czepiam, wiec chyba nie ma problemu?

problemu nie ma, można sie za to zastanowić jak bardzo ciebie to musi dotykać,
        albo tobie sie nudzić, że zakładasz SPECJALNY wątek dla płodnej forumowiczki,
        dyskretnie pomijając jej nick (w domyle wiemy o kogo chodzi ...więc niby tyłka
        nie obrabiasz, ale troche jednak obrabiasz)
        jej sie nudzi bo pisze, tobie bo czytasz, i jeszcze sie przejmujesz na tyle,
        żeby poświęcić jej cały wątek, a czemu konkrtenie? temu, że pisze, czyli robi
        dokładnie to samo co ty, tylko, że ona nie o tobie
        • blue_mamcia Re: Czas na forum! 22.10.04, 17:44
          Aniu wyjełas mi te słowa z ust.Dziękismile
        • ma.dzia Re: Czas na forum! 22.10.04, 17:45
          Joasikiik nick wystarczy wpiasac w wyszukiwarke a tam posty sa
          ponumerowane,wiec zajmuje to minute.
          • joasiiik25 Re: Czas na forum! 22.10.04, 17:48
            dyskusja z Toba jest zbyt jalowa by ja dalej ciagnac. Oj nie popisalas sie, jak
            chcesz o cos zapytac chetnie udziele Ci wyczerpujacej odpowiedzi, po co te
            podchody?

pozdrawiam
            • ma.dzia Re: Czas na forum! 22.10.04, 17:51
              Joasiiik to koniecznie musi chodzic o ciebie tak? Kobieto wyluzuj nie jestes
              pepkiem swiata. Nie wszyscy sie czepija akurat ciebie. Ale spoko ten post
              powinien miec inna forme. Proponuje kliknac na "skasujcie" i po klopocie. No
              chyba,ze ktos ma ochote napisac jak wyczarowac troche czasu. BEZ ZLOSLIWOSCI.
          • jasmina251 dziewczyny 22.10.04, 17:51
            Oj przecież nikt nikogo nie obraził.
            Dajcie spokój autorce postu bo nic takiego nie zrobiła-opisała jedynie swoje
            odczucia i w humorystyczny sposób a nie obrazliwy.Dlaczego się więc czepiacie???
            Przecież nie się nie stało a posty moje czy Wasze może liczyc kazdy i nie widzę
            w tym nic złego.
            Justyna
    • ma.dzia Re: Czas na forum! 22.10.04, 17:48
      Faktycznie cos jest nie tak bo doszukujecie sie zlosliwosci we wszystkim.
      • blue_mamcia Re: Czas na forum! 22.10.04, 17:56
        Zauwazylam,ze jedna z mam wypowiada sie w kazdym prawie watku.Czesto jest
        tak,ze otwieram watek a ona juz zdazyla odpowiedziec pierwsza.Jest wszedzie,
        niedlugo bede bala sie otworzyc lodowkesmile Nie mam zamiaru sie czepiac, ale z
        czystej ciekawosci zastanawiam sie jak kobieta, ktora mam male dziecko, meza,
        dom i obowiazki jednego dnia moze napisac ok 50 postow? Ja sie ciesze jak na
        emame znajde w ciagu dnia kilka razy po kilka minut.Czesto czytam i staram
        sie nie wypowiadac jak nie musze.Czy to jest juz uzaleznienie od kompa? Co w
        tym czasie robi dziecko? Samo sie wychowuje?
        **************************************************************************

Madziu miej teraz na tyle kultury, żeby przynajmiej przeprosić wszystkie osoby,
        które poczuły sie urazone. Przeczytałam twoj post i domyślałam się o kogo ci
        chodzi, podałaś dużo szczegółów, obracasz to wszystko w zart- masz prawo, ale
        to nie jest do konca szczere.
        Dobra pasmile
        • ma.dzia Re: Czas na forum! 22.10.04, 18:04
          blue_mamcia ty chyba zartujesz.Nie mialam zamiaru nikogo obrazic i nie sadze
          abym mogla to zrobic swoim postem. Czy tego postu nie mozna bylo potraktowac
          inaczej? Same robicie problem. A gdybym kultury nie miala to na pewno daloby
          sie to zauwazyc. Tak jak napisalam wczesniej, watek nietrafione,wiec zakonczmy
          dyskusje. Ja naprawde nie mialam zamiaru wywolac kolejnej nonsensownej klotni.
          Z reszta musze jechac po pieluchy do Tesco. Pozdrawiam i obiecuje sie wiecej
          nie czepiacwink
    • edzio_grubas Ale z Was przekupy krakowskie! 22.10.04, 17:54
      Nic, tylko by sie klocily. Jak na kleparzu.

Do Joasiiik25:
      olej teksty, ktore Ci nie odpowiadaja, albo troszke wyluzuj i sprobuj sie
      zaczac z siebie smiac. Ja czesto pisze 'dziwne' rzeczy na forum, ale po to,
      zeby bylo wesolo. Nikt nie jest doskonaly. I nikomu nie musisz sie spowiadac
      co robisz w domu, jak sie zajmujesz dzieckiem i ile piszesz postow.

Do zbulwersownych emam:
      kazdy pisze co chce (z zachowaniem netykiety) i ile chce. Jesli ktos nie chce,
      nie musi czytac watkow Joasiiik. I nie pytajcie jej "jak Ty to robisz", bo to
      troche waniajet cynizmem. Stworzmy mile i wesole forum na tle tej nie zawsze
      latwej rzeczywistosci. Chociaz tu badzmy dla siebie sympatyczne albo zamilczmy.

Do Edzia:
      palą Ci sie nalesniki!!!

O kurna, to do mnie!
      • zandra joasiiik25 na moderatora :) 22.10.04, 19:14
        pewnie joasiiik "płodzi" posty bo chce na moderatora jako aktywistka społeczna.
        Ma szerokie zainteresowania,lubi
        dzieci,podróże,książki,muzykę,zwierzęta,kwiaty......smile)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka