panna_lila 14.03.20, 16:26 dla nich kwarantanna to szczególnie trudny czas, bo sa szalenie rodzinni i towarzyscy Polecam www.facebook.com/mina.petrone.1/videos/1367091450132247/UzpfSTEwMDAwMDAyODg4NjI5ODpWSzoxMzc2OTIyNzM1ODM2Mjgz/?hc_location=ufi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
woman_in_love Re: Włosi potrafią się wspierać:) 14.03.20, 17:07 Włosi to idioci a ich wynaturzone "sa szalenie rodzinni i towarzyscy" tylko pogłębia epidemię. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Włosi potrafią się wspierać:) 14.03.20, 19:02 woman_in_love napisała: > Włosi to idioci a ich wynaturzone "sa szalenie rodzinni i towarzyscy" tylko pog > łębia epidemię. Ładunek nuklearny by rozwiązał sprawę .Jak myślisz ? Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Włosi potrafią się wspierać:) 14.03.20, 19:15 a jak tam woman in love twoja miłość do psów? (#pamiętamy ) Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Włosi potrafią się wspierać:) 14.03.20, 19:54 Nienawidzę kundli, Włochów, gołębi.... Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Włosi potrafią się wspierać:) 14.03.20, 20:13 woman_in_love napisała: > Nienawidzę kundli, Włochów, gołębi.... Zapraszam do mnie .Jest spore stadko .Jedna je tu dokarmia.Może zaradzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Włosi potrafią się wspierać:) 14.03.20, 17:09 Włosi się kwalifikują do pierwszej grupowej nagrody Darwina. Odpowiedz Link Zgłoś
szafireczek Re: Włosi potrafią się wspierać:) 14.03.20, 17:19 Kraje Południa mają inną mentalność, ale są w UE, jakaś solidarność powinna być...żal mi ich, że tak to się obróciło i tyle osób zmarło Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Włosi potrafią się wspierać:) 14.03.20, 17:26 Włosi, którzy swoim nawykom zawdzięczają tak efektywną dystrybucję wirusa, powinni otrzymać zbiorową nagrodę Darwina. Rodzinnie i towarzysko sprzedali wirusa wszystkim babciom i dziadkom, a teraz Chiny udzielają im pomocy. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Włosi potrafią się wspierać:) 14.03.20, 18:00 triss_merigold6 napisała: > a teraz Chiny udzielają im pomocy. Bo to wszystko przez nich. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Włosi potrafią się wspierać:) 14.03.20, 18:04 Nie. Dlatego, że mają odpowiednie zasoby i są w stanie reagować bardzo sprawnie. Odpowiedz Link Zgłoś
netlii Re: Włosi potrafią się wspierać:) 14.03.20, 18:13 Tak nawiasem mówiąc to jest świetny materiał propagandowy: www.youtube.com/watch?v=eZA2YRCOiP8 Chińczycy ewakuują swoich obywateli z UE, gdyż stara Europa nie radzi sobie z epidemią, którą było-nie było sami wywołali. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Włosi potrafią się wspierać:) 14.03.20, 17:43 Koszmar. To "uroczo" wyglada na filmiku, ale jak bym musiala tego sluchac dluzej niz 5 minut to bym wyszła łapac wirusa, bo lepsza smierć niz to wycie. Odpowiedz Link Zgłoś
nuclearwinter Re: Włosi potrafią się wspierać:) 14.03.20, 17:53 😀 ja chyba podobnie. Strasznie mnie męczą wszyscy ci ekstrawertyczni, głośni, krzykliwi ludzie. Padłabym trupem jakbym miała takie coś na co dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Włosi potrafią się wspierać:) 14.03.20, 17:56 Podobnie. Małe wrzaskliwe skakańce, chaotyczni, niezborni, infantylni. Odpowiedz Link Zgłoś
lily_evans11 Re: Włosi potrafią się wspierać:) 14.03.20, 19:03 Gazeciarz, dawno cię tu nie było, szkoda żeś wróciło pożywiać się jak wampir energetyczny cudzymi stresami i emocjami. Odpowiedz Link Zgłoś
nuclearwinter Re: Włosi potrafią się wspierać:) 14.03.20, 19:11 To do mnie? Rozczaruję cię, nie jestem gazeciarzem, ale jako że czytam to forum od dawna, to postać jest mi znana. Zwyczajnie nie lubię towarzystwa nazbyt hałaśliwych ludzi naruszających moją przestrzeń osobistą, wbrew pozorom osób takich jak ja, jest całkiem sporo. Do tego Włosi mocno mi podpadli swoim lekkomyślnym zachowaniem w trakcie tej epidemii (wiadomo, że uogólniam, nie wszyscy byli tacy), ale ogólnie nie mogę mieć dobrego zdania o ludziach, u których potrzeba atencyjności, "rodzinność" i towarzyskość do tego stopnia przyćmiła zdrowy rozsądek. Wykazali się skrajnym brakiem empatii w stosunku do innych i nie mam zamiaru teraz się nimi zachwycać. Ty rób jak uważasz. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Włosi potrafią się wspierać:) 14.03.20, 18:08 > Koszmar. Koszmarem jest to koszmarne wasze narzekanie. Zeby narzekac ze inni spiewaja to juz jest szczyt narzekactwa. Fuj. Odpowiedz Link Zgłoś
netlii Re: Włosi potrafią się wspierać:) 14.03.20, 18:16 asia.sthm napisała: > > Koszmar. > > Koszmarem jest to koszmarne wasze narzekanie. Zeby narzekac ze inni spiewaja to > juz jest szczyt narzekactwa. Fuj. > To jest wycie a nie śpiew. Niech uskutecznia podobne koncerty pod prysznicem a nie jeszcze podłącza nagłośnienie i inwazyjnie mimowolnie całe osiedle jest zmuszone tego słuchać. Mentalność dresiarza, który musi włączyć muzę na cały regulator o 6:01. Inaczej się udusi. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Włosi potrafią się wspierać:) 14.03.20, 18:22 wesołe pustaki nie liczace sie z tym, ze obok leży ktos chory... Odpowiedz Link Zgłoś
netlii Re: Włosi potrafią się wspierać:) 14.03.20, 18:35 mid.week napisała: > wesołe pustaki nie liczace sie z tym, ze obok leży ktos chory... "hihi a może mój koncert go ozdrowi? albo lżej będzie mu się umierać, hihi" Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Włosi potrafią się wspierać:) 14.03.20, 18:41 > "hihi a może mój koncert go ozdrowi? Hi hi, ciebie i kropidlo nie uzdrowi. Odpowiedz Link Zgłoś
netlii Re: Włosi potrafią się wspierać:) 14.03.20, 18:43 asia.sthm napisała: > > "hihi a może mój koncert go ozdrowi? > > Hi hi, ciebie i kropidlo nie uzdrowi. > A kto Cię oszukał, że na to liczę? Zmień wróżkę, ta Cię naciąga na kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Włosi potrafią się wspierać:) 14.03.20, 18:57 > Zmień wróżkę,...> To ja jestem wróżka. Odpowiedz Link Zgłoś
netlii Re: Włosi potrafią się wspierać:) 14.03.20, 19:08 asia.sthm napisała: > > Zmień wróżkę,...> > > To ja jestem wróżka. > A czyli Ty oszukujesz Wszystko jasne! Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Włosi potrafią się wspierać:) 14.03.20, 18:39 mid.week napisała: > wesołe pustaki nie liczace sie z tym, ze obok leży ktos chory... Nastepna umierajaca od spiewania! Na nieszpory i roraty chorych wyslij i ksiedza zamow z kropidlem. Boze, po co takich ponurakow stworzyles? Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Włosi potrafią się wspierać:) 14.03.20, 19:22 Nie mam pojecia co to są nieszpory i roraty i nie chce wiedziec. Nie ogarnim też dlaczego niechec do ludzi, ktorzy hałasuja na cale osiedle ma oznaczać zamilowanie do kropidla. No ale tego tez nie muszę wiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
netlii Re: Włosi potrafią się wspierać:) 14.03.20, 18:10 Byłabym chyba pierwszą osobą, która obrzuciłaby mu balkon jajkami, pomidorami. Oczywiście oblizanymi i dokładnie zmacanymi, niech ma trochę stresu. Ich nieodpowiedzialność w skali społecznej staje się już powoli synonimem bezmózgowia. Nawet w monencie gdy ograniczono funkcjonowanie kręgielni, kin, barów, kawiarni i ostatecznie je zamknięto ci racjonalizowali sobie a bo to dlatego, że nie spełniano norm sanitarnych, filiżanki i kufle były brudne a apel aby nie wychodzić do miejsc publicznych zinterpretowano tak by gromadzić się w mieszkaniach sąsiadów w jednej kamienicy. Tak sobie rozkosznie kawusiowali popołudniami po kilka osób, wieczorami okupowali stoły kuchenne bo przecież jak sie zje kolacje w kwadrans zamiast godziny gaworząc i plując sobie mimowolnie do jedzenia w międzyczasie to nie ma prawa smakować. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Włosi potrafią się wspierać:) 14.03.20, 18:37 > Byłabym chyba pierwszą osobą, która obrzuciłaby mu balkon jajkami, pomidorami. Jestes okropniejsza niz paragraf przewiduje - tam, u nich odstawalabys od sasiadow skwaszona mina, widac by bylo ze jestes z innej planety kulturowej. A mowia ze uchodzcy w Polsce by sie nie zaaklimatyzowali, ha ha, - taka Netlii spiewania z balkonu w czasie kwarantanny nie moze strawic Odpowiedz Link Zgłoś
netlii Re: Włosi potrafią się wspierać:) 14.03.20, 18:46 asia.sthm napisała: > > Byłabym chyba pierwszą osobą, która obrzuciłaby mu balkon jajkami, pomido > rami. > > Jestes okropniejsza niz paragraf przewiduje - tam, u nich odstawalabys od sasia > dow skwaszona mina, widac by bylo ze jestes z innej planety kulturowej. > A mowia ze uchodzcy w Polsce by sie nie zaaklimatyzowali, ha ha, - taka Netlii > spiewania z balkonu w czasie kwarantanny nie moze strawic > Ja potrafię się doskonale bawić, ale w sposób nie inwazyjny, który mimowolnie zakłóca spokój wszystkich jak na załączonym filmiku. Ogólnie tak jakby dostosowanie się do infantylności i włoskiej nieodpowiedzialności to była najwyższa nobilitacja. No nie bardzo, o ile ma się mentalnie więcej lat niż 13. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Włosi potrafią się wspierać:) 14.03.20, 18:54 A ty widzialas reakcje sasiadow tego Francesco? Widzialas komentarze do video? Zrozumialas przekaz tego 3 minutowego wystepu? Nie wierze ze potrafisz sie bawic nieinwazyjnie - cala twoja postawa i krytykanctwo jest inwazyjne, przykre i do kitu. Odpowiedz Link Zgłoś
netlii Re: Włosi potrafią się wspierać:) 14.03.20, 19:06 asia.sthm napisała: > A ty widzialas reakcje sasiadow tego Francesco? Widzialas komentarze do video? > Zrozumialas przekaz tego 3 minutowego wystepu? > Nie wierze ze potrafisz sie bawic nieinwazyjnie - cala twoja postawa i krytykan > ctwo jest inwazyjne, przykre i do kitu. > Dalej mentalność pijanego drechola, który wraca pijany z imprezy i całe osiedle musi go słyszeć nie jest punktem odniesienia dla cywilizowanych standardów życia. Podejrzewam, że osoba autentycznie cierpiąca na kwarantannie nie miałaby już siły wyjść na balkon i dosadnie skomentować wycia. Zresztą o czym mowa. Ciągnie swój do swojego, nie dziwie się pozytywnym komentarzom, oklaskom, w końcu dziecinna postawa i brak myślenia refleksyjnego rozłożył ich służbę zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Włosi potrafią się wspierać:) 14.03.20, 19:24 To cudownie, ze sasiedzi Franciszka sa zachwyceni. Ja jestem za to bardzo ukontentowana tym, ze moi nie usiłują mnie wspierac wokalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Dobry Boże 14.03.20, 19:00 netlii napisała: > Byłabym chyba pierwszą osobą, która obrzuciłaby mu balkon jajkami, pomidorami. > Oczywiście oblizanymi i dokładnie zmacanymi, niech ma trochę stresu. > Ich nieodpowiedzialność w skali społecznej staje się już powoli synonimem bezmó > zgowia. > Nawet w monencie gdy ograniczono funkcjonowanie kręgielni, kin, barów, kawiarni > i ostatecznie je zamknięto ci racjonalizowali sobie a bo to dlatego, że nie sp > ełniano norm sanitarnych, filiżanki i kufle były brudne a apel aby nie wychodzi > ć do miejsc publicznych zinterpretowano tak by gromadzić się w mieszkaniach sąs > iadów w jednej kamienicy. Tak sobie rozkosznie kawusiowali popołudniami po kilk > a osób, wieczorami okupowali stoły kuchenne bo przecież jak sie zje kolacje w k > wadrans zamiast godziny gaworząc i plując sobie mimowolnie do jedzenia w między > czasie to nie ma prawa smakować. Nawet tego scenariusza nie wymyślił by wujek z Niemiec Adolf. Odpowiedz Link Zgłoś
netlii Re: Dobry Boże 14.03.20, 19:07 taniarada napisał(a): > Nawet tego scenariusza nie wymyślił by wujek z Niemiec Adolf. Nie wiem do czego nawiązujesz, ale wujek Adolf z Austrii już by dał radę 8) Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Dobry Boże 14.03.20, 20:15 netlii napisała: > taniarada napisał(a): > > > > > Nawet tego scenariusza nie wymyślił by wujek z Niemiec Adolf. > > Nie wiem do czego nawiązujesz, ale wujek Adolf z Austrii już by dał radę 8) Do twojej wypowiedzi dziecko drogie. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Włosi potrafią się wspierać:) 14.03.20, 18:58 A Polacy nie .Widać tu po wpisach. Odpowiedz Link Zgłoś
nuclearwinter Re: Włosi potrafią się wspierać:) 14.03.20, 19:05 Wspieranie się nie musi polegać na darciu mordy. Jednym to pasuje, innym nie, nic w tym dziwnego. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Włosi potrafią się wspierać:) 14.03.20, 19:16 o gazet, spacerki po jurze się skończyły. bu Odpowiedz Link Zgłoś
nuclearwinter Re: Włosi potrafią się wspierać:) 14.03.20, 19:45 Nie trafiłaś detektywie, nie jestem słynną gazetą. Nie każdy kto się z tobą nie zgadza, musi być zaraz nielubianym trollem. Odpowiedz Link Zgłoś
lily_evans11 Re: Włosi potrafią się wspierać:) 14.03.20, 19:16 Obecnie najlepsze wspieranie się to siedzenie we własnym domu na du... i ogranicżenie kontaktów z innymi do minimum. I to jest prawdziwa solidarność i odpowiedzialność. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Włosi potrafią się wspierać:) 14.03.20, 20:17 lily_evans11 napisała: > Obecnie najlepsze wspieranie się to siedzenie we własnym domu na du... i ograni > cżenie kontaktów z innymi do minimum. I to jest prawdziwa solidarność i odpowie > dzialność. > Dlaczego .Teraz internet jest dobrym miejscem do wymiany poglądów i wspierania się. Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: Włosi potrafią się wspierać:) 14.03.20, 22:35 Nie wiem czemu na nich psioczycie, Anglicy mogą robić co chcą. Jak tu pokazywała któraś mieszkania zaspawane w całym bloku, no u nas sobie tego nie wyobrażam, jestem pewna, że musieli by nas gazem i pałami potraktować. I jeszcze po co? Żeby umrzeć w imię dobra świata ...he, he, he ... Świat jest tu i teraz po śmierci niema śpiewów anielskich tylko robaki cię zjedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: Włosi potrafią się wspierać:) 14.03.20, 22:37 Te mieszkania to w Chinach. Odpowiedz Link Zgłoś