Dodaj do ulubionych

Pytanie do tych o mają psy..

31.03.20, 23:41
... i nastoletnie dzieci:
Będziecie puszczac dzieci na spacery z psem?

Mam dzieci 15+, dzielimy się spacerami, trochę sobie nie wyobrażam latać samej kilka razy dziennie z psem przez kolejne tygodnie, bo mam jeszcze pracę, ale też nie uśmiecha mi się płacić paru tysięcy kary, jak jakiś policjant przyczepi się, że 17-latek wyprowadza psa bez opieki osoby dorosłej 🤔
Obserwuj wątek
    • liliawodna222 Re: Pytanie do tych o mają psy.. 31.03.20, 23:57
      Mam tę samą zagwostke...😉
    • kryzys_wieku_sredniego Re: Pytanie do tych o mają psy.. 01.04.20, 00:33
      Kwestia jak masz dziecko wyrośnięte.
      Widuję 14 latków jak byczki, o ile ich policja nie zna i nie wylegitymuje to nikt się nie domyśli ze nie mają lat 18.
      Jak ktoś jest nieduży, chudy i ma chłopięcą twarz to i mając 22 lata o dowód poproszą.
    • majenkir Re: Pytanie do tych o mają psy.. 01.04.20, 01:59
      feliz_madre napisała:
      > Mam dzieci 15+,

Kup im falszywki wink.
    • tojamarusia Re: Pytanie do tych o mają psy.. 01.04.20, 06:51
      Jak już pisałam moja 12- latka będzie wychodziła z psem pod blok na szybkie siku kiedy oboje będziemy w pracy. Trudno. Pies nie wytrzyma.
    • mama-ola Re: Pytanie do tych o mają psy.. 01.04.20, 07:46
      Mieszkam na chronionym osiedlu. Wczoraj się zastanawialiśmy, czy policja tu wjedzie sprawdzać, czy dzieci są na dworze. Chciałabym, żeby wychodziły z psem, ale może będę musiała to robić sama. A tak w ogóle to chciałam dla naszego psa wprowadzić zasadę, że wychodzi załatwić się poza osiedle, bo mnie samej nie podobają się s.r.ające psy na osiedlowych trawnikach. Większość właścicieli co prawda zbiera odchody, ale jednak nie wszyscy. Teraz tej zasady nie da się wprowadzić.
      • ajaksiowa Re: Pytanie do tych o mają psy.. 01.04.20, 07:59
        Co za różnica czy pies sra na osiedlu grodzonym czy niegrodzonym?ważne żeby zmobilizować tych nie sprzątających,dlaczego masz się wstydzić za nich i uciekać przed oczami współmieszkańców??😳
        • mama-ola Re: Pytanie do tych o mają psy.. 01.04.20, 08:26
          > Co za różnica czy pies sra na osiedlu grodzonym czy niegrodzonym?
          Żadna. Ja akurat mieszkam na ogrodzonym i dlatego o takim mówiłam.

> ważne żeby zmobilizować tych nie sprzątających,
          Dziewczynka mieszkająca w mojej klatce nie sprząta. Kiedyś ich pies zrobił kupę przed wejściem do klatki. Rozmowa z jej matką nic nie daje, bo ona od razu zaczyna się denerwować i kłócić, a jej pogląd na sprawę to - uwaga - "ona jest za mała, żeby sprzątać po psie". Ma jakieś 6-7 lat, moim zdaniem nie jest za mała.

> dlaczego masz się wstydzić za nich i uciekać przed oczami współmieszkańców??
          No głupio mi wyprowadzać psa prawie pod okna sąsiadów z parteru. Źle się z tym czuję.
    • kotejka Re: Pytanie do tych o mają psy.. 01.04.20, 07:55
      Psy ważniejsze od dzieci - walnięty kraj
      Za psa samopas 250, za smarkulca bez smyczy 30 000

Niech sie sam wyprowadza - rachunek jest prosty wink

Z innej beczki, moge pobiegać ze starym, czy juz mi mie wolno¿
      • alicia033 Re: Pytanie do tych o mają psy.. 01.04.20, 08:23
        No możesz ale z dwumetrowym odstępem.
      • iwles Re: Pytanie do tych o mają psy.. 01.04.20, 08:49

Jaki wazniejszy?
        Przeciez wlasnie widac, po wysokosci mandatu, kto jest dla panstwa bardziej cenny.
      • lucyjkama Re: Pytanie do tych o mają psy.. 01.04.20, 08:51
        Kto to jest stary?
    • slonko1335 Re: Pytanie do tych o mają psy.. 01.04.20, 08:27
      Tak jeżeli pies będzie musiał wyjść dzieci wiedzą, że mają wyjść przed blok . Na szczęście psica pierwsze co robi to się załatwia na spacerze. Nie sądzę, żeby na serio ktoś się do tego przyczepił. Zresztą akurat musiałaby się ta policja nawinąć idealnie w tym momencie. Ale normalnych spacerów nie będą zaliczać, cóż doszedł kolejny obowiązek nam, odszedł dzieciom.
    • czarna_kita Re: Pytanie do tych o mają psy.. 01.04.20, 08:32
      Tak bedzie wychodzil z psem, nie mamy innego wyjscia. Ale teraz to bedzie wychodzenie tylko na trawnik przed dom bez spaceru. No chyba wyjsc na wlasne podworko gdzie nie ma innych ludzi dziecko moze ?
    • frey.a86 Re: Pytanie do tych o mają psy.. 01.04.20, 08:37
      A nie możecie po prostu inaczej rozdzielić obowiązki domowe? Np. nastolatek szykuje śniadanie lub kolację dla rodziny i potem sprząta, a matka lub ojciec wychodzą w tym czasie z psem.

Szczerze to trochę nie rozumiem problemu. Dzieci 15+ przecież za kilka lat i tak wyprowadzą się z domu, a pies zostanie. Jak wtedy zamierzacie radzić sobie z chodzeniem do pracy i wyprowadzaniem psa?
      • czarna_kita Re: Pytanie do tych o mają psy.. 01.04.20, 08:56
        Tu nie chodzi o to kto zrobi śniadanie. Ludzie chodzą do pracy - dzieci nie.
        • frey.a86 Re: Pytanie do tych o mają psy.. 01.04.20, 09:00
          Śniadanie to był przykład, można coś innego przeorganizować. Bezdzietni, pracujący posiadacze psów jakoś radzą sobie z ich wyprowadzaniem.
          • czarna_kita Re: Pytanie do tych o mają psy.. 01.04.20, 17:58
            Mój mąż pracuje obecnie po 14 godzin A ja po 10. Na dojazd do pracy w jedną stronę trzeba poświęcić godzinę. Czyli dodatkowo +2. Żaden pies nie wytrzyma 12-16 godzin bez siku. A jeszcze po drodze trzeba coś kupić do jedzenia więc to dodatkowy czas.
            Mlodsze dzieci ze szkoły wracają max po 6, a starszy po 8 godzinach. Jest roznica prawda ? 8 godzin zwierze wytrzyma bez problemu i wiekszosc ludzi, nawet tych bezdzietnych pracuje te 8 godzin. Skoro pies jest przyzwyczajony że o określonych porach jest wyprowadzany to weź mu teraz wytłumacz że ma czekać 12 godz (tym bardziej widząc że ludzie są w domu).
      • slonko1335 Re: Pytanie do tych o mają psy.. 01.04.20, 09:01
        Psy młode lub psy stare zwyczajnie mogą nie wytrzymywać tylu godzin ile trwa praca plus dojazd. My na spacery wyprowadzamy psa zamiennie, każdy raz dziennie, czyli pies ma 4 spacery w normalnym trybie. Pies nie musiał dotychczas czekać po 10 godzin na siku, bo dzieci albo wychodziły do szkoły później niż my albo wcześniej wracały. Szczęśliwie ja teraz pracuję zadaniowo więc też nie siedzę 8 godzin w biurze a nawet zdarza się, ze do niego wcale nie jade i robię zdalnie to co się zrobić zdalnie da się ale dzisiaj akurat muszę odbębnić i biuro i pocztę i przegląd auta i nie będzie mnie w domu dość długo. Starsze i młodsze psy kończą życie lub dorastają, te co dostaną biegunki narobią w domu jak już dzieci z neigo wyjdą-dla wielu psów to jednak trauma. W normalnych warunkach można tez kogoś zatrudnić do wychodzenia z psem teraz jest to jednak utrudnione. Nigdy nie wzięłabym psa żeby skazać go na siedzenie całymi dniami samotnie bez możliwości wysikania się . Taki dom dla psa się nie nadaje i tak możemy się tu roztkliwiać, ze lepsze 10 godzin w domu niż cały czas w schronisku ale ja tego nie kupuję bo nie jest tak, że człowieka nie ma w domu tylko tyle czasu co jest w pracy, kiedyś trzeba zrobić zakupy, iść do kina, do znajomych, itd. ...
    • heca7 Re: Psa należy wyprowadzać tak ;) 01.04.20, 08:39
      d.wpimg.pl/1302695660-743241510/koronawirus.jpg
    • regego Re: Pytanie do tych o mają psy.. 01.04.20, 08:45
      Też mam zagwozdkę, siedzimy sami ja 5tygodniowe niemowlę i 10 latek do tej pory syn wychodził z psem pod blok na szybkie siku(pies 14 lat już nie ma chęci chodzić dalej). A co teraz mam zrobić?? Jak tego biednego psa wyprowadzić o odpowiedniej godzinie jak niemowlę na piersi i nie ma opcji żeby ustawić ją na spanie akurat wtedy gdy pies potrzebuje wyjść (pies z zegarkiem w dupie o odpowiedniej godzinie wyjść musi i koniec)
      • kanna Re: Pytanie do tych o mają psy.. 01.04.20, 21:16
        10 latek spokojnie ponosi niemowlaka przez 7 minut, zapewniam Cię smile
        A skoro pies wychodzi o stałych porach to karmisz niemowlaka chwile wcześniej i już.
    • iwles Re: Pytanie do tych o mają psy.. 01.04.20, 08:55

Trudno, ale sam z psem na razie nie bedzie wychodził.
      Poki co, jestem w domu, wiec pewnie razem bedziemy wychodzic.

A swoja droga, czy wyskakujac ze smieciami, z psem czy do pobliskiej Żabki, taki np 18-latek musialby miec przy sobie dowod osobisty, zeby w razie czego udowodnic, ile ma lat?
    • kermicia Re: Pytanie do tych o mają psy.. 01.04.20, 08:56
      Nie ma gdzie puszczać, właśnie pozamykali (fizycznie) wszystkie parki. Wszędzie taśmy. Psy mają srać na chodnikach chyba.
    • pani-nick Re: Pytanie do tych o mają psy.. 01.04.20, 11:17
      Tak, bez wprowadzenia stanu wyjątkowego te przepisy są niezgodne z konstytucja. Pięknie to dziś Giertych na fb wyjaśnia.
    • angazetka Re: Pytanie do tych o mają psy.. 01.04.20, 18:14
      Naprawdę nie sądzę, by te przepisy były wymierzone w dzieciaki wprowadzające psa pod blok czy idące ze śmieciami. To straszak na młodzież w parkach z piwkiem, a nie wink
    • laaisa Re: Pytanie do tych o mają psy.. 01.04.20, 18:18
      Jak sobie radził ten pies kiedy pracowałaś, a dziecko było w szkole?
      • kanna Re: Pytanie do tych o mają psy.. 01.04.20, 21:18
        A ja aż się boję spytać, jak sobie ludzi radzą kiedy ten dzieciak na jakąś zieloną szkołę, czy inne kolonie jedzie...
        Urlop, czy nie puszczają dziecia po prostu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka