Dodaj do ulubionych

Zrobiłam pisanki

10.04.20, 15:05
upiekłam ciasta, a teraz się opalam w ogrodzie i czytam książkę. Ptaszki śpiewają, pszczółki bzyczą, motylki fruwają z kwiatka na kwiatek. Piękny jest świat wiosna. A wy co dzisiaj robicie? I jakie macie plany na święta?
Obserwuj wątek
    • chococaffe Re: Zrobiłam pisanki 10.04.20, 15:09
      Bierz się lepiej za mycie okien na Wigilię.
      • 21mada Re: Zrobiłam pisanki 10.04.20, 15:19
        😳 Skąd ta agresja?
        • chococaffe Re: Zrobiłam pisanki 10.04.20, 15:30
          To troska, boję się, że znowu będziesz w niedoczasie smile Czas fugituje smile
          • 21mada Re: Zrobiłam pisanki 10.04.20, 16:28
            Dziękuje ale okna u mnie myje firma myjąca (w Anglii okna otwierają się na zewnątrz). Już umyte. 🤗
    • anika772 Re: Zrobiłam pisanki 10.04.20, 15:14
      Zrobiłam dwa mazurki (kajmakowy oraz ze śliwek suszonych namoczonych w rumie i czekolady), trening, zdołałam upolować Bacardi i sok pomarańczowy BEZ KOLEJKIbig_grin, czytałam Politykę.
      Teraz wybieram się na długi spacer z psem. W nocy może zaryzykuję Lidla.
      Na opalanie niestety dziś zbyt chłodno.
      Plany, hmmm. Domowe i leniwe.
      • 21mada Re: Zrobiłam pisanki 10.04.20, 15:21
        Wow, fajnie brzmią te śliwki z rumem! Ja zrobiłam mazurek orzechowy i migdałowy. Do sklepów wcale nie chodzę, robimy zakupy online raz w tygodniu. Nigdzie nie wychodzę bo po co?
        • hukop Re: Zrobiłam pisanki 11.04.20, 02:14
          21mada napisała:

> Wow, fajnie brzmią te śliwki z rumem! Ja zrobiłam mazurek orzechowy i migdałowy
          > . Do sklepów wcale nie chodzę, robimy zakupy online raz w tygodniu. Nigdzie nie
          > wychodzę bo po co?

mada, jesteś the best big_grin zawsze potrafisz sprowadzić do pionu te frustratki i paniusie smile tak trzymaj. Zawsze były spiete, jak plandeka na żuku, ale teraz to już jest jakieś apogeum. Zdrowych i pogodnych świąt smile pozdro Ps. Nie zapomnij odkazić faceta, psa i oczywiście zakupów big_grin a jak przyjdzie listonosz to mu psiknij odkażaczem na wejście smile i będzie git.
    • daniela34 Re: Zrobiłam pisanki 10.04.20, 15:24
      Niestety musiałam wyjść na zakupy i na pocztę, planowałam to zrobić na początku tygodnia, ale los spłatał figla.
      Wróciłam ze skarbem w postaci drożdży. Teraz jeszcze godzina przed komputerem
      • daniela34 Re: Zrobiłam pisanki 10.04.20, 15:25
        Cd. A potem upiekę babkę drożdżową i sernik. Facet odkurzy i tyle na dziś.
        Aha, zrobiłam ostatnią wielkanocną dekorację
    • mona-taran Re: Zrobiłam pisanki 10.04.20, 15:34
      Leżałam w ogrodzie, ale zrobiło mi się za gorąco, więc postanowiłam, że ugotuję jakiś obiad :p
      W planach mam leżenie w ogrodzie :p
      • 21mada Re: Zrobiłam pisanki 10.04.20, 15:41
        No. U mnie 24 stopnie w cieniu. Anglia.
        • mona-taran Re: Zrobiłam pisanki 10.04.20, 15:45
          U mnie google twierdzi, że 20, ale w moim obudowanym murami niczym twierdza ogródku tworzy się mikroklimat pustynny :p
    • jestem-pan-hrabia Re: Zrobiłam pisanki 10.04.20, 18:59
      21mada napisała:
      I jakie macie plany na święta?

Napełniłem wannę wodą, żeby karp którego jutro kupię i wpuszczę do niej, nie doznał szoku termicznego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka