Dodaj do ulubionych

Proktologicznie - doradźcie plis

18.08.20, 16:06
Kto nie ma doświadczenia z tyłkologią, brzydzi się lub jest Józkiem i spółką - proszony jest o opuszczenie wątku wink
Kilka lat temu zaczęłam mieć problem z odbytem. Swędzenie, wrażenie takiej jakby wessanej, mocno naciągniętej skóry, ale brak krwawienia czy guzków. Po czasie przypomniałam sobie, że zbiegło się to z moimi jedynymi w życiu próbami seksu analnego, a ówczesny partner był bardzo przyzwoicie wyposażony. Tak mnie wtedy bolało, że się nie udało i zarzuciliśmy temat. Niedługo potem (raczej po kilku miesiącach niż dniach) zaczęły się te problemy. Początkowo ignorowałam, smarowałam jakąśtam wazeliną. Potem po rozmowie z farmaceutą w aptece kupowałam maści na hemoroidy (zero efektu), a świąd i to ciągnięcie skóry pojawiało się i znikało. Znikało np. na 2 miesiące, a pojawiało się na 2 dni, czyli do przeżycia. Ale od roku właściwie ciągnie i swędzi już non stop. Poszłam do proktologa, zrobił mi to płytsze wziernikowanie, wyszedł lekki stan zapalny w końcowym odcinku. I zaczęło się: on przepisywał kolejne maści, probiotyki i tabsy, ja to kupowałam i stosowałam z nadzieją, ale nie pomagało nic, więc po 1-2 miesiącach kolejna wizyta, kolejne maści itd. I tak z sześć razy, a potem pandemia. Efekt jest taki, że wywaliłam na leki z 700 zł, mam cały arsenał tubek, ale na dłużej niż godzina nie działa nic. Prokto twierdzi, że to zaleczona (?) już szczelina odbytu. Pokazuje mi tę bliznę niby tam, gdzie akurat nigdy mnie nie piekło ani nie ciągnęło. Nie wiem, czy znów iść i znów kupować kolejną maść. Czy któraś z Was albo Waszych bliskich miał podobny problem? Znacie temat zawodowo? Co może zadziałać? Czuję, ze pewnego dnia przez ten tyłek normalnie oszaleję sad Już nawet nie mówię, że mój zadek od lat musi być wyłączony z zabaw łóżkowych, co samo w sobie jest wstydliwe, ale najgorszy jest nieustanny świąd i ciągnięcie skóry crying
Obserwuj wątek
    • spirit_of_africa Re: Proktologicznie - doradźcie plis 18.08.20, 16:34
      Nie znam się ale na logikę skoro proktolog nic nie wykrył to poszłabym w diagnostykę problemów skórnych- może masz na cos alergie? Albo grzybice i tak się to objawia?
    • gragi_tara Re: Proktologicznie - doradźcie plis 18.08.20, 16:37
      Ja rok temu miałam taką sytuację,że zaczęłam czuć świąd odbytu bez powodu. Sama zdiagnozowałam u siebie grzybicę i na własne ryzyko wyleczyłam się tabletkami na receptę. Przestało od razu.
      • jednorazowo_problemowo Re: Proktologicznie - doradźcie plis 18.08.20, 17:01
        A miałaś takie ściągnięcie skóry, jakby wciągało ją do środka? U mnie z jednej strony tak własnie ściąga, a z drugiej zrobiła się obciachowa miękka górka crying((
        W moich maściach gościł Clotrimazol, powinien chyba pomóc przy grzybicy? Jutro idę do rodzinnego, może poproszę o jakieś tabsy.
        • memphis90 Re: Proktologicznie - doradźcie plis 18.08.20, 17:09
          Grzybica to ściema...
    • account123 Re: Proktologicznie - doradźcie plis 18.08.20, 17:00
      To może być alergia.
      Kiedyś męczyło mnie coś podobnego przez 2 lata, to był dramat, byłam u proktolog a, coś tam przepisał, nie pomogło, stwierdził, że to może być alergia, ale nie potwierdził, że na pewno.
      I tak się męczyłam, eliminacja nie pomagała, żylam od aplikacji do aplikacji fenistilu.
      Aż którejś wiosny postanowiłam przejść na dietę paleo, czyli zero pieczywa i nabiału.
      Dolegliwości skończyły się po jakimś tygodniu.
      Jak wróciłam do jedzenia wszystkiego to okazało się, że to ser pleśniowy mi to robi, małe ilości, np. jedna sztuka zjedzona w ciągu tygodnia jest ok, ale ciag camemberowy jest już niemożliwy, muszę się pilnować.
      • jednorazowo_problemowo Re: Proktologicznie - doradźcie plis 18.08.20, 17:05
        Rany sad Może te moje przerwy w dolegliwościach wynikały własnie z niejedzenia czegoś, co alergizuje...
        Ale to może być wszystko, nawet płyn do prania majtek, same majtki, papier toaletowy... No kurczę. Ze 4 lata już się tak bujam. Może spróbować czegoś antyhistaminowego w tabsach? Mam na stanie Clatrę dziecka. I zobaczę, czy przejdzie, choć chwilowo.
    • memphis90 Re: Proktologicznie - doradźcie plis 18.08.20, 17:08
      1. pasożyty
      2. alergia pokarmowa lub inna nietolerancja
      3. posterydowe zapalenie
      • 1matka-polka Re: Proktologicznie - doradźcie plis 17.10.20, 21:03
        Ktore pasozyty, oprocz owsikow?
        • hosta_73 Re: Proktologicznie - doradźcie plis 18.10.20, 00:00
          Glista ludzka.
          • 1matka-polka Re: Proktologicznie - doradźcie plis 18.10.20, 10:42
            Jedyny swiad przy gliście (jak to sie odmienia?) jaki znalazlam w necie, to swiad skory a nie odbytu...
    • lot_w_kosmos Re: Proktologicznie - doradźcie plis 17.10.20, 21:58
      A na jakieś grzybice cz inbe gronkowce robiłaś wymazy?

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka