chlodne_dlonie 27.10.20, 09:52 Wieczory dłuższe się robią, to i pić coś trzA Co lubicie bez % popijać..? Mogą być też 'dzienne' propozycje, jestem otwarta Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
daniela34 Re: ..tea/coffee/łotewer ;) ;) 27.10.20, 09:53 Herbatę z cytryną, pomarańczą i cynamonem Odpowiedz Link Zgłoś
alaveda Re: ..tea/coffee/łotewer ;) ;) 27.10.20, 10:01 Ponieważ mieszkam w Polsce, piję kofie i czaj, szto ugodno Odpowiedz Link Zgłoś
jasnoklarowna Re: ..tea/coffee/łotewer ;) ;) 27.10.20, 14:32 Chyba skolko ugodno😁 Ja kofie piję i kombuche Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: ..tea/coffee/łotewer ;) ;) 27.10.20, 10:02 Wieczorami Kaminabend z Teekanne lub herbatę ziołową, tu różne smaki. W dzień głównie kawa. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: ..tea/coffee/łotewer ;) ;) 27.10.20, 10:02 Prawie wszystko popijam Herbaty ziołowe, owocowe, czarne, czerwone, zielone, białe. Wyszukuję w internecie i w sklepach zielarskich. Ostatnie odkrycie- moringa z imbirem, i herbata "Dobry humor"- uwielbiam ten smak. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: ..tea/coffee/łotewer ;) ;) 27.10.20, 10:11 A co do kawy. O tej porze roku lubię z tygielka, z przyprawami korzennymi i cukrem. Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: ..tea/coffee/łotewer ;) ;) 27.10.20, 10:03 Ostatnio herbata w duzym kubku, z pigwą, pomarańczą, cytryną, cukrem, gożdzikami Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: ..tea/coffee/łotewer ;) ;) 27.10.20, 10:08 A - w pracy cały dzień bez cukru wszystko, 2 kawy , poza tym pokrzywa, herbata zielona, melisa. Tam ma być zdrowo. W domu -przyjemnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mona-taran Re: ..tea/coffee/łotewer ;) ;) 27.10.20, 10:08 Lubię herbatkę "zimową" z teekanne, jabłko z cynamonem, karmelizowaną gruszkę i śliwkę z cynamonem i karmelem Pickwick Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: ..tea/coffee/łotewer ;) ;) 27.10.20, 10:18 Kawe, bez cukru i mleka, czarna, pije dwie do poludnia. Potem woda. Nie pije herbat, sokow itp. Czasem coca Cole zero sugar czy zero calories ale rzadko. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: ..tea/coffee/łotewer ;) ;) 27.10.20, 16:42 Macie w UK diet coke, czy tylko cola 0? Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: ..tea/coffee/łotewer ;) ;) 27.10.20, 10:23 ..pytanie rzuciłam a sama nie dopisałam..desculpe, już poprawiam (się): - najpierw kawa, bo z rana, wiadomo, coś walnąć trzeba wszak Zatem średniej wielkości, z mlekiem - niech będzie, że 'kapuczyna' LOL - zaraz potem zielona herbata - tu już różnie, długo królowały (może i z braku laku..? ) smyczowe różne, kiedyś ulubiona Herbapolu z trawą cytrynową, potem, jak nie mogłam nigdzie upolować, nastała era VITAXu, też z cytryną najchętniej, do tego wzmacniana cytryną wciskaną na świeżo. Aktualnie różnie - ostatnio na 'pudło' trafiła BASILUR Cream Fantasy, ale w ciągu dnia wymiennie pijam z zaparzanymi liściastymi - z Five o'Clock'a - gruszka z pestkami słonecznika wciąż 3ma się mocno Oo, przypomniałam sobie - trzeba będzie się zaczaić na ich tegoroczną propozycję świąteczną - ciekawe co w tym, COVIDowym sezonie będzie hitem..?? - herbaty inne - owocowe, do czarnych jakoś wciąż mnie nie ciągnie - tu niedawne odkrycie, czyli francuski JANAT i ulubiona winogronowa - no i znowu kawa - espresso/uma bica wciąż NAJczęściej i NAJchętniej, ale z rzadka i na latte mnie najdzie, tyle, że już się ze smakowych - chyba..? - wyleczyłam ostatecznie - strrrrrasssszny ulepek jednak jest.. -H2O - taka oczywistość, że nawet nie wspominam. Więcej grzechów nie pamiętam..i nie chcę LOL ..czytam z przyjemnością co piszecie, Dziewczyny Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: ..tea/coffee/łotewer ;) ;) 27.10.20, 10:55 Herbatę. Kupuję sypaną w sklepie z herbatami. Nazywają się Żar Pustyni i Wspomnienia z Toskanii Do tego czasem dokupuję zieloną-wiśniową. Ale ona jest najlepsza do sushi. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: ..tea/coffee/łotewer ;) ;) 27.10.20, 11:01 Wieczorem gotowane kakao w wykonaniu mojego chłopa. Niestety, za często sobie nie pozwalam. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: ..tea/coffee/łotewer ;) ;) 28.10.20, 17:27 O to tak jak ja, też nie pozwalam sobie zbyt często, ale ogólnie nie ma to jak kakałko podane pod nos przez chłopa Odpowiedz Link Zgłoś
stara_i_brzydka Re: ..tea/coffee/łotewer ;) ;) 27.10.20, 11:30 W dzień kawké bezkofeinową z mlekiem, wieczorem lubię herbatę z pomarańczą i wanilią Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: ..tea/coffee/łotewer ;) ;) 27.10.20, 11:36 robię sobie taki "doherbatnik" - ścieram na tarce imbir i pigwę, potem to zalewam miodem i czekam parę godzin. Gotowy syrop dodaję do zwykłej czarnej herbaty lub malinowej czy innej owocowej. Dla urozmaicenia można dodać jeszcze wszelkie cynamony i inne anyże. No i wreszcie zaczyna się sezon na grzańce ale miało nie być o alko Najważniejsza jest jednak KAWA Kupuję w ulubionej palarni taką jaką lubię. Mocno paloną brazylijską arabicę, bez kwaśnych nut z orzechowo-czekoladowym posmakiem. Piję espresso lungo z odrobiną mleka kokosowego... mmm.... "Kapuczyna" mnie uwiodła Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett74 Re: ..tea/coffee/łotewer ;) ;) 27.10.20, 11:46 Inkę z miodem sok (własny) z miodem herbatę z miodem/malinami/cytryną ciepłe mleko z miodem Ale ja uwielbiam miód 😍 Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: ..tea/coffee/łotewer ;) ;) 27.10.20, 14:37 Nadchodzi czas Gluehwine/mulled wine - virgin or not Yummy! Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett74 Re: ..tea/coffee/łotewer ;) ;) 27.10.20, 14:47 ale bez alko, to taki gorący kompot z przyprawami😉 Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: ..tea/coffee/łotewer ;) ;) 27.10.20, 14:52 scarlett74 napisała: > ale bez alko, to taki gorący kompot z przyprawami😉 Jak napisalam, nie mam nic przeciwko virgin option, podobnie zreszta jak lubie zima warm (virgin!) apple cider Mniam! Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett74 Re: ..tea/coffee/łotewer ;) ;) 27.10.20, 15:11 Wygląda zachęcająco, dorzucę jeszcze miodku... Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: ..tea/coffee/łotewer ;) ;) 27.10.20, 15:34 bez wzgledu na pore roku, stan pogody za oknem i pore dnia porzadna czarna herbate, yunnana najchetniej jak juz jest te 10 w boforcie, (uwaga, uwaga, przyznaje sie do grzechu ) to magic india liptona (!) z dobrym miodem i limonka, z dodatkiem kardamonu i plasterkiem imbiru, to sie u nas nazywa 'zemsta indii' ten napitek ma nawet juz swoja historie czasami kakao z bita smietanka Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: ..tea/coffee/łotewer ;) ;) 27.10.20, 15:59 A ja nadal tylko wodę z limonką W ogóle mi nie robi to, że wieczory dłuższe, czy że zimniej. A czasem sok, tłoczony, i z lodówki, bo ciepły to nie teges Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: ..tea/coffee/łotewer ;) ;) 28.10.20, 19:52 "W ogóle mi nie robi to, że wieczory dłuższe, czy że zimniej." Mnie robi bardzo zimno, nie tylko w kwestii napitków, ale i jedzenia. Zimą najchętniej jadłabym ciepłe posiłki 3 razy dziennie. I żadnych surowych warzyw, sałata, ogórki, pomidory, nieeee. Owoce to jeszcze, ale takie jabłko wolę sobie upiec albo poddusić. Sorry, taki mamy klimat Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: ..tea/coffee/łotewer ;) ;) 27.10.20, 16:41 Ja uwielbiam kawę z odrobiną mleka (musi być dark roast) i diet coke. Kiedy byłam ostatnio w Polsce jedyną dostępną opcją bezcukrową była pepsi max i cola 0, niestety to zupełnie inny smak Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: ..tea/coffee/łotewer ;) ;) 27.10.20, 17:13 ja jak zwykle nie lapie o co chodzi z dluzszymi wieczorami, jakos mam podobny rytm dobowy przez caly rok. I przez caly rok pijam herbary, przeroznie, nie mam zimowych wersji. Jedynie kawe czasem pijam jesienna - posypuje pianke w latte przyprawa dyniowa. Ja mnie najdzie to i wieczorem bezkofeinowa. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: ..tea/coffee/łotewer ;) ;) 27.10.20, 17:46 Kakałko, złote mleko ajurwedyjskie, herbatę z miodem i cytryną - obecnie piję melisową z lawendą. Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: ..tea/coffee/łotewer ;) ;) 27.10.20, 17:56 mocno spienione gorace mleko. Odkad kupilam spieniacz indukcyjny nie pijam juz mleka bez pianki. Doskonale jest. Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: ..tea/coffee/łotewer ;) ;) 28.10.20, 17:03 ..Masala Chai by Basilur dołączyła do herbacianej rodziny - wypita z satysfakcją, choć muszę przyznać, że chyba tylko w Indiach smakowała NAJ, nawet pita w pociągu, z lekko podejrzanego termosu.. Genius locci.. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: ..tea/coffee/łotewer ;) ;) 28.10.20, 17:23 Ostatnio mnie naszło na pu-erh, kupiłam z różnymi dodatkami i się delektuję. Poza tym lubię Inki smakowe. A przed chwilą zrobiłam sobie i mężowi napar z suszu dzikiej róży i hibiskusa (takich sprzedawanych na kilogramy), bardzo smaczny wyszedł - róży dałam więcej, hibiskusa tylko trochę, dla koloru. Jeszcze herbatkę Bella sobie sprawiłam, z kwiatem klitorii - fajny ma kolor po zaparzeniu. Oraz Święty Mikołaj - aromatyczną, czarną, ładnie pachnie, już gwiazdkowo. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: ..tea/coffee/łotewer ;) ;) 28.10.20, 17:25 I Yogi Tea - Wellness oraz Women's Tea. A ma grudzień czeka herbaciany kalendarz adwentowy, już się nie mogę doczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: ..tea/coffee/łotewer ;) ;) 28.10.20, 19:44 ..herbaciany kalendarz adwentowy brzmi świetnie!! Pochwal się, proszę, jakiej to firmy/gdzie kupowany..? Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty_x Re: ..tea/coffee/łotewer ;) ;) 28.10.20, 21:07 Jak zazwyczaj na all, zobacz, różne są. Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: ..tea/coffee/łotewer ;) ;) 28.10.20, 21:43 Zerknęłam - super są, dzięki za tip'a ..a przy okazji znalazłam jeszcze coś - adwentowy zestaw z moimi ulubionymi świeczkami, aaaaaaaaaa..Mikołaju, patrz!! Odpowiedz Link Zgłoś
leanne_paul_piper Re: ..tea/coffee/łotewer ;) ;) 29.10.20, 23:34 kosmos_pierzasty napisała: > A ma grudzień czeka herbaciany kalendarz adwentowy, już się nie mogę doczekać. Tak a propos kalendarzy, to do mnie jedzie ten poniżej nie da się go wypić (chyba), ale wyglada całkiem fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: ..tea/coffee/łotewer ;) ;) 28.10.20, 19:53 Przez Ciebie szukam sobie ładnej filiżanki... Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: ..tea/coffee/łotewer ;) ;) 28.10.20, 22:15 ..co powiesz na taką np...? Albo taką..? ..a może taką..? Odpowiedz Link Zgłoś