09.03.21, 15:11
Jesli jeszcze emamy nie widzialy to polecam bo jest swietny: aktorzy- miodzio, scenariusz- bardzo ok, humor-gruuuuba krecha znaczony ale ja czasem taki lubie. Bardzo podoba mi sie,ze dostaje sie kazdemu: prawakom, lewakom, religijnym swirom, incelom (taki delikatny hint jak zrobic z incela morderce w poczatku jednego z odcinkow w sezonie 2). Nie polecam jesli ktos nie lubi krwi i flakow.
Obserwuj wątek
    • joanna05 Re: The Boys 09.03.21, 15:47
      Fujka. No nie, wytrzymałam może z 5 min 1 odcinka. Obrzydlistwo - nie dla mnie, no nieoglądalne.
      • cku Re: The Boys 09.03.21, 15:53
        Popieram. Kosznarek i strata czasu.
        • lajtova [...] 09.03.21, 16:05
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • pani_tau Re: The Boys 09.03.21, 16:19
          Polecam "Banshee". Piękna, subtelna opowieść o miłości. Na pewno ci się spodoba smile.
          • chocolatemonster Re: The Boys 09.03.21, 16:25
            Ha! Nie widzialam 'Banshee' ale zrobie to dla samego aktorasmile
          • marianna1960 Re: The Boys 09.03.21, 19:32
            Też polecam obejrzałam wszystkie sezony jeden z moich ulubionych seriali, główną rolę w Banshee gra "Ojczyznosław" jest młodszy trochę inaczej wygląda.
      • chocolatemonster Re: The Boys 09.03.21, 16:29
        A jakie sa ogladalne dla ciebie? Pytam z ciekawosci bo ja mam bardzo szerokie spectrum tego,co mi sie serialowo podoba.
        • klementyna156 Re: The Boys 09.03.21, 19:24
          Z fantasy?
          Pierwsze z brzegu; Doom Patrol, Umbrella Academy, Travellers, Dark Matter, Killjoys, The Magicians, Legion, Mr Robot. Te mi się podobały, choć pewnie nie są bez wad.
          • bialeem Re: The Boys 09.03.21, 19:41
            Widzę, że mamy podobne gusta smile Wymienione są traktowane jako raczej niszowe. Travelers i Killjoys urosły dopiero jak je Netflix kupił. Android z Dark Matter jest genialna, a Magicians jest chyba najlepszym serialem tego typu. Szkoda, że początek sugerował bajkę dla dzieci i wielu ludzi przez to się na nim nie poznało.
            • klementyna156 Re: The Boys 09.03.21, 19:49
              bialeem napisał:

> Widzę, że mamy podobne gusta smile Wymienione są traktowane jako raczej niszowe. T
              > ravelers i Killjoys urosły dopiero jak je Netflix kupił. Android z Dark Matter
              > jest genialna, a Magicians jest chyba najlepszym serialem tego typu. Szkoda, że
              > początek sugerował bajkę dla dzieci i wielu ludzi przez to się na nim nie pozn
              > ało.
              Niszowe czy nie, kawał dobrej zabawy to był wink Brakuje mi czegoś nowego w tym typie, czekam, że może w porzo okaże się Shadow & Bone, ma szansę. Teaser robił dobre wrażenie raczej. Za to przejechałam się na The Watch z amerykańskiego BBC - dziwadło straszliwe, choć Marchewę, Anguę i Cudo Tyłeczek fenomenalnie obsadzili. Ale fabuła bez sensu, im dalej, tym gorzej, szkoda.
              Z ostatnich rozczarowań - WandaVision. No nie. Zwłaszcza pierwsze, sitcomowe odcinki nieoglądalne dla mnie, zupełnie nieśmieszne, upiorne dość wręcz, przewijałam po prostu. Jeśli tak będą wyglądać Falcon & Winter Soldier oraz Loki (czyli jak kiepskie fanfiki o losach pobocznych bohaterów Marvela) to bardzo mnie rozczarują.
              • arthwen Re: The Boys 09.03.21, 20:50
                The Watch miał być w zamierzeniach, jak jeszcze Pratchett żył i miał konsultować zupełnie inny - to nie miała być ekranizacja, a coś w rodzaju serialu detektywistycznego w Świecie Dysku. Natomiast owszem, spieprzyli dokumentnie (no i akurat Angua i Cherry są tragicznie obsadzone), bo zrobili totalny misz masz z całej serii o Straży (a najwięcej podebranych motywów jest w ogóle z późniejszych części - Prawda, Nocna Straż).
                WandaVision za to świetna tongue_out
    • lajtova Re: The Boys 09.03.21, 16:05
      Jeden z lepszych seriali ostatnich lat. Lubie tak obrazoburcze produkcje.
      Nie dla byle Grażyny czy Janusza.
    • bialeem Re: The Boys 09.03.21, 16:13
      Jest świetny smile Zgadzam się, że jeden z lepszych jakie wyprodukowano w ostatnim dziesięcioleciu i chyba najlepszy z gatunku supers (a np Legion stoi wysoko)
      • chocolatemonster Re: The Boys 09.03.21, 16:22
        Kibicuje kazdemu z druzyny Butcherasmile No i jak nie kochac-nienawidzic Homelanderasmile
        • bialeem Re: The Boys 09.03.21, 16:35
          Homelander to genialnie zagrana postać. Karla Urbana kocham nawet jakby występował jako baletnica.
    • marianna1960 Re: The Boys 09.03.21, 16:15
      Serial super poza nim mogę polecić jeszcze Doom Patrol, Carnival Row, i chyba najlepszy o superbohaterach Daredevil
      • chocolatemonster Re: The Boys 09.03.21, 16:26
        Dzieki, obczajesmile
        • bialeem Re: The Boys 09.03.21, 16:37
          Doom patrol ma podobną stylistykę i lekko zbliżony humor. Powinien ci się spodobać. Daredevil choć dobry, to jest sztampowy. Carnival jest niezaowalowaną metaforą na rasizm, ale ma Blooma i Delevingne więc miło się patrzy.
          • klementyna156 Re: The Boys 09.03.21, 19:13
            bialeem napisał:

> Doom patrol ma podobną stylistykę i lekko zbliżony humor. Powinien ci się spodo
            > bać. Daredevil choć dobry, to jest sztampowy. Carnival jest niezaowalowaną meta
            > forą na rasizm, ale ma Blooma i Delevingne więc miło się patrzy.
            Doom Patrol super, ale jest znacznie mniej obrzydliwy. Umbrella Academy bardzo spoko również, lubię takie klimaty, no co poradzę.. Carnival nie dałam rady, no źle to jest zrobione, a szkoda.
            Daredevil cudny, bo Charlie Cox zawsze cudny, ale to już przecie staroć wink
            • marianna1960 Re: The Boys 09.03.21, 19:37
              Deredevil jest extra klimat Nowego Jorku no i Brian Cox jako niewidomy bohater, muszę jeszcze raz go obejrzeć jeden z moich ulubionych i jak nie najlepszych seriali.
    • thea19 Re: The Boys 09.03.21, 19:17
      jest strasznie wulgarny ale wciągający
    • lauren6 Re: The Boys 09.03.21, 20:07
      Serial jest specyficzny i trzeba lubić czarny humor. Mnie się bardzo podobał. Karl Urban i Antony Starr są po prostu genialni. Zdecydowanie najlepszy serial o superbohaterach.
    • lukrecja46 Re: The Boys 09.03.21, 20:29
      Coś dla mnie😁 gdzie można to obejrzeć?
      • lauren6 Re: The Boys 09.03.21, 20:36
        Na Amazon prime
        • lukrecja46 Re: The Boys 09.03.21, 22:05
          Dzięki
    • 1matka-polka Re: The Boys 09.03.21, 20:40
      Jesli ematce serial sie podoba mimo, ze jest wulgarny, obrazoburczy i zawiera czarny humor, to znaczy ze jest politpoprawny do wyrzygu🤷
      • bialeem Re: The Boys 09.03.21, 22:33
        Próbuje, próbuje i w boysach ciężko mi znaleźć jej choć odrobinęsmile
        • arthwen Re: The Boys 09.03.21, 22:37
          Dla matki-polki wystarczy, że jest tam LGBT+
          • chocolatemonster Re: The Boys 10.03.21, 20:37
            Jeden z moich ulubionych tekstów drugiego sezonu to Hughie o Liberty 'przenosili ja z miejsca na miejsce jak katolickiego ksiedza'. Rzeczywiscie, matko-polek by nie zdzierzyl. Choc nasze prawackie s...liny moglyby sie utozsamic z Stormfront i Homelanderem wlasniesmile
        • doubledoublejoyandtrouble Re: The Boys 11.03.21, 00:23
          bialeem napisał:

> Próbuje, próbuje i w boysach ciężko mi znaleźć jej choć odrobinęsmile

chyba taka, że wszystkim - ale to wszystkim - dowalają bez litości i sprawiedliwie smile
    • doubledoublejoyandtrouble Re: The Boys 11.03.21, 00:09
      Nie znoszę produkcji o supebohaterach, ale to jest tak dobre, inteligetnie podłe i świetnie jadące po wszystkich, a po Ameryce w szczególności, że oglądam z zachwytem smile Nie mają żadnych hamulców, doskonałe smile
      • bialeem Re: The Boys 11.03.21, 00:22
        Foka aprobaty
    • enigma81 Re: The Boys 11.03.21, 14:26
      Świetny serial! smile
    • rosapulchra-0 Re: The Boys 11.03.21, 16:27
      Córka mi poleciła, a jej polecił.. jej teść smile
      Oglądam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka