jaga34 02.05.21, 08:33 Zamierzam kupic toaletę turystyczną na działkę mam pytanie, w jaki sposób ją opróżniać żeby nie mieć odruchu wymiotnego? Czy macie jakieś doświadczenie w tej kwestii? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
spanish_fly Re: Toaleta turystyczna 02.05.21, 09:10 A dokąd zamierzasz ją opróżniać? Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Toaleta turystyczna 02.05.21, 09:26 O to samo chciałam zapytać. Będziesz z nią do domu jeździć co kilka dni? Odpowiedz Link Zgłoś
ajaksiowa Re: Toaleta turystyczna 02.05.21, 09:41 Nie lepiej postawić sławojkę na działce? Odpowiedz Link Zgłoś
januszekxxl Re: Toaleta turystyczna 02.05.21, 09:44 ajaksiowa napisała: > Nie lepiej postawić sławojkę na działce? > A to legalne jest? Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Toaleta turystyczna 02.05.21, 15:35 No, taka sławojka to fiołkami pachnie... Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Toaleta turystyczna 02.05.21, 15:39 ajaksiowa napisała: > Nielegalne WC na działce? Oczywiście: www.dostudni.pl/wc-na-dzialce-przepisy-2020,b85.html Zbiorniki na fekalia muszą być zamknięte, drewniana budka z dziurą w ziemi jak to dawniej się stawiało jest nielegalna. Można sobie toitoi'a czy inną turystyczną toaletę postawić. Utylizacja nie jest kłopotliwa ani przykra - są do nich środki, które rozkładają efekty pracy układu pokarmowego do prawie bezwonnej, płynnej postaci. Bez problemu można je np. wylać do domowej kanalizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Toaleta turystyczna 02.05.21, 15:52 Z tą bezwonnością można dyskutować 😉 natomiast ja rozumiem, że na tej działce kanalizacji nie ma, dlatego zapytałam czy autorka zamierza z tą kasetą jeździć co kilka dni do domu? Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Toaleta turystyczna 02.05.21, 16:02 little_fish napisała: > Z tą bezwonnością można dyskutować 😉 nie ma o czym. Te środki, z którymi miałam do czynienia, przy otwieraniu pojemnika miały w pierwszym momencie zapach amoniaku - po pierwszym razie człowiek załapywał, że nie należy pchać nosa w otwór. Najlepiej było odkręcić jeszcze na powietrzu i zakręcić znowu. Wtedy wylewając w domu zawartość wrażeń węchowych nie było. > kanalizacji nie ma, dlatego zapytałam czy autorka zamierza z tą kasetą jeździć co kilka dni do domu? może zamierzać. Jak to np. weekendowe pobyty to przy czterech osobach całość zawartości oscyluje w ok. 20 litrach. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Toaleta turystyczna 02.05.21, 16:15 Znam te środki. Używam od kilkunastu lat. I znam też takich, u których wywołują odruchy wymiotne. Więc to zapewne sprawa indywidualna. Oczywiście, że można sobie kasetę brać do domu - dlatego pytałam czy tak zamierza robić. Przy krótkich pobytach to się jakoś sprawdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Toaleta turystyczna 03.05.21, 00:35 Ja rozumiem, że działki bez kanalizacji są tanie, ale to jednak przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
nigdynigdynigdy84 Re: Toaleta turystyczna 02.05.21, 15:40 W wykopany w ziemi dół. Odpowiedz Link Zgłoś
ajaksiowa Re: Toaleta turystyczna 02.05.21, 17:42 nigdynigdynigdy84 napisała: > W wykopany w ziemi dół. można zainstalować plastikowe szambo z pokrywą i tam wylewać fekalia Odpowiedz Link Zgłoś