krwawy.lolo 17.06.21, 21:41 idą spać? Pszczoły po 19. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
borsuczyca.klusek Re: O której szerszenie 17.06.21, 21:43 Szerszenie to i czasem w nocy grasują. Może mają nocną straż? Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: O której szerszenie 17.06.21, 22:00 Brrr... Posiadam krzak, dwa, do których te wielkie krowy przyfruwają i buczą. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: O której szerszenie 17.06.21, 22:24 krwawy.lolo napisał: > Brrr... Posiadam krzak, dwa, do których te wielkie krowy przyfruwają i buczą. Bez? Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: O której szerszenie 17.06.21, 22:31 Bez posiadam. Ale nie do bzu przyfruwają. To krzaczysko kwitnie właściwie we wrześniu. Teraz posiada coś w rodzaju pąków. Do tej pory przylatywały osy. Dołączyły w tym roku szerszenie. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: O której szerszenie 18.06.21, 08:51 krwawy.lolo napisał: > Brrr... Posiadam krzak, dwa, do których te wielkie krowy przyfruwają i buczą. A nie możesz zabić? Nienawidzę szerszeni i mam względem nich instynkty mordercze. Poza tym boję sie ich, więc zabiłabym☠️☠️☠️ Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: O której szerszenie 18.06.21, 09:37 Zabić?! Bo???? Pszczoły też zabić bo ktoś jest uczulony albo tylko się boi??? Ludzie, gdzie my zmierzamy 😟 Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: O której szerszenie 18.06.21, 18:51 heca7 napisała: > Zabić?! Bo???? Pszczoły też zabić bo ktoś jest uczulony albo tylko się boi??? > Ludzie, gdzie my zmierzamy 😟 > Nie bądź taka poprawna politycznie i z łaski swojej postaraj się na przyszłość wyłapywać rzeczy, które nie do końca pisze się serio. I nie dramatyzuj przy tym. Nie zamierzam zabijać pszczół, robią to za mnie inni, ciekawe czy protestujesz tam, gdzie powinnaś, skoro jesteś taka „życiowa”. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: O której szerszenie 18.06.21, 19:01 Biedny szerszeń ma zginąć bo ktoś 20 razy większy się go boi??? Ja tam pszczoły hoduję więc... Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: O której szerszenie 18.06.21, 19:12 heca7 napisała: > Biedny szerszeń ma zginąć bo ktoś 20 razy większy się go boi??? Czy ty czytasz co piszesz? A jak napiszę, że planuję zamordować dwie osoby z sąsiedztwa, bo mi przeszkadzają, też będziesz ubolewać, że biedne bo muszą zginąć? > > Ja tam pszczoły hoduję więc... > Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: O której szerszenie 17.06.21, 22:08 Zgadza się, u rodziców na wsi po nocy latały do światła, pacały w szybę a potem łaziły po niej, brrrrrr. Na samo wspomnienie ciarki mnie przechodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: O której szerszenie 17.06.21, 22:17 Najgorzej jak do domu wleci taki kamikadze 😠 Nie raz łapałam do słoika celem eksmisji Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: O której szerszenie 17.06.21, 22:33 Raz wlecial, jak go brat pacnął taką rakietką elektryczną na komary to trzasnęło jak krotkie spięcie. Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: O której szerszenie 18.06.21, 07:34 Przypomniałaś mi 😅 Kiedyś, jak miałam jakieś 10 lat ( mój brat 14) zagnieździły się te kurwie w pęknięciu ocieplenia elewacji na balkonie w pokoju mojego brata. Mój brat, zamiast komuś powiedzieć, wziął puszkę jakiegoś przeterminowanego muchozolu znalezionego w komórce że skarbami po dziadku, napsikał w to pęknięcie i biegusiem zamknął się w domu. To był środek sezonu, mieszkaliśmy na osiedlu, gdzie ludzie żyli z wynajmu pokoi na wakacje, więc gdzie się nie obejrzysz, na każdym balkonie, w każdym ogrodzie smażyła się jakaś "letniczka", dzieci biegały... Po tym muchozolu szerszenie dostały szału, zaczęły latać całą chmarą i cięły wszystko co im się napatoczyło. Było słychać krzyki smażących się letniczek, płacz dzieci, skowyt psów... A potem syreny karetek 😱 a my staliśmy w oknie i patrzyliśmy na armageddon który spowodował mój durny brat... Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: O której szerszenie 17.06.21, 22:03 Jestem w 1/8 Szerszeniem i chodzę spać późno. Około 1.00 Odpowiedz Link Zgłoś
daisy Re: O której szerszenie 17.06.21, 22:35 One latają po nocy, ale nie wiem czy aż do rana. Właściwie widuję je tylko w nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: O której szerszenie 17.06.21, 23:23 Moje poszły spać. Nie buczą. Może czytają forum? Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: O której szerszenie 18.06.21, 10:14 To zależy gdzie....moja mama mieszka przy lesie i fakt...aktywują się raczej w nocy A jak już się zaświeci światło to masakra....chociaż w dzień też się jakiś zabląka... U mnie z kolei fruwaly cal Y dzień...miały chyba gniazdo gdzieś na dachu A żerowaly na krzaku bzu.... Może to jakieś odmiany leśne i domowe? Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: O której szerszenie 18.06.21, 09:19 Pszczoła też przyfruwie. Ktoś wie, jak się to nazywa? Odpowiedz Link Zgłoś
swinka-morska Re: O której szerszenie 18.06.21, 09:41 ściągnij sobie aplikację PlantNet to Ci zidentyfikuje Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: O której szerszenie 18.06.21, 09:53 Jesteś Wielką Świnką! www.e-katalogroslin.pl/plants/2012,irga-francheta_cotoneaster-franchetii Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: O której szerszenie 18.06.21, 09:56 Źle powiedziałem, że kwitnie we wrześniu. We wrześniu dostaje kulki. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: O której szerszenie 18.06.21, 10:23 To jest raczej kalina hordowina... Odpowiedz Link Zgłoś