cudko1 21.07.21, 13:37 po drodze z pracy rosna czerwone maki, da sie je w jakis sposob przeniesc do mojego ogrodka ? wykopac z korzeniem? zerwac makowke? podpowiedzcie prosze .. marza mi sie te maki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ritual2019 Re: maki czerwone, 21.07.21, 13:44 Nie latwiej kupic nasiona i zasiac? Odpowiedz Link Zgłoś
cudko1 Re: maki czerwone, 21.07.21, 13:47 chyba tak zrobie, ale chcialam je miec jeszcze w tym roku juz nasionka obcykane nawet fioletowe sa Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: maki czerwone, 21.07.21, 13:54 w moim mieście w tym roku nareszcie zaprzestano koszenia trawników. Wszędzie są piękne łąki, obserwuję z zachwytem jak od maja się zmieniają. Z każdym miesiącem dominuje inna roślinka - coś pięknego. Faza maków też już była Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: maki czerwone, 21.07.21, 21:48 W moim mieście kilka lat temu posiano(bo to nie wystarczy nie kosić trawy)łąki kwietne. No komosa zagłuszyła wszystko. Wypielono i było ślicznie. Co roku odrastają choć najpiękniej było tuz po posianiu i wypieleniu. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: maki czerwone, 21.07.21, 21:51 pamiętam jak wyżerałam mak z makówek🙈 Odpowiedz Link Zgłoś