czerwonylucjan 29.08.21, 12:32 Czy to genetyka, ze sa takie smukle przy ciezkiej kuchni? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwoniaw Re: Szczuple Ukrainki i Rosjanki 29.08.21, 12:53 czerwonylucjan napisał(a): > Czy to genetyka, ze sa takie smukle przy ciezkiej kuchni? Nie, to niereprezentatywna grupa, na podstawie której wyrabiasz sobie opinię. Polki w tym samym wieku i z podobnych środowisk mają takie samo bmi jak panie ww. narodowości. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonylucjan Re: Szczuple Ukrainki i Rosjanki 29.08.21, 13:46 Kobiety, ktore widze na ulicach ukrainskich miast to niereprezentatywna grupa? Odpowiedz Link Zgłoś
podaje_haslo_okon Re: Szczuple Ukrainki i Rosjanki 29.08.21, 12:57 IMHO genetyka. Słowianki są zdaje się dość smukłe z natury. Wystarczy popatrzeć na młode Słowianki i porównać np. z Hiszpankami, które mają zupełnie inną budowę ciała (nawet jeśli są szczupłe, to rzadko są smukłe). Odpowiedz Link Zgłoś
savignonblanc Re: Szczuple Ukrainki i Rosjanki 29.08.21, 13:36 Wracam właśnie ze spa. Kosmetyczki i masażystki - praktycznie same Ukrainki. Może jedną można było nazwać szczupła. Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Szczuple Ukrainki i Rosjanki 29.08.21, 13:54 nie, naukowcy już dawno odkryli że środowisko i tryb życia mają większe znaczenie niż geny w przypadku zdrowych osobników Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Szczuple Ukrainki i Rosjanki 29.08.21, 14:08 To chyba na wczasach w Turcji nie byłaś. I Ukrainki i Rosjanki tam wszelakie. I chude cudaśne i wielkie grube wprost do przesady. Także wiesz, kwestia tego na co się trafi. Odpowiedz Link Zgłoś
srubokretka Re: Szczuple Ukrainki i Rosjanki 29.08.21, 14:16 Przypatrz sie ile klada na talerz. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonylucjan Re: Szczuple Ukrainki i Rosjanki 29.08.21, 14:34 Sporo slodkosci. Odpowiedz Link Zgłoś
purchawka2020 Re: Szczuple Ukrainki i Rosjanki 29.08.21, 15:00 Do czasu, do czasu...pokaż minsmukłą Rosjankę, Ukrainkę po czterdziestce. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Szczuple Ukrainki i Rosjanki 29.08.21, 15:26 czerwonylucjan napisał(a): > Czy to genetyka, ze sa takie smukle przy ciezkiej kuchni? Myśle, ze to raczej tamtejsza kultura. Kobieta musi być szczupła, umalowana i wystrojona, żeby złapać faceta, zwłaszcza nadzianego. A jak juz złapie i urodzi dzieci, to może sobie przytyć Odpowiedz Link Zgłoś
zerlinda Re: Szczuple Ukrainki i Rosjanki 29.08.21, 15:41 Bywalec, ty jesteś obleśnym szczurem. Rzygać mi się chce, gdy czytam twoje mundości. Rzyg. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Szczuple Ukrainki i Rosjanki 29.08.21, 16:12 zerlinda nie wiem czy jestes szczurzycą obleśna czy nie, ale widocznie nie znasz realiów za nasza wschodnia granicą. Rosjanki i Ukrainki w okresie kiedy sa na rynku matrymonialnym musza być nastarane. Dodam, ze w wielu miejscach jak mąż pracuje i nie pije to juz dobry mąż. Odpowiedz Link Zgłoś
purchawka2020 Re: Szczuple Ukrainki i Rosjanki 29.08.21, 16:19 Bywalec ma rację. Na Ukrainie ze zdziwieniem oglądam nastarane jak na wesele laski, które mkną w wysokich szpilkach po tych dziurawych chodnikach...ja jestem postrzegana jako babochłop ( nie noszę obcasów i sukienek). Ciągle mnie wszyscy pytają " a gdzie mąż" i czy mi pozwala tak sobie samej jeździć. Taka różnicą kulturowa polegająca na tym, że kobieta bez chłopa nie jest nic warta. Stąd te makijaże, loki i obcasy... Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Szczuple Ukrainki i Rosjanki 29.08.21, 16:44 Purchawka, dzięki, nie wiem czemu zerlinda na mnie tak naskoczyła. No Rosjanki, Ukrainki i Białorusinki tak mają. Walczą między sobą o faceta za pomocą urody. Polki oczywiście tez ale zdecydowanie nie aż tak. Odpowiedz Link Zgłoś
nikita1908 Re: Szczuple Ukrainki i Rosjanki 29.08.21, 19:20 Bywalec ma racje niestety Odpowiedz Link Zgłoś
melikles Re: Szczuple Ukrainki i Rosjanki 29.08.21, 23:06 Przecież ty byś zaliczył dwie twerkujące Murzynki z tyłkami jak arbuzy, śliniłeś się do takiej konfiguracji na forum auto moto Odpowiedz Link Zgłoś
leanne_paul_piper Re: Szczuple Ukrainki i Rosjanki 29.08.21, 16:31 Generalnie Słowianki sa szczupłe, zwłaszcza, gdy sa młode. Polki też. Do tego Ukrainki, Rosjanki sa 'nastarane', bo w takiej kulturze żyja. Mnie troche irytuje w mojej koleżance Ukraince taka 'służalczość', zwłaszcza w stosunku do mężczyzn. Chociaż jak kiedyś rozpakowała moje rzeczy po przeprowadzce, zanim ja w ogóle pomyślałam o tym, to od razu doceniłam tę cechę.. Z kolei moja druga koleżanka, która jest Litwinka, ma już zupełnie inna mentalność. I w szpilkach widuję ja tylko na oficjalnych imprezach. Nie nosi też rozmiaru 36. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Szczuple Ukrainki i Rosjanki 29.08.21, 16:46 Ale jeśli Litwinka nazywałaby się Katia Szuszkiniewa to tez robiłaby się jak Rosjanki. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Szczuple Ukrainki i Rosjanki 29.08.21, 19:12 litwinka to przeciez nie slowinka, to są bałtowie.. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Szczuple Ukrainki i Rosjanki 29.08.21, 19:29 Ale maja silny wpływ kultury rosyjskiej z czasów Związku Radzieckiego i polskiej z czasow Unii Polsko-Litewskiej. I sporo Polaków, Rosjan, Białorusinów i Ukraińców. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Szczuple Ukrainki i Rosjanki 29.08.21, 19:52 też ale nie nazywaj ich słowianami, bo nimi nie są i się obrażają za takie porównanie. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Szczuple Ukrainki i Rosjanki 29.08.21, 21:45 Ja ich nie nazwałem Rosjanami, bo tak nazwała ich LeAnna. Ale jakie to ma znaczenie? My i Rosjanie jesteśmy Słowianami a jak bardzo się różnimy? Odpowiedz Link Zgłoś
melikles Re: Szczuple Ukrainki i Rosjanki 29.08.21, 23:08 bywalec.hoteli napisał: > Ja ich nie nazwałem Rosjanami, bo tak nazwała ich LeAnna. Ale jakie to ma znacz > enie? My i Rosjanie jesteśmy Słowianami a jak bardzo się różnimy? Różnimy się bardzo, durniu. Zgadnij dlaczego, absolwencie elitarnej wyższej szkoły zawodowej Odpowiedz Link Zgłoś
leanne_paul_piper Re: Szczuple Ukrainki i Rosjanki 29.08.21, 21:52 simply_z napisała: > też ale nie nazywaj ich słowianami, bo nimi nie są i się obrażają za takie poró > wnanie. Akurat koleżanka ma matkę Rosjankę, mówi biegle po rosyjsku, więc chyba się nie obrazi. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Szczuple Ukrainki i Rosjanki 29.08.21, 19:33 Z tym, że na Litwie też mieszkają Rosjanie. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Szczuple Ukrainki i Rosjanki 29.08.21, 20:45 Litwinki są zwykle wyższe od Półek i mocniej zbudowane. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Szczuple Ukrainki i Rosjanki 29.08.21, 23:07 widać u mnie te geny po niemieckiej prababce najsilniesze... Odpowiedz Link Zgłoś
hiacynta.bukiet123 Re: Szczuple Ukrainki i Rosjanki 29.08.21, 19:28 Byłam na Ukrainie i poznałam tam wielu miejscowych. Młode kobiety były szczupłe i bardzo zadbane, owszem. Starsze już niekoniecznie, sporo miało nadwagę. Byłam jak miałam 20 lat, więc za "starsze" brałam wtedy 35+. Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: Szczuple Ukrainki i Rosjanki 29.08.21, 21:14 Znam grube i chude, tak jak wszystkie inne nacje Odpowiedz Link Zgłoś