Dodaj do ulubionych

Luksemburg // likwidacja...

• cegehana Re: Luksemburg // likwidacja... 07.12.21, 18:25
      Oby to wystarczyło.
    • chococaffe Re: Luksemburg // likwidacja... 07.12.21, 19:00
      Szkoda tylko, że mi imprezę odwołali
      • taje Re: Luksemburg // likwidacja... 07.12.21, 19:07
        Pracową? U mnie też ale ja się tylko ucieszyłam.
        • chococaffe Re: Luksemburg // likwidacja... 07.12.21, 19:11
          Nie, rozrywkową. Szkoda, ale jest jak jest, poniekąd liczyłam się z tym. Na szczęscie w zasadzie bezkosztowo dla mnie, bo wszystko miałam odwoływalne.
    • taje Re: Luksemburg // likwidacja... 07.12.21, 19:04
      Normalnością nazywasz chuligańskie zamieszki zorganizowane przez foliarzy? Aha. Muszę Cię zmartwić, po sobotnich wydarzeniach, tym bardziej rząd nie wycofuje się z środków sanitarnych. Jeśli już, wręcz przeciwnie. Na jarmark nadal można wejść tylko za okazaniem passu sanitarnego. A od 15 stycznia wchodzi obowiązek okazania się certyfikatem przy wejściu do pracy - niezaszczepieni muszą okazać certyfikowany test wykonany na własny koszt. I bardzo dobrze.
      • niemaznaczenia Re: Luksemburg // likwidacja... 07.12.21, 19:07
        Musisz strasznie to przeżywać nerwowo. Codziennie zakładasz nowe wątki i dziesiątki wpisów w wątkach covidowych. Bardzo mi cię żal.
        • taje Re: Luksemburg // likwidacja... 07.12.21, 19:08
          Chyba mnie z kimś mylisz...
          • chococaffe Re: Luksemburg // likwidacja... 07.12.21, 19:12
            to chyba było do trolla?
            • dyzurny_troll_forum Re: Luksemburg // likwidacja... 08.12.21, 10:49
              chococaffe napisała:

> to chyba było do trolla?

Pewnie tak, ale z tego żalu tak jej się ręce trzęsą, że drzewka nie ogarnia....
              ... a być może to nie z żalu a z przepicia...
      • black_halo Re: Luksemburg // likwidacja... 07.12.21, 19:19
        Czyli co? szczepienia nadal nieobowiazkowe ale w praktyce jest przymus, tylko takie niebezposredni wiec rza ani firmy farmaceutyczne nie musza ponosic za to odpowiedzialnosci. A wszystko finansowane z podatkow.
        • kokosowy15 Re: Luksemburg // likwidacja... 07.12.21, 19:56
          Ogromną większość społeczeństwa żeby się najeść, wyspać we własnym lozku, wykapac we własnej łazience musi pracować. Przecież to przymus, może nie wprost ale jednak. Można oczywiście wybrać inny model życia, co niektórzy czynią. Są jednak pozbawieni wielu rzeczy dostępnych pracującym.
          • dyzurny_troll_forum Re: Luksemburg // likwidacja... 08.12.21, 10:51
            kokosowy15 napisał(a):

> Ogromną większość społeczeństwa żeby się najeść, wyspać we własnym lozku, wykap
            > ac we własnej łazience musi pracować. Przecież to przymus, może nie wprost ale
            > jednak. Można oczywiście wybrać inny model życia, co niektórzy czynią. Są jedna
            > k pozbawieni wielu rzeczy dostępnych pracującym.

Kokosowy, kto jak kto, ale Ty powinieneś pamiętać przymus pracy z czasów PRL, prawda? I jak to wyglądało?
            I tak, w PRL był przymus pracy obecnie przymusu pracy nie ma. "My emerytowi nie możemy zabronić jeść, on sam może przestać"
            • kokosowy15 Re: Luksemburg // likwidacja... 08.12.21, 12:48
              Ty przymus widzisz tylko gdy ci pałka przyłożą? Jest jeszcze przymus ekonomiczny, społeczny, moralny (wiem, rzadki ale jeszcze bywa).
        • taje Re: Luksemburg // likwidacja... 07.12.21, 20:22
          Nie, możesz się testować. Tyle, że odtąd za swoje pieniądze. Do tej pory koszt wymaganych testów (podróże etc) pokrywało państwo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka