Dodaj do ulubionych

Simple wróciło.

09.03.22, 20:08
Na razie tylko online, jestem zła, że już się nie mieszczę w ich ciuchy, bo z rozmiaru 42 wyrosłam już dość dawno temu. Na razie wolę kupować ciuchy Tatuum (nie jestem z konkurencji i post jest niesponsorowany), cenowo podobnie, a rozmiarówka lepsza.
Obserwuj wątek
    • daniela34 Re: Simple wróciło. 09.03.22, 20:17
      Hehehe, bluzka 100% poliester- ponad 300 zł, spodnia 97% poliester -479 zł. To z rzeczy, które mogłabym gdzieś założyć.
      Składu sukienek z wielkimi wycięciami po bokach nie sprawdzałam.
      • buldog2 Re: Simple wróciło. 09.03.22, 20:21
        Daniela,
        Ten Metalix, o którym mówiliśmy, mogłabyś załatwić?
      • annaboleyn Re: Simple wróciło. 09.03.22, 20:31
        Aww, poliestry za parę (naście) stóweczek, tęskniłam, przecież brać, brać, kochane, bo zabraknie!
        • wisniowy_sad Re: Simple wróciło. 09.03.22, 20:36
          No właśnie... Chyba jakąś armię trolli wynajęli, bo na Facebooku panie w samych zachwytach radośnie rzuciły się kupować ich fatałaszki. Czy ludzie są aż tak nieświadomi?
      • wisniowy_sad Re: Simple wróciło. 09.03.22, 20:34
        daniela34 napisała:

> Hehehe, bluzka 100% poliester- ponad 300 zł, spodnia 97% poliester -479 zł. To
        > z rzeczy, które mogłabym gdzieś założyć.
        > Składu sukienek z wielkimi wycięciami po bokach nie sprawdzałam.

Mówisz o Simple, czy Tatuum? Simple juz od dawna ma kiepską jakosc, a kreowali się na Bóg wie jaką markę premium i eko. Przed reaktywacją kupiłam u nich płaszcz za ponad 1000 zł i posypał się w mniej niż jeden sezon.
        • georgia.guidestones Re: Simple wróciło. 11.03.22, 11:49
          Raczej Simple, Tatuum ma trochę niższe ceny i nie zawsze poliester, w wiekszosci dobre składy.
    • chococaffe Re: Simple wróciło. 09.03.22, 20:32
      Wolałabym Jackpota/Cottonfield. Ale ich chyba w ogóle już nie ma?
      • kropkaa Re: Simple wróciło. 09.03.22, 20:43
        Nie tak dawno wspominałam sklep na rogu Rynku Głównego. Te rzeczy były takie piękne i takie drogie. Ale na wyprzedaży coś zawsze kupiłam. Do tej pory mam sweter wełniany w charakterystyczny wzór, bez ani jednego kłaczka. To jedna z marek, których bardzo mi brakuje.
        • chococaffe Re: Simple wróciło. 09.03.22, 21:36
          Ja też mam jeszcze jeden sweter. Niby nie noszę często, ale jednak ma z 15 lat. I jak nówka (styl w sumie też)
      • swinka-morska Re: Simple wróciło. 10.03.22, 09:45
        chococaffe napisała:

> Wolałabym Jackpota/Cottonfield. Ale ich chyba w ogóle już nie ma?

O tak - o ile nie jestem jakoś mocno łasa na ciuchy, to nieobecności tej marki bardzo żałuję.
      • dr.amy.farrah.fowler Re: Simple wróciło. 11.03.22, 12:05
        Jedyna marka, której naprawdę żałuję, mimo że to boho w kwiotki to nie do końca był mój styl. Fantastyczna jakość.

Jak byli u szczytu popularności, byłam studentką i niekoniecznie było mnie na to stać. Pamiętam, jak raz poszłam na spotkanie z jedną tłumaczką/redaktorką i ona przyszła z torbą z Jackpota (w sensie z nowo kupionymi ciuchami). Jak ja jej zazdrościłam!

Nie mogę odżałować, że się pozbyłam ich rzeczy, gdybym wiedziała, że się zwiną, to bym trzymała.
    • bei Re: Simple wróciło. 09.03.22, 21:21
      Dasz linka?
      • bei Re: Simple wróciło. 09.03.22, 21:23
        Kiedys miało ubrania o dobrym składzie , ja od dłuższego czasu kupuję u Lidii Kality (kiedys współtworzyła markę Simple)
    • pytajacakinga Re: Simple wróciło. 09.03.22, 22:04
      Kupiłam kiedyś tam sweterek za ponad 1000 rozleciał się po pierwszym praniu. Nigdy wiecej
    • leanne_paul_piper Re: Simple wróciło. 10.03.22, 02:34
      Kiedyś bylam ich fanką, zresztą do tej pory mam kilka, jak nie kilkanaście sukienek. Większość po tych 10-12 latach wygląda bardzo dobrze, niektóre z czystego jedwabiu. Ale za to pasek w kupionej torebce urwał się chyba po 3 tygodniach.
      Popatrzyłam na tę kolekcję, ale imho nic specjalnego. Zresztą, teraz wolę kupować na Zalando po podwójnych rabatach, albo w outlecie Pretty One.
    • pitupitt Re: Simple wróciło. 10.03.22, 09:36
      Jest mi to doskonałe obojętne. Nie stać mnie na kupno poliestru za 400 zeta i więcej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka