ms.piggy 18.03.22, 16:49 Rano godz. 8 przy biedronce, to na zdjęciu to pierwsze zakupy, Pierr Do Lony janusz wrócił na drugie zakupy na 2 wózki... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arwena_11 Re: janusze biznesu 18.03.22, 16:57 Dobra ale był zakaz kupowania więcej niż X szt.? Przecież sklep może wprowadzić własne ograniczenia. Kiedyś Biedronka sprzedawała tanio masło 83% - chyba po 5 czy 6 szt. na osobę. Właśnie żeby ograniczyć zakupy na handel. Trudno kogoś winić, że chce zarobić. Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett74 Re: janusze biznesu 19.03.22, 09:45 tak w tej promce są ograniczenia 6 sztuk na kartę, musiał mieć kilka kart. BTW, promka całkiem, całkiem, nie tylko są mopy, ale i szeroko pojete kuchenne sprzęty i małe agd. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: janusze biznesu 18.03.22, 16:58 Wina Biedronki, że nie wprowadzili limitów. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: janusze biznesu 18.03.22, 17:01 Ale to była jakaś super oferta, byłam rano w Biedronce i żadnego poruszenia😀 Odpowiedz Link Zgłoś
ms.piggy Re: janusze biznesu 18.03.22, 17:06 ..wina biedry? kuzwa..w tym kraju nie długo trzeba będzie w toaltach wieszac kartki " nie osrywamy sedesu" bo jak nie, to obsrywacz będzie usprawiedliwiony.... pamiętam odległe czasy McD i moje wielkie zdziwienie, że w europie zachodniej normalnie przy ladzie leżą keczupy i mozna brać ile potrzeba..... Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: janusze biznesu 18.03.22, 17:09 Ale co on w tych wózkach wywozi z tego sklepu? Może to na użytek własny?😄 Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: janusze biznesu 18.03.22, 17:10 Ale co to jest? Bo próbuję przybliżyć i wychodzi mi, że to jakieś lampki nocne?? Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: janusze biznesu 18.03.22, 17:13 Ja ostatnio trafiłam na promocję w sklepie z biżuterią dla nastolatek- buy 1, get 2 free, wykupiłam cały stojak na prezenty dla dziecka i jej koleżanek, taka ze mnie Januszyca😄 Odpowiedz Link Zgłoś
arabelax Re: janusze biznesu 18.03.22, 18:36 A dlaczego zalozylas, ze olx? Moze rzeczywiscie dla znajomych? No chyba, ze ci powoedzial. Odpowiedz Link Zgłoś
lumeria Re: janusze biznesu 18.03.22, 18:01 magdallenac napisała: > Ja ostatnio trafiłam na promocję w sklepie z biżuterią dla nastolatek- buy 1, g > et 2 free, wykupiłam cały stojak na prezenty dla dziecka i jej koleżanek, taka > ze mnie Januszyca😄 Hm... myślisz, ze może ten pan te mopy na prezenty kopił? Jakas forumka tu na forum pisała, ze najlepszy prezent od teściowej to był mop parowy, była bardzo zadowolona z podarunku, wiec tego ... Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: janusze biznesu 18.03.22, 18:12 Może mieszka w pałacu i ma hektary podłóg do wymycia- wtedy im więcej mopów, tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
lumeria Re: janusze biznesu 18.03.22, 18:29 Albo jest czyścioch i teraz do końca życia ostawił sie w kwestii mopów Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett74 Re: janusze biznesu 19.03.22, 09:48 he, he magda, ja tak samo , chyba w sinsey , za % ceny nakupowałam naręcze biżu Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: janusze biznesu 18.03.22, 17:16 A nie pamiętasz tej promocji w Lidlu "zwróć jak ci nie smakuje"? Musieli ją odwołać po tygodni bo rodacy masowo oddawali puste opakowania zadowoleni z siebie, że zrobili interes życia. Promocje trzeba dostosowywać do specyfiki danego kraju. Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: janusze biznesu 18.03.22, 17:21 Proszę bardzo: www.portalspozywczy.pl/handel/wiadomosci/promocja-lidla-klienci-zwracaja-cale-wozki-pustych-opakowan-za-setki-zlotych,136638.html Odpowiedz Link Zgłoś
ms.piggy Re: janusze biznesu 18.03.22, 17:22 ...słabo mi..... takie zdjęcie znalazłam Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: janusze biznesu 18.03.22, 17:24 Nie dało się wtedy normalnie zakupów zrobić, bo do kas stały kilometrowe kolejki "nieusatysfakcjonowanych" klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: janusze biznesu 18.03.22, 17:35 Niektórzy potrafili wyłożyć kilka pustych opakowań takich samych parówek czy ciastek. Odpowiedz Link Zgłoś
ms.piggy Re: janusze biznesu 18.03.22, 17:39 ...ale w przebraniu i na drugim końcu miasta?....błagam..... Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: janusze biznesu 18.03.22, 17:46 A tego nie wiem, możliwe że z dumą i podniesioną głową 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
milupaa Re: janusze biznesu 18.03.22, 17:54 Rany, spaliła bym się ze wstydu. Nie oddała bym nawet gdyby mi nie smakowało. Odpowiedz Link Zgłoś
kub-ma Re: janusze biznesu 18.03.22, 18:51 milupaa napisała: > Rany, spaliła bym się ze wstydu. Nie oddała bym nawet gdyby mi nie smakowało. No dokładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: janusze biznesu 18.03.22, 17:29 Nie wiem jak w pozostałych kosmetycznych, ale w naszych Sephorach można oddawać produkty nawet w połowie zużyte, jeśli nie jesteś zadowolona, lub cię uczulą. Odpowiedz Link Zgłoś
ms.piggy Re: janusze biznesu 18.03.22, 17:34 u PL słyszałam o odgryzanych szminkach testerach i wynoszonych w ustach matkoo...już widzę u nas te kolejki oddające połówki Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: janusze biznesu 18.03.22, 17:36 ms.piggy napisała: > u PL słyszałam o odgryzanych szminkach testerach i wynoszonych w ustach > To było nawet pokazane w jakimś durnym programie na TV4 czy tam TTV "patent na oszczędzanie" chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: janusze biznesu 18.03.22, 17:39 Żeby się malować testerami w sklepach?? Odpowiedz Link Zgłoś
ms.piggy Re: janusze biznesu 18.03.22, 17:43 nie ...niby malujesz usta testerem i CHAPSSS..odgryzasz szminkę, przetrzymujesz ją w zamkniętej gębie i po minięciu bramek wypluwasz ..... Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: janusze biznesu 18.03.22, 17:45 Jaja sobie robicie, czy na poważnie piszecie?😂😂😂 Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: janusze biznesu 18.03.22, 17:47 Ten program był raczej z przymrużeniem oka. Zrobiony w konwencji "trudnych spraw" czy "pamiętników z wakacji" jeżeli kojarzysz takie pozycje. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: janusze biznesu 18.03.22, 17:56 Mięsny jeż- oczywiście, że kojarzę😄 Odpowiedz Link Zgłoś
ms.piggy Re: janusze biznesu 18.03.22, 17:49 www.olfaktoria.pl/2015/08/7-najbardziej-zenujacych-zachowan-klientow-perfumerii/ to blog sprzedawczyni z sefory (pisała o tym w 2015) a ja to samo słyszałam od swojej koleżanki która tam pracowała - mowiła mi o tym znacznie wcześniej, jak zaczeły rozrastać sie sefory i daglasy Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: janusze biznesu 18.03.22, 18:00 Zjadanie kremów, żebranie, gwiazdorzenie- ja nie jestem pewna, czy autorka po prostu nie wymyśliła tego na potrzeby artykułu. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: janusze biznesu 18.03.22, 18:14 Ta laska jest akurat mocno skompromitowana w necie. Odpowiedz Link Zgłoś
ms.piggy Re: janusze biznesu 18.03.22, 18:21 wiem, ale z innych powodów ja to słyszałam na początku lat 2000, kolezanka tam pracowała...wiec wierzę.... jakoś w to wierzę, ludzie kradna papier toaletowy w pracy, makdonald i kfc wydzielają darmowe keczupy... Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: janusze biznesu 18.03.22, 18:32 ms.piggy napisała: > ludzie kradna papier toaletowy w pracy Nawet na naszym skromnym forum mamy żywy przykład 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: janusze biznesu 18.03.22, 18:23 Ona jest moją guilty pleasure na Insta 😄 Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: janusze biznesu 18.03.22, 17:54 ms.piggy napisała: > nie ...niby malujesz usta testerem i CHAPSSS..odgryzasz szminkę, przetrzymuj > esz ją w zamkniętej gębie i po minięciu bramek wypluwasz ..... Głupota. Po co odgryzać? Przecież w ustach zmieści się cały tester. A może jest na łańcuszku? 🤣🤣🤣 S Odpowiedz Link Zgłoś
milupaa Re: janusze biznesu 18.03.22, 17:56 I to się potem nadaje do użytku takie wymietolone?? Odpowiedz Link Zgłoś
milupaa Re: janusze biznesu 18.03.22, 17:59 No ale trzymasz w ustach 🙂 Szminka się uszkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
jasnozielona_roslinka Re: janusze biznesu 18.03.22, 20:33 Ten motyw chyba pojawił się już w Pchle Szachrajce- wyssać krem z rurek z kremem. Niby to miało śmieszyć w dzieciństwie, a okazało się, ze to świat dorosłych w miniaturze... Odpowiedz Link Zgłoś
arabelax Re: janusze biznesu 18.03.22, 18:39 W hebe mozna. Oddalam krem bb. Uzylam pare razy, kolor zle dobrany. Odpowiedz Link Zgłoś
kub-ma Re: janusze biznesu 18.03.22, 18:52 magdallenac napisała: > Nie wiem jak w pozostałych kosmetycznych, ale w naszych Sephorach można oddawać > produkty nawet w połowie zużyte, jeśli nie jesteś zadowolona, lub cię uczulą. Rozumiem, że można być niezadowolonym lub uczulonym, ale dopiero po zużyciu połowy? Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: janusze biznesu 18.03.22, 23:52 Kiedyś czytałam na blogu dziewczyny pracującej w amerykańskiej Sephorze, że jakaś klientka reklamowała prawie zużyty krem. Ekspedientka skojarzyła, że to nie jest pierwszy raz. Zrobiła dochodzenie i okazało się, że nie dość, że któryś raz krem oszustce nie pasuje, to w dodatku ta resztka była podmieniona na jakiś inny produkt. Afery nie mogły zrobić, ale jakoś jej pokazały, że to nie jest oryginalna zawartość słoiczka i przestała się zjawiać z kolejną podmianką. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_lila Re: janusze biznesu 18.03.22, 17:15 ja zawsze szukam pozytywów - może kupował dla jakiegoś ośrodka gdzie potrzebna duża ilość Odpowiedz Link Zgłoś
ms.piggy Re: janusze biznesu 18.03.22, 17:17 z pewnością sprząta w domach biednych staruszek Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: janusze biznesu 18.03.22, 17:16 A może facet ma firmę sprzątająca? Jakim by nie był Januszem, to biznesmenem dobrym.😁 Odpowiedz Link Zgłoś
milupaa Re: janusze biznesu 18.03.22, 18:01 W sumie to chyba nie jest nielegalne? 🙂 Ze żałosne inna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
lumeria Re: janusze biznesu 18.03.22, 18:05 Dlaczego żałosne? Natrafiła sie okazja, legalnie kopił, nie ukradł (chyba nie), a ze ktoś uważa, ze nie powinien, to co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
swinka-morska Re: janusze biznesu 18.03.22, 17:26 Piggy, Twój post plus Biedronka przypomniały mi o sprawie ze stalkerem - był ciąg dalszy czy się pozbyłaś gościa? Odpowiedz Link Zgłoś
ms.piggy Re: janusze biznesu 18.03.22, 17:31 obecnie wiodę życie jak kobieta w islamie nie wychodzę sama Odpowiedz Link Zgłoś
jasnoklarowna Re: janusze biznesu 18.03.22, 17:48 żartujesz? coś policja ustaliła? gość cię straszy? Czy co? weź bo ciekawa jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
ms.piggy Re: janusze biznesu 18.03.22, 17:51 nie chcę pisać szczegółów, ale nie jest zakonczone Odpowiedz Link Zgłoś
hummorek Re: janusze biznesu 18.03.22, 17:40 Chyba Cię poniosło. Z czym masz problem? Odpowiedz Link Zgłoś
ms.piggy Re: janusze biznesu 18.03.22, 17:46 że biedronkaa nie prowadzi sprzedaży hurtowej i miło by było, gdyby osoby robiące zakupy po południu też mieli szanse kupić atrakcyjny towar Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: janusze biznesu 18.03.22, 18:13 Skoro Biedra nie ogranicza ilości, to tak, dopuszczają sprzedaż hurtową. Odpowiedz Link Zgłoś
kub-ma Re: janusze biznesu 18.03.22, 18:56 hummorek napisała: > Chyba Cię poniosło. Z czym masz problem? Oferta była skierowana do ludzi, żeby mieli frajdę , przyjemność, satysfakcję. Nie do jednego, który będzie pierwszy. Smutne, że przy takich okazjach trzeba wprowadzać limity Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: janusze biznesu 19.03.22, 05:40 hummorek napisała: > Żeby poszerzyć ofertę na Allegro? Być może Być może również, że ma firmę sprzatajacą Może być również, że ma duży zakład pracy i potrzebuje tyle tego W biedronce można wziąć fv więc dlaczego odsylac go do hurtowni skoro w Biedrze taniej ...każdy dzisiaj liczy grosz...nawet przedsiębiorca Zakładając, że wystawi to na allegro...jaka jest różnica w cenie? Dodaj do tego koszty przesyłki i fakt że biedronka jest na każdym rogu kto kupi na allegro...dla mnie różnica w cenie musialaby być duża...za 5 zł nie chxialoby mi się ani kupować ani sprzedawać...tu musi być coś innego na rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
sol_13 Re: janusze biznesu 18.03.22, 18:09 Pewnie sprzeda na olx. Aż z ciekawości zerknelam, jest sporo ogłoszeń z dziś i wczoraj z nowymi mopami obrotowymi. Tak się robi biznes 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: janusze biznesu 18.03.22, 18:16 Królowie życia normalnie 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: janusze biznesu 18.03.22, 20:48 Pojawilo sie duzo ukrainek chetnych do pracy wiec zalozyl biznes i kupil wyposazenie... Odpowiedz Link Zgłoś
zonkli Re: janusze biznesu 18.03.22, 23:26 Ale co masz do faceta? Dostał hasło że potrzeba do dużego ośrodka dla uchodźców to kupil Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett74 Re: janusze biznesu 19.03.22, 09:43 No i co z tego , że kupuje. Biedra taką promkę dała, to korzysta. Gdybyś piggy mnie zobaczyła, na którejś tam promce biedry, gdzie za ułamek ceny były tekstylia i nakupowałam kocy/kocyków/kołder dla moich i schroniskowych piesełów, okrzyknęłabyś mnie Grażyną sukcesu Odpowiedz Link Zgłoś