sueellen 03.02.23, 23:33 Widziała ematka? Jakie wrażenia z królową Gambitu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fragile_f Re: The menu 03.02.23, 23:35 Widziala, bardzo mi się podobal. Początek troche powolny, ale potem nabiera tempa ze hej! Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: The menu 03.02.23, 23:41 No właśnie mam mieszane uczucia UWAGA SPOILER!! . . . . pokonać mistrza hamburgerem to takie amerykańskie Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: The menu 04.02.23, 00:02 Raczej chodziło o to, że to plebejskie jedzenie. No i że zaczynał od burgerów. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: The menu 04.02.23, 00:21 No tak. Jak prawdziwy Amerykanin. Tyle że jest Anglikiem. Btw. W każdym amerykańskim filmie jeśli pojawią się Anglik to właśnie jako czarny charakter. Cała obsada Amerykanów, jeden zly, jeden Anglik to już wiadomo, że Anglik będzie tym złym. Za każdym razem 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
jednoraz0w0 Re: The menu 04.02.23, 02:41 Chyba nie zauważyłaś, kto w tym filmie był czarnym charakterem. Oraz, film jest amerykański a Fiennes raczej nie gra Brytyjczyka z nazwiskiem Slowik. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: The menu 04.02.23, 08:13 jednoraz0w0 napisał(a): > Chyba nie zauważyłaś, kto w tym filmie był czarnym charakterem. Oraz, film jest > amerykański a Fiennes raczej nie gra Brytyjczyka z nazwiskiem Slowik. Ale z jakichś powodów grał go Brytyjczyk i jak sie dobrze przyjrzeć jest to stała technika u Amerykanów. Odpowiedz Link Zgłoś
jednoraz0w0 Re: The menu 04.02.23, 14:14 O, no właśnie. Coś masz do Amerykanów, jako prawdziwa Brytyjka. Odpowiedz Link Zgłoś
jednoraz0w0 Re: The menu 04.02.23, 14:18 sueellen napisała: > Ale z jakichś powodów grał go Brytyjczyk i jak sie dobrze przyjrzeć jest to sta > ła technika u Amerykanów. No, na przykład to samo w Glass Onion. Oh, wait…🤭 Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: The menu 04.02.23, 00:28 fragile_f napisała: > Raczej chodziło o to, że to plebejskie jedzenie. No i że zaczynał od burgerów. > Moim zdaniem nie chodziło o plebejskosc tylko o radość z gotowania, która utracił. A co sprawia największą frajdę Amerykanom? 🍔 🍟 🥤. W Polsce nie wiem co by to było... Schabowy ? Ziemniaczki z koperkiem i kapusta zasmażana? Choć nie, chyba jednak pierogi ze skwarkami. Odpowiedz Link Zgłoś
jednoraz0w0 Re: The menu 04.02.23, 05:46 sueellen napisała: > fragile_f napisała: > > > Raczej chodziło o to, że to plebejskie jedzenie. No i że zaczynał od burg > erów. > > > Moim zdaniem nie chodziło o plebejskosc tylko o radość z gotowania, która utrac > ił. O gotowanie dla ludzi, a nie o gotowanie jako takie. On na tym zdjęciu które Margot znajduje ma fartuch z napisem „kiss the cook”, w Margot widzi jedną ze swojego klanu - czyli ludzi z sektora usług. Chce żeby jego klienci jednak zauważali jego prace, jego starania i jego samego i chce karmić ich a nie ich ego. Tej bogatej parze zarzuca, ze oni wydają gruba kasę na jedzenie u niego ale nawet nie pamiętają co to było - bo oni tam w gruncie rzeczy przyszli dla samych siebie i potwierdzenia ich statusu, a nie dla jego kuchni. A co sprawia największą frajdę Amerykanom? 🍔 🍟 🥤. Litości… jak ty już coś pierdolniesz. > > W Polsce nie wiem co by to było... Schabowy ? Ziemniaczki z koperkiem i kapusta > zasmażana? Choć nie, chyba jednak pierogi ze skwarkami. Wioletka z „Rancza” Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: The menu 04.02.23, 08:10 Litości… jak ty już coś pierdolniesz. > A ty umiesz w ogóle grzecznie rozmawiać? Potrafisz się nie zgadzać nie obrażając rozmówcy? Przypominam że rozmawiamy o filmie, a konkretnie o jednej scenie która odbieramy inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
jednoraz0w0 Re: The menu 04.02.23, 14:13 Tak konkretnie to tu się odniosłaś (z wyższościà godną prawdziwej Brytyjki) do Amerykanów. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: The menu 03.02.23, 23:44 Widziałam, obejrzałam, bo nie mogłam uwierzyć, iż ktoś zdecydował się na realizację do końca takiego chłamu. Ralph Fiennes - How dare you?! 😮 Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: The menu 03.02.23, 23:46 Na rotten tomatoes ma wysokie oceny , dlatego się zdecydowałam obejrzeć. Na początku myślałam że będzie jakiś gore i będą się zjadać nawzajem. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: The menu 04.02.23, 08:14 Miałam podobne odczucia. Jedyne pytanie, jakie przyszło mi na myśl po obejrzeniu tego filmu to "WTF?? " Odpowiedz Link Zgłoś
dr.amy.farrah.fowler Re: The menu 06.02.23, 14:10 Nic z tego filmu nie zrozumiałaś, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: The menu 03.02.23, 23:56 Super. Podobał mi się, mojej rodzinie również. Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: The menu 04.02.23, 15:28 Do połowy był znośny. Ale im dalej tym nudniejszy i głupszy. Odpowiedz Link Zgłoś
mania_222 Re: The menu 06.02.23, 19:51 Widziałam. Nie spodobał mi się. To dzieło dla bardzo wyrobionych widzów i też nie dla wszystkich. Ma bardzo skrajne opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiastka Re: The menu 07.02.23, 12:20 Bardzo mi sie podobal wizualnie, az czulam zapachy jedzenia, podobala mi sie satyra na snobow, podobala mi sie zmiana gatunku oraz brak doslownosci, gra aktorska takze. Dobrze wspominam seans. Odpowiedz Link Zgłoś