Dodaj do ulubionych

Co to za wirus

04.02.23, 19:22
Do jasnej anieki. Już drugi raz w przeciągu 3 mcy przechodze wirusa, którego załapałam prawdopodobnie od przedszkolaka.
Główny objaw to uczucie zimna. Nie mam gorączki, nic mnie nie boli, mam leciutki katar. I jest mi zimno.

W domu 24 stopnie. Ja obecnie leżę w 2 grubych bluzach polarowych, pod 3 kocami i kołdrą mam termofor zalany wrzątkiem i mnie telepie z zimna. Mam lodowaty nos i drżę. I boję się pójść do łazienki bo to oznacza wyjście spod kocy.

Co to za franca? Mieliście takie?
Obserwuj wątek
    • alicia033 Re: Co to za wirus 04.02.23, 19:37
      beataj1 napisała:

> Co to za franca?

nie ma znaczenia. Nazwij go sobie jak chcesz. Krakena już zajumali ale Cthulhu nadal wolny.

> Mieliście takie?

Nie.
      • beataj1 Re: Co to za wirus 04.02.23, 19:42
        Pytam, bo może jestem pacjentem zero kolejnej apokalipsy. I potem niedobitki ludzkosci będą mnie czule wspominać....
        • alicia033 Re: Co to za wirus 04.02.23, 20:27
          beataj1 napisała:

> I potem niedobitki ludzkosci będą mnie czule wspominać....

ekhm, raczej przeciwnie.
          Watch what you wish for!
    • pani_tau Re: Co to za wirus 04.02.23, 19:40
      Miałam. Nie mam pojęcia jak się zwie to paskudztwo, ale oby sczezło.
    • woman_in_love Re: Co to za wirus 04.02.23, 19:42
      przechodze wirusa, którego załapałam prawdopodobnie od przedszkolaka

Przedszkola to fabryki broni biologicznej i źródło wszelkich epidemii tego świata.
      Covida na bank wyprodukowały przedszkolaki w przedszkolu w Wuhan.
    • silenta Re: Co to za wirus 04.02.23, 19:52
      Jak dla mnie to objaw rosnącej temperatury właśnie. Jak spada wtedy człowiek się poci.
    • cisco1800 Re: Co to za wirus 04.02.23, 19:57
      Ja tak miałam przy galopującej anemii
    • kaktusowepole Re: Co to za wirus 04.02.23, 20:02
      Tak. Grypa.
    • la_felicja Re: Co to za wirus 04.02.23, 20:04
      Nie wiem, jaki to wirus, ale wolałabym to niż zatkany, cieknący nos i ból zatok.
    • berdebul Re: Co to za wirus 04.02.23, 20:09
      Nie wiem, ale tez poznałam tę francę. Do tego potworny ból zatok. Rsv/grypa/covid ujemne, ja zaszczepiona. Telepię się właśnie na elektrycznym kocu.
    • leyla76 Re: Co to za wirus 04.02.23, 20:15
      Wirus? Ja tak w sumie mam od zawsze. Jak tylko usiądę, to po paru- parunastu minutach zaczynam mieć dreszcze. Zaczyna mi być zimno, do tego stopnia, ze sie trzęsę. W domu ok 23 stopni, a ja sie trzęsę pod grubym kocem.

Raz załapałam zapalenie węzłów chłonnych. Wtedy to mnie dopiero trzęsło. Było mi tak zimno, ze „latały” mi zęby i nie mogłam utrzymać kubka z herbata, bo trzęsły mi sie ręce. No ale wtedy tez gorączkę miałam dobrze pow 39. Tutaj dostałam antybiotyk.
      • aqua48 Re: Co to za wirus 04.02.23, 21:58
        leyla76 napisała:

> Wirus? Ja tak w sumie mam od zawsze.

Ja też. I mój mąż również. Mamy koce, polary, szale sweterki i termofory i nic nie pomaga, telepiemy się.
    • bazia_morska Re: Co to za wirus 04.02.23, 20:20
      Nie, ale też jestem chora 3 raz w tym sezonie. Łączę się w bólu.
    • bajgla Re: Co to za wirus 04.02.23, 20:26
      Miałam w listopadzie, jeszcze do tego doszły efekty żoładkowe, u córki wysypka a u syna zapalenie krtani.
    • smoczy_plomien Re: Co to za wirus 04.02.23, 20:36
      Jessuuu, tak, ostatni raz miesiąc temu, a wczoraj znowu: dwie bluzki, sweter, szlafrok i pod grubą kołdrą, a ręce lodowate, jakbym wróciła z godzinnego spaceru przy -20! I co chwila dreszcze. Gorączka niewielka. Dziś już lepiej na szczęście.
    • pulcino3 Re: Co to za wirus 04.02.23, 20:38
      Może gorączka Ci się dopiero rozkręca ? Niekiedy nawet 34, 35 stopni daje takie objawy totalnego osłabienia
    • chicarica Re: Co to za wirus 04.02.23, 20:40
      Pewnie Putin wypuścił żeby wszyscy rozkręcali ogrzewanie na pełną parę.
    • szare_kolory Re: Co to za wirus 04.02.23, 20:59
      Odpowiedzią jest koniak. Odpowiedzią na zimnicę, ma się rozumieć.
    • india-mia21 Re: Co to za wirus 04.02.23, 21:10
      A jaki jest puls?
    • ga-ti Re: Co to za wirus 04.02.23, 22:06
      Może nie aż tak nasilony, ale miałam, trzęsło mnie, wszystko miałam zimne, nie mogłam się dogrzać opatulona a temp. nie dobijała nawet do 36*. Rozgrzewałam się nalewką z pigwy wink

Moje dziecko za to po takim wieczorze z trzęsienie się z zimna i temp 35 i 4, dostało rano gorączki 38 i 5, i w sumie do tego tylko katar.
      Za to teraz u nas coś krąży gorączka+biegunka, dzieciaki znajomych złapały.
      A dorośli zatoki.
      • banicazarbuzem Re: Co to za wirus 04.02.23, 23:33
        Ja tak miałam pod koniec grudnia.
        Koszmarne zimno, 1 dzień osłabienia i lekki katar... Trzymało kilka dni

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka